Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Ενωτική πρωτοβουλία» για 3ο Δημοτικό: 23 χρόνια ταλαιπωρίας. Δεν πάει άλλο!

Published

on

Με αφορμή την πρόσφατη γνωμάτευση του ΣΥΠΟΘΑ, όπου και αποφάνθηκε αρνητικά  για την έγκριση της διαδικασίας να κτιστεί το 3ο Δημοτικό σχολείο Ναυπάκτου σε ιδιόκτητο δημοτικό οικόπεδο,  η “Ενωτική πρωτοβουλία” εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

“Για 23 χρόνια κομμένο στα δυο, με τους μισούς μαθητές να κάνουν μάθημα σε διπλανή πολυκατοικία στην αρχή και εδώ και πάνω από μια δεκαετία σε λυόμενα μακριά από το υπόλοιπο σχολείο.

Κι όμως το σχολείο αυτό ξεχωρίζει. Όχι μόνο στα γράμματα αλλά και σε δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού. Πρωτοπορεί δε στην ένταξη μαθητών από ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Γι’ αυτό και πρέπει να κάνουμε τα αδύνατα, δυνατά και να τους δώσουμε ένα νέο κτίριο όπως ακριβώς το δικαιούνται.

Λίγα χρόνια πριν, άρχισε να φαίνεται φως. Με τα χρήματα που εξοικονομήθηκαν στον δήμο, αφού ο πρώην δήμαρχος Τάκης Λουκόπουλος δεν πήρε για πέντε χρόνια τον μισθό του δημάρχου, αγοράστηκε οικόπεδο 10 στρεμμάτων για να χτιστεί το νέο σχολείο. Ένα μεγάλο και σύγχρονο 12θέσιο σχολείο με κλειστό γυμναστήριο και σύγχρονες υποδομές.

Κατόπιν εκπονήθηκε η απαραίτητη γεωλογική και η περιβαλλοντική μελέτη. Προχώρησε για έγκριση η απαραίτητη πολεοδομική διαδικασία (τοπικό ρυμοτομικό). Βρέθηκε χρηματοδότηση για τις απαραίτητες κτιριακές μελέτες και για το κτίσιμο του σχολείου από την Κτ.Υπ (Κτιριακές Υποδομές – πρώην Ο.Σ.Κ.).

Κι όμως υπάρχουν πάντα κι αυτοί που θα βάλουν εμπόδια!

Σε πρόσφατη συνεδρίασή του το Συμβούλιο Πολεοδομικών θεμάτων και αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ) γνωμοδότησε αρνητικά για την έγκριση του τοπικού ρυμοτομικού.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, θεωρούν ότι είναι εμπόδιο το ότι το οικόπεδο βρίσκεται σε γη υψηλής παραγωγικότητας και στην ζώνη πλημμύρας.

Τι υποκρισία!

  • Η αρμόδια υπηρεσία Γεωργικής Ανάπτυξης, θεωρεί ότι το κτίσιμο του σχολείου είναι αναπτυξιακό έργο και συμφωνεί να γίνει στην γη υψηλής παραγωγικότητας. Τα μέλη του ΣΥΠΟΘΑ όμως δεν κατάφεραν να δουν τον αναπτυξιακό χαρακτήρα του κτισίματος ενός σχολείου. Να προτιμούσαν άραγε το κτίσιμο μιας φυλακής;
  • Η επίσης αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για το Περιβάλλον και την Χωροταξία (ΠΕΧΩ) θεωρεί ότι το σχολείο μπορεί να γίνει στην συγκεκριμένη περιοχή. Γιατί οι μελέτες που εκπονήθηκαν προβλέπουν ότι το σχολείο θα κτιστεί αφού το οικόπεδο ανυψωθεί κατά δύο μέτρα, ώστε να μην κινδυνεύει ακόμη και από το μέγιστο δυνατό ύψος πλημμύρας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν συμβούν στην περιοχή οι μεγαλύτερες δυνατές πλημμύρες, θα έχουν πρόβλημα όλα τα σχολεία από τον Σκα μέχρι τον Μόρνο (που είναι επίσης στην ζώνη πλημμύρας) η Πυροσβεστική, το Κέντρο Υγείας και εκατοντάδες σπίτια και βιοτεχνίες από το Κεφαλόβρυσο μέχρι την γειτονική Δωρίδα, με νόμιμες πολεοδομικές άδειες. Το μόνο που δεν θα κινδυνεύσει είναι το νέο κτίριο του 3ου Δημοτικού.

Τα μέλη του ΣΥΠΟΘΑ δεν πληροφορήθηκαν(;) τις επίσης θετικές εισηγήσεις και άλλων αρμόδιων υπηρεσιών, όπως της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, την γνώμη της επιτροπής καταλληλότητας για την αγορά του οικοπέδου, αλλά και την εκφρασμένη βούληση της τοπικής κοινωνίας.

Είναι σαφές πως πίσω από όλα αυτά βρίσκονται οι γνωστοί – άγνωστοι. Αυτοί που δεν θέλουν την ανέγερση του νέου, σύγχρονου σχολείου στο συγκεκριμένο οικόπεδο. Όλα τα τελευταία χρόνια, σε όλη την διάρκεια της διαδικασίας για το κτίριο του 3ου Δημοτικού, προσπαθούσαν να βάλουν προσκόμματα. Τους βρίσκαμε μπροστά μας σε κάθε βήμα. Καταφέρναμε πάντα να τους ξεπερνάμε, ακολουθώντας τις νόμιμες διαδικασίες.

Δυστυχώς όμως στην συνεδρίαση του ΣΥΠΟΘΑ, δεν παραβρέθηκε κανείς αιρετός από τον δήμο Ναυπακτίας. Ήταν κατά την γνώμη μας, υποχρέωση του δημάρχου να παραβρεθεί και να απαντήσει με επιχειρήματα στις υπόγειες παρεμβολές. Έπρεπε να είχαν ειδοποιηθεί οι γονείς και οι δάσκαλοι για να παραβρίσκονται με εκπροσώπους τους. Αν όλα γίνονταν στο φως, οι γνωστοί – άγνωστοι θα κρύβονταν πάλι, γιατί δεν έχουν επιχειρήματα. Μακάρι η απουσία του δημάρχου να οφείλεται απλώς σε άγνοια και να μην είναι από πρόθεση.

Και τώρα τι γίνεται;

Είναι προφανές ότι ο δήμος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στην σχολική κοινότητα και την τοπική κοινωνία. Αμέσως μετά την επίσημη κοινοποίηση της απόφασης του ΣΥΠΟΘΑ, πρέπει να προχωρήσουμε σε αίτηση θεραπείας και να ζητήσουμε νέα συνεδρίαση του ΣΥΠΟΘΑ. Σε αυτή να φροντίσουμε να παρουσιάσουμε όλο το εύρος των δίκαιων επιχειρημάτων μας και να απαιτήσουμε να γίνουν αποδεκτές οι εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών. Αυτό είναι το πρώτο βήμα και έπονται και άλλα μέχρι την τελική έγκριση του τοπικού ρυμοτομικού αλλά και την ολοκλήρωση της ανέγερσης του νέου κτιρίου.

Ο δήμος Ναυπακτίας, οι γονείς και οι δάσκαλοι, η τοπική κοινωνία έχει με το μέρος της και το δίκιο και την νομιμότητα.

Το 3ο Δημοτικό σχολείο πρέπει να αποκτήσει αυτό που δικαιούται. Ένα σύγχρονο, ασφαλές και λειτουργικό κτίριο που να καλύπτει τις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας. Ταυτόχρονα το σημερινό κτίριο, μπορεί να φιλοξενήσει στο μέλλον, νηπιαγωγείο και παιδικούς σταθμούς που σήμερα ασφυκτιούν σε ισόγεια πολυκατοικιών.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία, δεσμεύεται, να βοηθήσει με όλες τις δυνάμεις της σε αυτή την κατεύθυνση.”

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ναύπακτος: Ολοκληρώθηκαν οι 2οι Πανελλήνιοι αγώνες τοξοβολίας

Published

on

By

Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο

Ολοκληρώθηκαν με τις απονομές των μεταλλείων στους νικητές όλων των κατηγοριών οι 2οι Πανελλήνιοι αγώνες τοξοβολίας που πραγματοποιήθηκαν στην Ναύπακτο, Στο Εθνικό Παπαχαραλαμπειο στάδιο σήμερα Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022.

Για  δεύτερη συνεχή χρονιά , οι αγώνες πραγματοποιούνται στην Ναύπακτο  στην Ναύπακτο με τις φετινές συμμετοχές να ξεπερνούν τους  120 αθλητές από Συλλόγους από ολόκληρη την Ελλάδα έφτασαν στην Ναύπακτο για να συμμετάσχουν στους αγώνες.

Το “παρών” στους αγώνες έδωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας  Τάσος  Χρυσανθόπουλος.

Οι αγώνες υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο προβολής της Ναυπακτίας μέσα από εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως ο αθλητικός και παράλληλα είναι αφιερωμένοι στα 61 χρόνια μνήμης από τη δωρεά του Δημητρίου Παπαχαραλάμπους για να χτιστεί το Εθνικό Παπαχαραλάμπειο Στάδιο Ναυπάκτου.

Μια συνδιοργάνωση της περιβαλλοντικής οργάνωσης “Πράσινο +Μπλε”, του ΑΣ Τοξοβολίας Πέλοπας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Ναυπακτίας, με  τον ΑΣΤ Προαστείου και με την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού & της Επιτροπής Παπαχαραλάμπειου Εθνικού Σταδίου Ναυπάκτου.

Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο

Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

2οι Πανελλήνιοι Αγώνες Τοξοβολίας: Ξεκινούν το Σάββατο 24/9 στο Παπαχαραλάμπειο Στάδιο Ναυπάκτου

Published

on

By

Για δεύτερη συνεχή χρονιά , διοργανώνονται στην Ναύπακτο το Σάββατο στις 24 Σεπτεμβρίου 2022  στο Εθνικό Παπαχαραλάμπειο Στάδιο Ναυπάκτου, Πανελλήνιοι αγώνες Τοξοβολίας όλων των κατηγοριών τόξων και όλων των ηλικιών. Η έναρξη των αγώνων θα γίνει στις 09:30 το πρωί, με περισσότερους από 120 αθλητές από ολόκληρη την Ελλάδα να έχουν φτάσει στην Ναύπακτο για να συμμετάσχουν.

Μια συνδιοργάνωση της περιβαλλοντικής οργάνωσης “Πράσινο +Μπλε”, του ΑΣ Τοξοβολίας Πέλοπας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Ναυπακτίας, με  τον ΑΣΤ Προαστείου και με την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού & της επιτροπής Παπαχαραλάμπειου Εθνικού Σταδίου Ναυπάκτου.

Οι αγώνες υλοποιούνται στο πλαίσιο προβολής της Ναυπακτίας μέσα από εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως ο αθλητικός και παράλληλα είναι αφιερωμένοι στα 61 χρόνια μνήμης από τη δωρεά του Δημητρίου Παπαχαραλάμπους για να χτιστεί το Εθνικό Παπαχαραλάμπειο Στάδιο Ναυπάκτου.

Η είσοδος στους αγώνες είναι ελεύθερη για το κοινό.

Προτρέπουμε στους δημότες Ναυπακτίας και όχι μόνο, να παρευρεθούν (ιδιαίτερα σε γονείς με μικρά παιδιά} παρακολουθώντας  ενδιαφέροντες αγώνες Τοξοβολίας που θα υλοποιηθούν στη πόλη της Ναυπάκτου.

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κυκλοφορεί το 237 ο φύλλο

Published

on

By

Nafsweek-εβδομαδιαια-συνδρομητική-ηλεκτρονική-εφημερίδα

Με άποψη για τα όσα συμβαίνουν, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις  κυκλοφορεί  το 237ο φύλλο της ηλεκτρονικής συνδρομητικής εφημερίδας  Nafsweek.gr , που κάθε Παρασκευή φθάνει στα e-mail των συνδρομητών μας.

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

#  …τρία χρόνια κοσκινίζει :

Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου συνεδρίασε το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ναυπακτίας, με μοναδικό θέμα την έγκριση τροποποίησης Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου Ναυπακτίας, που είχε να αλλάξει-τροποποιηθεί από την θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Σύμφωνα με το νόμο, με απόφαση…

#   «Όχι» για δυο Μητροπόλεις στην Αιτωλοακαρνανία :

Στις καλένδες φαίνεται να παραπέμπεται το θέμα για αναπροσαρμογή του εκκλησιαστικού χάρτη στον νομό Αιτωλοακαρνανίας. Παρά του ότι η Ιερά Σύνοδος έχει πάρει απόφαση…

#   Εκτός Επιτροπής εμποροπανήγυρης η Ομοσπονδία:

Φέτος για πρώτη φορά με απόφαση  του Δημοτικού Συμβουλίου η Δημοτική Αρχή δεν συμπεριέλαβε την Ομοσπονδία  σε αυτή την επιτροπή ,παρόλο που τόσο η Ομοσπονδία όσο και ο Εμπορικός Σύλλογος ήταν τα μοναδικά μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης για την διοργάνωση των παζαριών καταθέτοντας μάλιστα και προτάσεις εκσυγχρονισμού του θεσμού…

#   Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Kite στη Ναύπακτο :

Το «2022 Lepanto Formula Kite European Championship» μονοπωλεί ήδη το ενδιαφέρον αθλητών και αθλητριών, γεγονός που αναμένεται να καταστήσει ευρύτερα τη Δυτική Ελλάδα στο διεθνές επίκεντρο της ολυμπιακής κατηγορίας του Kiteboarding,  από τις 25 Σεπτεμβρίου έως και τις 2 Οκτωβρίου…

#   Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει…  τρία χρόνια κοσκινίζει  ( ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ ):  

Η ερώτηση τι δήμο και τι πόλη θέλουμε, ακόμα κι αν βρούμε κι αν συμφωνήσουμε το τι πραγματικά θέλουμε, δεν μπορεί αυτό να υλοποιηθεί, αν δεν έχουμε έναν  καλά οργανωμένο και αποτελεσματικό δήμο. Η καλή και αποτελεσματική οργάνωση…

#   Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια :

Το Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου είναι από τις πρώτες υγειονομικές μονάδες που παρέλαβε  τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά του κορωνοϊού. Οι πρώτοι εμβολιασμοί της αναμνηστικής δόσης με τα επικαιροποιημένα εμβόλια άρχισαν…

#   Πανελλήνιοι αγώνες Τοξοβολίας στο Παπαχαραλάμπειο Στάδιο Ναυπάκτου:

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στη Ναύπακτο, θα υλοποιηθούν το Σάββατο στις 24 Σεπτεμβρίου από τις 09:30 το πρωί στο Εθνικό Παπαχαραλάμπειο Στάδιο Ναυπάκτου, πανελλήνιοι αγώνες Τοξοβολίας όλων των κατηγοριών τόξων και όλων των ηλικιών…

#   «Αποτελεσμάτων του έργου του Περιφερειακού Μηχανισμού Διάγνωσης της Αγοράς Εργασίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» :

Στην  ημερίδα έγινε ενημέρωση των αρμόδιων φορέων για το έργο του Περιφερειακού Μηχανισμού Διάγνωσης της Αγοράς Εργασίας στην Δυτική Ελλάδα, καθώς και  παρουσίαση ευρημάτων – αποτελεσμάτων από έρευνες, μελέτες που διεξήχθησαν στο πλαίσιο του έργου καθώς και παρουσιάστηκαν συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα -δράσεων που μπορούν…

#   Έτοιμος ο δρόμος στην Ποκίστα :

Ένα δύσκολο έργο το οποίο ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, ενώ έγινε και ασφαλτόστρωση και του τμήματος εντός της κοινότητας Ποκίστας…

 

Nafsweek-εβδομαδιαια-συνδρομητική-ηλεκτρονική-εφημερίδα

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ