Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δ. Κωνσταντόπουλος: «Μοναδικός σκοπός, να κρατήσουμε το Τμήμα ΤΕΙ στη Ναύπακτο»

Published

on

Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο Nafsweek ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος σχετικά με το θέμα του Τμήματος ΤΕΙ της Ναυπάκτου, αλλά και την δημιουργία πανεπιστημίου στην Αιτωλ/νια είπε:

«Το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής πρέπει να παραμείνει στη Ναύπακτο και μάλιστα για τον λόγο αυτό συνάντησα τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, ο οποίος και δεσμεύτηκε για την παραμονή και τη συνέχιση λειτουργίας του Τμήματος στη Ναύπακτο.

Το θέμα δεν είναι που θα ανήκει διοικητικά το τμήμα της Ναυπάκτου.

Εμείς ζητάμε να παραμείνει και να λειτουργεί στη Ναύπακτο.

Σήμερα επανέλαβα εδώ στο Δημοτικό συμβούλιο ότι είμαι στη διάθεση της Δημοτικής Αρχής και των φορέων της πόλης μας, με μοναδικό σκοπό να κρατήσουμε το Τμήμα στη Ναύπακτο.

Επίσης ξεκαθάρισα ότι μέχρι σήμερα δεν έχει έρθει στη Βουλή ο σχεδιασμός του υπουργείου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Δυτική Ελλάδα ώστε να γνωρίζουμε περισσότερα.

Γνωρίζουμε αυτό που έχει δοθεί ως διαβούλευση για τις αλλαγές στα πανεπιστήμια της χώρας και τα ΤΕΙ και ότι έχει έρθει σε μας μέσα από ένα «σπασμένο τηλέφωνο».

Όλο αυτό δεν μας βρίσκει σύμφωνους γιατί θεωρώ ότι δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Τονίζω πως ότι υπάρξει ως εξέλιξη για το ΤΕΙ Κρήτης ακριβώς το ίδιο να ισχύσει και για το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Επίσης να τονίσω ότι από τη στιγμή που το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας συγχωνευτεί με το πανεπιστήμιο και γίνει πανεπιστήμιο εφαρμοσμένων τεχνολογιών μπορεί η έδρα του να φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του δήμου Μεσολογγίου, που είναι ιδρώτας και κόπος του ελληνικού λαού αυτές οι εγκαταστάσεις.

Εννοείται βέβαια ότι ένα από τα τμήματα θα είναι και το τμήμα πληροφορικής της Ναυπάκτου, με έδρα στη Ναύπακτο.

Μην ξεχνάμε ότι το τμήμα της Ναυπάκτου έχει και Μεταπτυχιακό και ερευνητική δράση, είναι ένα ελκυστικό τμήμα πανελλαδικά.

Επίσης σημαντικό είναι ότι οι απόφοιτοι από αυτό το τμήμα έχουν επαγγελματικά δικαιώματα.  Άρα στην πράξη με το πτυχίο τους μπορούν να βγουν στην αγορά εργασίας άμεσα.

Επίσης θα πρέπει να σταματήσουν κραυγές οι οποίες  από το 2012 κατάφεραν και καταργήθηκε το πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας στο Αγρίνιο και κατακρεουργήθηκε το ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Όσον αφορά το Αγρίνιο προτάθηκε από την πλευρά του υπουργείου η δημιουργία Γεωπονικής σχολής. Ουσιαστικά αυτό που προτείνεται από πλευράς υπουργείου είναι μία Γεωπονική σχολή με έδρα το Αγρίνιο με τρία τμήματα στο Αγρίνιο και τρία στο Μεσολόγγι

Πρόταση αυτή δεν με βρίσκει αντίθετο όμως, όπως είπα και στον Υπουργό θα πρέπει τα τμήματα να είναι πενταετούς φοίτησης. Σε κάθε περίπτωση περιμένουμε το θέμα να έρθει προς συζήτηση και στις επιτροπές αλλά και στην Ολομέλεια στη Βουλή για να τοποθετηθούμε και για το Αγρίνιο και για το Μεσολόγγι.», τόνισε κλείνοντας ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 195η Επέτειο απελευθέρωσης της Ναυπάκτου

Published

on

By

Ολοκληρώθηκαν σήμερα Κυριακή 19 Μαΐου οι διήμερες εκδηλώσεις για την 195η επέτειο από την απελευθέρωση της Ναυπάκτου από τους Οθωμανούς.

Στον διήμερο εορτασμό συμμετείχαν αντιπροσωπείες   σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ναυπάκτου, πολιτιστικοί και  χορευτικοί σύλλογοι, σύλλογοι αναβίωσης  ιστορίας και οι φιλαρμονικές  Μεσολογγίου, Αντιρρίου και Ναυπάκτου.

Τις εκδηλώσεις διοργάνωσε ο Δήμος     Ναυπακτίας, με την στήριξη της Μητρόπολης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Εφορείας αρχαιοτήτων Αιτωλ/νίας και Λευκάδας, ενώ τον συντονισμό των εορτασμών είχε αναλάβει ο Σύλλογος Αναβίωσης Απογόνων Σουλιωτών Ναυπακτίας «Έπαχτος.

Το Σάββατο, πομπή όπου συμμετείχαν Σχολεία και σύλλογοι αναβίωσης ιστορικών γεγονότων, με εκκίνηση  από την παραλία Ψανής έφτασε στον χώρο του δυτικού βραχίονα του ενετικού λιμανιού υπό τη συνοδεία της Παπαχαραλαμπείου Δημοτικής Φιλαρμονικής Ναυπάκτου και των φιλαρμονικών Μεσολογγίου και Αντιρρίου. Εκεί ακολούθησε η αναπαράσταση της άφιξης του τότε Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια στο λιμάνι της πόλης.

Την Κυριακή, 19 Μαΐου, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου  Δημητρίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη  Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεου και με συμμετοχή αντιπροσωπειών των συλλόγων.

Ακολούθως με πομπή  κλήρος και λαός  έφτασαν στην πλατεία Λιμένος όπου αναπέμφθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στη μνήμη των πεσόντων της Απελευθέρωσης .  Ακολούθησαν κατάθεση στεφάνων  στο άγαλμα Μπότσαρη και  χαιρετισμοί από τον Μητροπολίτη και τον δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα.

Στους εορτασμούς για την απελευθέρωση της Ναυπάκτου παραβρέθηκαν οι βουλευτές Θανάσης Παπαθανάσης, και Μίλτος Ζαμπάρας, οι δήμαρχοι Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, Μεσολογγίου Σπύρος Διαμαντόπουλος και Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας, ο πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Χρήστος Παΐσιος, , ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άγγελος Σταυρόπουλος, αντιδήμαρχοι,  περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής και των Σωμάτων Ασφαλείας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καλά τα νέα για την γέφυρα του Μόρνου

Published

on

By

Πρόσκληση ένταξης σε χρηματοδότηση στο πλαίσιο του ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: 4.5 «Οδικές υποδομές» και με τον τίτλο: «Αποκατάσταση φθορών και αλλοιώσεων ανωδομής της παλαιάς γέφυρας Μόρνου»,  υπέβαλε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η πρόσκληση υποβλήθηκε την 10η Μαΐου 2024, με αριθμό πρωτοκόλλου Α. Π.: 101926.

Η πρόσκληση αφορά στην συνεργασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Περιφέρειας Δυτικής     Ελλάδας για την εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών αποκατάστασης της παλαιάς γέφυρας Μόρνου.

#   Πλήρες ρεπορτάζ στην e-φημερίδα Nafsweek που κυκλοφορεί αύριο Παρασκευή

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ημερίδα Ενημέρωσης για την αξιοποίηση αποβλήτων αγροδιατροφής

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας οργανώνει «Ημερίδα Ενημέρωσης με θέμα την αξιοποίηση των αποβλήτων του τομέα αγροδιατροφής» που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαΐου 2024 και ώρα 12:00 μ.μ, στην Ναύπακτο, κτήριο «Ναυπακτία» (1ος όροφος), στο πλαίσιο του Έργου LIFE-IP CEI-Greece – LIFE18 IPE/GR/000013 «Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα».

Το Έργο συντονίζεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεργασία με 19 στρατηγικούς εταίρους, μεταξύ των οποίων ο Δήμος Ναυπακτίας και η Terra Nova. Απώτερος στόχος του LIFE-IP CEI-Greece αποτελεί η συμβολή στην υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων, του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων και της Εθνικής Στρατηγικής για την Κυκλική Οικονομία.

Η πρωτοβουλία αυτής της εκδήλωσης εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου LIFE-IP CEI-Greece που μέσω της Δράσης C5: «Ανάπτυξη τοπικών/περιφερειακών συμμαχιών για τη διαχείριση αγροδιατροφικών αποβλήτων» προωθεί εθελοντικές συμφωνίες για την αξιοποίηση των αποβλήτων του τομέα αγροδιατροφής και την ανάδειξή τους ως ένα σημαντικό εργαλείο για την εφαρμογή της ιεράρχησης των αποβλήτων και τη μόχλευση της μετάβασης προς μια κυκλική οικονομία στην πράξη.

Αναγνωρίζοντας ως ρεύμα υψηλού δυναμικού κυκλικότητας τα βιοαποδομήσιμα απόβλητα της γεωργοκτηνοτροφίας και της αγροβιομηχανίας που παράγονται στην περιοχή υιοθετείται η ανάπτυξη εθελοντικής συμφωνίας για την συλλογή, μεταφορά και ανάκτηση των αποβλήτων αυτών με απώτερο σκοπό την προώθηση και διάδοση της εφαρμογής της κυκλικής βιοοικονομίας σε τοπικό επίπεδο, την ενεργή συμμετοχή της τοπικής κοινότητας προς μια ολοκληρωμένη διαχείριση των αποβλήτων και την αξιοποίησή τους ως βιολογικό πόρο, που αναμένεται να αποφέρει ένα θετικό συνολικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, την ανθρώπινη υγεία, την οικονομία και την κοινωνία.

Κατά την έναρξη των εργασιών θα απευθύνουν χαιρετισμό οι:

  • Εκπρόσωπος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
  • Βασίλειος Γκίζας, Δήμαρχος Ναυπακτίας

Ακολούθως, θα διεξαχθούν εισαγωγικές ομιλίες από τους:

  • Θωμά Κοτρωνιά, Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Δήμου Ναυπακτίας
  • Μαίρη Πλατή, Project Manager Life-IP-CEI GREECE, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
  • Ανδρέα Σωτηρόπουλο, Terra Nova

Στη συνέχεια, θα παρουσιαστεί το έργο LIFE-IP CEI-Greece, οι στόχοι και τα αναμενόμενα αποτελέσματά του.

Στο τελευταίο μέρος της ημερίδας, θα υπογραφεί η Εθελοντική Συμφωνία.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ