Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Δυτική Ελλάδα: “Εξοικονομώ-Αυτονομώ” όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε!

Published

on

Σφοδρές αντιδράσεις σε μηχανικούς και πλήθος πολιτών, προκαλεί η κατάσταση που διαμορφώθηκε σήμερα με το πρόγραμμα “Εξοικονομώ-Αυτονομώ” στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Με το που “άνοιξε” η πλατφόρμα, ο προϋπολογισμός του προγράμματος καλύφθηκε μέσα σε ελάχιστα λεπτά,  μόλις σε 11!

Ουσιαστικά “όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε”, χωρίς να υπάρχει βέβαια κανένα αντικειμενικό κριτήριο και να καταγράφονται για άλλη μια φορά πολύ σοβαρές αδικίες.

Συγκεκριμένα η πλατφόρμα έκλεισε στις 10.16 το πρωί. Υποβλήθηκαν 7.985 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 2.356, δεσμεύοντας το ποσό που είχε προϋπολογιστεί για την Περιφέρεια (51,4 εκατ. ευρώ). Η μέση επιχορήγηση ανά εγκριθείσα αίτηση είναι της τάξης των 21.800 ευρώ.

Με δυο λόγια κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει εάν ευνοήθηκαν ίσως κάποια συγκεκριμένα γραφεία, που ενδεχομένως να είχαν και τον αναγκαίο προγραμματισμό ή κάποια άλλη παραπάνω τεχνολογική ικανότητα. Την ίδια στιγμή , πολλοί μηχανικοί  δεν μπόρεσαν να κάνουν ούτε μια αίτηση για λογαριασμό πελατών τους, ενώ κάτι αντίστοιχο παρατηρήθηκε και με πολλούς ιδιώτες που έκαναν προσπάθεια υποβολής της αίτησης τους από το σπίτι τους.

Εξοργισμένος ο πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Λίνο Μπλέτσα :

Απαράδεκτη κατάσταση. Μέσα σε 11 λεπτά τελείωσαν τα 57 εκατομ. Ευρώ για τη Δυτική Ελλάδα. Το ποσό είναι πάρα πολύ μικρό αναλογικά με τη ζήτηση που υπήρξε. Δευτερευόντως το σύστημα και ο τρόπος που λειτουργεί είναι πρωτόγονος: προσβάλλει τους μηχανικούς οι οποίοι δεν είναι διεκπεραιωτές μα επιστήμονες.

Τρίτο και κυριότερο, οι αρμόδιοι και η κυβέρνηση θεωρούν ότι το σύστημα αυτό λειτουργεί ορθά. Πώς μπορεί να είναι δίκαιο κάτι τέτοιο; Σαν να βάζουμε πολίτες και μηχανικούς σε κοινή αφετηρία για έναν αγώνα δρόμου. Η πρότασή μου, την οποία και θα καταθέσω επισήμως είναι να μποϊκοτάρουμε το επόμενο πρόγραμμα. Είναι προσβολή της προσωπικότητάς μας”.

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

«Πατρίδες της Ρωμιοσύνης»

Published

on

By

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα Ναυπάκτου

Ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με τον Ναυπακτιακό Χορευτικό Όμιλο Φίλων Ελληνικής Παράδοσης (ΝΑ. Χ.Ο.Φ.Ε.Π.) «ΝΑΥΣ» παρουσιάζει τραγούδια, χορούς, ήθη και έθιμα από τη Μικρά Ασία, τον Πόντο, τη Βόρεια και Ανατολική Θράκη στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων των 100 χρόνων από τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.  Συμμετέχει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Προχώματος Θεσσαλονίκης «Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ»

Η μουσικοχορευτική παράσταση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 στις 18:00’, στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα Ναυπάκτου.

Συντελεστές εκδήλωσης:

Ορχήστρα:

Γεωργοπούλου Παναγιώτα (σαντούρι)

Ελευθεριάδης Πάρης (ποντιακή λύρα)

Κώτσικας Γιώργος (βιολί)

Μπάκος Δημήτρης (γκάιντα – τσαμπούνα)

Μπαράκος Γιώργος (κρουστά)

Μανουσαρίδης Νίκος (τραγούδι – νταούλι)

Στεφανόπουλος Κώστας (λαούτο – ακορντεόν)

Τσιφογιάννη Βασιλική (τραγούδι)

 

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Βαφειάδης Γιάννης

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Μαθήματα Πρώτων βοηθειών από την  Ομοσπονδία  

Published

on

By

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας σε συνεργασία με το παράρτημα Ναυπάκτου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, θα διοργανώσει μαθήματα πρώτων βοηθειών.

Τα μαθήματα θα γίνουν στο χώρο των γραφείων μας και μπορούν να συμμετέχουν τόσο επαγγελματίες , όσο και συμπολίτες μας που επιθυμούν.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη γραμματεία μας ,τηλ.26340 26770, στην διεύθυνση Τζαβέλα 34 και ώρες επικοινωνίας 9:00 -13:00 και  17:00 – 21:00.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                            Ο Γραμματέας

Δαβανέλλος Θέμης                                Μπακατσιάς Βασίλειος

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Εορτασμός 100 χρόνων AHEPA στην Αθήνα

Published

on

By

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ενθουσιασμό εορτάστηκαν τα 100 χρόνια από την ίδρυση της AHEPA στις 14 και 15 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Μέλη από ολόκληρη της Ελλάδα και το εξωτερικό συναντήθηκαν στις 15 Νοεμβρίου σε κεντρικό Ξενοδοχείο των Αθηνών, όπου μαζί με σύσσωμη την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία τιμήσαν τον ένα αιώνα ιδρύσεως της μεγαλύτερης ομογενειακής οργάνωσης.

Ιδιαιτέρως τιμητική για το τμήμα της Ναυπάκτου, Ahepa Lepanto 1571, ήταν η πρόσκληση από τον Αμερικανό Πρέσβη στον Προέδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Τμήματος της Ναυπάκτου σε δεξίωση που παρέθεσε στην οικία του, την προηγούμενη ημέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, όσο και ο Πρόεδρος της AHEPA Κος Jimmy Kokotas έλκουν την καταγωγή τους από την περιοχή της Ναυπακτίας.

Τόσο δημόσια όσο και σε προσωπικές συζητήσεις κυριάρχησε το αίσθημα ότι τα καλλίτερα χρόνια για την Πατρίδα μας είναι αυτά που έρχονται. Αρκεί να καταλάβουμε ότι η ισχύς της ενώσεως είναι το κυρίαρχο συστατικό για την μεγάλη υπέρβαση στη νέα εποχή.

Για το τμήμα “AHEPA Lepanto 1571”

HJ-18, Nafpaktos Greece

        Ο Πρόεδρος                                               Ο Γραμματέας

Σταυρόπουλος Αθ. Άγγελος                           Σχοινάς Αντώνιος

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ