Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Είκοσι χρόνια Α.Δ.Κ.Ν, με κοπή πίτας και άνοιγμα σε συνεργασίες

Published

on

«Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε μέχρι το τέλος να υπηρετούμε τις αρχές και τις αξίες που διέπουν την παράταξή μας», τόνισε ο Γιάννης Μπουλές, κλείνοντας την ομιλία του κατά την εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας που πραγματοποίησε η παράταξή του, στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Φλοίσβος» στη Ναύπακτο.

Περισσότεροι από 400 φίλοι, μέλη και προσκεκλημένοι της ΑΔΚΝ γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα.

Παρόντες στην εκδήλωση ο αντιδήμαρχος Γ. Σιαμαντάς και ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΚΕΔΝ Π. Κονίδας, που εκπροσώπησαν την δημοτική αρχή, οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Ντ. Τσουκαλάς και Σπ. Τραχύλης, ο δημοτικός σύμβουλος Β. Πατσαούρας, οι πρόεδροι του Εργατικού Κέντρου Αρ. Χάρος, της Ομοσπονδίας επαγγελματοβιοτεχνών Θεμ. Δαβανέλλος, του Εμπορικού συλλόγου Απ. Παπαϊωάννου, εκπρόσωποι κομμάτων καθώς και πρόεδροι συλλόγων, φορέων και Τοπικών διαμερισμάτων του Δήμου Ναυπακτίας.

Ο επικεφαλής της ΑΔΚΝ Γ. Μπουλές στην ομιλία του έκανε αναφορά στα πεπραγμένα επί της δικής του δημοτικής αρχής, αλλά και στα όσα η παράταξή του πράττει από τα έδρανα της μείζονος αντιπολίτευσης τα τελευταία τριάμισι χρόνια.

«Ο ρόλος του πολίτη αρχίζει και ολοκληρώνεται στο τέλος της τετραετίας. Ο καθένας θα πρέπει να κάνει τις συγκρίσεις του και να βγάζει τα συμπεράσματά του. Κατηγορηθήκαμε ότι ασκήσαμε σκληρή διοίκηση. Όμως αυτή η διοίκηση πρέπει να ασκείται προς όφελος του λαού. Και αυτή την εντολή είχαμε. Να οργανώσουμε το δήμο. Να παραδώσουμε έναν δήμο χωρίς χρέη και με αποθεματικό 1.5 εκατ. ευρώ, χρήματα που θα μπορούσαμε και εμείς να διαθέσουμε προεκλογικά προκειμένου να είμαστε αρεστοί και όμως δεν το πράξαμε. Είμαι περήφανος που ξεχρεώσαμε τον δήμο και οι πολίτες γνωρίζουν πλέον τι σημαίνει να μην χρωστάς όπως συμβαίνει με την πατρίδα μας.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του σημείωσε με έμφαση:

«Έχουμε απόλυτη κατανόηση του ρόλου μας, απόλυτη επίγνωση για τον σεβασμό στους θεσμούς και τη σταθερότητα των αποφάσεων. Ο καθένας οφείλει να βάλει το δικό του λιθαράκι για μια καλύτερη κοινωνία. Κάνουμε ότι μπορούμε γι’ αυτό.

Και αυτή η διαδρομή θα συνεχιστεί μέσα από νέους ανθρώπους που θα έχουν τις ίδιες αρχές που θέλουν να υπηρετήσουν τον δήμο και την κοινωνία», τόνισε.

Συνεχίζουμε στην πορεία που έχουμε χαράξει

Σε αποκλειστική του δήλωση στο «Nafsweek.gr», ο κ. Μπουλές ανέφερε:

«Για τη δημοτική μας παράταξη υπάρχει μία συνέχεια και ως εκ τούτου συνεχίζουμε στην πορεία που έχουμε χαράξει, γιατί πιστεύουμε ότι εκλογές δεν πρέπει να είναι ορόσημο.

Οι εκλογές είναι ένας σταθμός στη διαδρομή για την προσφορά προς την κοινωνία.

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Ναυπακτίας κλείνοντας τα 20 χρόνια δηλώνει παρούσα στα προβλήματα των δημοτών και στους αγώνες για να τα λύσουμε. Η παράταξή μας ήταν πάντοτε υπέρ των συνεργασιών.

Δεν πιστεύουμε ότι μόνοι μας θα λύσουμε τα προβλήματα της κοινωνίας, αλλά πιστεύω ότι η ενεργοποίηση των πολιτών, η αφύπνιση της κοινωνίας είναι αυτή η οποία θα δρομολογήσει τις εξελίξεις σε θετική κατεύθυνση.

Όσο λοιπόν υπάρχει αδράνεια τόσο τα προβλήματα θα μεγαλώνουν.

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας έδωσε την ευκαιρία σε πάρα πολλούς συνδημότες μας να παραστούν και να δηλώσουν σήμερα ότι είναι ενεργοί πολίτες».

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Σκοντάφτει» στην απαγόρευση των προσλήψεων!

Published

on

By

Μεγάλη αναταραχή υπάρχει στους κόλπους  χιλιάδων ενδιαφερόμενων για την προκήρυξη της Δημοτικής Αστυνομίας για την κάλυψη 1.213 νέων μόνιμων προσλήψεων σε δήμους σε την Ελλάδα.

Η καθυστέρηση στην έκδοση της προκήρυξης της Δημοτικής Αστυνομίας από το ΑΣΕΠ, χωρίς δική του υπαιτιότητα, έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση σε χιλιάδες εν δυνάμει υποψηφίους, αφού ανάλογα με την ημερομηνία έκδοσης της πολλοί κινδυνεύουν να τεθούν αυτόματα εκτός.

Ειδικότερα η συγκεκριμένη προκήρυξη έχει ανώτατο ηλικιακό όριο για την συμμετοχή υποψηφίων, το οποίο ορίζεται στα 35 έτη και καθορίζεται βάσει της χρονολογίας γέννησης των υποψηφίων.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσοι το 2023 έχουν      συμπληρώσει τα 35 χρόνια, εάν η προκήρυξη βγει το 2024 μένουν «εκτός» αφού θα έχουν μπει στο 36ο έτος της ηλικίας τους.

Ενώ το  ΑΣΕΠ έχει έτοιμο τον διαγωνισμό, αναμένει τις απαραίτητες «υπογραφές» από τους δημάρχους των δήμων που συμπεριλαμβάνονται στην προκήρυξη για τις 1.213 θέσεις.

Το πρόβλημα, ωστόσο, εντοπίζεται στο ποιοι δήμαρχοι θα υπογράψουν τις προσλήψεις αυτές.

Mε δεδομένο μάλιστα ότι μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2024 απαγορεύεται η έκδοση πράξεων που  αφορούν στον διορισµό ή την πρόσληψη  προσωπικού σε ΟΤΑ εξαιτίας της διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται σε εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών,  η έκδοση της προκήρυξης μέχρι τα    τέλη του 2023 φαντάζει σχεδόν αδύνατη, αφού κανένας δήμαρχος δεν μπορεί να προχωρήσει στην   αποδοχή τους.

Υπενθυμίζουμε ότι  οι προσλήψεις στο αναβαθμισμένο σώμα της Δημοτικής Αστυνομίας θα πραγματοποιηθούν σε 158 δήμους και αφορούν τις εκπαιδευτικές κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ (Δευτεροβάθμια).

Για τον Δήμο Ναυπακτίας, σύμφωνα με το αίτημά του, προβλέπονται 10 θέσεις για την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Έξοδος» Λουκόπουλου, διεργασίες στην “Ενωτική πρωτοβουλία”

Published

on

By

Συνάντηση των μελών της δημοτικής παράταξης «Ενωτική πρωτοβουλία» πραγματοποιήθηκε σήμερα   Τετάρτη 22 Νοεμβρίου το απόγευμα  στο Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του επικεφαλής της παράταξης – πρώην δημάρχου Ναυπακτίας Τάκη Λουκόπουλου.

Κατά την συνάντηση που είχε πρακτικά χαρακτήρα αποτίμησης του αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών εκλογών της  7ης Οκτωβρίου ο Τάκης  Λουκόπουλος αφού αναφέρθηκε στην πορεία της παράταξης αλλά και του ίδιου επί μια δεκαετία, έκανε και εκτενή αναφορά στα έργα τα οποία άφησε στην Ναυπακτία επί της θητείας του, με κάποια από αυτά να μην τα ολοκληρώνει η νυν δημοτική αρχή,       δήλωσε πως θα παραμείνει μέλος της δημοτικής παράταξης «Ενωτική πρωτοβουλία» αποχωρώντας από την θέση του επικεφαλής αυτής.

Το αποτέλεσμα των εκλογών και μετά από δυο ήττες δείχνει πως πρέπει να αποχωρήσω, τόνισε.

Ακολούθησε «κεκλεισμένων των θυρών» συζήτηση για τις αιτίες της ήττας της παράταξης και για την επόμενη ημέρα.

Αναφορικά με την αντικατάσταση του Τάκη Λουκόπουλου, η παράταξη αναμένεται να  ακολουθήσει εκείνες τις διαδικασίες που προβλέπονται στο       πλαίσιο της εσωτερικής της λειτουργίας.

Σε κάθε περίπτωση αναμένονται εξελίξεις στο θέμα, με την  «έξοδο» να έχει και συνέχεια.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος: ΟΧΙ στο φορολογικό νομοσχέδιο από την Ομοσπονδία

Published

on

By

Συνέντευξη τύπου – ενημέρωση με την συμμετοχή μελών σωματείων και φορέων πραγματοποίησε την Τρίτη 21 Νοεμβρίου η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ναυπακτίας και Δωρίδας, αντιδρώντας στο υπό ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο.

Στα γραφεία της Ομοσπονδίας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θέμης Δαβανέλλος ενημέρωσε τα μέλη της Ομοσπονδίας για τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής των Ελευθέρων Επαγγελματιών –Επιστημόνων –Επαγγελματοβιοτεχνών & Εμπόρων, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Τονίστηκε από τους συμμετέχοντες προέδρους Συλλόγων και Σωματείων η ανάγκη απόσυρσης του νομοσχεδίου καθώς η Κυβέρνηση επιστρατεύει αναχρονιστικές, άδικες και ισοπεδωτικές μεθόδους καταπολέμησης της φοροδιαφυγής την ίδια στιγμή που επαίρεται ότι έχει στη διάθεσή της νέα εργαλεία ελέγχου (έμμεσες τεχνικές ελέγχου, mydata, σύνδεση ταμειακών μηχανών με Υπουργείο Οικονομικών, εγκατάσταση POS κ.λπ).

Την ίδια στιγμή που εφαρμόζει αυτή τη φοροεπιδρομή στους ελεύθερους επαγγελματίες, αφήνει στο απυρόβλητο εταιρίες και επιχειρήσεις που εμφανίζουν ζημιές για πολλά χρόνια καθώς και τη μεγάλη φοροδιαφυγή στα καύσιμα, τα μερίσματα, τη συγκέντρωση κεφαλαίου κοκ.

Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής προϋποθέτει έναν ουσιαστικό διάλογο μεταξύ όλων των φορέων με στόχο ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, που θα λαμβάνει υπόψη του τις πραγματικές συνθήκες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και τις ιδιαιτερότητες κάθε επαγγέλματος και θα έχει ως βάση τη συνεισφορά εκάστου ανάλογα με τις δυνάμεις του.

Πανελλαδικές κινητοποιήσεις

Με συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, σε ένδειξη αντίδρασης στην ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου, προχωρά σήμερα 22 Νοεμβρίου η ΓΣΕΒΕΕ, καθώς υποστηρίζει ότι δεν αποκαθίσταται η δικαιοσύνη και δεν αλλάζει ο «αντιλαϊκός χαρακτήρας» του φορολογικού συστήματος.

Η ΓΣΕΒΕΕ διεκδικεί να καταργηθεί η συνάφεια τριετίας, να αυξηθεί το αφορολόγητο στο επίπεδο κάλυψης των βασικών αναγκών της οικογένειας, να υπάρχει φορολογική διαφάνεια, να καταργηθεί το 35% των συνεταιρισμών και το 25% των ΟΕ και ΕΕ.

Επίσης, η εισαγωγή του λογιστικού προσδιορισμού των κερδών να συνδέεται από αναγνώριση του κύρους των βιβλίων και έκπτωση όλων των εξόδων, να αλλάξει η σχέση έμμεσων-άμεσων φόρων και να καθιερωθεί αφορολόγητο αποθεματικό για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να είναι αφορολόγητο.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ