Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

“Εμετρήθης, εζυγίσθης και ευρέθης ελλιπής”

Published

on

εβδομαδιαία-ηλεκτρονική-συνδρομητική-εφημερίδα-Nafsweek-Ναύπακτος-ειδήσεις

Το γραφείο τύπου της Ενωτικής Πρωτοβουλίας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, με αφορμή το θέμα των πεζοδρομίων ανατολικά της Ναυπάκτου και την συνέντευξη που έδωσαν στην εβδομαδιαία ηλεκτρονική εφημερίδα  Nafsweek ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος Θώμάς Κοτρωνιάς και ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Τάκης Λουκόπουλος. Αναφέρει η ανακοίνωση:

 

«Στις 23 Οκτωβρίου, στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όταν ο κ. Κοτρωνιάς – εκπροσωπώντας την τρόϊκα του δήμου Ναυπακτίας – ήθελε «σώνει και καλά» να δικαιολογήσει την κατάργηση του απολύτως απαραίτητου έργου των πεζοδρομίων, υποστήριζε ότι το έργο δεν είναι δυνατόν να έχει ξεκινήσει ούτε το 2021.

Φαίνεται στο video να λέει με στόμφο ότι στα μέσα του 2021 θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες, οπότε έναν ακόμη χρόνο θα κρατούσε η δημοπράτηση του έργου και προς τα τέλη του 2022 ίσως ξεκινούσε το έργο.

Αυτά υποστηρίζει με την σιγουριά του ανθρώπου που τα ξέρει όλα στο ακόλουθο video, από την συνεδρίαση της 23ης Οκτωβρίου.

Έπρεπε τότε, με κάθε τρόπο να κρύψει το ότι η δημοτική αρχή – τρόϊκα φοβόταν την αναποτελεσματικότητά της στην εκτέλεση του έργου και προτιμούσε την εύκολη αγορά απορριμματοφόρων. Τα απόνερα της κίνησης αυτής, έπνιξαν και την χρηματοδότηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου αφού του στέρησαν την χρηματοδότηση, για να αγοραστούν τα απορριμματοφόρα.

Όμως η αντίδραση του κόσμου ήταν τέτοια που πολύ γρήγορα η δημοτική αρχή προσπάθησε να ανασκευάσει.

Στο ενδιάμεσο διάστημα καμάρωσαν ότι ξεκινά η ελεγχόμενη στάθμευση, η εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, η ανάπλαση του Ιστορικού κέντρου της πόλης και συντηρήθηκαν οι διαβάσεις πεζών, με την διαδικασία  ( χρήματα – μελέτες – αδειοδοτήσεις) να έχει ολοκληρωθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή).

Επίσης μάθαμε πως κατάλαβαν επιτέλους, πόσο χρήσιμο είναι το τουριστικό καταφύγιο, ο πεζοδιάδρομος στο Γρίμποβο, οι παρεμβάσεις για την ανάδειξη του αλσυλλίου στο Γρίμποβο και η πλωτή εξέδρα στο Λιμάνι οπότε θα συνεχίσουν τις παρεμβάσεις της προηγούμενης θητείας. Δεν πρόκαμαν βέβαια να ασχοληθούν με την συνέχιση της ανακαίνισης του ΞΕΝΙΑ, ούτε με τα ανοικτά Κέντρα Εμπορίου.

Για τα 4,7 εκατομμύρια ευρώ πρόσθετης χρηματοδότησης που κέρδισε ο δήμος Ναυπακτίας στο πρόγραμμα Leader, με τα οποία το συνολικό ποσό φθάνει στα 6,5 εκατομμύρια, για 24 δημόσια έργα δεν έβγαλαν ανακοίνωση. Για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης, το ποσό αυτό είναι υπερδεκαπλάσιο της ετήσιας χρηματοδότησης του δήμου Ναυπακτίας για υλοποίηση έργων (της λεγόμενης ΣΑΤΑ). Προφανώς περιμένουν να ξεχάσουν οι συμπολίτες μας, πως κατηγορούσαν την προηγούμενη δημοτική αρχή ότι καταθέτει πολλές προτάσεις στο Leader, και θεωρούσαν αδύνατη την χρηματοδότηση όλων. Ευτυχώς για την Ναυπακτία διαψεύσθηκαν. Ανάμεσα στα 24 δημόσια έργα που κέρδισαν την χρηματοδότηση είναι μια σειρά πολύ χρήσιμων παρεμβάσεων που αλλάζουν την Ναυπακτία. Η δημιουργία πλατείας στην Αγία Παρασκευή στην Ναύπακτο, το αναρριχητικό κέντρο στην Βαράσοβα, αναπλάσεις σε Πλάτανο, Άνω Χώρα, Αμπελακιώτισσα, Γρανίτσα, Αντίρριο, η αναστήλωση των ανατολικών τειχών του κάστρου και της Δυτικής πύλης, δημιουργία ποδηλατικών και πεζοπορικών διαδρομών σε όλες τις ενότητες, η ανάδειξη των Οθωμανικών κρηνών του κάστρου, η ψηφιακή αναπαράσταση της ναυμαχίας της Ναυπάκτου στο ΞΕΝΙΑ.

Επιπλέον όμως, μάθαμε ότι κατόπιν ενεργειών του αντιδημάρχου –  κλαδοκόπτη, κόπηκαν κλαδιά σε φοίνικες στην δύσβατη και επικίνδυνη τροπική ζούγκλα του Κεφαλόβρυσου ενώ παράλληλα τοποθετήθηκε και «της σκάλας το κάγκελο» στην οδό Αθηνών. Ο ίδιος  βέβαια δεν αναπαύθηκε σε αυτές του τις δάφνες και ξαναχτύπησε με νέες δηλώσεις.

 

20 ημέρες αργότερα, φιγουράρει νέα συνέντευξη του κ. Κοτρωνιά σε εβδομαδιαία ηλεκτρονική εφημερίδα με τίτλο που φαίνεται στην εικόνα.

Nafsweek-ηλεκτρονική-εβδομαδιαία-εφημερίδα

Σε αυτήν, έκπληκτοι διαβάσαμε την διαβεβαίωση:

«…Η απόφαση του δημάρχου Βασίλη Γκίζα και της Δημοτικής Αρχής είναι ότι τα πεζοδρόμια θα γίνουν και μάλιστα σε πολύ σύντομο διάστημα…

Ποια θα είναι η επόμενη ημέρα για την κατασκευή των πεζοδρομίων;

…Όπως υποσχεθήκαμε και δεσμευτήκαμε αμέσως με την έγκριση του προϋπολογισμού του δήμου θα ξεκινήσει η διαδικασία για την κατασκευή των πεζοδρομίων…».

Πολύ σύντομα ξέχασαν τι έλεγαν στο δημοτικό συμβούλιο και για να καταλαγιάσει η κατακραυγή του κόσμου, υπόσχονται πεζοδρόμια. Πάλι όμως δεν λένε κουβέντα για την ταμπακέρα.

Με την πρόταση της αντιπολίτευσης:

  • Δημοπρατείται άμεσα έργο προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ στην Θέρμου και μετά τον Σκα μέχρι το Ξηροπήγαδο.
  • Χρηματοδοτείται το Γ.Π.Σ. με 150.000 ευρώ.
  • Αγοράζονται τα απορριμματοφόρα με δανεισμό από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, χρησιμοποιώντας και την επιδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών για την συγκεκριμένη δράση, που είναι 000 ευρώ.

Με την πρόταση της σύμπραξης των τριών, δεν μας λένε καθαρά

  • από όλα αυτά τι θα γίνει;
  • τι ποσό θα πάει σε κάθε δράση;
  • και πότε;

Δυστυχώς και πάλι θολώνουν τα νερά και δεν αναλαμβάνουν σαφείς δεσμεύσεις.

Το μόνο που μάλλον σκέφτονται και τους προκαλεί φόβο, είναι το αν θα καταφέρουν να υλοποιήσουν, όχι μόνο τα πεζοδρόμια αλλά το σύνολο των έργων για τα οποία έχει εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις η δημοτική αρχή του Τάκη Λουκόπουλου.

Αλήθεια πότε θα μας ενημερώσουν για το πώς προχωρά το τοπικό Ρυμοτομικό για το οικόπεδο του 3ου Δημοτικού, που η προηγούμενη δημοτική αρχή το άφησε στο τελικό στάδιο και γιατί δεν προχωρά η β΄ φάση του Γ.Π.Σ;

Δυστυχώς φοβόμαστε ότι θα επανέλθουμε γιατί βλέπουμε ότι η τρόϊκα προσπαθεί να εξαφανίσει έργα και προσπάθειες της προηγούμενης θητείας.

Μάλλον θέλουν να κοντύνουν την προηγούμενη προσπάθεια,  μήπως και φθάσει ίσα με το μπόι τους.

Το γραφείο τύπου της Ενωτικής Πρωτοβουλίας»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

Γελοιογραφία-της-εβδομάδας-Nafsweek

Γελοιογραφία-της-εβδομάδας-Nafsweek

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το κέντρο της πόλης αλλάζει

Published

on

By

Ανοικτό-κεντρο-εμποριου-ναυπακτος
Ξεκίνησαν οι εργασίες στην οσό Πλαστήρα (προέκταση Οδού Καλαντζοπούλου από την Οδό Κ. Τζαβέλα έως την Οδό Βαρδακουλά), ενώ θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις   και στις  οδούς  Καλαντζοπούλου,  Επισκόπου Δαυίδ-τμήμα από την Οδό Κ. Τζαβέλα έως την Οδό Ν.Μπότσαρη και  Κορυδαλλέως -από την Οδό Θ.Νόβα έως την Οδό Καθ. Δωριέων
Το έργο «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δ. Ναυπακτίας», με αρχικό προϋπολογισμό 1,8 εκ. ευρώ, χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020 και υλοποιείται σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ναυπάκτου «Ο Ερμής» και το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας.

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Συνάντηση ΕΚΝΔ με τον Βουλευτή Δ. Κωνσταντόπουλο  & την Τοπική οργάνωση ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ναυπάκτου

Published

on

By

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ-Κωνσταντοπουλος-ΕΚΝΔ-ΤΟ-Ναύπακτος
Την Παρασκευή 23/9/2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προεδρείου του ΕΚΝΔ με το Βουλευτή Αιτ/νίας του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ  Δημήτρη Κωνσταντόπουλο και αντιπροσωπείας της Τοπικής  Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Ναυπάκτου
Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν όλα τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι της περιοχής μας.
Η ανεργία, η ακρίβεια, η ανασφάλιστη εργασία, η αναβάθμιση του ΣΕΠΕ. κλπ τέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης.
Τόσο ο Βουλευτής όσο και η Τοπική Οργάνωση τόνισαν ότι θα σταθούν αρωγοί στις διεκδικήσεις του ΕΚΝΔ.
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ-Κωνσταντοπουλος-ΕΚΝΔ-ΤΟ-Ναύπακτος

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ