Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Εμπαιγμός και υποτίμηση της νοημοσύνης μας» η ενημέρωση για την Ανάπλαση από τον κ. Πλούμη τώρα!!!

Published

on

Το θέμα της Ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Ναυπάκτου ήρθε προς συζήτηση στο συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπάκτου,  την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018, καθώς το Σώμα συγκλήθηκε μετά από αίτημα που κατέθεσε η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας.

Με το θέμα της Ανάπλασης  να έχει πάρει τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις, και να προχωρά σε δημοπράτηση,  η σύγκληση για ενημέρωση του Σώματος εκ των υστέρων φανερώνει πλημμέλεια  και πρακτικά  υποβαθμίζει τον έστω και γνωμοδοτικό ρόλο του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπάκτου. Έτσι κατά την έναρξη της συνεδρίασης, οι εκλεγμένες με την ΑΔΚΝ σύμβουλοι Βάσω Ταραμπίκου και Αφροδίτη Τηλιγάδα, δήλωσαν την αντίθεσή τους στον τρόπο που λειτουργεί το συγκεκριμένο όργανο, κατηγορώντας τον πρόεδρό του Νίκο Πλούμη για την υποβάθμιση της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπάκτου και τον εμπαιγμό των συμβούλων της και αποχώρησαν.

Ακολούθησε ανακοίνωση καταγγελία για το συγκεκριμένο περιστατικό, όπου και αναφέρουν σε αυτή:

 

«Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τη σημερινή πρόσκληση της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπάκτου με 1ο θέμα στην Ημερήσια Διάταξη «Συζήτηση – Ενημέρωση σχετικά με το έργο Ανάπλαση εντός Ιστορικού Κέντρου Ναυπάκτου» και καταγγέλλουμε τον Πρόεδρο, ο οποίος φέρει εξολοκλήρου την ευθύνη για την απροκάλυπτη υποβάθμιση του θεσμικού ρόλου της Δημοτικής Κοινότητας και τον εμπαιγμό των συμβούλων της.

Ένα τόσο σημαντικό θέμα, που αφορά την ταυτότητα του πιο κεντρικού και ιστορικού τμήματος της πόλης μας έρχεται σε συζήτηση εκ των υστέρων, αφού δηλαδή έχουν ληφθεί όλες οι αποφάσεις και δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για οποιαδήποτε παρέμβαση ή πρόταση. Καταγγέλλουμε τον Πρόεδρο, γιατί ενέπλεξε τη Δημοτική Κοινότητα με τις πολιτικές που ακολούθησε η δημοτική αρχή για το ίδιο θέμα. Θυμίζουμε τις έντονες διαμαρτυρίες που έχουν διατυπωθεί από δημοτικούς συμβούλους και φορείς της πόλης για την έλλειψη ουσιαστικού διαλόγου και διαβούλευσης για την Ανάπλαση εντός του Ιστορικού Κέντρου της Ναυπάκτου.

Ο Πρόεδρος εξαναγκάστηκε να φέρει σήμερα το θέμα σε συζήτηση μετά από το γραπτό αίτημα που κατέθεσε η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας και εξαιτίας του οποίου αποκαλύφθηκε και επισήμως ότι ουδέποτε η Δημοτική Κοινότητα Ναυπάκτου συνεδρίασε για να εκφέρει γνώμη, όπως προβλέπεται και από τον νόμο, για ένα τόσο σημαντικό θέμα. Αποκορύφωμα του εμπαιγμού μας και της υποβάθμισης του ρόλου μας είναι ότι μία μέρα πριν τη σημερινή συνεδρίαση μας απέστειλε την εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας με ημερομηνία 23/5/2017!!!

Ο Πρόεδρος μας προσκαλεί με καθυστέρηση ενάμιση χρόνου !!!! για να συζητήσουμε για το πιο σημαντικό ίσως έργο στην πόλη μας, που έχει ήδη δρομολογηθεί και την εξέλιξη του οποίου δεν μπορούμε να επηρεάσουμε.

Η εμπλοκή μας σε αυτή τη φάση σε δήθεν διάλογο σημαίνει ότι συναινούμε στο διακοσμητικό ρόλο που έχει αποκτήσει η Δημοτική Κοινότητα με ευθύνη του Προέδρου.

Επειδή δεν μπορούμε να ανεχθούμε τον εμπαιγμό και την υποτίμηση της νοημοσύνης μας και επειδή δεν θέλουμε να συμβάλλουμε με την παρουσία μας στον πλήρη ευτελισμό της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπάκτου, αποχωρούμε από τη συζήτηση για την Ανάπλαση εντός του ιστορικού κέντρου της Ναυπάκτου.

Ναύπακτος 2/11/2018

Οι σύμβουλοι της Δ.Κ. Ναυπάκτου

Βάσω Ταραμπίκου – Αφροδίτη Τηλιγάδα»

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρίτη 21/3 η παρουσίαση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Ναυπάκτου

Published

on

By

Ξεκινά η δημόσια διαβούλευση – 

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 και ώρα 12:00′, στο κτήριο της Αιτωλικής Αναπτυξιακής ΑΕ ΟΤΑ (Εθνική Οδός Αντιρρίου – Ιτέας περιοχή Πλατανίτη) θα λάβει χώρα η ανοικτή δημόσια παρουσίαση του Β1 Σταδίου της μελέτης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) διοικητικών ορίων πρώην Δ. Ναυπάκτου (Δ.Ε. Ναυπάκτου).

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης, θα πραγματοποιηθεί δημόσια διαβούλευση για χρονικό διάστημα 2 μηνών και συγκεκριμένα, από τις 22 Μαρτίου 2023 έως τις 22 Μαΐου 2023, κατά το οποίο υπάρχει δυνατότητα υποβολής απόψεων και παρατηρήσεων, οι οποίες θα εξεταστούν και θα ληφθούν υπόψη για τη σύνταξη του Β2 Σταδίου της μελέτης, που αντιστοιχεί στην οριστική πρόταση, η οποία θα θεσμοθετηθεί.

Προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων, η πλήρης μελέτη του Β1 Σταδίου, θα είναι αναρτημένη και διαθέσιμη σε ψηφιακή μορφή, στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ναυπακτίας (https://www.nafpaktos.gr) καθ’ όλη τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης,

Απόψεις και παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης, προκειμένου να εξεταστούν θα πρέπει να υποβληθούν επωνύμως, είτε στο Γραφείο Πρωτοκόλλου της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ναυπακτίας (κτήριο πρώην Δημαρχείου Αντιρρίου) είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο email: info@nafpaktos.gr.

  • Η δημόσια παρουσίαση της μελέτης θα προβληθεί μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Ναυπακτίας (https://www.nafpaktos.gr).

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Yποχρεωτικός ο καθαρισμός οικοπέδων -Πρόστιμο & φυλάκιση για αμελείς ιδιοκτήτες

Published

on

By

Εν όψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου από 1-5-2023 έως 31-10-2023, οι δήμοι της χώρας καλούν όλους τους δημότες τους που είναι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, να τους καθαρίσουν από χόρτα, άχρηστα υλικά, σκουπίδια μέχρι τις 30 Απριλίου 2023, διότι αποτελούν εστίες εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Ως «καθαρισμός», ορίζεται λεπτομερώς η απομάκρυνση σπασμένων δένδρων και κλαδιών, ξερά χόρτα, φύλλα κλπ., σε απόσταση τουλάχιστον 3 μέτρα από κτίσματα, το κλάδεμα των φυτών και πώς θα γίνεται αυτό, η απομάκρυνση εύφλεκτων υλικών, καθώς και των υπολειμμάτων καθαρισμού.

Εάν οι ιδιοκτήτες δεν πραγματοποιήσουν τον καθαρισμό μέχρι τις 30 Απριλίου, οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι να τους ενημερώσουν ότι πρέπει να το πράξουν εντός 10 ημερών, αλλιώς τον καθαρισμό αναλαμβάνει αυτεπαγγέλτως ο δήμος, ο οποίος χρεώνει με πρόστιμο τους ιδιοκτήτες.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων για τον καθαρισμό, τους επιβάλλεται πρόστιμο που ανέρχεται σε 0,50 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, πάνω στο οποίο υπάρχει προσαύξηση, εφόσον το έργο πραγματοποιήσει ο δήμος.

Εάν πρόκειται για εγκαταλειμμένους χώρους, ή αγνώστων ιδιοκτητών, περιφραγμένους και ασφαλισμένους, ο δήμος καλεί την Πυροσβεστική για να βεβαιώσει τον κίνδυνο πυρκαγιάς και κατόπιν παραβιάζει τον χώρο με εισαγγελική παραγγελία για να τον καθαρίσει.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος: Κραυγή λαού…  για το έγκλημα των Τεμπών

Published

on

By

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου  και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε η απεργία – συλλαλητήριο σήμερα το απόγευμα στην Ναύπακτο. Στην κεντρική πλατεία της πόλης οι  φωνές των εργαζόμενων στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μαθητές απαίτησαν  να πληρώσουν οι υπαίτιοι για το  έγκλημα των Τεμπών.

Στους συγκεντρωμένους στην πλατεία Φαρμάκη στη Ναύπακτο απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας Αριστομένης Χάρος και η πρόεδρος του  Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αιτ/νίας Βάσω Νταουσάνη.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν σιωπηλή πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Ναυπάκτου.

Η συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξαν  η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 ήταν τεράστια και πανελλαδικά οι πολίτες απότισαν φόρο τιμής στους  57  συνανθρώπους μας – θύματα  της τραγωδίας των Τεμπών, βάζοντας τα ερωτήματα: Γιατί φτάσαμε σε αυτή την τραγωδία; Ποιοι ευθύνονται; Πως δε θα συμβεί ποτέ ξανά;

Ταυτόχρονα απαίτησαν οι ευθύνες να αποδοθούν και οι κρατικές και οι κυβερνητικές και της ιδιωτικής εταιρείας και οι ατομικές.  Δεν πρέπει να παραγραφούν, δεν πρέπει να ξεχαστούν.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ