Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκ παραδρομής στήριξη… στην Ενωτική Πρωτοβουλία!

Published

on

Ένα ακόμα όνομα ήρθε να προστεθεί …εκ παραδρομής στη λίστα των συμπολιτών μας που δηλώνουν την στήριξή τους στον Τάκη Λουκόπουλο και την «Ενωτική Πρωτοβουλία».    Μετά το όνομα του Νικόλαου Ντούνη, πλοίαρχου του Εμπορικού Ναυτικού, που αναφέρεται στη λίστα στήριξης της παράταξης Λουκόπουλου και αφού δόθηκαν οι απαραίτητες  εξηγήσεις από μέρους της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας»    για το πως βρέθηκε το όνομά του στη λίστα στήριξης του Τάκη Λουκόπουλου, ένα ακόμα …εκ παραδρομής όνομα διαμαρτύρεται… 

Διαβάζοντας  ο Δημήτρης Ραμπαούνης  και το δικό του όνομα στην λίστα στήριξης απέστειλε την παρακάτω επιστολή, όπου και αναφέρει:

«Με έκπληξη είδα το όνομά μου να αναγράφεται και να περιλαμβάνεται σε λίστα ονομάτων στήριξης της Ενωτικής Πρωτοβουλίας και του Τάκη Λουκόπουλο.

Ουδέποτε με ενημέρωσε κάποιος από την Ενωτική Πρωτοβουλία για την έκδοση της συγκεκριμένης ανακοίνωσης και φυσικά ουδέποτε έδωσα τη  συγκατάθεσή μου να  μπει το όνομα μου κάτω από στην ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε.

Ως κάτοικος του Πλατάνου με μοναδικό  κριτήριο το καλό του τόπου μου και την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας προσφέρθηκα, όταν μου ζητήθηκε, μετά την αποχώρηση του Θανάση Κούκουνα να βοηθήσω στην αντιμετώπιση των αναγκών του Πλατάνου τον εντεταλμένο σύμβουλο Πάνο Κονίδα και στη συνέχεια τον αντιδήμαρχο Κώστα Καρακώστα, μιας και δεν είχαν τη δυνατότητα να βρίσκονται καθημερινά στη δημοτική ενότητα Πλατάνου.

Αυτή η ανιδιοτελής προσφορά μου, την οποία θα έδινα σε οποιονδήποτε μου τη ζητούσε για το καλό του τόπου μου, δεν δίνει το δικαίωμα στην Ενωτική Πρωτοβουλία να συμπεριλαμβάνει το όνομά μου στους υποστηρικτές της συγκεκριμένης παράταξης και μάλιστα χωρίς να ρωτηθώ.

Δηλώνω ότι θα συμβάλλω με όσες δυνάμεις έχω για το καλό του τόπου μου αλλά δεν θα στηρίξω στις δημοτικές εκλογές του Μαϊου την Ενωτική Πρωτοβουλία.

Πλάτανος 28/3/2019

Δημήτρης Ραμπαούνης»

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας jet ski σε παραλίες Ναυπακτίας και Δωρίδας

Published

on

By

Με απόφαση του Λιμεναρχείου  απαγορεύεται η κυκλοφορία των ιδιωτικής χρήσης ή εκμισθούμενων θαλάσσιων μοτοποδηλάτων ανεξαρτήτως τύπου ή/και ονομασίας ( SEA BEETLE, SEA BIKE, SURF JET, JET SKI κτλ) κατά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο έτους 2019, μεταξύ των ωρών 14:00 – 17:00 στις θαλάσσιες περιοχές δικαιοδοσίας Α΄ Λ/Τ Ναυπάκτου τα όρια των οποίων συμπίπτουν με κατοικημένες περιοχές όπως περιγράφονται παρακάτω:

Εξαιρείται η είσοδος και έξοδος σκαφών από τους λιμένες και αλιευτικά καταφύγια ανωτέρω περιοχών με ταχύτητα έως 5 ν.μ. την ώρα και κατεύθυνση από και προς την ανοικτή θάλασσα.

Οι παραβάτες της παρούσας Απόφασης ανεξάρτητα από τυχόν ποινικές ή άλλες ευθύνες που συντρέχουν , σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, υπόκεινται και στις κυρώσεις του άρθρου 157 του Ν.Δ.

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο επίκεντρο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Published

on

By

Το τελευταίο διάστημα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τράβηξε το ενδιαφέρον και μάλιστα έπαιξε σημαντικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις.

Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι οι δυο πολιτικοί αρχηγοί Τσίπρας και Μητσοτάκης και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επέλεξαν την Αχαΐα για να είναι υποψήφιοι.

Σαφώς η κίνηση αυτή έχει το δικό της ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Μήπως εμείς οι από το «πάνω αυλάκι» απλά παρακολουθούμε τις εξελίξεις γιατί είναι βέβαιο ότι η κατανομή των εδρών παίζεται και σε επίπεδο περιφέρειας.

 

#Δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική συνδρομητική εφημερίδα Nafsweek, που κάθε Παρασκευή φτάνει στα e-mail των συνδρομητών μας. 

Γίνε σήμερα συνδρομητής ΕΔΩ

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αναβίωσαν τα “Ριζικάρια” στο κάστρο στη Ναύπακτο

Published

on

By

«Ανοίγουμε τον Κλήδονα με τ’ Αη Γιαννιού τη χάρη, όπου ‘ναι καλορίζικος να βγει το ριζικάρι».

Με αυτά τα λόγια άνοιγε κάθε χρόνο ο Κλήδονας, ανήμερα τ’ Αη Γιαννιού του Ριγανά κι οι νέοι και οι νέες καρδιοχτυπούσαν απ’ τη νύχτα της παραμονής, ώσπου να ακούσουν τα μαντέματα της Ριζικάρισσας.

Αναβίωση του παλιού εθίμου,  ανήμερα του Αη Γιάννη του Ριγανά,  πραγματοποίησε για μια ακόμα χρονιά  ο Σύλλογος «Ναύπακτος Πολιτιστικές Διαδρομές»,  φέρνοντας  στις μνήμες των παλαιοτέρων  τ’ αμίλητο νερό και τον Κλήδονα.

Το έθιμο αναβίωσε την  Κυριακή 23 Ιουνίου στο Τζαμί στο κάστρο με ένα εξαιρετικό μουσικοθεατρικό δρώμενο, που  σηματοδοτούσε το τέλος της άνοιξης και την αρχή του καλοκαιριού. Παρόντες, ο απερχόμενος δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος αλλά κι ο νέος Βασίλης Γκίζας, που δέχτηκαν τις ευχές και τις παραινέσεις της «Ριζικάρισσας».

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-slider

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ