Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δωρεάν τηλεοπτική κάλυψη σε 60 Τοπικές κοινότητες της Ναυπακτίας

Published

on

Στις 12 Νοεμβρίου 2018 δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η διαδικασία για την τηλεοπτική κάλυψη των ορεινών ή δυσπρόσιτων περιοχών που δεν λαμβάνουν τους τηλεοπτικούς σταθμούς από τους υφιστάμενους αναμεταδότες της Digea.

Το πρόγραμμα δίνει στους μόνιμους κατοίκους και ανά νοικοκυριό δωρεάν δορυφορικό κυρίως εξοπλισμό, ώστε να λαμβάνουν τα κανάλια Εθνικής Εμβέλειας μέσω των εταιρειών COSMOTE TV ή NOVA.

Ο Δήμος Ναυπακτίας από την πρώτη στιγμή (περίπου αρχές Απριλίου) παρακολουθούσε την εξέλιξη του έργου αυτού στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και μάλιστα έκανε παρεμβάσεις (Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων) ώστε να μπουν στο πρόγραμμα περισσότερες τοπικές κοινότητες απ’ ότι αρχικά προβλεπόταν.

Ήδη εκ μέρους του Δήμου έχουν γίνει οι πρώτες προβλεπόμενες κινήσεις και σύντομα θα ακολουθήσει η ενημέρωση των Προέδρων των τοπικών κοινοτήτων που είναι στο σχετικό πίνακα, ώστε με τη σειρά τους να ενημερώσουν του δικαιούχους για να υποβάλουν στο Δήμο τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Επισημαίνεται ότι, δικαιούχοι της δωρεάν επιδότησης είναι οι δημότες που θα αποδείξουν μέσω ΔΕΗ, Δ.Ο.Υ, κτλ ότι είναι μόνιμοι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας που είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα.

Εκτός από τις 43 Τοπικές Κοινότητες  του ορεινού όγκου περιλαμβάνονται και οι Τοπικές Κοινότητες: Βελβινα, Άνω Νεόκαστρο, Παλαιοχωράκι, Πόρος,  Άνω Αφροξυλιά, Βλαχομάνδρα, Κάτω Αφροξυλιά, Πιτσινέικα, Ριγάνι, Άνω Βασιλική, Καλαβρούζα, Περιθώρι, Τρίκορφο και Γαβρολίμνη.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δεν είναι θεμιτό να ανακοινώνονται εκλογικά αποτελέσματα σε τοπικά μέσα ενημέρωσης πριν την μετάδοση από το ΥΠΕΣ

Published

on

By

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται από το υπουργείο Εσωτερικών στην αποφυγή του γνωστού φαινομένου που παρατηρείται το βράδυ των εκλογών, τα αποτελέσματα να “τρέχουν” σε τοπικά ΜΜΕ – sites, ενώ στο site του ΥΠΕΣ και, συνεπώς, στα κεντρικά μέσα ενημέρωσης να φαίνονται “κολλημένα” ή να ανανεώνονται εξαιρετικά αργά.

Υπογραμμίζει, λοιπόν το υπουργείο, πως « η μετάδοση των αποτελεσμάτων που είναι αποκλειστική ευθύνη των γραφείων των Περιφερειακών Ενοτήτων, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, αποτελεί κατ’ εξοχήν αρμοδιότητα του κεντρικού Φορέα, που είναι το Υπουργείο Εσωτερικών. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, λοιπόν, ΘΕΜΙΤΟ να ανακοινώνονται εκλογικά αποτελέσματα σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων και των ιστοχώρων που ενδεχόμενα διαθέτουν οι Π.Ε., εάν δεν έχει προηγηθεί η μετάδοσή τους από το ΥΠΕΣ, καθώς αυτό δυσχεραίνει την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών σε όλη τη Χώρα».

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Τάκης Λουκόπουλος και η Ενωτική Πρωτοβουλία σε Αποδοτία, Πυλλήνη και Πλάτανο

Published

on

By

Σήμερα Κυριακή 19 Μαΐου ο υποψήφιος δήμαρχος Τάκης Λουκόπουλος συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού Ενωτική Πρωτοβουλία, καθώς και φίλους της παράταξης επισκέφθηκαν περιοχές των δημοτικών ενοτήτων Πυλλήνης, Πλατάνου και Αποδοτίας.

Με σειρά επισκέφθηκαν τις εξής κοινότητες: Περιβόλια, Παλαιόπυργο, Σίμου, Ποκίστα, Πλάτανο, Αχλαδόκαστρο, Νεοχώρι, Αράχοβα, Κλεπά, Περδικόβρυση, Κρυονέρια, Κάτω Χώρα, Άνω Χώρα, Ελατού, Τερψιθέα και Λιμνίτσα.

Συνομίλησαν με τους κατοίκους και τους επισκέπτες των περιοχών αυτών για ζητήματα περαιτέρω βελτίωσης των υποδομών που θα συμβάλλουν στην ισόρροπη ανάπτυξη της ορεινής Ναυπακτίας καθώς και τις ανάγκες που υπάρχουν ενόψει καλοκαιριού και της αναμενόμενης αυξημένης παραθεριστικής περιόδου.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την Δευτέρα στο λιμάνι, η κεντρική ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Γιώργου Γούλα

Published

on

By

Την Δευτέρα 20 Μαΐου στις 20:30 ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπακτίας Γιώργος Γούλας , επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανανέωση και Δημιουργία” θα πραγματοποιήσει την κεντρική του ομιλία.

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-rouxa-axesouar-kosmimata

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ