Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δύο σημαντικά έργα για το Παπαχαραλάμπειο Στάδιο Ναυπάκτου

Published

on

Τηλεδιάσκεψη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του Παπαχαραλαμπείου Σταδίου Ναυπάκτου κ. Γεώργιος Μίχος. Αντικείμενο της συζήτησης η αναβάθμιση των υποδομών του Σταδίου, μέσω των παρεμβάσεων που έχουν δρομολογηθεί σε συνεργασία και με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Η τηλεδιάσκεψη αποτέλεσε συνέχεια της πρόσφατης Προγραμματικής Σύμβασης που υπεγράφη μεταξύ του Περιφερειάρχη και του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, στην οποία περιλαμβάνονται παρεμβάσεις και στο Παπαχαραλάμπειο Στάδιο. Πιο συγκεκριμένα, τα δύο μεγάλα έργα που δρομολογούνται αυτή την περίοδο είναι τα εξής:

  • Έλεγχος, μελέτη και αποκατάσταση ζημιών στο φέροντα οργανισμό της κερκίδας του ποδοσφαιρικού γηπέδου, καθώς και στο σκέπαστρο του κεντρικού τμήματος αυτής. Για το έργο, υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Γεν. Γραμ. Αθλητισμού, η οποία και θα το χρηματοδοτήσει, και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η οποία θα το δημοπρατήσει αλλά και θα το εκτελέσει μέσω της Τεχνικής της Υπηρεσίας.
  • Ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Σταδίου, στο πλαίσιο του Προγράμματος ΕΣΠΑ «Επενδύσεις σε Δημόσιες Υποδομές για ενεργειακή αναβάθμιση και την χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας», του άξονα προτεραιότητας 2 «Προστασία του Περιβάλλοντος-Μετάβαση σε μία Οικονομία φιλική στο περιβάλλον», του Ε.Π. Δυτική Ελλάδα. Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Για το εν λόγω έργο, προϋπολογισμού περίπου 500.000 ευρώ, έχει κατατεθεί ολοκληρωμένος φάκελος.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, διαβεβαίωσε για μία ακόμα φορά πως θα είναι αρωγός στα προτεινόμενα έργα, ενώ εμφανίστηκε θετικός και για τη στήριξη-χρηματοδότηση μελλοντικών παρεμβάσεων οι οποίες θα έχουν ως στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση του Εθνικού Παπαχαραλαμπείου Σταδίου.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης, κ. Γεώργιος Μίχος, αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την έως σήμερα συνεργασία του, αλλά και το έμπρακτο ενδιαφέρον που έχει επιδείξει για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του νούμερο ένα πνεύμονα άθλησης της Ναυπακτίας, δήλωσε: «Η συνεργασία μας με την πολιτεία συνεχίζει να αποφέρει καρπούς. Με μεθοδικότητα και πρόγραμμα εκμεταλλευόμαστε κάθε χρηματοδοτική ευκαιρία ώστε το Παπαχαραλάμπειο Στάδιο να γίνεται συνεχώς καλύτερο, αφενός καλύπτοντας τις ανάγκες της περιοχής στον τομέα της άθλησης, αλλά και αφετέρου αποτελώντας ένα σύνολο υποδομών, με βασικά χαρακτηριστικά τους την ασφάλεια αλλά και το σεβασμό στο περιβάλλον».

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Aνοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια την 1η Φεβρουαρίου – Τι ισχύει για ΑΕΙ, ΙΕΚ, ΟΠΑΠ, κυνήγι-ψάρεμα

Published

on

By

1ο-Λύκειο-Γυμνάσιο-Ναυπάκτου
Ωστόσο, τα SMS στο 13033 μένουν ως έχει και έτσι η χώρα μένει σε lockdown για μία ακόμη εβδομάδα μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου.

Τον τρόπο με τον οποίον θα ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, παρουσίασε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Όπως τονίστηκε, ισχύουν όλοι οι κανόνες με τους έχουν ανοίξει και τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης όπως:

– η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,

– τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών,

– οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες,Τι

– η χρήση αντισηπτικών,

– οι σχολαστικοί καθαρισμοί,

– οι τακτικοί αερισμοί των χώρων,

– τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά.

– οι σχολικοί εορτασμοί με μέτρα,

– οι επισκέψεις / περίπατοι ανά τμήμα, κ.α.»

Επιπλέον, θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ, όπως και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Διευκρινίζεται:

– Στις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, στις λεγόμενες «κόκκινες» περιοχές, τα Λύκεια θα λειτουργούν για την ώρα εξ αποστάσεως, με τηλεκπαίδευση, και όχι δια ζώσης. Τα Λύκεια Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά και στις περιοχές αυτές.

– Όλες οι άλλες εκπαιδευτικές δομές (όπως Πανεπιστήμια, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης) παραμένουν για την ώρα σε εξ αποστάσεως λειτουργία.

Μία επιπλέον επισήμανση:

Φοιτητές που επιθυμούν να μετακινηθούν για να αποδεσμεύσουν κάποιο μισθωμένο ακίνητο, θα μπορούν να το κάνουν στο πλαίσιο μετακίνησης συνολικής διάρκειας έως 3 ημερών με απαραίτητο δικαιολογητικό τη λήξη του σχετικού μισθωτηρίου».

Παράταση απαγόρευσης για το κυνήγι και το ψάρεμα – Ανοίγουν τα καταστήματα ΟΠΑΠ

Το θέμα του κυνηγιού και του ψαρέματος θα συζητηθεί και την επόμενη Παρασκευή ενώ θα ανοίξει και η συζήτηση για το θέμα των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Για το κυνήγι ωστόσο εξαιρούνται οι Περιφέρειες Ροδόπης, Έβρου, Ξάνθης, όπου επιτρέπεται μόνο το κυνήγι αγριόχοιρου, έως τέσσερα άτομα, δύο σε κάθε αυτοκίνητο. Σε περίπτωση παραβίασης των μέτρων προβλέπεται ανάκληση άδειας κυνηγιού αλλά και απαγόρευση λήψης νέας για μία τριετία.

Τέλος,  από την Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου, ανοίγουν τα καταστήματα ΟΠΑΠ αλλά όχι τα ΟΠΑΠ play, υπό την προϋπόθεση ότι κάτι τέτοιο θα επιτραπεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο εισέρχεται στο τελικό στάδιο

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ.) εισέρχεται στο τελικό στάδιο της προβλεπόμενης διαδικασίας, καθώς τις επόμενες ημέρες τίθεται σε Διαβούλευση.  Το Γ.Π.Σ. περιέχει τη γενική πρόταση πολεοδομικής οργάνωσης, η οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στις χρήσεις γης, στην οικιστική ανάπτυξη, στην ελεγχόμενη ανάπτυξη παραγωγικών δραστηριοτήτων και περιλαμβάνει τυχόν απαγορεύσεις δόμησης και χρήσεων.

Βασίλης Γκίζας: «Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και η χωροταξία ψηλά στην ατζέντα μας»

 

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας δήλωσε:

«Με την επιτάχυνση των διαδικασιών και την ένταση των ενεργειών της σημερινής διοίκησης του Δήμου Ναυπακτίας, ένα σημαντικότατο έργο που ξεκίνησε το 2004, αλλά έκτοτε προχώρησε με αργούς ρυθμούς, ολοκληρώνεται.  Πρόκειται για τον πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό του Δήμου μας που θα επιλύσει χρόνια και σοβαρά προβλήματα. 

Από την ανάληψη των καθηκόντων μας, θέσαμε ως πρωταρχικό στόχο να είμαστε αποτελεσματικοί, έχοντας ως κύριο μέλημά μας να δρομολογούμε λύσεις και σε χρόνια ζητήματα, όπως αυτό του ΓΠΣ.  Εργαζόμαστε με μεθοδικότητα και αυτό το αποδεικνύουν τα αποτελέσματα, ένα εκ των οποίων είναι και το ότι, όπως ενημερώσαμε προ λίγων μηνών, ο Δήμος Ναυπακτίας ήταν από τους πρώτους δήμους της χώρας που προχώρησε άμεσα και με γοργούς ρυθμούς τη διαδικασία ένταξης στο Πρόγραμμα «Εκπόνηση Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας» για το σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων. 

Τα θέματα αυτής της κατηγορίας, όπως και οι επεκτάσεις των σχεδίων που επίσης δρομολογούμε, θέλουν επισταμένη εργασία και φυσικά επιμονή.  Στο τέλος της θητείας μας είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε κάνει σημαντικά βήματα μπροστά»

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Από Φεβρουάριο εμβολιασμοί και στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου

Published

on

By

Πανέτοιμο είναι το Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου για τους εμβολιασμούς των πολιτών κατά του COVID-19, καθώς συμπεριλαμβάνεται στα εμβολιαστικά κέντρα ανά την χώρα.

Σε επικοινωνία του Nafsweek  με την Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου κ. Βασιλική  Μουσγά μας ενημέρωσε ότι από τις αρχές Ιανουαρίου το Κέντρο Υγείας είναι έτοιμο έχοντας τους απαραίτητους χώρους, τόσο για τον εμβολιασμό όσο και για την αναμονή των πολιτών, καθώς και τα αναγκαία φάρμακα (σε τυχόν περιπτώσεις παρενεργειών ),  όπως και το έντυπο υλικό που θα διανέμεται στους πολίτες.

Αυτό που αναμένεται είναι οι δόσεις των εμβολίων, που σύμφωνα με πληροφορίες θα έρθουν το πρώτο διάστημα του Φεβρουαρίου.

Σήμερα οι άνω των 85 ετών εμβολιάζονται στα νοσοκομεία Μεσολογγίου και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

slider-nafsweek-lucky-charms

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ