Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού στην Ορεινή Ναυπακτία

Published

on

Το Πάρκο Δραστηριοτήτων KRAVARA PARK απλώνεται σε μια έκταση 20.000 στρεμμάτων στην περιοχή γύρω από την Άνω Χώρα της Ορεινής Ναυπακτίας. Στον χώρο αυτό, τα τελευταία χρόνια, έχουν αναδειχθεί  αρκετά παλιά μονοπάτια και παράλληλα έχουν δημιουργηθεί καινούργια, με αποτέλεσμα την δημιουργία ενός δικτύου με διαδρομές πλήρως σηματοδοτημένες για πεζοπορία ή ποδηλασία βουνού, χαρτογραφημένες και  κατηγοριοποιημένες ανάλογα το επίπεδο δυσκολίας τους, έτσι ώστε να ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Ειδικότερα η περιοχή αποτελεί ιδανικό προορισμό για ποδηλατικό τουρισμό, λόγω του πυκνού οδικού δικτύου από δασικούς δρόμους, την πληθώρα μονοπατιών και την απουσία κίνησης στο δρόμο που θα μπορούσε να αποτελεί κίνδυνο για τους ποδηλάτες.

Η ιδέα και η λειτουργία του KRAVARA PARK υποστηρίζεται από τα ξενοδοχεία Crystal Mountain και Πέτρινα, όπου σας παρέχονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες αλλά και η απαιτούμενη υποστήριξη για τις εξορμήσεις σας.

Το KRAVARA PARK με αριθμούς:

10 διαφορετικά μονοπάτια κατηγοριοποιημένης δυσκολίας

40 km διαδρομών σε σηματοδοτημένα μονοπάτια

100 km διαδρομών σε μονοπάτια και δασικούς δρόμους

150 km διαδρομών σε δασικούς δρόμους για του λάτρεις της off road οδήγησης

1 οδηγός σε κάθε οργανωμένη εξόρμηση (απαιτείται η συμμετοχή τουλάχιστον 5 ατόμων ανά ομάδα)

2 αυτοκίνητα για συνεχές up lift των ποδηλάτων σας στα υψηλότερα σημεία των διαδρομών

8 ποδήλατα mtb για τις ποδηλατοβόλτες σας

200 κλίνες για την διαμονή σας

Καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους τα δύο συνεργαζόμενα ξενοδοχεία, Crystal Mountain και Πέτρινα, προγραμματίζουν οργανωμένες ξεναγήσεις για να εξερευνήσετε τα βουνά αλλά και την χλωρίδα του τόπου. Από περιηγήσεις στα πανέμορφα δάση, κατάφυτα από έλατα και καστανιές, μέχρι και σεμινάρια για να μάθετε τα πάντα για τα άγρια μανιτάρια, τα βότανα και τις μοναδικές ορχιδέες της περιοχής μας.

Τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία σας προσφέρουν:

  • Πληροφοριακό υλικό (έντυπο και ηλεκτρονικό) για τις διαδρομές σας
  • Οργανωμένες πεζοπορικές εξορμήσεις με οδηγό
  • Οργανωμένες εξορμήσεις για συλλογή μανιταριών και βοτάνων ανάλογα την εποχή
  • Προγραμματισμένες μεταφορές ποδηλάτων και αναβατών (lift) σε συγκεκριμένα σημεία των διαδρομών (με μέγιστο υψόμετρο) καθώς και περισυλλογή τους από το τέλος των διαδρομών (ελάχιστο υψόμετρο).
  • Ενοικίαση ποδηλάτων και εξοπλισμού
  • Σεμινάρια γνωριμίας με τον κόσμο των μανιταριών και των βοτάνων
  • Σεμινάρια επίδειξης και παρασκευής τσίπουρου και επίδειξης ντόπιας γαστρονομίας.
  • Ξεναγήσεις στο Λαογραφικό Μουσείο του χωριού
  • Επίδειξη λειτουργίας παραδοσιακού νερόμυλου
  • Διοργάνωση θεματικών camp (εκπαιδευτικά, περιβαλλοντικά, fitness, γιόγκα)

Ενημερωθείτε για το ετήσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων και ελάτε να ζήσουμε μαζί την γαλήνη και την ομορφιά του δάσους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Συνάντηση του ΕΚΝΔ& του  Σωματείου Εργαζομένων ΚΔΑΠ στον Δ. Ναυπακτίας με τον Δήμαρχο Ναυπακτίας

Published

on

By

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 26/9/2023, συνάντηση μεταξύ του ΕΚΝΔ, του Σωματείου Εργαζομένων στο ΚΔΑΠ του Δ. Ναυπακτίας και του Δημάρχου Ναυπακτίας, με θέμα την καθυστέρηση των δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ του Δήμου Ναυπακτίας.

Τόσο ο πρόεδρος του ΕΚΝΔ,όσο και τα μέλη του Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων στο ΚΔΑΠ, έκαναν σαφές στον κ. Δήμαρχο ότι η καθυστέρηση των δεδουλευμένων έχει ήδη δημιουργήσει πολλά προβλήματα στις οικογένειες των εργαζομένων, αφού εργάζονται στο ΚΔΑΠ για καθαρά βιοποριστικούς λόγους.

Οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση των δεδουλευμένων θα συνιστά μονομερή βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας, με απρόβλεπτες συνέπειες για τις οικογένειες των εργαζόμενων.

Ο κ. Δήμαρχος δήλωσε ότι ο Δήμος Ναυπακτίας έχει προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να έρθουν τα χρήματα για τη μισθοδοσία από το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Επίσης, δεσμεύτηκε ότι, αν παραστεί ανάγκη, η μισθοδοσία θα πληρωθεί με χρηματοδότηση από τον Δήμο.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο ΚΔΑΠ ανέφερε ότι θα αποφασίσουν εκ νέου τη στάση τους στη Γενική Συνέλευση Εργαζομένων που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 1/10/2023.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΝΔ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μπαράζ ανακοινώσεων – απαντήσεων Λουκόπουλου – Γκίζα για ΧΥΤΑ

Published

on

By

Σε ένα μπαράζ ανακοινώσεων και ανταπαντήσεων έχουν περάσει οι υποψήφιοι δήμαρχοι Tάκης Λουκόπουλος και Βασίλης Γκίζας.

Από την πλευρά του ο κ. Λουκόπουλος κατηγορεί τον κ. Γκίζα πως κρύβεται πίσω από το ψέμα και τα fake news, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Κύριε Γκίζα κρύβεστε πίσω από το ψέμα και τα fake news !

Η κατάσταση στο ΧΥΤΑ είναι εκτός ελέγχου!

Παρακαλώ να καλέσετε άμεσα τους επιθεωρητές περιβάλλοντος του Υπουργείου και τους υποψηφίους Δημάρχους να μεταβούμε στο χώρο του ΧΥΤΑ για να διαπιστωθεί η υφιστάμενη κατάσταση και να πάψετε να κρύβεστε πίσω από τις ανακοινώσεις !»

Με νέο κάλεσμα για δημόσιο διάλογο ανταπαντά ο κ. Γκίζας αναφέροντας:

«Αυτός που κρύβεται είστε εσείς και όχι εμείς- Μην παραμένετε άφαντος .  Καλέστε όποιον θέλετε και ενημερώστε μας πότε θα εμφανιστείτε ώστε να συζητήσουμε δημόσια και για το θέμα του ΧΥΤΑ, όπως και για τόσα άλλα.»

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Διεθνές Συνέδριο «Ναύπακτος 2030» : Τιμητική βράβευση Τάκη Λουκόπουλου και την σύζυγό του Γεωργία Ντάναση-Λουκοπούλου

Published

on

By

Τιμητική διάκριση για την Κοινωνική Προσφορά για τον υπ. Δήμαρχο Ναυπακτίας Τάκη Λουκόπουλο και την σύζυγό του Γεωργία Ντάναση-Λουκοπούλου, από τους διοργανωτές του Συνεδρίου.

Όπως αναφέρει ο ίδιος:

« Παρευρέθηκα σήμερα μαζί με στελέχη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα : Ναύπακτος 2030,το μεγαλύτερο αναπτυξιακό συνέδριο που έγινε στην πόλη μας ! Μία σημαντική πρωτοβουλία για την προώθηση του τόπου μας, η οποία μας βρίσκει ένθερμους υποστηρικτές της.

Εξαιρετικοί εισηγητές από πολλές χώρες και διακεκριμένοι επιστήμονες από Ελλάδα και εξωτερικό κατέθεσαν τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους σε θεματικές που αφορούν την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου μας .

Η ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής της Ναυπάκτου αποτελεί για εμάς προτεραιότητα.

Ιδιαίτερη τιμή ήταν για μένα η συμμετοχή μου σε αυτό το σπουδαίο γεγονός για την Ναυπακτία ,καθώς επίσης οφείλω να ομολογήσω ότι νιώθω πολύ συγκινημένος για την βράβευση της συζύγου μου Γεωργίας Ντάναση -Λουκοπούλου και την δική μου για την προσφορά μας στην κοινωνία .Στη ζωή το πιο σημαντικό για εμένα είναι είναι η προσφορά στο συνάνθρωπο σε όλα τα επίπεδα!

Σας ευχαριστώ!

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και στους συμμετέχοντες!»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ