Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δικαίωση Αρχιτεκτόνων & Μηχανικών για τις οριοθετήσεις των ρεμάτων

Published

on

Μετά από απάντηση της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου Περιβάλλοντος, δικαιώνεται η θέση των Συλλόγων Αρχιτεκτόνων και Μηχανικών της πόλης, σχετικά με την διαδικασία οριοθέτησης των ρεμάτων.  Διαδικασία που θα έπρεπε να  γίνει με την  εισήγηση του Υπουργού Περιβάλλοντος και έγκριση με Προεδρικό Διάταγμα, αφού προηγηθεί επεξεργασία από το ΣτΕ και όχι με Απόφαση Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Π.Δ.Ε.&Ι. 

Για το σοβαρό αυτό θέμα οι δυο Σύλλογοι εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

Συλλογοι-αρχιτεκτόνων-μηχανικων-ναυπάκτου

“Η διαδικασία οριοθέτησης των υδατορεμάτων Σκα (λας), Λαγκαδούλας και Βαρειάς και η ορθή εκτέλεση των απαραίτητων έργων για τη διευθέτησή τους αποτελούν τις κρίσιμες παραμέτρους για την επίλυση σοβαρότατων χρόνιων αδικιών και περιβαλλοντική θωράκιση ενώ στη συνέχεια θα είναι οι καταλύτες για την πολεοδομική και αναπτυξιακή εξέλιξη της Ναυπάκτου.

Με το απαντητικό έγγραφο της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου Περιβάλλοντος, με Α.Π. : ΥΠΕΝ/ΔΤΟΠΕΦ/77970/1174/06.09.2022, δικαιώθηκε η θέση των επιστημονικών Συλλόγων της πόλης για το θέμα. Για την Ναύπακτο η έγκριση οριοθέτησης των υδατορεμάτων γίνεται με εισήγηση του Υπουργού Περιβάλλοντος και έγκριση με Προεδρικό Διάταγμα κατόπιν της επεξεργασίας από το ΣτΕ.

Η πρόσφατη αναρμόδια έγκριση της οριοθέτησης των ρεμάτων με την Απόφαση Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Π.Δ.Ε.&Ι. 25523/30.03./26.05.2022/Φ.Ε.Κ. Δ’ 363 όπως και στο παρελθόν (βλέπε  ΥΑ 47164/26.11/10.12.2003/Φ.Ε.Κ. Δ’ 1354) σε συνδυασμό με τις παραλείψεις των μελετών οριοθέτησης είναι δεδομένο πως θα φέρουν τους πολίτες μπροστά σε νέες καθυστερήσεις και αδιέξοδα, ενώ τα έργα που σχεδιάζονται ή/και εκτελούνται στη γειτονιά τους θα παρουσιάζουν θέματα νομιμότητας και εγκυρότητας της επέμβασης.

Συνεπώς καλούμε τους εμπλεκομένους να γίνουν άμεσα οι προβλεπόμενες και απαραίτητες από τον νόμο ενέργειες για τη θεραπεία του ζητήματος, όπως είχαν τονίσει οι Σύλλογοι σε πρόσφατο έγγραφό τους προς τους αρμόδιους φορείς.

Η διαχρονικά επιπόλαιη διαχείριση των πολεοδομικών θεμάτων σπρώχνει την οικονομία της πόλης στην αντίθετη κατεύθυνση από τις πραγματικές σύγχρονες ποιοτικές τάσεις της.

Ως επιστημονικοί Σύλλογοι της πόλης θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ενημέρωσης του συνόλου των εμπλεκομένων φορέων για τα παραπάνω και την άμεση προληπτική μας επέμβαση.”

Για τον                                                                                                                                                                                                                                                  Για  τον 

Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Ναυπακτίας                               Σύλλογο Διπλωματούχων Μηχανικών                                                                           Ελευθέρων Επαγγελματιών                                                                                                    Ναυπάκτου            

 Ο  Πρόεδρος                                                                                 Ο  Πρόεδρος

 Μπαρμπαγιάννης Βασίλης                                          Ζησιμόπουλος  Δημήτριος

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η προσπάθεια γνωριμίας με το Ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας … συνεχίζεται!

Published

on

By

Όσοι ασχολούνται με την τοξοβολία αθλούνται, ενδυναμώνουν τους μύες των χεριών και όχι μόνο,  ακόμη αποκτούν ισορροπία και αντοχή, βελτιώνουν το πνεύμα και την αυτοπεποίθησή τους.

Οι τοξότες δεν χρειάζονται μόνο δύναμη στα χέρια για να ρίξουν το βέλος, αλλά και ικανότητες συγκέντρωσης, ακρίβειας και υπομονής.

Η προσπάθεια γνωριμίας με το Ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας … συνεχίζεται!

Σας περιμένουμε κάθε Κυριακή στο κλειστό του 2ου γυμνασίου Ναυπάκτου!!

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο fb  @nafpaktiaarchery  δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό και ενημερωθείτε…

*Πληροφορίες στο τηλ. +30 26340 25016 /  info@prasinomple.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απόψε, Μικτή Χορωδία, κουαρτέτο εγχόρδων Δημ. Ωδείου Ιωαννίνων και Qwalia Singers στο λιμάνι

Published

on

By

Η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ναυπακτίας  για την 451η επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου.
Μαζί με δύο εξαίρετα μουσικά σύνολα : Το κουαρτέτο εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων και την βραβευμένη ανδρική χορωδία Qwalia Singers από το Swansea της Ουαλίας, σήμερα Πέμπτη 6 Οκτωβρίου και ώρα 20:30 στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης θα μας  ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο της μουσικής, με ακούσματα από την εποχή της Ναυμαχίας έως το σήμερα.

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

139.365 ευρώ στον Δήμο Ναυπακτίας από 7η, 8η και 9η δόσεις ΣΑΤΑ

Published

on

By

Υπογράφτηκε η απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού  Στέλιου  Πέτσα για την κατανομή από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», συνολικό ποσού 35.185.002,00 €, το οποίο αποδίδεται ως 7η, 8η και 9η μηνιαία τακτική επιχορήγηση του έτους 2022 σε όλους τους Δήμους της Χώρας για υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων αυτών, σύμφωνα με τον πίνακα.

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ