Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Είκοσι χρόνια Α.Δ.Κ.Ν, με κοπή πίτας και άνοιγμα σε συνεργασίες

Published

on

«Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε μέχρι το τέλος να υπηρετούμε τις αρχές και τις αξίες που διέπουν την παράταξή μας», τόνισε ο Γιάννης Μπουλές, κλείνοντας την ομιλία του κατά την εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας που πραγματοποίησε η παράταξή του, στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Φλοίσβος» στη Ναύπακτο.

Περισσότεροι από 400 φίλοι, μέλη και προσκεκλημένοι της ΑΔΚΝ γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα.

Παρόντες στην εκδήλωση ο αντιδήμαρχος Γ. Σιαμαντάς και ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΚΕΔΝ Π. Κονίδας, που εκπροσώπησαν την δημοτική αρχή, οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Ντ. Τσουκαλάς και Σπ. Τραχύλης, ο δημοτικός σύμβουλος Β. Πατσαούρας, οι πρόεδροι του Εργατικού Κέντρου Αρ. Χάρος, της Ομοσπονδίας επαγγελματοβιοτεχνών Θεμ. Δαβανέλλος, του Εμπορικού συλλόγου Απ. Παπαϊωάννου, εκπρόσωποι κομμάτων καθώς και πρόεδροι συλλόγων, φορέων και Τοπικών διαμερισμάτων του Δήμου Ναυπακτίας.

Ο επικεφαλής της ΑΔΚΝ Γ. Μπουλές στην ομιλία του έκανε αναφορά στα πεπραγμένα επί της δικής του δημοτικής αρχής, αλλά και στα όσα η παράταξή του πράττει από τα έδρανα της μείζονος αντιπολίτευσης τα τελευταία τριάμισι χρόνια.

«Ο ρόλος του πολίτη αρχίζει και ολοκληρώνεται στο τέλος της τετραετίας. Ο καθένας θα πρέπει να κάνει τις συγκρίσεις του και να βγάζει τα συμπεράσματά του. Κατηγορηθήκαμε ότι ασκήσαμε σκληρή διοίκηση. Όμως αυτή η διοίκηση πρέπει να ασκείται προς όφελος του λαού. Και αυτή την εντολή είχαμε. Να οργανώσουμε το δήμο. Να παραδώσουμε έναν δήμο χωρίς χρέη και με αποθεματικό 1.5 εκατ. ευρώ, χρήματα που θα μπορούσαμε και εμείς να διαθέσουμε προεκλογικά προκειμένου να είμαστε αρεστοί και όμως δεν το πράξαμε. Είμαι περήφανος που ξεχρεώσαμε τον δήμο και οι πολίτες γνωρίζουν πλέον τι σημαίνει να μην χρωστάς όπως συμβαίνει με την πατρίδα μας.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του σημείωσε με έμφαση:

«Έχουμε απόλυτη κατανόηση του ρόλου μας, απόλυτη επίγνωση για τον σεβασμό στους θεσμούς και τη σταθερότητα των αποφάσεων. Ο καθένας οφείλει να βάλει το δικό του λιθαράκι για μια καλύτερη κοινωνία. Κάνουμε ότι μπορούμε γι’ αυτό.

Και αυτή η διαδρομή θα συνεχιστεί μέσα από νέους ανθρώπους που θα έχουν τις ίδιες αρχές που θέλουν να υπηρετήσουν τον δήμο και την κοινωνία», τόνισε.

Συνεχίζουμε στην πορεία που έχουμε χαράξει

Σε αποκλειστική του δήλωση στο «Nafsweek.gr», ο κ. Μπουλές ανέφερε:

«Για τη δημοτική μας παράταξη υπάρχει μία συνέχεια και ως εκ τούτου συνεχίζουμε στην πορεία που έχουμε χαράξει, γιατί πιστεύουμε ότι εκλογές δεν πρέπει να είναι ορόσημο.

Οι εκλογές είναι ένας σταθμός στη διαδρομή για την προσφορά προς την κοινωνία.

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Ναυπακτίας κλείνοντας τα 20 χρόνια δηλώνει παρούσα στα προβλήματα των δημοτών και στους αγώνες για να τα λύσουμε. Η παράταξή μας ήταν πάντοτε υπέρ των συνεργασιών.

Δεν πιστεύουμε ότι μόνοι μας θα λύσουμε τα προβλήματα της κοινωνίας, αλλά πιστεύω ότι η ενεργοποίηση των πολιτών, η αφύπνιση της κοινωνίας είναι αυτή η οποία θα δρομολογήσει τις εξελίξεις σε θετική κατεύθυνση.

Όσο λοιπόν υπάρχει αδράνεια τόσο τα προβλήματα θα μεγαλώνουν.

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας έδωσε την ευκαιρία σε πάρα πολλούς συνδημότες μας να παραστούν και να δηλώσουν σήμερα ότι είναι ενεργοί πολίτες».

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε εξέλιξη ο Διαγωνισμός για τη μελέτη της Μαρίνας Ναυπάκτου

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, βρίσκεται σε εξέλιξη ο ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός για τη «Σύνταξη Μελετών στο πλαίσιο της κατασκευής, βελτίωσης και συντήρησης των Λιμενικών Υποδομών», προϋπολογισμού 608.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.

Στις μελέτες αυτές περιλαμβάνεται και η μελέτη κατασκευής της Μαρίνας Ναυπάκτου, ύψους 105.000 ευρώ, καθώς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα που είχαν καταθέσει από κοινού Δήμος Ναυπακτίας και Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο το 2023.

Οι μελέτες αφορούν επίσης στα εξής έργα:

  • Αναβάθμιση-εκσυγχρονισμός λιμένος Αντιρρίου και προστασία αντιστήριξης του παρακείμενου κάστρου Αντιρρίου
  • Κατασκευή λιμενίσκου-καταφυγίου τουριστικών σκαφών στην Κάτω Βασιλική
  • Επισκευή-επέκταση υπάρχοντος προβλήτα λιμένα και ανάπλαση της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος Κρυονερίου.

Τόσο ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας όσο και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Σπύρος Τσέλιος εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία της διαδικασίας.

Β. Γκίζας: «Ένα ακόμη καθοριστικό βήμα για την αναβάθμιση του παραλιακού μας μετώπου»

Ο δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Γκίζας σημείωσε ότι «Οι μελέτες αυτές αποτελούν ένα ακόμη καθοριστικό βήμα στον καίριο στόχο που έχουμε θέσει ως δημοτική αρχή για την συνολική αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της Ναυπακτίας.  Με την ολοκλήρωσή τους θα ληφθούν χρηματοδοτήσεις αρκετών εκατομμυρίων ευρώ και θα υλοποιηθούν λιμενικά έργα που θα βελτιώσουν την πρόσβαση και τη λειτουργικότητα των υποδομών μας από θαλάσσης.

 Ιδιαιτέρως και όσον αφορά στην περίπτωση της Μαρίνας Ναυπάκτου, με την ανάδειξη του αναδόχου και στη συνέχεια την ολοκλήρωση της μελέτης, θα έρθουμε ακόμη πιο κοντά στην βασική μας επιδίωξη που δεν είναι άλλη από το να αποτελέσει ο τόπος μας πόλο έλξης τουρισμού υψηλού επιπέδου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική μας οικονομία και ανάπτυξη.  Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για τις περιπτώσεις του Αντιρρίου, της Κάτω Βασιλικής και του Κρυονερίου».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νίψον ανομήματα…

Published

on

By

Και ξαφνικά όπως περπατάς στη πλατεία Τζαβελαίων,   στον βραχόκηπο που υπάρχει  εκεί. συναντάς τον κατάλευκο νιπτήρα ανάμεσα στα αγκωνάρια.

Δεν είχε φαίνεται τι να τον κάνει  ο πρώην ιδιοκτήτης του και τον έβγαλε σε δημόσια θέα ή  μήπως η αίσθηση του  χιούμορ που διαθέτει  τον ώθησε να  κάνει την  σημειολογική αυτή κίνηση  σε αναμονή της…  ανάπλασης του χώρου;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δευτέρα 17/6 (Ζωντανά) η Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής του Δήμου Ναυπακτίας

Published

on

By

Δήμος-Ναυπακτίας-δημοτικό-συμβούλιο-συνεδρίαση

Συνεδριάζει σήμερα   Δευτέρα 17-06-2024  και  ώρα  18:00,   σε Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας η δημοτική αρχή του Δήμου Ναυπακτίας, στο Δημοτικό κτήριο της Αιτωλικής Αναπτυξιακής , με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Συζήτηση-ενημέρωση για το σοβαρό πρόβλημα ασθένειας του μεταχρωματικού έλκους των πλατάνων του Δήμου Ναυπακτίας. Εισηγητής κ. Δήμαρχος.
  2. Ενέργειες για την αντιμετώπιση του μεταχρωματικού έλκους των πλατάνων του Δήμου Ναυπακτίας. Θέμα δημοτικού συμβούλου κ. Γεώργιου Σιαμαντά.
  3. Αξιοποίηση και λειτουργία του κτηρίου Ξενία μετά την οριστική παραλαβή από της 31-01-2024. Θέμα δημοτικού συμβούλου κ. Γεώργιου Ασημακόπουλου.
  4. Ενέργειες για την πολεοδόμηση στην περιοχή της Παλαιοπαναγιάς και την αποκατάσταση της παραλιακής οδού. Θέμα δημοτικού συμβούλου κ. Ανδρέα Κωνσταντόπουλου.
  5. Ενέργειες του Δήμου Ναυπακτίας για την ενίσχυση εξωστρέφειας και καινοτομίας επιχειρήσεων. Θέμα δημοτικού συμβούλου κ. Παναγιώτη Κεχαγιά.
  6. Αθλητικοί χώροι Αντιρρίου. Θέμα προέδρου δημοτικής κοινότητας Αντιρρίου, κ. Ταμπάκη Νικολάου:

α) Ενημέρωση για την αδειοδότηση του Κλειστού Γυμναστηρίου Αντιρρίου.

β) Λειτουργία Κλειστού Γυμναστηρίου Αντιρρίου. Πότε θα μπουν τα όργανα γυμναστικής στο νέο τμήμα που κατασκευάστηκε, και πότε θα δοθεί σε χρήση.

γ) Προβολείς στο γήπεδο Αντιρρίου. Πότε θα γίνει η αντικατάσταση των προβολέων στο γήπεδο ποδοσφαίρου Αντιρρίου – (Επισυναπτόμενο έγγραφο τμήματος Ηλεκτρομηχ/κών έργων).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ