Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκ παραδρομής στήριξη… στην Ενωτική Πρωτοβουλία!

Published

on

Ένα ακόμα όνομα ήρθε να προστεθεί …εκ παραδρομής στη λίστα των συμπολιτών μας που δηλώνουν την στήριξή τους στον Τάκη Λουκόπουλο και την «Ενωτική Πρωτοβουλία».    Μετά το όνομα του Νικόλαου Ντούνη, πλοίαρχου του Εμπορικού Ναυτικού, που αναφέρεται στη λίστα στήριξης της παράταξης Λουκόπουλου και αφού δόθηκαν οι απαραίτητες  εξηγήσεις από μέρους της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας»    για το πως βρέθηκε το όνομά του στη λίστα στήριξης του Τάκη Λουκόπουλου, ένα ακόμα …εκ παραδρομής όνομα διαμαρτύρεται… 

Διαβάζοντας  ο Δημήτρης Ραμπαούνης  και το δικό του όνομα στην λίστα στήριξης απέστειλε την παρακάτω επιστολή, όπου και αναφέρει:

«Με έκπληξη είδα το όνομά μου να αναγράφεται και να περιλαμβάνεται σε λίστα ονομάτων στήριξης της Ενωτικής Πρωτοβουλίας και του Τάκη Λουκόπουλο.

Ουδέποτε με ενημέρωσε κάποιος από την Ενωτική Πρωτοβουλία για την έκδοση της συγκεκριμένης ανακοίνωσης και φυσικά ουδέποτε έδωσα τη  συγκατάθεσή μου να  μπει το όνομα μου κάτω από στην ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε.

Ως κάτοικος του Πλατάνου με μοναδικό  κριτήριο το καλό του τόπου μου και την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας προσφέρθηκα, όταν μου ζητήθηκε, μετά την αποχώρηση του Θανάση Κούκουνα να βοηθήσω στην αντιμετώπιση των αναγκών του Πλατάνου τον εντεταλμένο σύμβουλο Πάνο Κονίδα και στη συνέχεια τον αντιδήμαρχο Κώστα Καρακώστα, μιας και δεν είχαν τη δυνατότητα να βρίσκονται καθημερινά στη δημοτική ενότητα Πλατάνου.

Αυτή η ανιδιοτελής προσφορά μου, την οποία θα έδινα σε οποιονδήποτε μου τη ζητούσε για το καλό του τόπου μου, δεν δίνει το δικαίωμα στην Ενωτική Πρωτοβουλία να συμπεριλαμβάνει το όνομά μου στους υποστηρικτές της συγκεκριμένης παράταξης και μάλιστα χωρίς να ρωτηθώ.

Δηλώνω ότι θα συμβάλλω με όσες δυνάμεις έχω για το καλό του τόπου μου αλλά δεν θα στηρίξω στις δημοτικές εκλογές του Μαϊου την Ενωτική Πρωτοβουλία.

Πλάτανος 28/3/2019

Δημήτρης Ραμπαούνης»

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απεργία  Συνδικάτου Οικοδόμων την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου

Published

on

By

Σε ανακοίνωσή του το  Συνδικάτο Οικοδόμων Ναυπακτίας & Δωρίδας αναφέρει:

“Συνάδελφοι οικοδόμοι,

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ναυπακτίας & Δωρίδας, αποφάσισε  την συμμετοχή του στην 24ωρη Απεργία την Τετάρτη  28 Φεβρουαρίου  2024 που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Οικοδόμων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

  • Μείωση του ΦΠΑ σε όλα τα βασικά είδη διατροφής.
  • Άμεσα επαναφορά της  Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
  • Αύξηση μισθών, πέραν του κατώτατου μισθού.
  • Αναγνώριση & διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.
  • Ένταξη συναφών ειδικοτήτων στα Βαρέα & Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (γυψοσανιδάδες κ.ά.)
  • Ουσιαστικά μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία στους χώρους εργασίας.

 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  

ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΩΡΑ 9:30 π.μ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ  

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ”

 

                                               ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΚΟΤΣIΑΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ                         ΣΧΙΖΑΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δυναμική η συγκέντρωση για την γέφυρα του Μόρνου (video)

Published

on

By

Με μία δυναμική κινητοποίηση κάτοικοι της Τοπικής κοινότητας Δάφνης του Δήμου Ναυπακτίας και όχι μόνο, συγκεντρώθηκαν στο κόμβο Μαλαμάτων διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση της αποκατάστασης της ιστορικής γέφυρας του Μόρνου ποταμού που παραμένει κλειστή για πεζούς και οχήματα ένα  χρόνο τώρα.

Δυναμικό «παρών» έδωσαν εκατοντάδες κάτοικοι σε μία ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 στον κόμβο Μαλαμάτων, μέσω του οποίου πλέον διεξάγεται η κυκλοφορία μετά το κλείσιμο της γέφυρας.

Αν και τα πρόσφατα νέα ήταν καλά,  μια και βρέθηκε η χρηματοδότηση ύψους 2,3 εκατομμυρίων ευρώ που απαιτούνται για την αποκατάσταση της γέφυρας και από τις δύο περιφέρειες,  Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας αντίστοιχα, οι κάτοικοι παραμένουν δύσπιστοι ως προς την εκταμίευση του ποσού αλλά και του χρόνου που απαιτείται για την ολοκλήρωση του έργου της αποκατάστασης.

Σε κάθε περίπτωση η Συντονιστική Επιτροπή αγώνα θα παρακολουθεί τις εξελίξεις μία και η κατάσταση που έχει ως σήμερα διαμορφωθεί έχει αλλάξει άρδην τις ζωές των κατοίκων και των επαγγελματικών της περιοχής.

Παρόντες στην συγκέντρωση ήταν η βουλευτής Αιτωλ/νιας  του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ  Χριστίνα Σταρακά, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας Χρήστος Παίσιος, οι αντιδήμαρχοι του δήμου Ναυπακτίας Ντίνος Τσουκαλάς και Νίκος Ραυτόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρίνα Πατακοπούλου -Ρισβά, Γιώργος Σιαμαντάς, Γιώργος Γούλας,  Γιώργος Ασημακόπουλος, Σπύρος Γουρζής, Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, Πάνος Κεχαγιάς, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θέμης Δαβανέλλος, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας Αριστομένης Χάρος, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δάφνης  Νίκος Σιτίστας, η επικεφαλής της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Μαρία Γράψα, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κατοίκων.

Ηχηρή ήταν η απουσία της δημοτικής αρχής του Δήμου Δωρίδας.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βρέθηκαν τα χρήματα για την γέφυρα του Μόρνου

Published

on

By

Με επιστολή που έστειλε προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη,   ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός ενημερώνει πως βρέθηκαν τα χρήματα – ποσό 1.150.000 ευρώ,  που αναλογούν στην Περιφέρεια του για την αποκατάσταση της γέφυρας του Μόρνου ποταμού. Σημειώνει πως με έτοιμη την μελέτη,  το επόμενο βήμα είναι η επίλυση θεμάτων της χρηματοδότησης από δυο διαφορετικά ΠΠΕ των δυο περιφερειών, ώστε να προχωρήσει η προγραμματική σύμβαση και ακολούθως η δημοπράτηση του έργου το αμέσως επόμενο διάστημα.  Σημειώνεται πως ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 2,3 εκατ. ευρώ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ