Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Ενωτική Πρωτοβουλία» για μη ολοκλήρωση της ανάπλασης:  “Απονενοημένες σκέψεις και πρωτόγνωρες μεθοδεύσεις”

Published

on

Με αφορμή τις συζητήσεις και ενημερώσεις για τα σενάρια από την δημοτική αρχή για το έργο της Ανάπλασης, σε ανακοίνωσή της η «Ενωτική Πρωτοβουλία» αναφέρει:

“Με έκπληξη και αμηχανία (δεν συμβαίνουν εύκολα αυτά), βλέπουμε το τελευταίο διάστημα το δήμαρχο μας να περιέρχεται την πόλη και να συναντάται με θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς, με σκοπό να  τους πείσει να δεχθούν  να σταματήσει στη μέση  το έργο και να μην ολοκληρωθεί η ανάπλαση στο κέντρο της πόλης, σχήμα οξύμωρο βέβαια γιατί το αντίθετο είθισται  να συμβαίνει.  Φοβούμενος όμως την λαϊκή κατακραυγή, την οποία τελικά δεν απέφυγε, τελεί σε σύγχυση επιδεινώνοντας περαιτέρω την κατάσταση και σπέρνοντας ανησυχία στον κόσμο.

Το τμήμα του έργου που απομένει να υλοποιηθεί αφορά τον κεντρικό δρόμο της πόλης από την πλατεία Φαρμάκη έως τα τείχη του κάστρου στην αρχή της οδού Θέρμου. Προβλέπει την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης που  σήμερα είναι από αμίαντο, τον διαχωρισμό την λυμάτων από τα όμβρια ώστε να αποφορτιστεί η αποχέτευση καθότι ήδη πέφτουν λύματα στη θάλασσα και τέλος η διαμόρφωση του δρόμου και των πεζοδρομίων. Το τελευταίο είναι συμβατό και συνέχεια με τις υπόλοιπες παρεμβάσεις έργων όπως το κέντρο εμπορίου, οι πλακοστρώσεις των μονοπατιών κλπ. Επίσης είναι στα πλαίσια του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας(ΣΒΑΚ) το οποίο υλοποιείται παράλληλα και έχει σκοπό την σταδιακή μείωση των αυτοκινήτων και την αύξηση των πεζών στο κέντρο της πόλης σε βάθος χρόνου. Τα ΣΒΑΚ είναι μεγάλου βαθμού  προτεραιότητας ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για την  Ευρωπαϊκή Ένωση, με αντίστοιχη χρηματοδότηση ιδιαίτερα από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027.

Όπως γίνεται αντιληπτό είναι αδιανόητο να μην ολοκληρωθεί το έργο της ανάπλασης, ήδη έχει καθυστερήσει επικίνδυνα, αλλά κυρίως διότι τέτοια έργα απαιτούν ένα κύκλο πενταετίας ώστε να ωριμάσουν και να υλοποιηθούν κάτι που δεν αντέχει η πόλη για τους παραπάνω λόγους. Αυτό, πέρα από τον χρόνο και τον αγώνα που έγινε,  καθώς και τα ποσά  που ξοδεύτηκαν για μελέτες αδειοδοτήσεις κλπ, ώστε κατόπιν να εγκριθεί από τις διαχειριστικές αρχές και να φτάσουμε  μετά από όλες τις διαγωνιστικές διαδικασίες  στην υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο. Εκτός των άλλων επίσης, πρέπει να υλοποιηθεί το έργο  σύμφωνα με τον νόμο και τα προβλεπόμενα, διότι  υπάρχουν και νομικές ευθύνες κυρίως όσον αφορά στην υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου.

Τέλος κύριε Δήμαρχε δεν έχουμε σκοπό, όπως αποδείξαμε έως τώρα, να κάνουμε στείρα αντιπολίτευση παρά τις μεγάλες καθυστερήσεις και την ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής. Αντίθετα είμαστε εδώ να βοηθήσουμε όπου μας ζητηθεί και να συμβάλουμε στην ολοκλήρωση του έργου. Οι όποιες δυσκολίες που πιθανόν υπάρχουν αντιμετωπίζονται σύμφωνα με τις μελέτες που πολλαπλώς ελέγχτηκαν και εγκρίθηκαν, από τις συμβάσεις και τους νόμους.   Ούτε να διανοείστε επομένως, ότι μπορείτε να  σταματήσετε αυτό το έργο και είναι και μια ευκαιρία αν θέλετε, να αποδείξετε ότι μπορείτε να ολοκληρώσετε  κάτι σημαντικό,  αντί  να απεντάσσετε όπως κάνετε μέχρι τώρα, μεγάλα έργα βασικών υποδομών με προοπτικές ανάπτυξης και προόδου που αφορούν το μέλλον του τόπου μας. Ούτε να το σκέπτεστε και περισσότερο μην το τολμήσετε.

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΔΚΝ: Οι παλινωδίες και το αλαλούμ αποτελούν σήμα κατατεθέν του τρόπου που διοικεί η δημοτική αρχή Γκίζα

Published

on

By

Σε ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας – ΑΔΚΝ αναφέρει σχετικά με τα ανακληθέντα δημοτικά συμβούλια της Δευτέρας 18 Οκτωβρίου, αλλά και την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής που ακολούθησε:

«   Έτσι δεν μας εξέπληξαν τα email που μας απέστειλε αργά την Κυριακή το  βράδυ(!)  η δημοτική αρχή, στα οποία αναδεικνύεται η προχειρότητα, η δυσκολία ερμηνείας των σχετικών εγκυκλίων  και η ανεπάρκεια διαχείρισης του δημοτικού συμβουλίου και γενικότερα των θεμάτων του δήμου. Μετά από αυτά  αναμενόμενη ήταν η απόφαση ακύρωσης των δυο συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Δυστυχώς  αναμενόμενη ήταν και η ανακοίνωση του δημάρχου και των συνδιοικούντων στην οποία ρίχνουν τις ευθύνες για τη δική τους ανεπάρκεια και ανικανότητα στην αντιπολίτευση!!!!  Το δημοτικό συμβούλιο διεξοδικά συζήτησε για το θέμα και το πνεύμα που επικράτησε ήταν να γίνονται συνεδριάσεις με μεικτό τρόπο, όπως προβλέπεται  από την εγκύκλιο δίνοντας τη δυνατότητα να συμμετέχουν δια ζώσης οι εμβολιασμένοι και διαδικτυακά οι ανεμβολίαστοι. Ρητά αναφέρθηκε στο δημοτικό συμβούλιο ότι αυτό είναι αρμοδιότητα του προέδρου.

Η δημοτική αρχή λοιπόν αποφάσισε να κάνει δια ζώσης τις δυο συνεδριάσεις τη Δευτέρα στην Παπαχαραλάμπειο παρόλο που θα μπορούσε να είχε επιλέξει  το μεικτό τρόπο συνεδρίασης.

Σε τι λοιπόν έφταιξε η αντιπολίτευση και κατηγορείται από το δήμαρχο και τους συδιοικούντες;

Η αλαζονεία όμως και το απύθμενο θράσος είναι επίσης χαρακτηριστικά της σημερινής δημοτικής αρχής.

Αυτό όμως που μας προβληματίζει ιδιαίτερα, γιατί καθίσταται επικίνδυνο για την πολιτική ζωή της Ναυπακτίας είναι οι μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής Γκίζα. Αυτό που επιδιώκει με κάθε μέσο είναι η πλήρης υποβάθμιση των δημοκρατικών θεσμών και η κατάργηση του ελέγχου των αποφάσεων και των πεπραγμένων της.  Η δημοτική αρχή Γκίζα δεν αντέχει το διάλογο και τα αντεπιχειρήματα. Ο φόβος του ουσιαστικού ελέγχου οδηγεί τη δημοτική αρχή στις «εν κρυπτώ» και στις εκ των προτέρων ειλημμένες αποφάσεις.

Η διασφάλιση δεκατεσσάρων ψήφων δίνει την ψευδαίσθηση της υπεροχής στο δήμαρχο…

Τρανή απόδειξη το γεγονός ότι ακύρωσε τη συνεδρίαση της Δευτέρας στην οποία το δημοτικό συμβούλιο θα συζητούσε την τύχη της λιμενικής εγκατάστασης στη Βαριά  και τη μετέθεσε για την Παρασκευή στις 12.00 ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ.

Σε τηλεφωνικό ραντεβού με τον πρόεδρο λοιπόν καλούνται οι δημοτικοί σύμβουλοι να ψηφίσουν με ένα ναι ή με ένα όχι  για τα σημαντικά θέματα του δήμου!!!!

Τα δια περιφοράς συμβούλια αποκλείουν το Ναυπάκτιο, του στερούν τη δυνατότητα συμμετοχής και πλήρους ενημέρωσης. Και  αυτό είναι καθαρά πολιτική επιλογή του δημάρχου και των συνδιοικούντων.  

Γιατί κ. δήμαρχε φοβάστε τόσο πολύ το διάλογο; Θα πρέπει να ξέρετε ότι η αποτελεσματική διοίκηση στηρίζεται στο διάλογο και στην ορθολογική λήψη των καλύτερων αποφάσεων για την κοινωνία και όχι στην κατά το δοκούν παρουσίαση των πεπραγμένων σας με τηλεφωνικές συνεδριάσεις, δελτία τύπου, ανακοινώσεις και καλαίσθητες φωτογραφίες σας.

Ναύπακτος 19/10/2021

Από το Γραφείο Τύπου της ΑΔΚΝ»

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανακαλούνται τα δια “ζώσης” σημερινά δημοτικά συμβούλια

Published

on

By

Με νεότερη ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου  Ναυπακτίας  προχωρά στην ανάκληση των προσκλήσεων των Δημοτικών συμβουλίων που ήταν προγραμματισμένα να γίνουν στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα στις 17:00 και στις 20:15 αντίστοιχα, για τους λόγους που αναφέρονται πιο κάτω στην ανακοίνωση:

“Στις δια ζώσεις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου απαιτείται η φυσική παρουσία των μελών του και κατά την προσέλευση τους στο χώρο της συνεδρίασης οφείλουν να επιδεικνύουν τα σχετικά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης στον πρόεδρο του συλλογικού οργάνου.

Στην προκειμένη περίπτωση και μετά από υπενθύμιση που απεύθυνε ο πρόεδρος για την προσκόμιση των παραπάνω πιστοποιητικών προέκυψε ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις να εφαρμοστούν οι διατάξεις της υπ’αριθμ.643/24-9-2021 εγκυκλίου ΥΠ.ΕΣ και γι’ αυτό ανακαλούμε την υπ’αριθμ.18104/14-10-2021 και την υπ’αριθμ.18105/14-10-2021 πρόσκληση του δημοτικού συμβουλίου για τις συνεδριάσεις που είχαν προγραμματιστεί για την 18-10-2021.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Γεώργιος Σιμάκης”

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Θα ζητήσετε επιτέλους συγγνώμη από το ναυπακτιακό λαό;”

Published

on

By

Σε σκληρή γλώσσα είναι η απάντηση της «Συνεργασίας πολιτών» στην ανακοίνωση της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας», αναφορικά με τα έργα του τουριστικού καταφυγίου στο Γρίμποβο, την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της Ναυπάκτου και το έργο του αγκυροβολίου στη Βαριά.

Αναφέρει η ανακοίνωση:

 

«Απορία και προβληματισμό προκαλούν πλέον οι δημόσιες τοποθετήσεις των στελεχών της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας».  Και αυτό, γιατί είτε συνεχίζουν να αγνοούν τα πραγματικά γεγονότα είτε σκοπίμως τα παραποιούν προς δημιουργία εντυπώσεων.

Αντί να επιδεικνύουν συστολή απέναντι στα δύο βασικά μυθεύματα που στηρίχθηκαν προεκλογικά ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν πολιτικά, συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο.

Μύθευμα 1ο: Τουριστικό καταφύγιο στο Γρίμποβο.  Ενώ, προέβαιναν σε βαρύγδουπες δηλώσεις οι εκπρόσωποι της προηγούμενης δημοτικής αρχής ότι έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και ξεκινά η κατασκευή του, είναι γνωστό, σε όλη την κοινωνία της Ναυπακτίας πλέον, ότι είχαν προχωρήσει τη διαδικασία μόνο για ένα μικρό μώλο!  Επιχειρώντας μάλιστα να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη παρουσίαζαν δημοσίως …«πλήρη σχέδια»! Και όταν η παρούσα δημοτική αρχή εξέθεσε με σοβαρότητα τα πραγματικά δεδομένα, το μοναδικό τους επιχείρημα ήταν «βρήκαμε εμείς το 1,8 εκ., βρείτε εσείς σε λίγους μήνες τα υπόλοιπα 8 εκ. ευρώ!» για ένα έργο που χρηματοδοτείται μόνο από δημόσιες επενδύσεις. Λίγο αργότερα μάλιστα, επιδιδόμενοι στην προσφιλή για τους ίδιους τακτική της διαρροής ψευδών ειδήσεων, βρίσκοντας πάντα πρόθυμους πομπούς για την αναπαραγωγή τους, υποστήριξαν ότι τα εξασφαλισμένα χρήματα θα μεταφερθούν στη Βόνιτσα (!)

Μύθευμα 2ο: Οικόπεδο για την κατασκευή του 3ου Δημοτικού Σχολείου στη θέση «Ξυνοροδιά». Προέβησαν τον Δεκέμβριο του 2016 στην αγορά ενός οικοπέδου σπαταλώντας ουσιαστικά χρήματα του Δήμου, καθώς γνώριζαν από πριν ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να κατασκευαστεί εκεί σχολείο! Αποτέλεσμα των ενεργειών τους ήταν το Συμβούλιο της Επικρατείας να κρίνει τη συγκεκριμένη περιοχή ως «γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας» και ότι βρίσκεται σε «ζώνη δυνητικά υψηλού κινδύνου πλημμύρας». Αλήθεια, για τα 200.000 ευρώ που ξοδεύτηκαν για το συγκεκριμένο οικόπεδο, θα ζητήσει κανείς συγγνώμη από τον ναυπακτιακό λαό;

Αυτή τη στιγμή, ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια και το Λιμενικό Ταμείο εξασφάλισαν όχι μόνο να μη χαθούν τα χρήματα, αλλά να προχωρήσουν τόσο η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της πόλεως της Ναυπάκτου όσο και το έργο του αγκυροβολίου στη Βαριά που θα υποβληθεί προς χρηματοδότηση στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΠΑ).

Κύριοι της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας», θα ήταν καλό να πάψετε να στηρίζεστε σε αίολα αντιπολιτευτικά επιχειρήματα και προεκλογικά τερτίπια και να επιδείξετε επιτέλους συστολή απέναντι στα πραγματικά γεγονότα που αποτελούν τους αδιάψευστους μάρτυρες των ενεργειών σας. Βάλτε επιτέλους ένα τέλος στον κατήφορό σας.  Εμείς δε θα σας ακολουθήσουμε. Η Ναυπακτία έχει ανάγκη από σοβαρότητα και η παρούσα δημοτική αρχή έχει αποδείξει από την έναρξη της θητείας της ότι κινείται προς αυτή την κατεύθυνση».

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ