Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκτός λειτουργίας Taxisnet, υπηρεσίες ΑΑΔΕ και ΓΓΠΣΔΔ

Published

on

Στην κατεύθυνση συνεχούς βελτίωσης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προχωρά σε συντήρηση και περαιτέρω αναβάθμιση των  υποδομών Ιδιωτικού Υπολογιστικού Νέφους Βάσεων         Δεδομένων.

Η συντήρηση και αναβάθμιση θα πραγματοποιηθεί κατά το χρονικό διάστημα από Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 και ώρα 22:00 έως και Σάββατο 27 Μαΐου 2023 και ώρα 09:00.

Κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα δεν θα είναι διαθέσιμες όλες οι υπηρεσίες του Gov.gr που σχετίζονται με:

– Υπηρεσίες αυθεντικοποίησης χρηστών μέσω κωδικών TAXISnet (όπως ΗΔΙΚΑ, e-ΕΦΚΑ κ.α.),

– Υπηρεσίες όπως Πόθεν Έσχες, Ενιαία Αρχή Πληρωμής, e-Παράβολο, και web services από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΔΔ σε φορείς της Δημόσιας Διοίκησης,

– Υπηρεσίες φορολογικής διοίκησης ΑΑΔΕ και Υπ. Οικονομικών, όπως TAXISnet, ICISnet, TAXIS, Elenxis, MIS, ΨΥΔΗΠΕΕΚ κ.α..

Και η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ενημερώνει ότι κατά το ίδιο χρονικό διάστημα. οι  ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Φορέα δεν θα είναι διαθέσιμες λόγω προγραμματισμένης αναβάθμισης υποδομών της ΓΓΠΣΔΔ  που επηρεάζουν την λειτουργία τους.

Αντίστοιχη ενημέρωση έκανε και η ΗΔΙΚΑ, για την διακοπή υπηρεσίας αυθεντικοποίησης πολιτών με διαπιστευτήρια Taxisnet της ΓΓΠΣΔΔ για πρόσβαση σε εφαρμογές της      ΗΔΙΚΑ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συγχαρητήριο μήνυμα Γκίζα στους νεοεκλεγέντες Ναυπάκτιους βουλευτές

Published

on

By

Σε μήνυμά του ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας συγχαίρει του Ναυπάκτιους την καταγωγή εκλεγέντες βουλευτές αναφέροντας:

«Τα θερμά μου συγχαρητήρια στους εκλεγέντες βουλευτές του νομού μας. Ιδιαιτέρως στον νεοεκλεγέντα ναυπάκτιο βουλευτή Θανάσης Παπαθανάσης και τους έλκοντες την καταγωγή από τη Ναυπακτία Μίλτος Ζαμπάρας και Γρηγόρης Θεοδωράκης.

Εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία στα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα και μία παραγωγική και δυναμική παρουσία στα έδρανα της Βουλής πάντα με γνώμονα το καλό της χώρας και του τόπου μας.»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποτελέσματα Εθνικών εκλογών της 21ης Μάϊου 2023 (συνεχής ροή)

Published

on

By

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τ. Λουκόπουλος:  Το Ξενία δεν μπορεί να λειτουργήσει ως «σωσίβιο»

Published

on

By

Σε ανακοίνωσή του η δημοτική παράταξη “Ενωτική πρωτοβουλία” αναφέρει σχετικά με το θέμα του ΞΕΝΙΑ:

“Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή μάλλον θεωρεί ότι το θέμα του «Ξενία» μπορεί να λειτουργήσει ως «σωσίβιο» που θα τη σώσει από τη συνολική της απραξία όλα αυτά τα χρόνια, σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν στον τόπο μας! Φυσικά και το συγκεκριμένο θέμα είναι σοβαρό, αποτελεί όμως την «κορυφή του παγόβουνου» σε ότι έχει να κάνει με τη στρατηγική τουριστικής αξιοποίησης της Ναυπακτίας και η προσπάθεια επικέντρωσης μόνο σε αυτό αποτελεί ένα επικοινωνιακό τρυκ στο οποίο δεν θα ανταποκριθούμε!

Ο κ. Δήμαρχος θυμήθηκε το θέμα πριν από 20 ημέρες, αρχικά παρέπεμψε την απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα προκύψει από τις εκλογές του Οκτωβρίου, για να αλλάξει ξαφνικά άποψη (προφανώς υπό το βάρος διαφόρων «πιέσεων») και να θέλει την άμεση λήψη απόφασης! Τα σοβαρά ζητήματα δεν αντιμετωπίζονται «στο πόδι» κ. Δήμαρχε, ούτε με βάση τις διαφόρων τύπων «πιέσεις» που μπορεί να ασκούν διάφοροι!  Και εν τοιαύτη περιπτώσει οι θέσεις και οι απόψεις του καθενός είναι γνωστές και έχουν αναλυθεί αρκετά. Ας βγουν λοιπόν από το Ξενία οι τσίγκοι που κρύβουν από τους συμπολίτες μας την πρόοδο που έχει επιτευχθεί  στις εργασίες αποκατάστασης του χώρου με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, για να αντιληφθεί ο κόσμος τι πραγματικά συμβαίνει και γιατί εμμένουμε στις απόψεις μας (σίγουρα όχι λόγω «αγκυλώσεων» ή γιατί δεν θέλουμε επενδυτές στον τόπο μας όπως υποστηρίζετε) και φέρτε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Εκεί θα ακουστούν όλες οι απόψεις και ο καθένας θα τοποθετηθεί και θα ψηφίσει, έχοντας πλήρη επίγνωση και του οικονομικού κόστους που συνεπάγεται για το Δήμο Ναυπακτίας η απένταξη του έργου από τα προγράμματα από τα οποία έχει ήδη χρηματοδοτηθεί και η ατομική ευθύνη του καθενός απέναντι στην απόφαση που θα πάρει. Και βέβαια προτείνουμε η συγκεκριμένη συνεδρίαση να καλυφθεί ζωντανά από τα τοπικά ΜΜΕ ώστε οι συνδημότες μας να ενημερωθούν πλήρως!

Και βέβαια, να είστε βέβαιος πως θα κληθείτε το επόμενο διάστημα να δώσετε σαφείς απαντήσεις τόσο για την ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που είχε για να προχωρήσει τα μεγάλα θέματα που ταλανίζουν τη Ναυπακτία, όσο και για την απόφαση της να αφήσει να βαλτώσουν έργα ώριμα και έτοιμα να υλοποιηθούν, που βρήκε από τη Δημοτική Αρχή  Λουκόπουλου. Γιατί οι συμπολίτες μας έχουν και μνήμη και κρίση!”

Παναγιώτης Λουκόπουλος – Ενωτική Πρωτοβουλία

Πλαστήρα 6, Ναύπακτος

takisloukop@gmail.com

6977835004

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ