Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δικαίωση Μπουλέ μετά από 3 χρόνια …«πλάνης» και «ομηρίας»

Published

on

Μετά από τρία χρόνια ομηρίας και ευρισκόμενος υπό κατηγορία ο επικεφαλής της ΑΔΚΝ Γιάννης Μπουλές δικαιώνεται από την σημερινή απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου να ανακαλέσει την αρχική του απόφαση που είχε πάρει το 2016, για το θέμα των υπερ -τιμολογήσεων στην εφημερίδα Εμπρός.

Το θέμα είχε έρθει προς συζήτηση αρκετές φορές στο Δημοτικό συμβούλιο χωρίς όμως να ληφθεί κάποια απόφαση, με τον Γιάννη Μπουλέ να ζητάς επανειλημμένα τα στοιχεία από την διερεύνηση του, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι θα προσφύγει στον εισαγγελέα για να υπερασπίσει τον εαυτό του.

Από το 2016 εκκρεμεί  η 171/2016 ομόφωνη τότε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία και όριζε να αποσταλούν στον εισαγγελέα τα στοιχεία της επιτροπής διερεύνησης του θέματος.

Και ενώ η Επιτροπή στο πόρισμά της αναφέρει ότι δεν εμφανίζονται αποκλίσεις από τον έλεγχο 80 τιμολογίων, αλλά και ότι δεν έχει τις δυνατότητες ενδελεχούς διερεύνησης,  με προτροπή  του εισηγητή του θέματος, αντιδημάρχου τότε Γιάννη Ράπτη, το Συμβούλιο πήρε ομόφωνη απόφαση να στείλει τα στοιχεία στον εισαγγελέα.

Έκτοτε και μέχρι το 2018, όπου και έγινε καταγγελία από ιδιώτη για το θέμα, ο  Δήμος Ναυπακτίας δεν εκτέλεσε την απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου, με συνέπεια να βρίσκεται υπό κατηγορία και σε «ομηρία» ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Μπουλές.

Με την τοποθέτηση του Δημάρχου Ναυπακτίας Τάκη Λουκόπουλου, ο οποίος δήλωσε ότι εξαρχής δεν είχε πιστέψει ότι αυτό το θέμα είχε ουσία και πρακτικά πως πρόκειται «περί όνου σκιάς», αλλά και τις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων, διαφάνηκε η διάθεση να «μαζευτεί το πράγμα».

Γ. Μπουλές: «Η πολιτική θέλει ηθική»

Στην τοποθέτησή του, ο υπό «κατηγορία» πρώην Δήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ανακαλύψατε το θέμα στην αρχή της θητείας σας, θεωρώντας ότι θα μας εξαφανίσετε σαν αντιπολίτευση. Εν τη απουσία της παράταξής μας, το 2016 συζητήσατε το θέμα και πήρατε απόφαση να πάει στον εισαγγελέα. Είναι προς τιμή του τότε προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου κ. Κοτρωνιά που σας  ειδοποίησε τότε ότι δεν υπάρχει κάτι επιλήψιμο.  Σήμερα δεν έχετε το θάρρος να παραδεχτείτε το λάθος. Η πολιτική θέλει ηθική!  

Θα έπρεπε ως Δημοτικό συμβούλιο να υπερασπιστείτε όχι εμένα αλλά το δίκαιο στην πολιτική. Λυπάμαι για το επίπεδό σας.

Για μία ακόμη φορά δηλώνω ότι αν δεν στείλετε το θέμα στον Εισαγγελέα θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου».

Με την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων  κατατέθηκαν δύο προτάσεις για λήψη απόφασης από το Σώμα. Η πρώτη πρότεινε την ανάκληση της τότε απόφασης 170/ 2016 του Συμβουλίου καθώς η Επιτροπή δεν διαπίστωσε παράνομες πράξεις, ενώ ξεχωριστή πρόταση κατέθεσε ο Ανδρέας Κοτσανάς, προτείνοντας να  ζητηθούν ευθύνες γιατί δεν εκτελέστηκε η τότε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κατά την ψηφοφορία που ακολούθησε, κατά πλειοψηφία πέρασε η πρώτη πρόταση, με το Δημοτικό συμβούλιο να ανακαλεί την απόφαση 170/ 2016 για το θέμα.

# Αξίζει να σημειωθεί ότι από την παράταξη του Γιάννη Μπουλέ, τα μέλη της απείχαν κατά την ψηφοφορία, με αποτέλεσμα την απόφαση ανάκλησης να ψηφίσουν τα μέλη του Δημοτικού συμβουλίου που είχαν πάρει το 2016 την αρχική εκείνη ομόφωνη απόφαση περί παραπομπής του θέματος στον εισαγγελέα και στους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκινά την Δευτέρα 27/5 το έργο αντικατάστασης του αμιαντοσωλήνα στην οδό Αθ.Νόβα (Μεσολογγίου)

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, ξεκινά την Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024 η εκτέλεση του έργου αντικατάστασης του αμιαντοσωλήνα στην οδό Αθανασιάδη Νόβα (Μεσολογγίου).

Πρόκειται για ένα σημαντικό περιβαλλοντικό έργο, προϋπολογισμού 530.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το έργο προβλέπει την κατάργηση των παλαιών σωλήνων ύδρευσης αμιάντου και την αντικατάστασή τους με ένα σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης που πληροί τις νέες προδιαγραφές.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή λειτουργικότητα των παροχών,  θα τοποθετηθούν εκατέρωθεν της οδού Αθανασιάδη Νόβα (από τη συμβολή με την οδό Θέρμου έως και την οδό Εθνικής Αντιστάσεως) δύο δίδυμοι αγωγοί, συνολικού μήκους 1.270 μέτρων.

Βασίλης Γκίζας: «Έργο βαρύνουσας σημασίας για το περιβάλλον και την υγεία»

Με αφορμή την έναρξη εκτέλεσης των εργασιών, ο Δήμαρχος κ.Βασίλης Γκίζας δήλωσε: «Ένας από τους βασικότερους στόχους που θέσαμε από την πρώτη θητεία μας ως δημοτική αρχή ήταν η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών με παρεμβάσεις και δημιουργία υποδομών που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και τις σύγχρονες περιβαλλοντικές απαιτήσεις.

Με την έναρξη εκτέλεσης και του συγκεκριμένου έργου βρισκόμαστε ένα ακόμη βήμα πιο κοντά σε αυτό μας το στόχο.  Η αντικατάσταση του αμιαντοσωλήνα στην οδό Αθανασιάδη Νόβα είναι ένα έργο βαρύνουσας σημασίας για το περιβάλλον και τη υγεία όλων μας».

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παραδίνεται η νέα γέφυρα του Εύηνου ποταμού

Published

on

By

Μετά από τριάντα μήνες παραδίνεται στην κυκλοφορία η γέφυρα του Εύηνου ποταμού. Η νέα γέφυρα που κατασκευάστηκε στην ίδια θέση με την παλιά δίνει οριστική λύση στο σημαντικό πρόβλημα της μετακίνησης των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο, μια και πρακτικά συνδέει και πάλι την Αιτωλοακαρνανία με την υπόλοιπη χώρα μέσα από την παλαιά εθνική οδό Αντιρρίου –Ιωαννίνων.

Τα εγκαίνια της γέφυρας θα πραγματοποιηθούν αύριο Πέμπτη 23 Μαΐου στις 6 το απόγευμα παρουσία του υπουργού μεταφορών και υποδομών Χρήστου Σταϊκούρα, του περιφερειάρχη δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, του αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αιτωλ/νίας Θανάση Μαυρομάτη και του του δημάρχου Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα.

Η τελετή των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί στην ανατολική πλευρά της γέφυρας προς το Ευηνοχώρι.

Είναι γεγονός πως το έργο ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, λόγω της κρισιμότητας της αλλά και της ασφυκτικής πίεσης της τοπικής κοινωνίας, της περιφέρειας και του δήμου Ναυπακτίας.

Tο οδόστρωμα της γέφυρας είναι μήκος 242 μέτρα και έχει συνολικό πλάτος στα 13,5 μέτρα.

Να θυμίσουμε ότι το έργο είναι προϋπολογισμού 45 εκατ. ευρώ, και πέραν της γέφυρας περιλαμβάνει και υδρομηχανικά έργα που πραγματοποιήθηκαν στην κοίτη του ποταμού.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 195η Επέτειο απελευθέρωσης της Ναυπάκτου

Published

on

By

Ολοκληρώθηκαν σήμερα Κυριακή 19 Μαΐου οι διήμερες εκδηλώσεις για την 195η επέτειο από την απελευθέρωση της Ναυπάκτου από τους Οθωμανούς.

Στον διήμερο εορτασμό συμμετείχαν αντιπροσωπείες   σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ναυπάκτου, πολιτιστικοί και  χορευτικοί σύλλογοι, σύλλογοι αναβίωσης  ιστορίας και οι φιλαρμονικές  Μεσολογγίου, Αντιρρίου και Ναυπάκτου.

Τις εκδηλώσεις διοργάνωσε ο Δήμος     Ναυπακτίας, με την στήριξη της Μητρόπολης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Εφορείας αρχαιοτήτων Αιτωλ/νίας και Λευκάδας, ενώ τον συντονισμό των εορτασμών είχε αναλάβει ο Σύλλογος Αναβίωσης Απογόνων Σουλιωτών Ναυπακτίας «Έπαχτος.

Το Σάββατο, πομπή όπου συμμετείχαν Σχολεία και σύλλογοι αναβίωσης ιστορικών γεγονότων, με εκκίνηση  από την παραλία Ψανής έφτασε στον χώρο του δυτικού βραχίονα του ενετικού λιμανιού υπό τη συνοδεία της Παπαχαραλαμπείου Δημοτικής Φιλαρμονικής Ναυπάκτου και των φιλαρμονικών Μεσολογγίου και Αντιρρίου. Εκεί ακολούθησε η αναπαράσταση της άφιξης του τότε Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια στο λιμάνι της πόλης.

Την Κυριακή, 19 Μαΐου, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου  Δημητρίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη  Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεου και με συμμετοχή αντιπροσωπειών των συλλόγων.

Ακολούθως με πομπή  κλήρος και λαός  έφτασαν στην πλατεία Λιμένος όπου αναπέμφθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στη μνήμη των πεσόντων της Απελευθέρωσης .  Ακολούθησαν κατάθεση στεφάνων  στο άγαλμα Μπότσαρη και  χαιρετισμοί από τον Μητροπολίτη και τον δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα.

Στους εορτασμούς για την απελευθέρωση της Ναυπάκτου παραβρέθηκαν οι βουλευτές Θανάσης Παπαθανάσης, και Μίλτος Ζαμπάρας, οι δήμαρχοι Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, Μεσολογγίου Σπύρος Διαμαντόπουλος και Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας, ο πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Χρήστος Παΐσιος, , ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άγγελος Σταυρόπουλος, αντιδήμαρχοι,  περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής και των Σωμάτων Ασφαλείας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ