Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Ενωτική πρωτοβουλία»: Απάντηση στον κ. Σπήλιο Λιβανό για το Ξενία

Published

on

Μετά από τις δηλώσεις αναφορικά με την χρήση του Ξενία Ναυπάκτου, που πρόσφατα έκανε ο πρ. υπουργός και βουλευτής Σπ. Λιβανός, η δημοτική παράταξη «Ενωτική πρωτοβουλία» του Τάκη Λουκόπουλου σε ανακοίνωσή της απαντά τα ακόλουθα:

«Ο κ. Λιβανός  χωρίς να έχει πλήρη ενημέρωση,  σκοπίμως βέβαια από την δημοτική αρχή του κ. Γκίζα, αναφέρθηκε στο Ξενία  Ναυπάκτου κάνοντας μια άστοχη και άκαιρη τοποθέτηση για την λειτουργία του.

Ενημερώνουμε λοιπόν τον κ. Λιβανό, πως η απόφαση για την λειτουργία  του Ξενία ως πολυχώρου δραστηριοτήτων , ήταν ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, την οποία υπερψήφισαν   δημοτικοί σύμβουλοι  όλων των κομμάτων και όλων των δημοτικών παρατάξεων (συμπεριλαμβανομένων     και  πολλών συμβούλων  της σημερινής δημοτικής αρχής).

Φτάσαμε  δε σε αυτή την απόφαση, καθώς  μετά από δεκαπέντε και πλέον χρόνια άκαρπων προσπαθειών, τεσσάρων διαδοχικά δημοτικών αρχών, με σκοπό  την λειτουργία του ως ξενοδοχείου,  κατέληξε σε όλο αυτό το διάστημα  να είναι χώρος παραβατικότητας και εγκληματικότητας.

Σημειωτέον ότι της  απόφασης αυτής προηγήθηκε ευρεία διαβούλευση με φορείς και πολίτες  στην οποία δυστυχώς όμως δεν συμμετείχε ο σημερινός δήμαρχος, αφού απείχε γενικά από τα κοινά της πόλης.

Η  προηγούμενη δημοτική αρχή η οποία είχε  χαρακτήρα πολυσυλλεκτικό με συνδετικό ιστό την ανάπτυξη και την προσφορά στον τόπο, κατάφερε την ένταξη του Ξενία σε δύο Ευρωπαϊκά προγράμματα, υλοποιώντας τις  αποφάσεις  του δημοτικού συμβουλίου. Το ένα έργο αφορά τις  κτιριακές εγκαταστάσεις  και το άλλο στην ανάδειξη της ναυμαχίας της Ναυπάκτου  μέσω εικονικής αναπαράστασης με εγκαταστάσεις και μηχανήματα αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Διαδικασία μετατροπής του έργου αυτή την στιγμή δεν προβλέπεται, εκτός αν τινάξουμε τα οικονομικά του δήμου στον αέρα με απρόβλεπτες συνέπειες και γυρίσουμε πολλά χρόνια πίσω.

Να ενημερώσουμε  τέλος  τον κ. Λιβανό, πως όταν τους επόμενους μήνες το έργο του Ξενία ολοκληρωθεί,  ένα τμήμα του θα λειτουργεί ως ξενοδοχείο, ενώ στους υπόλοιπους χώρους θα υπάρχει ένα σύγχρονο συνεδριακό κέντρο, το μουσείο εικονικής αναπαράστασης της ναυμαχίας της Ναυπάκτου, αλλά και πινακοθήκη με σπουδαία έργα δωρητών μας καθώς και άλλες απαραίτητες υπηρεσίες . Όλες αυτές οι αναγκαίες αυτές  υποδομές   λείπουν  σήμερα.

Η ολοκλήρωση και η λειτουργία τους   θα αναδείξει  σε σταθερή βάση  τα πλεονεκτήματά μας,   συμβάλλοντας τα μέγιστα στη αύξηση της επισκεψιμότητας και του τουρισμού με ότι αυτό συνεπάγεται για την στήριξη την ντόπιας επιχειρηματικότητας  και της γενικότερης ανάπτυξης του τόπου.

Ας μην τολμήσει αυτή η δημοτική αρχή με τις μεθοδεύσεις της,  άλλο ένα έγκλημα στην Ναύπακτο, λίγο πριν το τέλος της!»

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρίτη 21/3 η παρουσίαση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Ναυπάκτου

Published

on

By

Ξεκινά η δημόσια διαβούλευση – 

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 και ώρα 12:00′, στο κτήριο της Αιτωλικής Αναπτυξιακής ΑΕ ΟΤΑ (Εθνική Οδός Αντιρρίου – Ιτέας περιοχή Πλατανίτη) θα λάβει χώρα η ανοικτή δημόσια παρουσίαση του Β1 Σταδίου της μελέτης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) διοικητικών ορίων πρώην Δ. Ναυπάκτου (Δ.Ε. Ναυπάκτου).

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης, θα πραγματοποιηθεί δημόσια διαβούλευση για χρονικό διάστημα 2 μηνών και συγκεκριμένα, από τις 22 Μαρτίου 2023 έως τις 22 Μαΐου 2023, κατά το οποίο υπάρχει δυνατότητα υποβολής απόψεων και παρατηρήσεων, οι οποίες θα εξεταστούν και θα ληφθούν υπόψη για τη σύνταξη του Β2 Σταδίου της μελέτης, που αντιστοιχεί στην οριστική πρόταση, η οποία θα θεσμοθετηθεί.

Προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων, η πλήρης μελέτη του Β1 Σταδίου, θα είναι αναρτημένη και διαθέσιμη σε ψηφιακή μορφή, στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ναυπακτίας (https://www.nafpaktos.gr) καθ’ όλη τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης,

Απόψεις και παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης, προκειμένου να εξεταστούν θα πρέπει να υποβληθούν επωνύμως, είτε στο Γραφείο Πρωτοκόλλου της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ναυπακτίας (κτήριο πρώην Δημαρχείου Αντιρρίου) είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο email: info@nafpaktos.gr.

  • Η δημόσια παρουσίαση της μελέτης θα προβληθεί μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Ναυπακτίας (https://www.nafpaktos.gr).

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Yποχρεωτικός ο καθαρισμός οικοπέδων -Πρόστιμο & φυλάκιση για αμελείς ιδιοκτήτες

Published

on

By

Εν όψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου από 1-5-2023 έως 31-10-2023, οι δήμοι της χώρας καλούν όλους τους δημότες τους που είναι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, να τους καθαρίσουν από χόρτα, άχρηστα υλικά, σκουπίδια μέχρι τις 30 Απριλίου 2023, διότι αποτελούν εστίες εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Ως «καθαρισμός», ορίζεται λεπτομερώς η απομάκρυνση σπασμένων δένδρων και κλαδιών, ξερά χόρτα, φύλλα κλπ., σε απόσταση τουλάχιστον 3 μέτρα από κτίσματα, το κλάδεμα των φυτών και πώς θα γίνεται αυτό, η απομάκρυνση εύφλεκτων υλικών, καθώς και των υπολειμμάτων καθαρισμού.

Εάν οι ιδιοκτήτες δεν πραγματοποιήσουν τον καθαρισμό μέχρι τις 30 Απριλίου, οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι να τους ενημερώσουν ότι πρέπει να το πράξουν εντός 10 ημερών, αλλιώς τον καθαρισμό αναλαμβάνει αυτεπαγγέλτως ο δήμος, ο οποίος χρεώνει με πρόστιμο τους ιδιοκτήτες.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων για τον καθαρισμό, τους επιβάλλεται πρόστιμο που ανέρχεται σε 0,50 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, πάνω στο οποίο υπάρχει προσαύξηση, εφόσον το έργο πραγματοποιήσει ο δήμος.

Εάν πρόκειται για εγκαταλειμμένους χώρους, ή αγνώστων ιδιοκτητών, περιφραγμένους και ασφαλισμένους, ο δήμος καλεί την Πυροσβεστική για να βεβαιώσει τον κίνδυνο πυρκαγιάς και κατόπιν παραβιάζει τον χώρο με εισαγγελική παραγγελία για να τον καθαρίσει.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος: Κραυγή λαού…  για το έγκλημα των Τεμπών

Published

on

By

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου  και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε η απεργία – συλλαλητήριο σήμερα το απόγευμα στην Ναύπακτο. Στην κεντρική πλατεία της πόλης οι  φωνές των εργαζόμενων στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μαθητές απαίτησαν  να πληρώσουν οι υπαίτιοι για το  έγκλημα των Τεμπών.

Στους συγκεντρωμένους στην πλατεία Φαρμάκη στη Ναύπακτο απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας Αριστομένης Χάρος και η πρόεδρος του  Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αιτ/νίας Βάσω Νταουσάνη.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν σιωπηλή πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Ναυπάκτου.

Η συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξαν  η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 ήταν τεράστια και πανελλαδικά οι πολίτες απότισαν φόρο τιμής στους  57  συνανθρώπους μας – θύματα  της τραγωδίας των Τεμπών, βάζοντας τα ερωτήματα: Γιατί φτάσαμε σε αυτή την τραγωδία; Ποιοι ευθύνονται; Πως δε θα συμβεί ποτέ ξανά;

Ταυτόχρονα απαίτησαν οι ευθύνες να αποδοθούν και οι κρατικές και οι κυβερνητικές και της ιδιωτικής εταιρείας και οι ατομικές.  Δεν πρέπει να παραγραφούν, δεν πρέπει να ξεχαστούν.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ