Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

“Εμετρήθης, εζυγίσθης και ευρέθης ελλιπής”

Published

on

εβδομαδιαία-ηλεκτρονική-συνδρομητική-εφημερίδα-Nafsweek-Ναύπακτος-ειδήσεις

Το γραφείο τύπου της Ενωτικής Πρωτοβουλίας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, με αφορμή το θέμα των πεζοδρομίων ανατολικά της Ναυπάκτου και την συνέντευξη που έδωσαν στην εβδομαδιαία ηλεκτρονική εφημερίδα  Nafsweek ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος Θώμάς Κοτρωνιάς και ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Τάκης Λουκόπουλος. Αναφέρει η ανακοίνωση:

 

«Στις 23 Οκτωβρίου, στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όταν ο κ. Κοτρωνιάς – εκπροσωπώντας την τρόϊκα του δήμου Ναυπακτίας – ήθελε «σώνει και καλά» να δικαιολογήσει την κατάργηση του απολύτως απαραίτητου έργου των πεζοδρομίων, υποστήριζε ότι το έργο δεν είναι δυνατόν να έχει ξεκινήσει ούτε το 2021.

Φαίνεται στο video να λέει με στόμφο ότι στα μέσα του 2021 θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες, οπότε έναν ακόμη χρόνο θα κρατούσε η δημοπράτηση του έργου και προς τα τέλη του 2022 ίσως ξεκινούσε το έργο.

Αυτά υποστηρίζει με την σιγουριά του ανθρώπου που τα ξέρει όλα στο ακόλουθο video, από την συνεδρίαση της 23ης Οκτωβρίου.

Έπρεπε τότε, με κάθε τρόπο να κρύψει το ότι η δημοτική αρχή – τρόϊκα φοβόταν την αναποτελεσματικότητά της στην εκτέλεση του έργου και προτιμούσε την εύκολη αγορά απορριμματοφόρων. Τα απόνερα της κίνησης αυτής, έπνιξαν και την χρηματοδότηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου αφού του στέρησαν την χρηματοδότηση, για να αγοραστούν τα απορριμματοφόρα.

Όμως η αντίδραση του κόσμου ήταν τέτοια που πολύ γρήγορα η δημοτική αρχή προσπάθησε να ανασκευάσει.

Στο ενδιάμεσο διάστημα καμάρωσαν ότι ξεκινά η ελεγχόμενη στάθμευση, η εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, η ανάπλαση του Ιστορικού κέντρου της πόλης και συντηρήθηκαν οι διαβάσεις πεζών, με την διαδικασία  ( χρήματα – μελέτες – αδειοδοτήσεις) να έχει ολοκληρωθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή).

Επίσης μάθαμε πως κατάλαβαν επιτέλους, πόσο χρήσιμο είναι το τουριστικό καταφύγιο, ο πεζοδιάδρομος στο Γρίμποβο, οι παρεμβάσεις για την ανάδειξη του αλσυλλίου στο Γρίμποβο και η πλωτή εξέδρα στο Λιμάνι οπότε θα συνεχίσουν τις παρεμβάσεις της προηγούμενης θητείας. Δεν πρόκαμαν βέβαια να ασχοληθούν με την συνέχιση της ανακαίνισης του ΞΕΝΙΑ, ούτε με τα ανοικτά Κέντρα Εμπορίου.

Για τα 4,7 εκατομμύρια ευρώ πρόσθετης χρηματοδότησης που κέρδισε ο δήμος Ναυπακτίας στο πρόγραμμα Leader, με τα οποία το συνολικό ποσό φθάνει στα 6,5 εκατομμύρια, για 24 δημόσια έργα δεν έβγαλαν ανακοίνωση. Για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης, το ποσό αυτό είναι υπερδεκαπλάσιο της ετήσιας χρηματοδότησης του δήμου Ναυπακτίας για υλοποίηση έργων (της λεγόμενης ΣΑΤΑ). Προφανώς περιμένουν να ξεχάσουν οι συμπολίτες μας, πως κατηγορούσαν την προηγούμενη δημοτική αρχή ότι καταθέτει πολλές προτάσεις στο Leader, και θεωρούσαν αδύνατη την χρηματοδότηση όλων. Ευτυχώς για την Ναυπακτία διαψεύσθηκαν. Ανάμεσα στα 24 δημόσια έργα που κέρδισαν την χρηματοδότηση είναι μια σειρά πολύ χρήσιμων παρεμβάσεων που αλλάζουν την Ναυπακτία. Η δημιουργία πλατείας στην Αγία Παρασκευή στην Ναύπακτο, το αναρριχητικό κέντρο στην Βαράσοβα, αναπλάσεις σε Πλάτανο, Άνω Χώρα, Αμπελακιώτισσα, Γρανίτσα, Αντίρριο, η αναστήλωση των ανατολικών τειχών του κάστρου και της Δυτικής πύλης, δημιουργία ποδηλατικών και πεζοπορικών διαδρομών σε όλες τις ενότητες, η ανάδειξη των Οθωμανικών κρηνών του κάστρου, η ψηφιακή αναπαράσταση της ναυμαχίας της Ναυπάκτου στο ΞΕΝΙΑ.

Επιπλέον όμως, μάθαμε ότι κατόπιν ενεργειών του αντιδημάρχου –  κλαδοκόπτη, κόπηκαν κλαδιά σε φοίνικες στην δύσβατη και επικίνδυνη τροπική ζούγκλα του Κεφαλόβρυσου ενώ παράλληλα τοποθετήθηκε και «της σκάλας το κάγκελο» στην οδό Αθηνών. Ο ίδιος  βέβαια δεν αναπαύθηκε σε αυτές του τις δάφνες και ξαναχτύπησε με νέες δηλώσεις.

 

20 ημέρες αργότερα, φιγουράρει νέα συνέντευξη του κ. Κοτρωνιά σε εβδομαδιαία ηλεκτρονική εφημερίδα με τίτλο που φαίνεται στην εικόνα.

Nafsweek-ηλεκτρονική-εβδομαδιαία-εφημερίδα

Σε αυτήν, έκπληκτοι διαβάσαμε την διαβεβαίωση:

«…Η απόφαση του δημάρχου Βασίλη Γκίζα και της Δημοτικής Αρχής είναι ότι τα πεζοδρόμια θα γίνουν και μάλιστα σε πολύ σύντομο διάστημα…

Ποια θα είναι η επόμενη ημέρα για την κατασκευή των πεζοδρομίων;

…Όπως υποσχεθήκαμε και δεσμευτήκαμε αμέσως με την έγκριση του προϋπολογισμού του δήμου θα ξεκινήσει η διαδικασία για την κατασκευή των πεζοδρομίων…».

Πολύ σύντομα ξέχασαν τι έλεγαν στο δημοτικό συμβούλιο και για να καταλαγιάσει η κατακραυγή του κόσμου, υπόσχονται πεζοδρόμια. Πάλι όμως δεν λένε κουβέντα για την ταμπακέρα.

Με την πρόταση της αντιπολίτευσης:

 • Δημοπρατείται άμεσα έργο προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ στην Θέρμου και μετά τον Σκα μέχρι το Ξηροπήγαδο.
 • Χρηματοδοτείται το Γ.Π.Σ. με 150.000 ευρώ.
 • Αγοράζονται τα απορριμματοφόρα με δανεισμό από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, χρησιμοποιώντας και την επιδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών για την συγκεκριμένη δράση, που είναι 000 ευρώ.

Με την πρόταση της σύμπραξης των τριών, δεν μας λένε καθαρά

 • από όλα αυτά τι θα γίνει;
 • τι ποσό θα πάει σε κάθε δράση;
 • και πότε;

Δυστυχώς και πάλι θολώνουν τα νερά και δεν αναλαμβάνουν σαφείς δεσμεύσεις.

Το μόνο που μάλλον σκέφτονται και τους προκαλεί φόβο, είναι το αν θα καταφέρουν να υλοποιήσουν, όχι μόνο τα πεζοδρόμια αλλά το σύνολο των έργων για τα οποία έχει εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις η δημοτική αρχή του Τάκη Λουκόπουλου.

Αλήθεια πότε θα μας ενημερώσουν για το πώς προχωρά το τοπικό Ρυμοτομικό για το οικόπεδο του 3ου Δημοτικού, που η προηγούμενη δημοτική αρχή το άφησε στο τελικό στάδιο και γιατί δεν προχωρά η β΄ φάση του Γ.Π.Σ;

Δυστυχώς φοβόμαστε ότι θα επανέλθουμε γιατί βλέπουμε ότι η τρόϊκα προσπαθεί να εξαφανίσει έργα και προσπάθειες της προηγούμενης θητείας.

Μάλλον θέλουν να κοντύνουν την προηγούμενη προσπάθεια,  μήπως και φθάσει ίσα με το μπόι τους.

Το γραφείο τύπου της Ενωτικής Πρωτοβουλίας»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ανακύκλωση εν μέσω πανδημίας- (video)

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας είναι από τους πρωτοπόρους σε θέματα ανακύκλωσης,  με τα ποσοστά ανακυκλούμενων υλικών να είναι πολύ πάνω από τον μέσο όρο πανελλαδικά.

Χρησιμοποιημένα υλικά, που ενώ πιστεύουμε ότι έχει χαθεί πια η αξία τους,  μέσα από την ανακύκλωση μπορούμε να τα  ξανά δημιουργήσουμε και να το επαναχρησιμοποιήσουμε.  Έτσι, αντί να τα απορρίψουμε στο περιβάλλον και να τα θεωρήσουμε άχρηστα, τους  ξανά δίνουμε «ζωή» και συνεχίζουν  να μας είναι χρήσιμα.  Μέσα από την διαδικασία της ανακύκλωσης είναι βέβαιο ότι βγαίνουμε όλοι κερδισμένοι.  Προστατεύουμε το περιβάλλον, αφού μειώνουμε τον όγκο των απορριμμάτων, με ότι αυτό  συνεπάγεται για λιγότερη ανάγκη χώρων  ΧΥΤΑ  και λιγότερα έξοδα των Δήμων για την διαχείριση των απορριμμάτων. Έτσι, ζούμε σε ένα καθαρότερο περιβάλλον, ενώ  εξοικονομείται ηλεκτρική ενέργεια και πρώτες ύλες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων , και ο πρόεδρός του Ντίνος Ζορμπάς, οι αριθμοί τεκμηριώνουν τα όσα πιο πάνω αναφέρουμε και μάλιστα στην διάρκεια της  πανδημίας, τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Καρακώστας με… Αρκά κατά Κοτρωνιά

Published

on

By

Με ανακοίνωσή του ο πρώην αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Κώστας Καρακώστας, και με αφορμή ότι πλέον με τις απαντήσεις μέσω ανακοινώσεων, τα πράγματα πήραν  προσωπικό χαρακτήρα, απαντά μέσω του Αρκά στον αντιδήμαρχο περιβάλλοντος Θωμά ΚοτρωνιάΑναφέρει στην ανακοίνωσή του:

 

“Στην αυτοδιοικητική κουλτούρα της Ναυπάκτου, δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο οι προσωπικές επιθέσεις. Θεωρώ μάλιστα πως σε αυτό έχω συνεισφέρει και εγώ προσωπικά όπως και πολλοί άλλοι. Η πολιτική κριτική με προτάσεις, επιχειρήματα ακόμη και η πολιτική καταγγελία για λάθη, παραλείψεις και καθυστερήσεις  είναι συχνή και τολμώ να πω και χρήσιμη.

Δεν έχω λοιπόν κανένα λόγο να ακολουθήσω τον κ. Κοτρωνιά στην νέα πορεία που χάραξε. Θεωρώ μάλιστα ότι με την προσωπικού χαρακτήρα επίθεσή του θα έχει πολύ λίγα και πρόσκαιρα οφέλη.

Αντίθετα, τιμώντας τα τέσσερα χρόνια της συνεργασίας που είχα μαζί του, είμαι υποχρεωμένος να πω, πως υπό την καθοδήγηση του Τάκη Λουκόπουλου, η ομάδα που διοίκησε τον δήμο Ναυπακτίας στην προηγούμενη θητεία κατέγραψε πολλές θετικές παρεμβάσεις και σε αυτές είχε συμμετοχή και ο κ. Κοτρωνιάς.

Δεν μου επιτρέπεται να πω ότι δεν ήξερα τι ψήφιζα, όταν ψήφιζα τον κ. Κοτρωνιά για πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ ή για πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου. Και δεν μετανοιώνω αφού η αποτίμηση της θητείας του Τάκη Λουκόπουλου είναι θετική για τον τόπο μας. Με την ψήφο του κ. Κοτρωνιά, την δική μου και πολλών άλλων πετύχαμε την χρηματοδότηση πολλών και σημαντικών έργων.

Ελπίζω και ο κ. Κοτρωνιάς να ήξερε τι ψήφιζε (μαζί με εμένα και πολλούς άλλους) όταν ενέκρινε την μελέτη της Ανάπλασης του Κέντρου. Ας του θυμίσω λοιπόν ότι για το υλικό της ανάπλασης, η εγκεκριμένη από το ΚΑΣ μελέτη μιλά σαφώς για λεία πέτρα. Αυτό ψήφισε ο κ. Κοτρωνιάς αλλά όταν ήρθε η ώρα της τοποθέτησης η επιλογή της διοίκησης Γκίζα ήταν η πιο φθηνή εκδοχή. Και αυτό δυστυχώς διευκολύνει μόνο τον εργολάβο του έργου και όχι την πόλη.

Για του λόγου το αληθές, ιδού και η φωτογραφία με τις δύο πέτρες.

Το ΚΑΣ και η εγκεκριμένη μελέτη παραπέμπει στην λείας επιφάνειας πέτρα. Αυτή όμως ατύχησε γιατί ήταν πιο ακριβή. Για να το κάνω πιο σαφές. Με Λουκόπουλο δήμαρχο θα βάζαμε την πέτρα στα αριστερά, γιατί αυτή προέβλεπε η μελέτη που ψήφισε ο κ. Κοτρωνιάς (μαζί με εμένα και πολλούς άλλους). Με δήμαρχο όμως τον κ. Γκίζα, που δικαιούται μα μην ξέρει αφού ο ίδιος δεν ήταν παρών όταν ψηφιζόταν η μελέτη, μπήκε η πιο φθηνή πέτρα στα δεξιά της εικόνας.

Θυμάστε κ. Κοτρωνιά ότι στην διάρκεια της συνεργασίας μας ο κ. Λουκόπουλος, ο κ. Φράγκος, ο κ. Σαλαμούρας και ο υπογραφόμενος παραβρεθήκαμε αρκετές φορές σε συνεδριάσεις του ΚΑΣ για να πετύχουμε την έγκριση και χρηματοδότηση σημαντικών έργων. Εύχομαι να βρεθείτε και εσείς σε αυτή την ευχάριστη θέση, στην διάρκεια της θητείας του κ. Γκίζα. Αν και οφείλω να ομολογήσω ότι δεν το βλέπω και πολύ πιθανό.

Επίσης κ. Κοτρωνιά, αφού θεωρώ ότι ξέρατε τι ψηφίζαμε μαζί, πρέπει να είναι σε γνώση σας ότι με το συγκεκριμένο έργο αλλάζουν οι αμιαντοσωλήνες στο δίκτυο ύδρευσης και αλλάζει το παντορροϊκό σύστημα της αποχέτευσης, στην Τζαβέλλα, από την πλατεία Φαρμάκη μέχρι την πλαζ. Θα το δουν εξ άλλου αυτό, όλοι οι συμπολίτες μας όταν ξεκινήσουν τα έργα και στην οδό Τζαβέλλα, αφού βέβαια ξεκολλήσουν από την περιοχή του Λιμανιού.  Αυτό σημαίνει ότι με την ολοκλήρωση των απαραίτητων έργων, ποσοστό πάνω από 99% των ομβρίων θα διοχετευτούν εκτός του αγωγού των λυμάτων, όπως είναι και το σωστό. Απορώ λοιπόν γιατί δεν ξαναδιαβάζετε την μελέτη που μαζί ψηφίσαμε, (χωρίς να εκφράσετε καμία αντίρρηση ή αμφιβολία), για να βεβαιωθείτε.

Και επειδή η καταφυγή στο χιούμορ, είναι μια καλή λύση, σε τέτοιου είδους επιθέσεις θα μου επιτρέψετε να συνοδέψω το κείμενο με ένα «πειραγμένο» σκίτσο του Αρκά και δύο χιουμοριστικά (ελπίζω) υστερόγραφα.

Υ.Γ. 1 Μια φιλική προτροπή προς τους συνεπιβάτες στο πολιτικό όχημα του κ. Κοτρωνιά. Ας είστε προσεκτικοί γιατί με τις απότομες πολιτικές στροφές του κ. Κοτρωνιά φοβάμαι ότι τα κεφάλια σας θα κάνουν «γκαπ – γκαπ», χτυπώντας στα παράθυρα του αυτοκινήτου. Σας μιλάω εκ πείρας. Κι αν δεν γίνομαι πιστευτός μπορείτε να ρωτήσετε, όλους τους πρώην δημάρχους με τους οποίους έχει συνεργαστεί στο παρελθόν ο κ. Κοτρωνιάς. Αυτοί ξέρουν.

Υ.Γ. 2 Σε μερικές από τις παρέες που σχολιάζουν τα δημοτικά δρώμενα, κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες, μια φράση, ως το πιο σύντομο ανέκδοτο. Και αυτή η φράση που προσφέρει ευφορία στις παρέες είναι η παρακάτω:

«Ο Κοτρωνιάς κατηγορεί τον Καρακώστα για διγλωσσία».

Βλέπετε, η Ναύπακτος είναι μικρός τόπος και όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας.

Ο αναλαμβάνων απολύτως την ευθύνη για ό,τι έχει προτείνει ή έχει ψηφίσει μέχρι πρότινος στο δημοτικό συμβούλιο.

Κώστας Καρακώστας, μέλος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας.

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ανοίγουν 1η Ιουνίου δημοτικά,νηπιαγωγεία,παιδικοί – Πως θα λειτουργούν

Published

on

By

Δημοτικά-σχολεία-ανοίγουν-Ναύπακτος

Επαναλειτουργούν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020 τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία, οι εκπαιδευτικές μονάδες ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων καθώς και οι παιδικοί σταθμοί.

Λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας έδωσαν η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο τρόπος  επαναλειτουργίας των εκπαιδευτικών  δομών:

 • Σχετικά με τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου. Τα μαθήματα θα παραταθούν έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου (αντί για τη 15η Ιουνίου), ενώ συνολικά για τους εκπαιδευτικούς η λήξη του διδακτικού έτους θα είναι η 30η Ιουνίου. Για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, οι συμβάσεις τους θα παραταθούν έως τις 30 Ιουνίου.
 • Τα τμήματα σχολείων και νηπιαγωγείων θα λειτουργούν με έως 15 μαθητές τη φορά και με 1.5 μέτρο απόσταση στα θρανία, τα οποία θα έχουν τον ίδιο προσανατολισμό. Αν οι μαθητές υπερβαίνουν τους 15, τότε το τμήμα θα διαιρείται σε 2 υπο-τμήματα, και θα λειτουργούν εκ περιτροπής, Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή το ένα, Τρίτη-Πέμπτη το άλλο, και την επόμενη εβδομάδα το αντίθετο. Αν οι μαθητές δεν υπερβαίνουν τους 15, τότε το τμήμα θα λειτουργεί καθημερινά.
 • Στις αίθουσες θα υπάρχουν αντισηπτικά, προβλέπεται καθαρισμός δύο φορές την ημέρα, και κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου και μετά το πέρας αυτού. Έχει προβλεφθεί ειδική νομοθετική ρύθμιση και επιπλέον κονδύλια για την τροποποίηση των συμβάσεων του προσωπικού καθαριότητας, καθώς επίσης υπάρχει η δυνατότητα για πρόσληψη επιπλέον προσωπικού καθαριότητας.
 • Προβλέπονται διαλείμματα σε διαφορετικές ώρες για τη μείωση του συγχρωτισμού, και προβλέπεται απαγόρευση λειτουργίας των κυλικείων.
 • Προβλέπεται φυσικός αερισμός των αιθουσών, η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές (και στο σχολείο και στα σχολικά λεωφορεία), ειδικές οδηγίες ΕΟΔΥ θα αποσταλούν τις επόμενες ημέρες σε όλες τις δομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, και σημαντικό μέρος της πρώτης ημέρας θα αφιερωθεί στην επεξήγηση των οδηγιών αυτών. Υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για εκπαιδευτικούς που εμπίπτουν στην κατηγορία ειδικών αδειών απουσίας όπως αυτές έχουν οριστεί από το Υπουργείο Εσωτερικών. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα απουσίας μαθητή, στη βάση απλής υπεύθυνης δήλωσης γονέα ή κηδεμόνα περί ύπαρξης ατόμου στο σπίτι που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου ή που νοσεί.
 • Υπάρχει η δυνατότητα για σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία από εκπαιδευτικούς για όσους μαθητές εμπίπτουν σε κατηγορίες που δικαιολογούν την απουσία τους.
 • Για την ώρα τα ολοήμερα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν.
 • Για τα ειδικά σχολεία: θα επαναλειτουργήσουν την 1η Ιουνίου μέχρι τις 12 Ιουνίου για την δευτεροβάθμια και μέχρι την 26η Ιουνίου για τα πρωτοβάθμια.  Θα υπάρχουν αυστηρά μέτρα προστασίας.

 • Οι κανόνες λειτουργίας για τους παιδικούς σταθμούς

  Ίδιοι κανόνες λειτουργίας με τα δημοτικά σχολεία της χώρας ισχύουν για τους παιδικούς σταθμούς, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος,  για την επαναλειτουργία δημοτικών, νηπιαγωγείων και βρεφονηπιακών σταθμών από 1η Ιουνίου.

  Παράλληλα, όπως διευκρίνισε ο υπουργός, οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν έως τις 31 Ιουλίου.

  Όσον αφορά τις άδειες ειδικού σκοπού ο υπουργός τόνισε ότι από την επόμενη Δευτέρα επιστρέφουν λειτουργούν κανονικά οι υπηρεσίες του Δημοσίου, με τους υπάλληλους σε αυτές να επιστρέφουν κανονικά στις θέσεις εργασίας, με εξαίρεση όσους έχουν λάβει άδειες ειδικού σκοπού καθώς υπάγονται σε ομάδες υψηλού κινδύνου, οι οποίοι και θα εργάζονται με τηλεργασία.

  Τέλος σε ο, τι αφορά την άδεια ειδικού σκοπού γονέων που εργάζονται στο δημόσιο και έχουν παιδιά έως 15 ετών, αυτή θα συνεχίσει να χορηγείται εφόσον τα τέκνα τους τους βάσει του προγράμματος λειτουργίας της τάξης τους δεν υποχρεούνται σε καθημερινή παρακολούθηση μαθημάτων στο σχολείο, αυστηρά και μόνο για αυτές τις μέρες.

  Όπως εξήγησε ο υπουργός, καθώς έχει δοθεί η δυνατότητα η άδεια ειδικού σκοπού να εξαντλείται διακεκομμένα, ο κάθε γονιός μπορεί να κάνει χρήση της τις ημέρες εκείνες.

 • Γίνε συνδρομητής στην εφημερίδα μας ΕΔΩ,  με 20 ευρώ τον χρόνο.

  Κάθε Παρασκευή φτάνει στα email των συνδρομητών μας

   

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

δερματινεσ-τσαντεσ-musitsa

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ