Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ενημέρωση σχολείων για την οδική ασφάλεια, από την ΑΛΚΥΟΝΗ

Published

on

Ο Σύλλογος ΑμεΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ, ολοκληρώνοντας τις δράσεις του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ,  διοργάνωσε εκδήλωση ενημέρωσης των μαθητών, των Λυκείων Ναυπάκτου και Ευπαλίου – μελλοντικούς οδηγούς οχημάτων – για την οδική ασφάλεια με τίτλο «Προλαμβάνοντας την Αναπηρία».

Η εκδήλωση – ενημέρωση υλοποιήθηκε  σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Ελληνικό Ινστιτούτο έρευνας -εκπαίδευσης για την οδική ασφάλεια  «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ». Δεκάδες μαθητές Λυκείων  και όχι μόνο, βρέθηκαν στο κλειστό Γυμναστήριο του Παπαχαραλάμπειου Σταδίου χθες Πέμπτη το πρωί, όπου είχαν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά, μέσα από  βιωματικού τύπου δρώμενα, αλλά και να ενημερωθούν για τις επιπτώσεις από τα τροχαία ατυχήματα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ναυπακτίας

Published

on

By

Συνεδρίασε σήμερα το πρωί Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023, στο Δημαρχείο του Δήμου Ναυπακτίας, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, παρουσία του Δημάρχου κ. Βασίλη Γκίζα.

Τα θέματα που εξετάστηκαν αφορούσαν τόσο στα έκτακτα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να εκδηλωθούν και στην ετοιμότητα και τον συντονισμό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των κινδύνων από την τυχόν εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, καθώς επίσης και στον καλύτερο συντονισμό των φορέων για την αντιμετώπιση των κινδύνων από πλημμύρες, χιονοπτώσεις και παγετό την περίοδο 2023-2024.

Παρόντες ήταν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Διεύθυνσης Περιβάλλοντος κ.Θωμάς Κοτρωνιάς και Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Γιάννης Παπαϊωαννίδης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Αιτωλοακαρνανίας κ.Γιάννης Κουσαρίδας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπάκτου κ.Θάνος Χριστοβασίλης, εκ μέρους του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου συμμετείχε ο κ.Σπύρος Τριανταφύλλου, ο Διοικητής Τμήματος Τροχαίας κ.Γιάννης Κοντογιάννης, η Προϊσταμένη Λιμενικού Σώματος Ναυπάκτου κ.Μαρία Θωμοπούλου, ο Δασάρχης Ναυπάκτου κ.Γιώργος Ράπτης, η Διευθύντρια Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δ.Ναυπακτίας κ.Λαμπρινή Σερεμέτη, ο Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δ.Ναυπακτίας κ.Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, ο Προϊστάμενος Τεχνικού Τμήματος ΔΕΥΑΝ κ.Χρήστος Παπακωστόπουλος, εκ μέρους της ΔΕΔΔΗΕ συμμετείχε ο κ.Κώστας Αγγελόπουλος και εκ μέρους της Εθελοντικής Ομάδας «Ελληνοαμερικανική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης» ο κ.Δημήτρης Καλογερόπουλος.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκινά σύντομα το έργο αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων στην οδό Αθ.Νόβα (Μεσολογγίου)

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, έχει ήδη υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο και ξεκινά σύντομα το έργο αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων στην οδό Αθανασιάδη Νόβα (Μεσολογγίου).  Πρόκειται για ένα σημαντικό περιβαλλοντικό έργο, προϋπολογισμού 530.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το έργο προβλέπει την κατάργηση των παλαιών σωλήνων ύδρευσης αμιάντου και την αντικατάστασή τους με ένα σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης που πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές.  Μάλιστα, προκειμένου να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή λειτουργικότητα των παροχών,  θα τοποθετηθούν εκατέρωθεν της οδού Αθανασιάδη Νόβα (από τη συμβολή με την οδό Θέρμου έως και την οδό Εθνικής Αντιστάσεως) δύο δίδυμοι αγωγοί, συνολικού μήκους 1.270 μέτρων.

Βασίλης Γκίζας: «Ένα ακόμη περιβαλλοντικό έργο που θα βελτιώσει αισθητά την ποιότητα της ζωής μας»

Με δήλωσή του ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας σημείωσε: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλέγμα περιβαλλοντικών παρεμβάσεων, που είτε έχουμε ήδη εκτελέσει είτε έχουμε δρομολογήσει ως δημοτική αρχή, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών μας και την προστασία του περιβάλλοντος».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΦΑΚΕΛΟΣ Περιβάλλον: Τα πεπραγμένα και οι στοχεύσεις της «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Published

on

By

Η «Συνεργασία Πολιτών» του Δημάρχου Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα, παρουσιάζει τα πεπραγμένα και τις στοχεύσεις της για το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

Όπως επισημαίνεται από την παράταξη: «Το όραμά μας βασίζεται στα ήδη πεπραγμένα μας».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ