Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δ. Νικολακόπουλος: «Με αιχμή του δόρατος την OLYMPIAN LAND συνεχίζουμε δυναμικά την τουριστική προβολή της Δυτικής Ελλάδας και το 2024»

Published

on

Το σχέδιο δράσεων του ετήσιου προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το 2024 παρουσίασε κατά την διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης, Δημήτρης  Νικολακόπουλος.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Νικολακόπουλος «το σχέδιο αποτελεί συνέχεια της υλοποίησης των προηγούμενων ενεργειών τουριστικής προβολής της Περιφέρειας, που είχαν ως αποτέλεσμα την επανατοποθέτηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στον τουριστικό χάρτη της χώρας και του εξωτερικού».

Όπως επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης, το σχέδιο δράσεων τουριστικής προβολής συντάχθηκε λαμβάνοντας υπόψη τις νέες προκλήσεις της τουριστικής αγοράς, όσο και την στόχο να αξιοποιηθούν στο μέγιστο οι διατιθέμενοι πόροι προς όφελος των επαγγελματιών και των πολιτών της Περιφέρειας.

Υπό το πρίσμα αυτό ο σχεδιασμός για το 2024 έχει ως πυρήνα την ανάδειξη των παρακάτω θεματικών αξόνων:

 • Εκπαιδευτικός τουρισμός, μέσω της συμμετοχής -για πρώτη φορά- στη διεθνή έκθεση τουρισμού World Youth&StudentTravelConference.
 • Συνεδριακός τουρισμός, μέσω της κατασκευής και διαχείρισης ψηφιακής πλατφόρμας για την προσέλκυση υπηρεσιών συνεδρίων και συναφών εκδηλώσεων.
 • Δράσεις ανάδειξης της γαστρονομικής ταυτότητας της Περιφέρειας μέσω ψηφιακών δράσεων και δημιουργίας οπτικοακουστικού υλικού που θα εμπλουτίσουν την ιστοσελίδα και τη δράση του Ελληνικού Παραδοσιακού Πρωινού ΠΔΕ.
 • Αθλητικός και βιωματικός τουρισμός με τη δεύτερη συνεχή χρονιά διοργάνωσης του διεθνούς ποδηλατικού αγώνα L` ETAPE GRECE και μέσω της διεξαγωγής διαγωνισμού ταινιών μικρού μήκους από τους πολίτες ή επισκέπτες του τόπου.
 • Από κοινού δράση με το Υπουργείο Τουρισμού για τη δημιουργία Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Τουρισμού και DMO (Οργανισμός διαχείρισης προορισμού).

Αναφορικά με τη νέα, διακριτή «ταυτότητα» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας -το «OLYMPIAN LAND» και την ανάδειξή της, ο κ. Νικολακόπουλος ανέφερε ότι υλοποιήθηκαν πολυάριθμες δράσεις επικοινωνίας και προβολής, εντός και εκτός Ελλάδας, όπως:

 • Κατασκευή και εμπλουτισμός νέας σύγχρονης ιστοσελίδας τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και δημιουργία των αντίστοιχων μέσων κοινωνικής δικτύωσης,
 • Δημιουργία εφαρμογών εικονικής πραγματικότητας & ψηφιακών βίντεο από επιλεγμένα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος του τόπου μας,
 • Προβολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μέσω ψηφιακών καταχωρήσεων σε εγχώριες και ξένες ιστοσελίδες καθώς και δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα,
 • Γενικές και θεματικές καταχωρήσεις σε ελληνικό και διεθνή τύπο και σε inflight περιοδικά,
 • Προβολή θεματικών βίντεο σε ακτοπλοϊκές γραμμές του Αιγαίου και του Ιονίου Πελάγους,
 • Συμμετοχή σε περισσότερες από 40 αποστολές στο εξωτερικό και την Ελλάδα για την προβολή της Δυτικής Ελλάδας,
 • Συναντήσεις με πάνω 400 φορείς τουρισμού,
 • Οργάνωση famtrips με 250 δημοσιογράφους, διαμορφωτές κοινής γνώμης και influencers και ψηφιακών Β2Β συναντήσεων μεταξύ ταξιδιωτικών πρακτόρων από την Ελλάδα και το εξωτερικό,
 • Υλοποίηση, για πρώτη φορά, βιωματικών δράσεων που αφορούν τον θρησκευτικό και τον εκπαιδευτικό τουρισμό,
 • Ενέργειες για την απόκτηση σήματος «Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό ΠΔΕ» για ξενοδοχεία, καταλύματα και άλλους χώρους εστίασης εντός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
 • Δημιουργία του νέου ψηφιακού εργαλείου «Epic Of Course»  που αποσκοπεί στην απόκτηση εμπειρίας κατάρτισης των στελεχών και του ανθρώπινου δυναμικού που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό της Δυτικής Ελλάδας.

Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση και με βάση τις ενέργειες που έχουν προηγηθείο κ. Νικολακόπουλος, επεσήμανε: «Η τουριστική δυναμική της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται σε ανοδική πορεία, στοιχείο το οποίο καταδεικνύεται και από τις ποσοστιαίες μεταβολές. Πλέον, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έχει την υπηρεσιακή επάρκεια, την τεχνογνωσία και τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να συνεχίσει το ίδιο ανταγωνιστικά απέναντι στις υψηλές απαιτήσεις της εγχώριας και διεθνούς τουριστικής αγοράς, με ανθεκτικότητα και προσαρμοστικότητα απέναντι σε υπάρχουσες και μελλοντικές προκλήσεις. Έτσι, το σχέδιο δράσεων τουριστικής προβολής για το 2024, μπορεί να ανταποκριθεί απόλυτα στους ευρύτερους αναπτυξιακούς στόχους που έχουν τεθεί από την Περιφερειακή Αρχή για την επόμενη περίοδο».

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απροσπέλαστη!!!

Published

on

By

Στην φωτογραφία πρέπει να αποτυπώνονται πάνω από δέκα παραβάσεις του ΚΟΚ.

Μηχανάκια πάνω στα πεζοδρόμια, αυτοκίνητα σταθμευμένα πάνω στη γωνία, στην πλατεία και στα πεζοδρόμια, στις διαβάσεις των πεζών, διπλή στάθμευση και πάει  λέγοντας…

Δύσκολες καταστάσεις  για τον πεζό, που θα πρέπει να  κινδυνέψει για να πάει στη δουλειά του.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χριστίνα Σταρακά για τη στελέχωση του Κ.Υ. Άνω Χώρας Ναυπακτίας

Published

on

By

Το Υπουργείο Υγείας τα βρίσκει όλα καλώς καμωμένα την ίδια στιγμή που οι πολίτες βγάζουν κραυγή αγωνίας για τις ελλείψεις

Σε αναφορά που είχε καταθέσει η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Χριστίνα Σταρακά για άμεση ανάγκη στελέχωσης του Κέντρου Υγείας Άνω Χώρας του Δήμου Ναυπακτίας απάντησε χθες το Υπουργείο Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, η Χριστίνα Σταρακά είχε διαβιβάσει το αίτημα των Προέδρων Κοινοτήτων Δήμου Ναυπακτίας και Φορέων της ορεινής Ναυπακτίας για την επιστροφή του επιβατικού οχήματος 4Χ4 – Δωρεάς ΟΠΑΠ- πίσω στο Κ.Υ. Άνω Χώρας στην προγενέστερη κατάσταση που ήταν πριν τη μετακίνησή του στο Κ.Υ. Ναυπάκτου και την επάνδρωσή του με οδηγό, τη διάθεση νέου ασθενοφόρου 4Χ4 στο Κ.Υ. Άνω Χώρας Ορεινής Ναυπακτίας και την υγειονομική κάλυψη των κοινοτήτων της Δυτικής Ορεινής Ναυπακτίας με τη λειτουργία Σταθμού Α’ Βοηθειών και με ιατρό στην Κοινότητα Πλατάνου Ναυπακτίας.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κα. Αγαπηδάκη που υπογράφει την απάντηση, στο Κ.Υ. Άνω Χώρας όλα είναι καλώς καμωμένα. Αγνοώντας τις ανησυχίες και τα αιτηματα των αρμόδιων φορέων της περιοχής αναφέρει ότι στο σήμερα το Κ.Υ. είναι επαρκώς στελεχωμένο, τόσο με προσωπικό όσο και με ασθενοφόρα. «Το Κ.Υ. λειτουργεί σε πρωινό ωράριο και για πέντε ημέρες την εβδομάδα, από Δευτέρα έως και Παρασκευή και με πλήρη εφημεριακή κάλυψη όλες τις ημέρες του μήνα (ενεργείς εφημερίες), παρέχοντας αδιάλειπτα όλες τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας», υπογραμμίζει σχετικά με την κάλυψη του Κ.Υ σε προσωπικό και παροχή υπηρεσιών.  Όσον αφορά τα ασθενοφόρα των πρωτοβάθμιων δομών κυριότητας 6ης ΥΠΕ που συνεπικουρούν το έργο του ΕΚΑΒ στην περιοχή της Ναυπακτίας,  όπως ενημερώνει πλέον στην περιοχή επιχειρούν δύο πλήρως επισκευασμένα πλέον οχήματα. Ενώ σύμφωνα πάντα με την ίδια τη διετία 2021-2023, παρά τις βλάβες των ανωτέρω οχημάτων «δεν παρατηρήθηκε καμία δυσλειτουργία υποστήριξης στη διαδικασία και έργο των πρωτογενών διακομιδών, χάρις προφανώς και στην υποστήριξη του τοπικού κέντρου του ΕΚΑΒ στην Πάτρα, το οποίο διέθετε επί μονίμου βάσεως επιπλέον ασθενοφόρο και πληρώματα, στην περιοχή».

 

Σχετικά με το επίμαχο επιβατικό όχημα η Αναπληρωτής Υπουργός δηλώνει ότι «η κυριότητά του ανήκει στο Γ.Ν. Μεσολογγίου και έχει παραχωρηθεί από δεκαετίας στο Κ.Υ. Άνω Χώρας, κατόπιν απόφασης του Δ.Σ. του νοσοκομείου. Τον Αύγουστο του 2023, το εν λόγω όχημα από το Κ.Υ. Άνω Χώρας παραχωρήθηκε στο Κ.Υ. Ναυπάκτου, ικανοποιώντας το Δ.Σ. του Γ.Ν. Μεσολογγίου σχετικό αίτημα του Κ.Υ. Ναυπάκτου για την κάλυψη αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών και κυρίως για την εξυπηρέτηση του ιατρικού προσωπικού της Άνω Χώρας στις μετακινήσεις τους».

 

Σχολιάζοντας τα παραπάνω, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε: «Για την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας φαίνεται πως οι κάτοικοι της περιοχής του Κ.Υ. Άνω Χώρας Ναυπακτίας τυγχάνουν της καλύτερης δυνατής υγειονομικής φροντίδας.

Είναι να απορεί κανείς πως γίνεται στις αναφορές τους οι αρμόδιοι φορείς να είναι σε εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση από την κ. Αγαπηδάκη, στέλνοντας κραυγή αγωνίας για τη γενικότερη εικόνα του ΕΣΥ.

Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της περιοχής είναι απογοητευτική, με τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικές υποδομές να είναι τεράστιες.

Το Υπουργείο είτε θα προχωρήσει σε σοβαρή ενίσχυση του ΕΣΥ είτε θα συνεχίσει να διαχειρίζεται επικοινωνιακά τον πόνο και τις αγωνίες των ανθρώπων».

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

195 χρόνια από την απελευθέρωση της Ναυπάκτου

Published

on

By

Μόνο με στενή πολιορκία και αποκοπή του ανεφοδιασμού ήταν δυνατόν να πέσει το κάστρο του Έπαχτου.

Για τον καλύτερο συντονισμό ο κυβερνήτης (Δ/γμα 23 .01. 1829) διορίζει πληρεξούσιο τοποτηρητή Στερεάς Ελλάδας και του Στρατοπέδου τον αδερφό του Αυγουστίνο Καποδίστρια, ο οποίος στις 10 Μαρτίου 1829  αφικνείται και ο ίδιος στη Ναύπακτο.

Τα ελληνικά στρατεύματα με εντολή του Αυγουστίνου Καποδίστρια καταφτάνουν από τις 8 Μαρτίου 1829 και πολιορκούν τα κάστρα Αντιρρίου και Ναυπάκτου από την ξηρά, ενώ ο στόλος υπό τον Ανδρέα Μιαούλη   αποκλείει και τις θαλάσσιες διόδους.

Στις 13 Μαρτίου παραδίδεται το Αντίρριο ύστερα από ψευτοπόλεμο.

Στις 16 Μαρτίου ο κλοιός περί το κάστρο της Ναυπάκτου γίνεται στενότερος.

Η Α’ Χιλιαρχία, με Χιλίαρχό τον Κίτσο Τζαβέλα, η 500αρχία του Νικόλα Τζαβέλα και τα Σώματα του Β. Μαστραπά, Γιάννη Μακρυγιάννη – Κραβαρίτη καταλαμβάνουν τις θέσεις από τον Αϊ-Γιώργη, τη μεγάλη Βάρναράχη μέχρι απέναντι από την Ακρόπολη του  Ίτς Καλέ.

Ο Χατζηχρήστος με ιππικό και πεζικό και το σώμα του Βέρη κλείνει την δυτική πλευρά από τη θάλασσα μέχρι το Ιτς Καλέ και ο συνταγματάρχης Πιερρής, αρχηγός του τακτικού στρατού, καταλαμβάνει τους λόφους   πίσω από το κάστρο με το πυροβολικό.

Η τανάλια είχε πλέον σφίξει.  Οι τούρκοι που ήταν στην μικρή Βάρναράχη υποχωρούν και εισέρχονται στο κάστρο.  Ο λόφος αυτός περιέρχεται στο στα ελληνικά χέρια.

Οι  αλλεπάλληλες επιθέσεις των ελληνικών στρατευμάτων δεν έφεραν αποτέλεσμα.

Οι Τούρκοι δεν μπορούν να ανεφοδιαστούν και αναγκάζονται να συνθηκολογήσουν.

Στις 8 Απριλίου ο κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας φτάνει στη Ναύπακτο.

Στις  11 Απριλίου 1829 υπογράφεται η συνθήκη και σταματούν οι εχθροπραξίες.

Στις 12 Απριλίου αποχωρεί ο κυβερνήτης.

Στις 17 προς 18 Απριλίου ο τακτικός στρατός υπό τον συνταγματάρχη Πιερρή εισέρχεται στην Ακρόπολη.

Στις 22 Απριλίου αποχωρεί ολόκληρη η τουρκική φρουρά και τα ελληνικά στρατεύματα      εισέρχονται σε όλο το  κάστρο.

Στις  28 Απριλίου 1829 ο Αυγουστίνος Καποδίστριας διοικητής διακηρύσσει:

«Κυματίζει τέλος πάντων η ελληνική σημαία εις την Ακρόπολιν της Ναυπάκτου και το σεμνόν του Σταυρού σημείον,  μετά παρέλευση ήδη 140 ετών ανυψώθει πάλιν εις τα υψηλά ταύτα τείχη».

Τον Ιανουάριο του 1830 έγινε στην πόλη ο πρώτος εορτασμός της απελευθέρωσής της και το  πρωί της ημέρας εκείνης εσήμαναν «ο ήχος των κωδώνων και ο βόμβος των πυροβόλων», με την ελληνική σημαία να κυματίζει στην Ακρόπολη της Ναυπάκτου.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ