Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ενωτική πρωτοβουλία: “Αήθης επίθεση στον Λάμπρο Χρυσανθόπουλο”

Published

on

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη “Ενωτική πρωτοβουλία”  αναφέρει:

“Σχετικά με την αήθη επίθεση  που δέχθηκε ο δημοτικός μας σύμβουλος κ. Λάμπρος Χρυσανθόπουλος από τον αρχηγό της παράταξης «Πάμε μπροστά με συνέπεια και αμεσότητα» κ. Ανδρέα Κοτσανά σε ανάρτησή του, για την παρουσία του στην παραλαβή των νέων απορριμματοφόρων από τον Δήμο μας έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Ο κ. Χρυσανθόπουλος από την αρχή αυτής της δημοτικής θητείας επελέγη και συμμετείχε από την παράταξή μας στην επιτροπή ελέγχου των δαπανών λειτουργίας και συντήρησης των μεταφορικών μέσων και μηχανημάτων του δήμου ως εμπειρότατος γνώστης του αντικειμένου. Η παρουσία του μάλιστα συνετέλεσε στην εξοικονόμηση σημαντικών ποσών με την παράλληλη διαπίστωση της κατάστασης  λόγω παλαιότητας του εν λόγω εξοπλισμού. Έτσι και τώρα και σε πλήρη γνώση μας συμμετείχε στην παραλαβή μαζί με τους εργαζόμενους του δήμου και μάλιστα είχε την δυνατότητα να ελέγξει και να μας ενημερώσει για τις δυνατότητες των νέων απορριμματοφόρων.

Πάγια αρχή της παράταξής μας είναι η ιεράρχηση των αναγκών και στη συγκεκριμένη περίπτωση τα χρήματα αυτά τα είχαμε εξασφαλίσει για την δημιουργία πεζοδρομίων  για την ασφάλεια των κατοίκων και ιδιαίτερα των μαθητών που μετακινούνται στα σχολεία τόσο στο Λυγιά και το Ξηροπήγαδο όσο και στην οδό Θέρμου, αυτό ήταν στο πρόγραμμά μας.

Από τη στιγμή που η δημοτική αρχή άλλαξε τις προτεραιότητες όφειλε, όπως έκανε στη συνέχιση του έργου μας στο Λυγιά, να εξασφαλίσει χρήματα και για την οδό Θέρμου και όχι για πλατείες και παγκάκια που έκανε έως τώρα.

Όλα αυτά όμως δεν σημαίνουν ότι μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι στον αναγκαίο πράγματι εκσυγχρονισμό του στόλου των μέσων του Δήμου που σχετίζεται με την ασφάλεια, την εξοικονόμηση πόρων αλλά και την βελτίωση των υπηρεσιών, γιατί η έως τώρα κατάσταση και η εικόνα καθαριότητας και συντήρησης κατά κοινή ομολογία είναι τραγική και δεν είναι θέμα μέσων αλλά είναι θέμα ανεπάρκειας των διοικούντων.

Τέλος οι έμμεσες αιχμές για τον κ. Χρυσανθόπουλο είναι τουλάχιστον αστείες, καταδικαστέες  και δεν θα έπρεπε να λέγονται για το ήθος ενός ανθρώπου ο οποίος  δεν έχει καμία ανάγκη τέτοιων μεθοδεύσεων αλλά αντίθετα προσφέρει από την τσέπη του όπως σχεδόν κανένας για τον τόπο του, κάτι που είναι γνωστό στην κοινωνία και δεν χρειάζεται η δική μας επισήμανση”.

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η πλατεία της Κ. Δάφνης εντάχθηκε στο Πράσινο Ταμείο

Published

on

By

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου Ναυπακτίας για το έργο Ανάπλασης-Ανάδειξης του κοινόχρηστου χώρου της Κάτω Δάφνης στη θέση Αγία Παρασκευή και εντάσσεται προς χρηματοδότηση στον Άξονα Προτεραιότητας 2: «Αστική Αναζωογόνηση και Λοιπές Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου».

Με προϋπολογισμό 255.000 ευρώ, η μελέτη του έργου που συντάχθηκε από τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ναυπακτίας προβλέπει, μεταξύ άλλων, παρεμβάσεις επιστρώσεων με κυβόλιθους, φυτεύσεις και διαμορφώσεις χώρων πρασίνου με τοποθέτηση δέντρων, αλλά και διαμόρφωση δύο επιπέδων που η καθεμία αντιστοιχεί στις εκάστοτε εισόδους του Ιερού Ναού.

«Επιθυμία και στόχευσή μας ήταν εξαρχής να εξυπηρετήσουμε τη βασική ανάγκη της Κοινότητας, που δεν είναι άλλη από την ενεργοποίηση του κοινόχρηστου χώρου και την ανάδειξή του σε σημείο αναφοράς της καθημερινότητας των κατοίκων», ανέφερε με δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Παπαϊωαννίδης για να προσθέσει πως «εργαστήκαμε από κοινού με τα στελέχη των Υπηρεσιών μας, την Κοινότητα και το εκκλησιαστικό συμβούλιο, ώστε να προχωρήσουμε όλες τις διαδικασίες.  Η απόφαση του Πράσινου Ταμείου μας χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς μας φέρνει ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην πραγμάτωση του στόχου μας».

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την Πέμπτη 30/6 Δημοτικό Συμβούλιο για το μέλλον της Ανάπλασης

Published

on

By

Την Πέμπτη 30  Ιουνίου 2022  και  ώρα  18:30 θα έρθει προς συζήτηση στο  Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ναυπακτίας το έργο της Ανάπλασης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προέδρου του Σώματος θα γίνει  Συζήτηση – ενημέρωση για την εξέλιξη του έργου «Αστική Ανάπλαση εντός Ιστορικού Κέντρου Πόλεως Ναυπάκτου» και λήψη απόφασης για την συνέχιση ή μη της υλοποίησης του υπόλοιπου ανεκτέλεστου τμήματος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος: Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι

Published

on

By

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των υπόγειων  συστημάτων  κάδων απορριμμάτων σε 14 σημεία του κέντρου της Ναυπάκτου. Το έργο με προϋπολογισμό 218.656,64 ευρώ αφορά συγκεκριμένα στην εγκατάσταση «Ημιυπόγειου και Υπόγειου Συστήματος Συλλογής Απορριμμάτων για την Αισθητική Αναβάθμιση Αστικού Εξοπλισμού Κοινοχρήστων Χώρων».

Έναν μήνα περίπου μετά την υπογραφή της  σύμβασης του έργου με τον ανάδοχο εργολάβο ξεκίνησαν οι εργασίες και τοποθετήθηκαν οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι.

Με την τοποθέτηση των κάδων επιτυγχάνεται:

·         Αισθητή μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

·         Βελτίωση της εικόνας του δημόσιου χώρου

·         Τα πεζοδρόμια είναι καθαρότερα

·         Τα σκουπίδια δεν είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες

·         Αποτελεσματική αντιμετώπιση των οσμών

·         Μεγαλύτερη ασφάλεια λόγω της υπογειοποίησης

·         Εξάλειψη της πιθανότητας μετακίνησης των κάδων

·         Ευκολότερη αποκομιδή των απορριμμάτων

·         Χαμηλότερο κόστος λειτουργίας συγκριτικά με άλλα συστήματα συλλογής απορριμμάτων

·         Χαμηλότερο κόστος κατανάλωσης καυσίμων, καθώς για την αποκομιδή απαιτούνται ελαφρότερα μέσα (διαξονικά απορριμματοφόρα).

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Θωμάς Κοτρωνιάς, δήλωσε σχετικά:

«Προχωρούμε σε μία ακόμη παρέμβαση με θετικό πρόσημο για την προστασία του περιβάλλοντος και την αισθητική αναβάθμιση του κέντρου της πόλης της Ναυπάκτου. Σε συνεργασία με τα στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, επιθυμία μας είναι να δρομολογήσουμε την εγκατάσταση και άλλων υπόγειων και ημιυπόγειων συστημάτων λαμβάνοντας ωστόσο υπ’ όψιν τις αντικειμενικές δυσκολίες, όπως τα υπόγεια δίκτυα και τις σωληνώσεις που ήδη υπάρχουν.  Βασική μας στόχευση συνεχίζει να είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών μας».

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ