Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Ενημέρωση των στελεχών του αθλητισμού για την αθλητική μεταρρύθμιση

Published

on

Αναλυτική ενημέρωση/παρουσίαση των μειζόνων σημασίας για την αθλητική οικογένεια θεμάτων της αθλητικής μεταρρύθμισης και της στήριξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού, πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη,  σε δύο πολύωρες τηλεδιασκέψεις με τα στελέχη του αθλητικού οικοδομήματος.

Συμμετείχαν περισσότεροι από 300 εκπρόσωποι από:  Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ·       Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή · Ομοσπονδίες (Ολυμπιακές, Παραολυμπιακές και μη Ολυμπιακές) · Διοικήσεις Εθνικών Αθλητικών Κέντρων · Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης Ντόπινγκ .  Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών · Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας ·  Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπιση Βίας ·  Στελέχη της ΓΓΑ.

Η ενημέρωση/παρουσίαση αναφέρεται στα:

  • Δεκατρία (13) άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας και της κακοδιοίκησης με έμφαση σε

– Κώδικες Ακεραιότητας (Πειθαρχικοί Κώδικες και Κώδικες Δεοντολογίας στην κατεύθυνση των αρχών της ΔΟΕ και των διεθνών ομοσπονδιών) – Αθλητική Ψυχολογία με υποχρεωτική την απασχόληση Ψυχολόγου στις ομοσπονδίες – Αθλητικό Συνήγορο, τον νέο θεσμό διαμεσολάβησης εντός της ΓΓΑ – Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών που ιδρύεται με σκοπό τη διαρκή επιμόρφωση των ερασιτεχνών παραγόντων σε ζητήματα καλής διακυβέρνησης, στρατηγικού σχεδιασμού και αθλητικού μάνατζμεντ, οικονομικής διαχείρισης, τεχνικών προσέλκυσης εσόδων, χορηγιών κλπ

  • Σημαντική ανανέωση που επήλθε στα ΔΣ μέσω των αποτελεσμάτων των εκλογών στις Ομοσπονδίες.
  • Μητρώο Αθλητικών Σωματείων και την Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε για τις εγγραφές του έτους 2021.
  • Κατανομή χρημάτων, για πρώτη φορά, σε ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό, από τον νέο τρόπο φορολόγησης των κερδών των παικτών του στοιχήματος.

Νέο αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο τις επόμενες ημέρες θα συζητηθεί στη Βουλή και περιλαμβάνει:

–    Διατάξεις εναρμόνισης με την Ολιστική Μελέτη των FIFA/UEFA – Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού –  Αναδιάρθρωση επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου ρυθμίσεις για τον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης Ντόπινγκ – Νέο πλαίσιο για τους προπονητές και σύσταση Μητρώου Προπονητών –   Απελευθέρωση μεταγραφών ερασιτεχνών αθλητών –   Ασφάλιση ερασιτεχνών αθλητών –  Την πλατφόρμα καταγραφής αθλητικών εγκαταστάσεων «Πέλοπας» και τις νέες διατάξεις για τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

  • Λειτουργία της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας στην αντιμετώπιση των χειραγωγημένων αγώνων.
  • Πρόοδο της Ελλάδας στον τομέα του αντι-ντόπινγκ, τη λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ και τη στενή συνεργασία με τον WADΑ.
  • Το Ράλλυ Ακρόπολις που θα διεξαχθεί 9-12 Σεπτεμβρίου στη χώρα μας.
  • Το πρόγραμμα «Χίλων», μέσω του οποίου καθορίζεται το ύψος της τακτικής επιχορήγησης που θα κατατεθεί άμεσα σε κάθε μία αθλητική Ομοσπονδία και αθλητικό φορέα.

Κατατέθηκαν επιμέρους παρατηρήσεις, που αφορούν στις ιδιαιτερότητες κάθε ομοσπονδίας και των αθλημάτων της, ώστε να ληφθούν υπόψη στην παραμετροποίηση του «Χίλων» και εκφράστηκε η επείγουσα ανάγκη της εκταμίευσης της α’ δόσης της επιχορήγησης 2021 για την απρόσκοπτη συνέχεια της προετοιμασίας της Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Ομάδας, εν όψει της διεξαγωγής σε τρεις μήνες των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, κάτι που θα συμβεί άμεσα όπως τόνισε ο κ. Αυγενάκης.

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκούραση!

Published

on

By

«Τα έφαγε τα ψωμιά της» η δερμάτινη καρέκλα  και ο ιδιοκτήτης της αποφάσισε να την ξεφορτωθεί.

Την …άφησε, προφανώς νύχτα, μπροστά στο χορταριασμένο οικόπεδο και απαλλάχτηκε δια παντός.

Εικόνες αντίστοιχες συναντάς καθημερινά στην πόλη, αφού κανένας δεν μπαίνει στον κόπο να συνεννοηθεί με την  υπηρεσία του δήμου για την συλλογή τέτοιων αντικειμένων.

Δημοσιεύτηκε  στην στήλη

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται τα rapid tests  για Covid-19 στην Ναύπακτο

Published

on

By

Ο ΕΟΔΥ, με δεδομένη την αυξημένη δυνατότητα ελέγχων λόγω της έγκρισης των rapid tests  για Covid-19 προσθέτει στη στρατηγική του τυχαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους.  Σε αυτό το πλαίσιο οι Κινητές Μονάδες Υγείας Μεσολογγίου – Ναυπακτίας, υπό την εποπτεία της Τ.ΟΜ.Υ. Μεσολογγίου, θα διενεργήσουν τυχαίο έλεγχο με δοκιμασία ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test).

Οι Κινητές Μονάδες Υγείας θα βρίσκονται στη Ναύπακτο τις παρακάτω ημέρες και ώρες:

  • στο ίδρυμα Τσώνη, Δευτέρα 17/05 εώς Παρασκευή 21/05 και ώρες 10:00 – 13:00
  • στην πλατεία Φαρμάκη, Πέμπτη 20/05 και ώρες 10:00 – 13:00

Τα αποτελέσματα του ελέγχου και οι απαραίτητες οδηγίες θα δίνονται μέσα σε 20 λεπτά.

Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης εμφανίσει συμπτώματα επικοινωνεί άμεσα με τον θεράποντα ιατρό του.

Τ.ΟΜ.Υ. Μεσολογγίου

Κ.ΟΜ.Υ Μεσολογγίου – Ναυπακτίας

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

«Πρεμιέρα» για τους παιδικούς σταθμούς τη Δευτέρα – Αλλαγές στα self test

Published

on

By

Από τη Δευτέρα Δευτέρα 17 Μαΐου επαναλειτουργούν οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, ενώ παράλληλα επιστρέφει και η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Επίσης, από τη Δευτέρα 17 Μαΐου επαναλειτουργούν τα μουσικά εκπαιδευτικά ιδρύματα μόνο για ατομικά μαθήματα, με αναλογία ένας μαθητής ανά έναν καθηγητή. Στην ίδια ημερομηνία ξεκινούν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ