Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Ελ. Μπαλωμένος: (Πρόεδρος Κοινότητας Γαλατά) “Δήμος δεν είναι μόνο η Ναύπακτος”

Published

on

Στην μεγαλύτερη Δημοτική Ενότητα του Δήμου Ναυπακτίας, την Χάλκεια ανήκει η Τοπική Κοινότητα του Γαλατά. Μια περιοχή που διαθέτει βουνό και θάλασσα και ταυτόχρονα είναι ο παραγωγικός κάμπος της Ναυπακτίας.  Ο Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Γαλατά  Λευτέρης Μπαλωμένος μιλά στο Nafsweek, για τα θέματα που αφορούν την καθημερινότητα αλλά και το αύριο των κατοίκων.

Έχει συμπληρωθεί ήδη ένας χρόνος θητείας της νέας Δημοτικής Αρχής. Πείτε μας από τη θέση του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Γαλατά τι θέματα – προβλήματα αντιμετωπίζετε και ποια από αυτά έχουν επιλυθεί.

«Παρά τα προβλήματα που έχουμε με τον κορωνοϊό και όλα αυτά που έχουν προκύψει σήμερα στην κοινωνία,  στην καθημερινότητά μας δεν αντιμετωπίζουμε ιδιαίτερα προβλήματα. Όσο αφορά την καθαριότητα, υπάρχουν εργάτες και ο καταστροφέας για τα χορτάρια,  τη φετινή χρονιά ήταν 5 ημέρες στον Γαλατά.  Καθαρίσαμε τους δρόμους τα πάντα, προβλέψαμε καθαρίσαμε τα ρέματα, τα φρεάτια στους κεντρικούς δρόμους, καθαρίστηκαν τα νεκροταφεία, οι κοινόχρηστοι χώροι και δεν αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα Είμαστε σε καλό σημείο».

Στην Κοινότητα υπάρχει και  το παραλιακό μέτωπο στο Κρυονέρι. Υπάρχουν κάποια θέματα εκεί;

«Στο παραλιακό μας μέτωπο γίνεται η συντήρηση αυτή που πρέπει να γίνει τους καλοκαιρινούς μήνες και τώρα ότι μπορούμε συμμαζεύουμε  με παρεμβάσεις. Είχε έρθει ο κ. Μπουλές με κάποιον μελετητή, καθώς έχουν  πάρει μία απόφαση μαζί με το Λιμενικό Ταμείο σχετικά με το λιμάνι και το μόλο του Κρυονερίου.  Υπάρχει μία προέγκριση και περιμένουμε το ΕΣΠΑ για ένταξη ώστε να  γίνουν οι εργασίες μετά από τόσα χρόνια».

Υπάρχει ωστόσο και το μεγάλο έργο για την περιοχή το αναρριχητικό πάρκο της Βαράσοβας

«Απ’  όσο γνωρίζω είναι έτοιμο προς δημοπράτηση,  το οποίο σημαίνει ότι από την στιγμή που θα αρχίσει να λειτουργεί θα δώσει άλλη προοπτική στην περιοχή. Ότι μεγάλα έργα γίνονται είναι καλό για το Δήμο,  για τα χωριά και για την περιοχή μας. Όταν έρχεται κόσμος στην περιοχή μέσω από αναπτυξιακά έργα αλλάζουν σίγουρα τα δεδομένα. Σημασία έχει να προχωρούν τα έργα και να προγραμματίζονται σωστά».

Ένα σοβαρό ζήτημα είναι και η προσπάθεια που υπάρχει για τοποθέτηση στην περιοχή ανεμογεννητριών.  Θεωρείτε πως έχει λήξει αυτό το θέμα;

«Το ζήτημα με τις ανεμογεννήτριες θεωρώ ότι έχει παγώσει λόγω  κορωνοϊού. Το αναδείξαμε μέσα από τα από τα ΜΜΕ,  είχαμε βγάλει και ψήφισμα με τους κατοίκους μέσα από τη λαϊκή συνέλευση ότι είμαστε αντίθετοι στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών. Το θέμα έχει σταματήσει λόγω των γεγονότων και του κορωνοιου, έτσι θέλουμε να πιστεύουμε. Εύχομαι να μην κάνουν κάποιο λάθος η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι που χειρίζονται αυτά γιατί θα είναι έγκλημα σε ένα μέρος σαν τη Βαράσοβα, το Άγιο Όρος της Αιτωλίας, να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες».

Για χρόνια εκλέγεστε  πρόεδρος στην Τοπική Κοινότητα Γαλατά. Διαχρονικά ποια έργα θεωρείτε  ότι λείπουν  από την περιοχή σας;

«Μέσα στο χωριό υπάρχει ένα κτίριο, 500 τετραγωνικά περίπου,  πού είναι το πολιτιστικό κέντρο και περιμένουμε να το εντάξουμε σε κάποιο πρόγραμμα. Υπάρχουν κάποιες υποσχέσεις από τη δημοτική αρχή να το προχωρήσουν και βρισκόμαστε σε αναμονή.

Επίσης η πλατεία του νέου οικισμού σε ένα αμφιθεατρικό σημείο πάνω στο βουνό,  με τρία διαζώματα θα είναι ένα ωραίο έργο γιατί περιλαμβάνει εκτός από την πλατεία, υπαίθριο θέατρο, παιδική χαρά και προορίζεται για λαογραφικός χώρος. Περιμένουμε την ένταξη του έργου σε κάποιο πρόγραμμα πιθανόν στο Πράσινο ταμείο.  Όλα αυτά σε συνδυασμό με το έργο του αναρριχητικού πάρκου, το λιμάνι του Κρυονερίου, τον παραλιακό δρόμο, σε πρώτη φάση θα αλλάξουν τα δεδομένα στην περιοχή και για την υπόλοιπη δεκαετία θεωρώ ότι έχουμε καλύψει ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι.

Αναλογιστείτε μάλιστα ότι τόσα  χρόνια στον Δήμο Ναυπακτίας δεν έχουμε δει ένα έργο. Είναι υποχρέωση της κάθε δημοτικής αρχής να κοιτάξει το Γαλατά,  τον  παραγωγικό κάμπο του δήμου Ναυπακτίας».

Πέρα από τα έργα της καθημερινότητας, σε υποδομές σε τι κατάσταση  βρίσκεται η Τοπική Κοινότητα Γαλατά;

«Φτιάξαμε το ιατρείο το 2011,  ήταν η κα Ζιαμπάρα αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών τότε. Το στελεχώσαμε και σήμερα έχουμε ένα εξαιρετικό ιατρείο και μία μόνιμη γιατρό. Υπάρχει επίσης και το ΚΑΠΗ το οποίο τις μέρες αυτές βέβαια είναι κλειστό, όπου μπορούν οι μεγαλύτερες ηλικίες να βρίσκονται και να τα λένε.

Όσον αφορά το δίκτυο ύδρευσης ήταν καινούργιο όταν το κληρονόμησε ο Δήμος Ναυπακτίας, δεν έχουμε προβλήματα. Μία μικρή επέκταση περιμένουμε να γίνει στο Κρυονέρι.  Σε τακτικά χρονικά διαστήματα γίνονται αναλύσεις και είμαστε σε συνεργασία με την ΔΕΥΑΝ.  Σε θέματα ηλεκτροφωτισμού είμαστε σε καλή κατάσταση. Στο σημείο αυτό θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του μακαρίτη του Μπάμπη  Σίνη ο οποίος άφησε ένα μεγάλο έργο στην περιοχή μας.

Όλα αυτά τα χρόνια από το 2011, μιλάμε για 19 ολόκληρα χρόνια, το προσωπικό του Δήμου που έρχεται στο Γαλατά για εργασίες   κάνει έργο.

Αναφορικά με το γήπεδο ποδοσφαίρου έχει γίνει καινούργια περίφραξη, ανακαίνιση των αποδυτηρίων και βρισκόμαστε στην αναμονή να γίνει με πλαστικό τάπητα ο αγωνιστικός χώρος. Υπήρξαν κάποια γραφειοκρατικά θέματα τα οποία λύνονται και για αυτό υπήρξε μία καθυστέρηση.

Το άλλο έργο αφορά την αποκατάσταση από τις πλημμύρες του 2016. Ασφαλτόστρωση και αποκατάσταση του χώρου με πλακόστρωτο και φωτισμό.  Τότε είχε γίνει μία τσιμεντόστρωση αλλά έλειπε η πέτρα.

Ο σημερινός αντιδήμαρχος  τεχνικών υπηρεσιών  κ.   Ζαχαρίας Χοχτούλας με εντολή του έστειλε προσωπικό και πέτρα και ολοκληρώθηκε το έργο και αναμένεται με την πρώτη ευκαιρία να πέσει το τελευταίο τμήμα  ασφαλτοτάπητα. Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τον αντιδήμαρχο κ. Χοχτούλα γιατί άκουσε το πρόβλημα και ενδιαφέρθηκε και προχώρησε στη λύση του την οποία λύση δεν είχαμε τα  τέσσερα χρόνια που πέρασαν.

Ένα ακόμα θέμα είναι αυτό του νεκροταφείου στο οποίο βρισκόμαστε σε αναζήτηση του χώρου, θέμα που πιστεύω σύντομα θα βρει λύση.

Δήμος Ναυπακτίας δεν είναι μόνο η Ναύπακτος. Η μεγαλύτερη  Δημοτική Ενότητα του δήμου είναι η Χάλκεια . Όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν  δεν έδειξαν την σημασία που έπρεπε στην περιοχή μας. Πέρασαν και επί θητείας κ. Μπουλέ και κ. Λουκόπουλου αντιδήμαρχοι  οι οποίοι ήταν ανύπαρκτοι. Σήμερα, και πρέπει να το πω, ο  αντιδήμαρχος ο κ. Τραχύλης είναι παρών στα πάντα.  Στηρίζει,  βοηθάει και δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον για τον τόπο.

Έχουμε φτάσει σήμερα η Τοπική Κοινότητα του Γαλατά να μην έχει προβλήματα και  αυτό θεωρώ ότι είναι θέμα ανθρώπων και βούλησης».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

28 εκ. στους δήμους για λειτουργικές ανάγκες των σχολείων – Τι παίρνει ο Δήμος Ναυπακτίας

Published

on

By

Δημοτικά-σχολεία-Ναύπακτος

Ποσό ύψους 28 εκ. ευρώ κατανέμεται  σε όλους τους δήμους προς κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητάς τους.

Ο Δήμος Ναυπακτίας λαμβάνει το ποσό των 73.550 ευρώ

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Η δικιά μας Ζωή Δενδραμή στο OPEN

Published

on

By

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Μέρα μεσημέρι με τη Μάριον» του OPEN, που παρουσιάζει η δημοσιογράφος Μάριον Μιχελιδάκη η Ζωή Δενδραμή μας εύχεται καλό μήνα και μιλά από το Λονδίνο για την απόφασή της να εργαστεί στην βρετανική πρωτεύουσα όπου και βρίσκεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΑΔΕ: Ενημέρωση φορολογούμενων για κακόβουλο λογισμικό

Published

on

By

Με ηλεκτρονικό μήνυμα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων – ΑΑΔΕ ενημερώνει τους φορολογούμενους  για παραπλανητική αλληλογραφία που εμφανίζεται το τελευταίο διάστημα στο διαδίκτυο και κάνει χρήση των λογότυπων της Ψηφιακής Πύλης  gov.gr
Η ενημέρωση αναφέρει

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αγαπητή Κυρία/Αγαπητέ Κύριε,

Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι συνεχίζονται οι κακόβουλες ενέργειες παραπλανητικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, με παραποίηση λογοτύπων της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr, που αναγράφουν ότι η Εφορία σας ενημερώνει πως δικαιούστε επιστροφή φόρου και σας προτρέπουν «να κάνετε κλικ για να υποβάλετε αίτηση επιστροφής».

Εφιστούμε εκ νέου την ιδιαίτερη προσοχή σας, καθώς πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης μέσω παραποίησης εικόνας και στοιχείων.

Για την προστασία σας:

1 ΜΗΝ επιλέξετε τυχόν προτεινόμενο σύνδεσμο (link)

2 ΜΗΝ ανοίξετε κανένα συνημμένο αρχείο του μηνύματος

3 Διαγράψετε ΑΜΕΣΩΣ το μήνυμα, καθώς είναι πλαστό και περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο.

Χαρακτηριστικό της απόπειρας εξαπάτησης είναι η παραλλαγή των μηνυμάτων και, σε ορισμένες περιπτώσεις, εμφανή λάθη στη χρήση της ελληνικής γλώσσας.

Επίσης, στις περιπτώσεις εξαπάτησης μέσω mail, ενώ το μήνυμα φαίνεται να αποστέλλεται από κρατική υπηρεσία (πχ. από @aade.gr ή @gov.gr), ο πραγματικός αποστολέας είναι άγνωστη ηλεκτρονική διεύθυνση, συνήθως στην αλλοδαπή.

Συνιστούμε να είστε επιφυλακτικοί και να ελέγχετε με πολλή προσοχή παρόμοια παραπλανητικά μηνύματα ή sms που τυχόν λάβετε στο μέλλον.

Σας ευχαριστούμε για το χρόνο και τη συνεργασία σας.

Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ