Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διπλωματία Πόλεων, ένα παράθυρο ευκαιρίας για την Ναύπακτο

Published

on

οι-δρόμοι-του-Lepanto

Η Πολιτιστική Διπλωματία είναι μια νέα διάσταση της εξωτερικής πολιτικής κάθε κράτους ή πόλης, προσφέροντας σημαντικά αναπτυξιακά κίνητρα.  Ένα κοινό χαρακτηριστικό των επτά μεγάλων (ΗΠΑ, Βρετανία, Καναδάς, Γερμανία, Γαλλία, Ιαπωνία και Ιταλία), εκτός της οικονομικής δύναμής τους, είναι η προτεραιότητα που δίνουν στον πολιτισμό τους.

Τα πολιτιστικά αγαθά, όπως και το όνομα Lepanto, αποτελούν, εκτός από τρόπο διάδοσης, διείσδυσης και επιρροής, σημαντικό παράγοντα στην αύξηση των μεγεθών του τουρισμού με συνακόλουθο αποτέλεσμα την εισροή κεφαλαίων. Η πολιτιστική δραστηριότητα είναι άμεσα συνδεδεμένη με την οικονομική.

Ο πρόεδρος της διυπουργικής Επιτροπής για τις Διεθνείς Συνεργασίες των ΟΤΑ  του υπουργείου Εσωτερικών, Δρ Αντώνης Καρβούνης, που συνεργάστηκα μαζί του την περίοδο δημιουργίας του Δικτύου Ευρωπαϊκών Πόλεων, με τίτλο «Δρόμοι του Lepanto» και έδρα την Ναύπακτο, γράφει (17/2/2020) στην εφημερίδα  ΤΑ ΝΕΑ, ότι σήμερα η πολιτιστική διπλωματία των πόλεων, είναι ένα ανοικτό παράθυρο ευκαιριών στη Μεσόγειο.

Με αυτά τα δεδομένα, το Δίκτυό μας, περπάτησε σχετικά εύκολα σε χώρες που γνωρίζουν πολύ καλά την κοινή  ωφέλεια των συμμετεχόντων μελών, όπως πόλεις από την Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία, Κύπρο και Μάλτα. Εξαιρετικό υπήρξε το ενδιαφέρον όλων σχεδόν των Μεσογειακών χωρών, οι πρέσβεις των οποίων ζητούσαν πληροφορίες  και ζητούσαν επιμόνως την είσοδό τους στο Δίκτυό μας! Ενδιαφέρουσα ήταν η επίσκεψη 3 Πρέσβεων (Κροατίας, Βοσνίας- Ερζεγοβίνης και Ουκρανίας), απροειδοποίητα στο Δήμο μας, ζητώντας πιεστικά από εμένα, ως Προέδρου, την είσοδο πόλεων των χωρών των.  Πιέσεις δεχτήκαμε και από ανώτατους θεσμικούς παράγοντες της Κυπριακής Δημοκρατίας, για την είσοδο της Αμμοχώστου. Ίδιες συζητήσεις έκαναν τηλεφωνικά και Πρέσβεις ή εκπρόσωποί τους, πολλών Μεσογειακών χωρών όπως, Αιγύπτου, Λιβάνου, Τυνησίας, Λιβύης, Αλγερίας και Μαρόκου!

Ένα παράθυρο τεράστιων ευκαιριών λοιπόν, άνοιξε η Ναύπακτος στην  Μεσόγειο και θα πρέπει να το δουν με προτεραιότητα και την ανάλογη σοβαρότητα, η διοίκηση της νέας Δημοτικής μας αρχής.

Γιάννης Ράπτης

Πρόεδρος περ. τμημ. ΕΕΣ Ναυπάκτου-

πρώην πρόεδρος Δικτύου Ευρωπαϊκών Πόλεων «Δρόμοι του Lepanto»

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μια οφειλόμενη απάντηση στην δημοτική παράταξη «Συνεργασία πολιτών»  του δημάρχου μας  Ναυπακτίας κ. Βασίλη Γκίζα

Published

on

By

Δημητρόπουλος-Νικος-ενωτικη-πρωτοβουλία

Σε απάντηση της χθεσινοβραδινής ανακοίνωσης που εξέδωσε η «Συνεργασία πολιτών», για το θέμα του διαγωνισμού του ΧΥΤΥ, ο Νίκος Δημητρόπουλος, Δημοτικός  Σύμβουλος από την δημοτική παράταξη «Ενωτική πρωτοβουλία» και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ναυπακτίας, αναφέρει τα ακόλουθα:

«Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι της «Συνεργασίας Πολιτών», σχετικά με την χθεσινή απαντητική ανακοίνωση σας στην παράταξή μας την «Ενωτική Πρωτοβουλία» και κατά το μέρος που με αφορά,  η αναφορά σας στο πρόσωπό μου, θέλω να σας επισημάνω τα εξής:

Πάγια αρχή της Ενωτικής Πρωτοβουλίας τόσο κατά την πενταετή διοίκηση του δήμου, όσο και τώρα στην αντιπολίτευση, ήταν και είναι η αρχή της  νομιμότητας και της διαφάνειας που όλοι μας υποθέτω  επιδιώκουμε, συνοδευόμενες   περαιτέρω  από την ταχύτερη, οικονομικότερη και αποτελεσματικότερη διαχείριση, όχι δίκην προθέσεων, αλλά παραγωγής πραγματικού και μετρήσιμου έργου, κάτι που δεν συμβαίνει σήμερα. Όσον αφορά δε την υλοποίηση των έργων, αποδείχθηκε ότι, από  λιμνάζοντα έργα της προηγούμενης  από εμάς δημοτικής αρχής, αλλά κυρίως και από δική μας εμπειρία και γνώση, ότι καθυστερήσεις, παρατάσεις και κωλυσιεργίες,  είναι σε βάρος οποιουδήποτε έργου και κατά συνέπεια σε βάρος των συμφερόντων και του προγραμματισμού του Δήμου. Στο πλαίσιο αυτό, τηρούνται απαρέγκλιτα οι αποφάσεις της παράταξης μας αλλά και οι εντολές του επικεφαλής της παράταξής μας  Τάκη Λουκόπουλου, κάτι που είναι αυτονόητο για μας .

Στο εν λόγω ζήτημα λοιπόν, του διαγωνισμού για το μεγάλο έργο  του Χ.Υ.Τ.Υ.(Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων), ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου  και βάσει των αρχών μας, καταψήφισα νέα παράταση που ζητήσατε, για τους λόγους των επιπτώσεων  που παραπάνω αναφέρω, τους οποίους  και εσείς αποδέχεστε στο κείμενο σας.  Μάλιστα κατόπιν δικών μου ενστάσεων προβληματιστήκατε εντόνως, αλλά στο τέλος δώσατε κατά πλειοψηφία την δεύτερη παράταση, συνεκτιμώντας  και πράττοντας κατ’ εξαίρεση, δηλαδή  ότι σας λέει η Ενωτική Πρωτοβουλία  τώρα στην ανακοίνωσή της με απόλυτο και σαφή τρόπο. Συγκεκριμένα  η παρέμβαση της ενωτικής πρωτοβουλίας  έχει να κάνει με μικρή παράταση λίγων ημερών  που ζητηθήκαν για αντικειμενικούς λογούς, ώστε να ανοίξει το ηλεκτρονικό σύστημα και να  κατατεθούν  προσφορές και από άλλους διαγωνιζόμενους, κάτι που δεν κατάφεραν λόγω προβλημάτων λειτουργίας του συστήματος,  και όλα αυτά   στα πλαίσια της νομιμότητας φυσικά και των αποφάσεων των αρμόδιων αρχών, οι οποίες  θα κρίνουν αν στέκει ή όχι το αίτημα τους,  και κατά το μέρος που μας αφορά και μόνο. Όλα αυτά ώστε να υπάρξει η δυνατότητα  ευρύτερης συμμετοχής  διαγωνιζομένων, αναγνωρίζοντας όλοι μας  πόσο σημαντική είναι για ένα τόσο μεγάλο και πρωτότυπο έργο, για  την υλοποίηση του και την λειτουργία  του κατά το καλύτερο τρόπο.

Εμβόλιμα εδώ να αναφέρω ότι  με την νέα νομοθεσία για την λειτουργία των δήμων,  αφαιρέθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο και ανατέθηκαν στην Οικονομική Επιτροπή σημαντικότατες αποφάσεις, καθιστώντας πλέον την επιτροπή  όργανο νευραλγικής σημασίας για το Δήμο. Επίσης σύμφωνα με την ως άνω νομοθεσία αλλά και τις μεθοδεύσεις   των συνεργαζομένων παρατάξεων της δημοτικής αρχής, η αντιπολίτευση κατέχει  μόνο μια θέση, επί συνόλου επτά  στη επιτροπή   και την όποια εκπροσωπώ  εγώ, κατόπιν σχετικής απόφασης  του Δημοτικού Συμβούλιου. Περαιτέρω, λόγο της ειδικότητας μου του οικονομολόγου  και  με την εμπειρία μου από την ενασχόλησή μου με τα κοινά, συμβάλλω ενεργά στη σωστή και αποτελεσματική λειτουργιά της επιτροπής, κυρίως σε σύνθετα οικονομικά και όχι μόνο ζητήματα. Το ίδιο κάνουν και άλλοι συνάδελφοι της παράταξής μας,  όπου τους έχει ζητηθεί και αυτή είναι και η βούληση και θέση μας η οποία εκφράστηκε πολλαπλώς και δημόσια από τον επικεφαλής της κ. Τάκη Λουκόπουλο.

Ενημερωτικά ακόμη να πω ότι  το έργο του Χ.Υ.Τ.Υ. αφορά ένα από τα μεγαλύτερα έργα που διεκδίκησε και πέτυχε η δημοτική αρχή Λουκόπουλου, καθώς  και  πρωτοποριακό μαζί με παρόμοια έργα που ξεκινάνε τώρα στην Ελλάδα. Συνίσταται δε στη δημιουργία εργοστάσιου επεξεργασίας απορριμμάτων, εκ των οποίων, το μεγαλύτερο μέρος θα αξιοποιείται δημιουργώντας έσοδα και απασχόληση εργαζομένων για το Δήμο μας και μόνο ένα μικρό μέρος θα καταλήγει  στη χωματερή. Είναι ένα έργο άνω των είκοσι εκατομμυρίων ευρώ που περιλαμβάνει την δημιουργία του εργοστασίου και την λειτουργά του τα πρώτα χρόνια.

Κατά τα λοιπά τώρα, τα υπονοούμενα της ανακοίνωσης  για την παράταξη του κ. Λουκόπουλου τόσο σε ζητήματα συμπεριφορών, όσο και διαχείρισης, στερούνται προφανώς σοβαρότητας, ποσώς δε όταν και εσείς οι ίδιοι το γνωρίζετε, αλλά κυρίως η κοινωνία που μας κρίνει. Αντιθέτως,  τα θέματα αυτά χρήζουν προσοχής στην  παράταξή σας,  αλλά και στους συμπράττοντες  με τους οποίους από κοινού ασκείτε την διοίκηση του Δήμου. Ιδιαίτερα δε  αν κρίνουμε από τους συσχετισμούς και τις διαδρομές του καθενός  στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση, καθώς  και τα επακόλουθα  που οδήγησαν στο σχηματισμό της σημερινής διοίκησης.

Τέλος, βασική θέση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας είναι και παραμένει, παρά τα προβλήματα, η ειλικρινής στήριξη της Δημοτική Αρχής,  ιδιαίτερα  μάλιστα σε έργα που εμείς δρομολογήσαμε , ασκώντας παράλληλα αυστηρή κριτική σε λάθη και παραλείψεις, χωρίς υστεροβουλίες, με σκοπό  την πρόοδο και την ευημερία  της Ναυπακτίας,  σε ένα δύσκολο πλέον περιβάλλον, κάτι που και εσείς  προφανώς θα επιθυμείτε και μας ανέθεσαν οι δημότες μας για ένα καλύτερο μέλλον.

Με εκτίμηση,

Νικόλαος Δημητρόπουλος, Μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής  του Δήμου Ναυπακτίας.»

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι κοινωνικές δομές του Δήμου Ναυπακτίας στο πλευρό των δημοτών

Published

on

By

Κοινωνικές-δομες-δημος-Ναυπακτίας

Στη δύσκολη αυτή συγκυρία κανένας δεν είναι μόνος του

Το σύνολο των δομών του Δήμου Ναυπακτίας βρίσκεται στο πλευρό των δημοτών και στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορονοϊού στην κοινωνία μας.  Η Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων και το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής συντονίζουν ένα πλήρες σχέδιο στήριξης όσων έχουν ανάγκη ή είναι ηλικιωμένοι ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Συγκεκριμένα, το Κοινωνικό Παντοπωλείο-Συσσίτιο του Δήμου Ναυπακτίας έχει φροντίσει ώστε να υπάρχει διαρκής επάρκεια τροφίμων, κάτι που όπως επεσήμαναν ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ.Ντίνος Τσουκαλάς θα εξασφαλιστεί και με την ενίσχυση των κωδικών του Δήμου, αλλά και μέσω δωρεών στήριξης από τοπικές επιχειρήσεις.

Το Κέντρο Κοινότητας θέτοντας σε εφαρμογή ένα συνολικό πρόγραμμα προστασίας των συμπολιτών μας ρομά, προβαίνει σε τακτικές ενημερώσεις και τους παρέχει είδη προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας.

Η Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης και η ψυχολόγος του Δήμου Ναυπακτίας κ. Ιωάννα Πετροπούλου βρίσκονται καθημερινά δίπλα στους δημότες που χρήζουν ψυχολογικής στήριξης.

Επιπλέον, σε συνεργασία με την Πρόεδρο κ. Μαρία Ζιαμπάρα και το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ναυπακτίας, οι εργαζόμενοι του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» έχουν εντείνει την παρουσία και δραστηριότητά τους ενισχύοντας σημαντικά το κοινωνικό έργο των δομών του Δήμου.

Επισημαίνεται ότι, οι κοινωνικές δομές του Δήμου Ναυπακτίας καλύπτουν τις ανάγκες του συνόλου των δημοτών, ακόμη και εκείνων που διαβιούν στα πιο απομακρυσμένα σημεία.  Για το λόγο αυτό, με πρωτοβουλία του εντεταλμένου συμβούλου κ. Θανάση Κούκουνα έχουν κληθεί οι Πρόεδροι της ΔΕ Πλατάνου να ενημερώνουν άμεσα για όσους που χρειάζονται βοήθεια.  Ανάλογη επικοινωνία έχει πραγματοποιήσει ο Δήμαρχος με το σύνολο των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων, ώστε το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής να έχει, σε καθημερινή βάση, την πλήρη εικόνα της κατάστασης και να ενεργεί άμεσα.

Σημειώνεται τέλος πως, για τους εργαζόμενους στους ευαίσθητους και άκρως σημαντικούς τομείς, όπως η καθαριότητα, που μεριμνούν τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος όσο και για την προστασία της δημόσιας υγείας όλων μας, υπάρχει απόλυτη επάρκεια  προστατευτικών μέσων.  Ταυτόχρονα, εφαρμόζονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των χειριστών και τις απολυμάνσεις των οχημάτων.

Στη δεδομένη ιδιαιτέρως δύσκολη συγκυρία, κανένας δημότης δεν είναι μόνος του.

Είμαστε όλοι εδώ και είμαστε όλοι ένα απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού.

Ακολουθούν τα τηλέφωνα επικοινωνίας των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών του Δήμου Ναυπακτίας:

Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής: 2634038630 και 2634038632

Κοινωνικό Παντοπωλείο-Συσσίτιο: 2634021300

Βοήθεια στο Σπίτι: 2634038111

Κέντρο Κοινότητας: 2634038638-40 και 2634038644

Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης: 2634038643

Γραμμή Δημότη: 15199

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ομοσπονδία: Ενημέρωση για το θέμα των επιταγών

Published

on

By

Ομοσπονδία

Σε σχετική της ανακοίνωση η Ομοσπονδία αναφέρει:

Σύμφωνα με την ΠΝΠ που εκδόθηκε σήμερα 31/3/2020, από τις 30 Μαρτίου 2020 και μέχρι την 31η Μαΐου 2020, για τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των επιχειρήσεων που, είτε έχουν αναστείλει τη δραστηριότητά τους κατ’ εφαρμογή κανονιστικών πράξεων της Διοίκησης, είτε έχουν πληγεί δραστικά από την επιδημία του κορωνοϊού COVID-19, δυνάμει των αποφάσεων που έχουν εκδοθεί κατ’ εξουσιοδότηση της παρ. 2 του άρθρου 1, της παρ. 2 του άρθρου 2 και των παρ. 1 και 2 του άρθρου 3 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α΄ 55), όπως εκάστοτε ισχύουν, αναστέλλονται οι προθεσμίες λήξης, εμφάνισης και πληρωμής οφειλόμενων από αυτές αξιογράφων κατά εβδομήντα πέντε (75) ημέρες από την αναγραφόμενη ημερομηνία επί εκάστου αξιογράφου. Τα οριζόμενα στο προηγούμενο εδάφιο ισχύουν και για τις επιχειρήσεις των οποίων οι ΚΑΔ πρόκειται να συμπεριληφθούν στις ανωτέρω αποφάσεις κατά τον μήνα Απρίλιο του έτους 2020 από την επομένη της ημερομηνίας δημοσίευσης της συμπερίληψης των συγκεκριμένων ΚΑΔ στις πληττόμενες επιχειρήσεις.

Τα παραπάνω ισχύουν για όλα τα αξιόγραφα, τα οποία πρέπει να διαβιβασθούν ηλεκτρονικά από όποιον έλκει δικαίωμα ή έχει υποχρέωση, όπως από τους εκδότες ή αποδέκτες ή κομιστές τους, στα πιστωτικά ιδρύματα που λειτουργούν στην Ελλάδα με οποιαδήποτε μορφή, περιλαμβανομένων των υποκαταστημάτων αλλοδαπών πιστωτικών ιδρυμάτων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του ν. 4261/2014 (Α΄ 107), του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, των ιδρυμάτων πληρωμών του ν. 4537/2018 (Α΄ 84), των ιδρυμάτων ηλεκτρονικού χρήματος του ν. 4021/2011 (Α΄ 218), καθώς και των υποκαταστημάτων και των αντιπροσώπων ιδρυμάτων πληρωμών και ιδρυμάτων ηλεκτρονικού χρήματος που εδρεύουν σε άλλα κράτη και λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα, εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών από την έναρξη ισχύος της παρούσας για τις επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται ήδη στις πληττόμενες επιχειρήσεις ή εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών από την επόμενη της συμπερίληψης των συγκεκριμένων ΚΑΔ στις πληττόμενες επιχειρήσεις σύμφωνα με το δεύτερο εδάφιο της προηγούμενης παραγράφου (επιχειρήσεις των οποίων οι ΚΑΔ πρόκειται να συμπεριληφθούν στις ανωτέρω αποφάσεις κατά τον μήνα Απρίλιο του έτους 2020) . Η διαβίβαση και γνωστοποίηση των αξιογράφων σύμφωνα με το προηγούμενο εδάφιο πραγματοποιείται μέσω ειδικής σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής των πιστωτικών ιδρυμάτων μέσω του συστήματος πληρωμών της εταιρίας ΔΙΑΣ ΑΕ ή και της εταιρίας ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ΑΕ, η οποία λειτουργεί σύμφωνα με τις οδηγίες των πιστωτικών ιδρυμάτων, με σκοπό τη διευκόλυνση εφαρμογής της παρούσας και ιδίως τη διαβίβαση των αξιογράφων στα πιστωτικά ιδρύματα, προκειμένου να ισχύσει για αυτά η προβλεπόμενη στην περ. α΄ αναστολή των προθεσμιών. Για τον σκοπό εφαρμογής της παρούσας τα πιστωτικά ιδρύματα δύνανται να λαμβάνουν τα απαιτούμενα στοιχεία από τη Φορολογική Διοίκηση.

Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών δύναται να ρυθμίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσας.

Οι κομιστές αξιογράφων, οι οποίοι κατά την έκδοση της παρούσας δεν δραστηριοποιούνται σε Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των επιχειρήσεων που περιλαμβάνονται στις αποφάσεις της πρώτης παραγράφου, δύνανται να ενταχθούν ατομικά στις πληττόμενες επιχειρήσεις και να υπαχθούν στις ρυθμίσεις των άρθρων 1, 2 και 3 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου από την 1η Απριλίου 2020 και εφεξής, εάν το σύνολο της αξίας των αξιογράφων που αναστέλλονται, σύμφωνα με τη παραπάνω διαδικασία, είναι μεγαλύτερο του είκοσι τοις εκατό (20%) του μέσου μηνιαίου κύκλου συναλλαγών τους του αμέσως προηγούμενου φορολογικού έτους, όπως αυτός υπολογίζεται με βάση τις συνολικές εκροές που έχουν περιληφθεί σε αρχικές και τροποποιητικές, εμπρόθεσμες ή εκπρόθεσμες δηλώσεις ΦΠΑ.

Από την εφαρμογή της παρούσας εξαιρούνται κομιστές που ανήκουν σε ΚΑΔ των επιχειρήσεων που παρουσιάζουν σημαντική αύξηση του κύκλου των συναλλαγών τους στη διάρκεια της κρίσης από την επιδημία του κορωνοϊού COVID-19. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών ορίζονται οι ΚΑΔ που παρουσιάζουν σημαντική αύξηση του κύκλου συναλλαγών τους στη διάρκεια της κρίσης από την επιδημία του κορωνοϊού COVID-19. Με όμοια απόφαση, που εκδίδεται ύστερα από εισήγηση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, καθορίζονται τα απαιτούμενα στοιχεία και δικαιολογητικά για την εφαρμογή της παρούσας, οι διαδικασίες αποστολής ή διαβίβασής τους στη Φορολογική Διοίκηση από τους φορολογουμένους ή τρίτους, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια τεχνικού ή διαδικαστικού χαρακτήρα.

Η παρούσα δεν εμποδίζει τον υπόχρεο και τον δικαιούχο να συμφωνήσουν μεταξύ τους την απευθείας πληρωμή του αξιογράφου από τον υπόχρεο στον δικαιούχο στην αρχικά αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

       Ο Πρόεδρος                                                                                                        Ο Γραμματέας

   Δαβανέλλος Θέμης                                                                                          Μπακατσιάς Βασίλειος

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

δερματινεσ-τσαντεσ-musitsa

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ