Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Είκοσι χρόνια Α.Δ.Κ.Ν, με κοπή πίτας και άνοιγμα σε συνεργασίες

Published

on

«Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε μέχρι το τέλος να υπηρετούμε τις αρχές και τις αξίες που διέπουν την παράταξή μας», τόνισε ο Γιάννης Μπουλές, κλείνοντας την ομιλία του κατά την εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας που πραγματοποίησε η παράταξή του, στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Φλοίσβος» στη Ναύπακτο.

Περισσότεροι από 400 φίλοι, μέλη και προσκεκλημένοι της ΑΔΚΝ γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα.

Παρόντες στην εκδήλωση ο αντιδήμαρχος Γ. Σιαμαντάς και ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΚΕΔΝ Π. Κονίδας, που εκπροσώπησαν την δημοτική αρχή, οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Ντ. Τσουκαλάς και Σπ. Τραχύλης, ο δημοτικός σύμβουλος Β. Πατσαούρας, οι πρόεδροι του Εργατικού Κέντρου Αρ. Χάρος, της Ομοσπονδίας επαγγελματοβιοτεχνών Θεμ. Δαβανέλλος, του Εμπορικού συλλόγου Απ. Παπαϊωάννου, εκπρόσωποι κομμάτων καθώς και πρόεδροι συλλόγων, φορέων και Τοπικών διαμερισμάτων του Δήμου Ναυπακτίας.

Ο επικεφαλής της ΑΔΚΝ Γ. Μπουλές στην ομιλία του έκανε αναφορά στα πεπραγμένα επί της δικής του δημοτικής αρχής, αλλά και στα όσα η παράταξή του πράττει από τα έδρανα της μείζονος αντιπολίτευσης τα τελευταία τριάμισι χρόνια.

«Ο ρόλος του πολίτη αρχίζει και ολοκληρώνεται στο τέλος της τετραετίας. Ο καθένας θα πρέπει να κάνει τις συγκρίσεις του και να βγάζει τα συμπεράσματά του. Κατηγορηθήκαμε ότι ασκήσαμε σκληρή διοίκηση. Όμως αυτή η διοίκηση πρέπει να ασκείται προς όφελος του λαού. Και αυτή την εντολή είχαμε. Να οργανώσουμε το δήμο. Να παραδώσουμε έναν δήμο χωρίς χρέη και με αποθεματικό 1.5 εκατ. ευρώ, χρήματα που θα μπορούσαμε και εμείς να διαθέσουμε προεκλογικά προκειμένου να είμαστε αρεστοί και όμως δεν το πράξαμε. Είμαι περήφανος που ξεχρεώσαμε τον δήμο και οι πολίτες γνωρίζουν πλέον τι σημαίνει να μην χρωστάς όπως συμβαίνει με την πατρίδα μας.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του σημείωσε με έμφαση:

«Έχουμε απόλυτη κατανόηση του ρόλου μας, απόλυτη επίγνωση για τον σεβασμό στους θεσμούς και τη σταθερότητα των αποφάσεων. Ο καθένας οφείλει να βάλει το δικό του λιθαράκι για μια καλύτερη κοινωνία. Κάνουμε ότι μπορούμε γι’ αυτό.

Και αυτή η διαδρομή θα συνεχιστεί μέσα από νέους ανθρώπους που θα έχουν τις ίδιες αρχές που θέλουν να υπηρετήσουν τον δήμο και την κοινωνία», τόνισε.

Συνεχίζουμε στην πορεία που έχουμε χαράξει

Σε αποκλειστική του δήλωση στο «Nafsweek.gr», ο κ. Μπουλές ανέφερε:

«Για τη δημοτική μας παράταξη υπάρχει μία συνέχεια και ως εκ τούτου συνεχίζουμε στην πορεία που έχουμε χαράξει, γιατί πιστεύουμε ότι εκλογές δεν πρέπει να είναι ορόσημο.

Οι εκλογές είναι ένας σταθμός στη διαδρομή για την προσφορά προς την κοινωνία.

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Ναυπακτίας κλείνοντας τα 20 χρόνια δηλώνει παρούσα στα προβλήματα των δημοτών και στους αγώνες για να τα λύσουμε. Η παράταξή μας ήταν πάντοτε υπέρ των συνεργασιών.

Δεν πιστεύουμε ότι μόνοι μας θα λύσουμε τα προβλήματα της κοινωνίας, αλλά πιστεύω ότι η ενεργοποίηση των πολιτών, η αφύπνιση της κοινωνίας είναι αυτή η οποία θα δρομολογήσει τις εξελίξεις σε θετική κατεύθυνση.

Όσο λοιπόν υπάρχει αδράνεια τόσο τα προβλήματα θα μεγαλώνουν.

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας έδωσε την ευκαιρία σε πάρα πολλούς συνδημότες μας να παραστούν και να δηλώσουν σήμερα ότι είναι ενεργοί πολίτες».

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρίτη 21/3 η παρουσίαση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Ναυπάκτου

Published

on

By

Ξεκινά η δημόσια διαβούλευση – 

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 και ώρα 12:00′, στο κτήριο της Αιτωλικής Αναπτυξιακής ΑΕ ΟΤΑ (Εθνική Οδός Αντιρρίου – Ιτέας περιοχή Πλατανίτη) θα λάβει χώρα η ανοικτή δημόσια παρουσίαση του Β1 Σταδίου της μελέτης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) διοικητικών ορίων πρώην Δ. Ναυπάκτου (Δ.Ε. Ναυπάκτου).

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης, θα πραγματοποιηθεί δημόσια διαβούλευση για χρονικό διάστημα 2 μηνών και συγκεκριμένα, από τις 22 Μαρτίου 2023 έως τις 22 Μαΐου 2023, κατά το οποίο υπάρχει δυνατότητα υποβολής απόψεων και παρατηρήσεων, οι οποίες θα εξεταστούν και θα ληφθούν υπόψη για τη σύνταξη του Β2 Σταδίου της μελέτης, που αντιστοιχεί στην οριστική πρόταση, η οποία θα θεσμοθετηθεί.

Προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων, η πλήρης μελέτη του Β1 Σταδίου, θα είναι αναρτημένη και διαθέσιμη σε ψηφιακή μορφή, στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ναυπακτίας (https://www.nafpaktos.gr) καθ’ όλη τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης,

Απόψεις και παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης, προκειμένου να εξεταστούν θα πρέπει να υποβληθούν επωνύμως, είτε στο Γραφείο Πρωτοκόλλου της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ναυπακτίας (κτήριο πρώην Δημαρχείου Αντιρρίου) είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο email: info@nafpaktos.gr.

  • Η δημόσια παρουσίαση της μελέτης θα προβληθεί μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Ναυπακτίας (https://www.nafpaktos.gr).

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Yποχρεωτικός ο καθαρισμός οικοπέδων -Πρόστιμο & φυλάκιση για αμελείς ιδιοκτήτες

Published

on

By

Εν όψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου από 1-5-2023 έως 31-10-2023, οι δήμοι της χώρας καλούν όλους τους δημότες τους που είναι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, να τους καθαρίσουν από χόρτα, άχρηστα υλικά, σκουπίδια μέχρι τις 30 Απριλίου 2023, διότι αποτελούν εστίες εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Ως «καθαρισμός», ορίζεται λεπτομερώς η απομάκρυνση σπασμένων δένδρων και κλαδιών, ξερά χόρτα, φύλλα κλπ., σε απόσταση τουλάχιστον 3 μέτρα από κτίσματα, το κλάδεμα των φυτών και πώς θα γίνεται αυτό, η απομάκρυνση εύφλεκτων υλικών, καθώς και των υπολειμμάτων καθαρισμού.

Εάν οι ιδιοκτήτες δεν πραγματοποιήσουν τον καθαρισμό μέχρι τις 30 Απριλίου, οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι να τους ενημερώσουν ότι πρέπει να το πράξουν εντός 10 ημερών, αλλιώς τον καθαρισμό αναλαμβάνει αυτεπαγγέλτως ο δήμος, ο οποίος χρεώνει με πρόστιμο τους ιδιοκτήτες.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων για τον καθαρισμό, τους επιβάλλεται πρόστιμο που ανέρχεται σε 0,50 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, πάνω στο οποίο υπάρχει προσαύξηση, εφόσον το έργο πραγματοποιήσει ο δήμος.

Εάν πρόκειται για εγκαταλειμμένους χώρους, ή αγνώστων ιδιοκτητών, περιφραγμένους και ασφαλισμένους, ο δήμος καλεί την Πυροσβεστική για να βεβαιώσει τον κίνδυνο πυρκαγιάς και κατόπιν παραβιάζει τον χώρο με εισαγγελική παραγγελία για να τον καθαρίσει.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος: Κραυγή λαού…  για το έγκλημα των Τεμπών

Published

on

By

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου  και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε η απεργία – συλλαλητήριο σήμερα το απόγευμα στην Ναύπακτο. Στην κεντρική πλατεία της πόλης οι  φωνές των εργαζόμενων στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μαθητές απαίτησαν  να πληρώσουν οι υπαίτιοι για το  έγκλημα των Τεμπών.

Στους συγκεντρωμένους στην πλατεία Φαρμάκη στη Ναύπακτο απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας Αριστομένης Χάρος και η πρόεδρος του  Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αιτ/νίας Βάσω Νταουσάνη.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν σιωπηλή πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Ναυπάκτου.

Η συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξαν  η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 ήταν τεράστια και πανελλαδικά οι πολίτες απότισαν φόρο τιμής στους  57  συνανθρώπους μας – θύματα  της τραγωδίας των Τεμπών, βάζοντας τα ερωτήματα: Γιατί φτάσαμε σε αυτή την τραγωδία; Ποιοι ευθύνονται; Πως δε θα συμβεί ποτέ ξανά;

Ταυτόχρονα απαίτησαν οι ευθύνες να αποδοθούν και οι κρατικές και οι κυβερνητικές και της ιδιωτικής εταιρείας και οι ατομικές.  Δεν πρέπει να παραγραφούν, δεν πρέπει να ξεχαστούν.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ