Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Ενωτική πρωτοβουλία» για το έργο υδροδότησης Παλαιοπαναγιάς: “Επιτέλους ξεκίνησε!”

Published

on

Ανακοίνωση για την έναρξη των εργασιών στο έργο της ενίσχυσης της ύδρευσης Παλαιοπαναγιάς  εξέδωσε η δημοτική παράταξη “Ενωτική πρωτοβουλία“.

Αναφέρει σε αυτή:

“Επίσκεψη στο χώρο των εργασιών του έργου της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης των δυτικών συνοικιών της πόλης, το οποίο  ξεκίνησε με δύο χρόνια καθυστέρηση, πραγματοποίησαν ο Τάκης Λουκόπουλος με την πρώην πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Αγγελική Σμπούκη.

Όπως ανέφερε ο πρώην Δήμαρχος: «το έργο το εντάξαμε το 2018 στο πρόγραμμα  «Φιλόδημος» και αφού προηγουμένως ολοκληρώσαμε το έργο του αγωγού που φέρνει το νερό από τον Εύηνο. Δεν ήταν όμως εφικτό  να μπορούν να υδροδοτηθούν πλήρως, ιδιαίτερα το καλοκαίρι,  οι δυτικές  συνοικίες από Παλαιοπαναγιά έως και τις εργατικές κατοικίες λόγω της παλαιότητας και της στενότητας του δικτύου.

Το έργο ήταν έτοιμο προς δημοπράτηση από το καλοκαίρι του 2019 αλλά ως συνήθως η δημοτική αρχή του κ. Γκίζα, είτε λόγω ανεπάρκειας, είτε λόγω σκοπιμοτήτων, οικειοποίησης κλπ. όπως και σε άλλα έργα που παρέλαβε από εμάς, με διάφορα προσχήματα ή τα καθυστέρει, ή τα απεντάσσει ή δεν τα ολοκληρώνει με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται ο κόσμος και εκατομμύρια ευρώ  να καθυστερούν να  πέσουν στην τοπική οικονομία που τόσο ανάγκη τα έχει, όπως συμβαίνει και σε αυτό το έργο που είμαστε σήμερα.

Επίσης η κ. Σμπούκη ανέφερε ότι: «με το άνοιγμα του προγράμματος «Φιλόδημος» μας ζητήθηκε στην αρχή να καταθέσου μόνο μία πρόταση, εκείνη της αποχέτευσης του Αντιρρίου ώστε με βεβαιότητα  να ενταχθεί  στο πρόγραμμα.

Όμως γνωρίζοντας τι περνάμε κάθε καλοκαίρι πήρα την ευθύνη και συντάξαμε μέσα σε δύο μήνες μελέτη και για το εν λόγω έργο της υδροδότησης, καταθέτοντας έτσι δύο προτάσεις οι οποίες μετά από επιμονή και προσπάθεια εγκρίθηκαν και οι δύο.

Το έργο πέραν της υδροδότησης Παλαιοπαναγιάς έως εργατικές κατοικίες συμβάλει και στην επαρκή υδροδότηση των συνοικιών της πόλης με μεγαλύτερο υψόμετρο όπως η Βαρναράχη, ιδιαίτερα το καλοκαίρι που η πίεση πέφτει λόγω της κατανάλωσης, και αυτό γιατί δεν θα χρειάζεται πλέον να μεταφέρεται νερό από τις κεντρικές δεξαμενές στα δυτικά της πόλης.

Δυστυχώς το έργο, ένα έργο ύψους ενάμιση εκατομμυρίου ευρώ περίπου, για τους λόγους που ανέφερε ο κ. Λουκόπουλος  καθυστέρησε πάρα πολύ όπως και εκείνο της αποχέτευσης του Αντιρρίου, ας ελπίζουμε τουλάχιστον ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα».

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκίνησαν οι εργασίες στο συγκρότημα του ΕΠΑΛ Ναυπάκτου

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, ξεκίνησαν οι εργασίες στο κτηριακό συγκρότημα του ΕΠΑΛ Ναυπάκτου.  Το έργο «Βελτίωση Υποδομών (Ενίσχυση-Επισκευή) των Κτηρίων Πρώην Μηχανουργείου (κτήριο Α) και πρώην Ξυλουργείου (κτήριο Β) κτηριακού συγκροτήματος ΕΠΑΛ Ναυπάκτου», συνολικού αρχικού προϋπολογισμού 2.258.075,53 ευρώ, μετά από πολλά χρόνια ξεμπλόκαρε και πλέον έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος.

Το χώρο των εργασιών επισκέφθηκαν το πρωί της Πέμπτης, 26 Μαΐου 2022, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας και ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Παπαϊωαννίδης όπου συναντήθηκαν με τον ανάδοχο εργολάβο.

Με δήλωσή του ο κ. Παπαϊωαννίδης σημείωσε: «Σε σύντομο χρονικό διάστημα, με τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας, ολοκληρώσαμε τις μελέτες, εκδώσαμε την οικοδομική άδεια και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ.Νεκτάριος Φαρμάκης μπόρεσε να εντάξει το συγκεκριμένο έργο προς χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020.  Μετά από 20 περίπου χρόνια καταφέραμε ουσιαστικά να ξεκλειδώσουμε ένα τόσο απαραίτητο έργο για τη σχολική κοινότητα, καθώς, μην ξεχνούμε ότι, το συγκεκριμένο κτηριακό συγκρότημα εξυπηρετεί τις ανάγκες επαγγελματικής εκπαίδευσης και του Δήμου μας αλλά και των όμορων δήμων».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Γκίζας σχολίασε: «Πρόκειται για ένα ακόμη έργο που για χρόνια παρέμενε σε αδράνεια και δεν προχωρούσε.  Οι υποδομές του σχολικού συγκροτήματος θα αναβαθμιστούν κτηριακά, ενεργειακά, αλλά και σε επίπεδο ασφάλειας  Ταυτόχρονα όμως, και είναι σημαντικό να αναφερθεί και αυτό, θα αναβαθμιστεί και η συνολική εικόνα της γύρω περιοχής, ποιοτικά και αισθητικά.  Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για το γεγονός ότι,  βλέπουμε να εκτελούνται τα έργα που, ως δημοτική αρχή, θέσαμε από την πρώτη στιγμή σε προτεραιότητα, αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας».

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κινητοποίηση διαμαρτυρίας έξω από την ΔΕΗ στη Ναύπακτο

Published

on

By

Κινητοποίηση έγινε σήμερα στις 10.30πμ στη ΔΕΗ στη Ναύπακτο, από το Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων και το Σωματείο Οικοδόμων του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας, το παράρτημα Δωρίδας του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Φωκίδας, το παράρτημα Ναυπάκτου του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας, και την Αγωνιστική Ενότητα Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας.

Έγιναν σύντομες παρεμβάσεις από το Παράρτημα Δωρίδας του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Φωκίδας και από την Αγωνιστική Ενότητα Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας.

Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα, έκαψαν  λογαριασμούς και πραγματοποίησαν  συνάντηση με το διευθυντή της ΔΕΗ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γνωριμία των ΚΔΑΠμεΑ Ναυπάκτου με την τοξοβολία!

Published

on

By

Έχοντας ως στόχο την γνωριμία του Ολυμπιακού αθλήματος της τοξοβολίας, ως μέσο που δίνει τη  δυνατότητα να ασκήσουν τη δεξιότητα, την ακρίβεια, τη δύναμη αλλά και την ικανότητα συγκέντρωσης τα άτομα με αναπηρία, η περιβαλλοντική μη κερδοσκοπική οργάνωση  Πράσινο + Μπλε, υλοποίησε την Τετάρτη 25 Μαΐου από τις 17:00 έως τις 18:30,  δράση γνωριμίας του αθλήματος με παιδιά και ενήλικες του ΚΔΑΠμεΑ  Δήμου Ναυπακτίας.

Ένας φορέας του Δήμου, που προσφέρει με επιτυχία επί σειρά ετών τις υπηρεσίες του, σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Εθελοντές του  Πράσινο + Μπλε έστησαν τους στόχους και αθλητές της ομάδας τοξοβολίας Lepanto Archery Team

και του Αθλητικού Συλλόγου Τοξοβολίας ΠΕΛΟΠΑΣ, έδειξαν τη τεχνική της τοξοβολίας διαθέτοντας τόξα και βέλη.

Ο ενθουσιασμός από τους συμμετέχοντες Μεγάλος. Η δική μας χαρά πολύ Μεγαλύτερη!

Παράλληλος στόχος του φορέα μας μέσα από αυτή τη πρωτοβουλία είναι, να τιμήσουμε, να αναδείξουμε και να υλοποιήσουμε στη πράξη, το σκοπό της δωρεάς του εθνικού μας ευεργέτη και Δωρητή του Εθνικού Σταδίου Δημήτριο Παπαχαραλάμπους.

Ευχαριστούμε θερμά τη διοίκηση του πρόσφατα ανακαινισμένου Εθνικού Παπαχαραλάμπειου Σταδίου Ναυπάκτου  και προσωπικά  τον πρόεδρο Γιώργο Μίχο καθώς και όλο το προσωπικό, για την ένθερμη και άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας και την υποδοχή, επιβεβαιώνοντας τη κοινωνική ευαισθησία και τον ρόλο που μπορούν και παίζουν οι υγιείς θεσμοί του τόπου μας και οι άνθρωποί τους.

Ανανεώσαμε τη ραντεβού μας με τα παιδιά του ΚΔΑΠμεΑ για μία ακόμη φορά, την Τετάρτη 31 Μαΐου την ίδια ώρα στο ίδιο μέρος, με την υπόσχεση των παιδιών ότι θα έρθουν «πιο προπονημένα» αυτή τη φορά!

*Η φωτογράφιση των συμμετεχόντων έγινε κατόπιν άδειας των κηδεμόνων και οικογενειών τους προς το ΚΔΑΠμέΑ Ναυπάκτου.

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ