Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκτός Επιτροπής εμποροπανήγυρης η Ομοσπονδία – Τι απαντά

Published

on

Ομοσπονδια-παζαρια-ναυπακτος

Χωρίς εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ναυπακτίας και Δωρίδας θα είναι η Επιτροπή Εμποροπανήγυρης Ναυπάκτου, καθώς στο πρόσφατο Δημοτικό συμβούλιο αποφασίστηκε, η Επιτροπή να είναι πενταμελής και να απαρτίζεται από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Σωκράτη Παπαβασιλείου, τον αντιδήμαρχο Τεχνικών υπηρεσιών Γιάννη Παπαϊωαννίδη, δύο υπαλλήλους του δήμου και την  Μυρτώ Κιμινουλάκη,  πρόεδρο της Τοπικής κοινότητας Ναυπάκτου.

Έντονη ήταν η αντίδραση της Ομοσπονδίας όπου μετά την έκτακτη σύγκληση του ΔΣ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Για περισσότερα από 30 χρόνια λειτουργίας της Ομοσπονδίας , αλλά και του θεσμού των παζαριών στην Ναύπακτο, συγκροτείται από τον Δήμο επιτροπή για την παρακολούθηση και ομαλή διεξαγωγή των παζαριών.

Όλα αυτά τα χρόνια η Ομοσπονδία συμμετέχει στην επιτροπή με εκπρόσωπό της, συμβάλλοντας στην επίλυση και διευθέτηση πολλών προβλημάτων που ανακύπτουν κάθε χρόνο ( για παράδειγμα, εκκρεμεί μήνυση κατά υπαλλήλου του Δήμου από το σωματείο των επαγγελματιών της εμποροπανήγυρης στην οποία έχει κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας).

Φέτος όμως για πρώτη φορά με μια πρωτοφανή και περίεργη απόφαση  του Δημοτικού Συμβουλίου στις 12/9/2022 η Δημοτική Αρχή δεν συμπεριέλαβε την Ομοσπονδία  σε αυτή την επιτροπή ,παρόλο που τόσο η Ομοσπονδία όσο και ο Εμπορικός Σύλλογος ήταν τα μοναδικά μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης ( σε σύνολο 27 μελών ) που έγινε για την διοργάνωση των παζαριών καταθέτοντας μάλιστα και προτάσεις εκσυγχρονισμού του θεσμού.

Για ακόμη μια φορά η Δημοτική Αρχή θέτει την Ομοσπονδία  στο περιθώριο με πλήρη απαξίωση και περιφρόνηση παραβλέποντας συστηματικά ότι η Ομοσπονδία επαγγελματιών είναι ο μεγαλύτερος φορέας του Δήμου έχοντας να επιδείξει έργο, δράσεις και συμβολή στην ανάπτυξη του Δήμου.

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας καταδικάζει απερίφραστα τη  στάση αυτή της Δημοτικής Αρχής ενώ παράλληλα απορούμε κ.Δήμαρχε και κ.Παπαβασιλείου , μήπως ποτέ αρνηθήκαμε οποιαδήποτε συνεργασία μας προτείνατε, και έχετε αυτή την αντιμετώπιση προς την Ομοσπονδία;

Τέλος καταδικάζουμε και την στάση όλων των παρόντων Δημοτικών Συμβούλων και ιδιαίτερα τη στάση των συναδέλφων επαγγελματιών του Δημοτικού Συμβουλίου , οι οποίοι αδιαμαρτύρητα δέχθηκαν την πρόταση του κ.Παπαβασιλείου.

Λυπούμαστε ειλικρινά !!!    »

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                 Ο Γραμματέας

Δαβανέλλος Θέμης                                       Μπακατσιάς  Βασίλειος 

 

 

 

 

 

 

      

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η προσπάθεια γνωριμίας με το Ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας … συνεχίζεται!

Published

on

By

Όσοι ασχολούνται με την τοξοβολία αθλούνται, ενδυναμώνουν τους μύες των χεριών και όχι μόνο,  ακόμη αποκτούν ισορροπία και αντοχή, βελτιώνουν το πνεύμα και την αυτοπεποίθησή τους.

Οι τοξότες δεν χρειάζονται μόνο δύναμη στα χέρια για να ρίξουν το βέλος, αλλά και ικανότητες συγκέντρωσης, ακρίβειας και υπομονής.

Η προσπάθεια γνωριμίας με το Ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας … συνεχίζεται!

Σας περιμένουμε κάθε Κυριακή στο κλειστό του 2ου γυμνασίου Ναυπάκτου!!

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο fb  @nafpaktiaarchery  δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό και ενημερωθείτε…

*Πληροφορίες στο τηλ. +30 26340 25016 /  info@prasinomple.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απόψε, Μικτή Χορωδία, κουαρτέτο εγχόρδων Δημ. Ωδείου Ιωαννίνων και Qwalia Singers στο λιμάνι

Published

on

By

Η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ναυπακτίας  για την 451η επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου.
Μαζί με δύο εξαίρετα μουσικά σύνολα : Το κουαρτέτο εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων και την βραβευμένη ανδρική χορωδία Qwalia Singers από το Swansea της Ουαλίας, σήμερα Πέμπτη 6 Οκτωβρίου και ώρα 20:30 στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης θα μας  ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο της μουσικής, με ακούσματα από την εποχή της Ναυμαχίας έως το σήμερα.

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

139.365 ευρώ στον Δήμο Ναυπακτίας από 7η, 8η και 9η δόσεις ΣΑΤΑ

Published

on

By

Υπογράφτηκε η απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού  Στέλιου  Πέτσα για την κατανομή από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», συνολικό ποσού 35.185.002,00 €, το οποίο αποδίδεται ως 7η, 8η και 9η μηνιαία τακτική επιχορήγηση του έτους 2022 σε όλους τους Δήμους της Χώρας για υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων αυτών, σύμφωνα με τον πίνακα.

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ