Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

“Ενωτική Πρωτοβουλία”: Διακοπή Έργου από Δ.Α Γκίζα γιατί προέχει η προεκλογική τους πελατεία …

Published

on

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη “Ενωτική πρωτοβουλία” αναφέρει σχετικά με την διακοπή των εργασιών στο έργο κατασκευής των πεζοδρομίων ανατολικά του Σκα:

“ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΚΥΡΩΣΗ – ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Δ.Α. ΓΚΙΖΑ

Αν ο μύθος της λαϊκής μας παράδοσης για το γεφύρι της Άρτας είναι γνωστός σε όλη την Ελλάδα, στη Ναύπακτο έχουμε κάτι αντίστοιχο με τα πεζοδρόμια ανατολικά του Σκα.

Η ιστορία του έργου λίγο πολύ γνωστή. Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή Λουκόπουλου κατάφερε μετά από μεγάλες προσπάθειες να αδειοδοτηθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και να φτιάξει το πρώτο μεγάλο τμήμα του έργου έως την διασταύρωση του Αγίου Νικολάου.

Υπήρξε έπειτα ο σχεδιασμός και η χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ με 710,000 ευρώ για την συνέχιση του έργου των πεζοδρομίων ανατολικά έως το Ξηροπήγαδο και δυτικά στην οδό Θέρμου.

Δυστυχώς η νέα Δημοτική Αρχή Γκίζα που προέκυψε μετά από τις εκλογές του 19 είχε διαφορετικές προτεραιότητες και η χρηματοδότηση του έργου των πεζοδρομίων ανατολικά και δυτικά μετατράπηκε σε αγορά ΙΧ αυτοκινήτων!

Η συνέχιση του έργου σε ένα μικρό τμήμα ανατολικά ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση και πολλά προβλήματα λίγο πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου για ευνόητους λόγους και η κατασκευή δυτικά στην οδό Θέρμου ακυρώθηκε εντελώς.

Και αφού το έργο παραμένει ημιτελές για μεγάλο χρονικό διάστημα, μαθαίνουμε πως διακόπτεται με ευθύνη του Δήμου γιατί δεν έχει πληρωθεί ο εργολάβος ούτε για το τμήμα που κατασκεύασε!

Προφανώς στη Δημοτική Αρχή Γκίζα δεν περισσεύουν χρήματα από τις «εξυπηρετήσεις» ημέτερων για να πληρωθεί ο εργολάβος και να συνεχίσει το έργο, προέχει η εκλογική πελατεία…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Στο Συνέδριο «Κληρονομήματα» ο Ντ. Τσουκαλάς

Published

on

By

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον συνέδριο με τη συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων πραγματοποιήθηκε στις 5 και 6 Ιουλίου στο Αγρίνιο, στη Λίμνη Τριχωνίδα, με θέμα τον Προσκυνηματικό και Εναλλακτικό τουρισμό στην Αιτωλοακαρνανία.

Η τουριστική προβολή του νομού Αιτωλοακαρνανίας και η αξιοποίηση των αναπτυξιακών «εργαλείων» που διαθέτει ήταν το αντικείμενο του συνεδρίου που διοργάνωσε η Ένωση Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας και στόχος του ήταν να αναδείξει τον φυσικό πλούτο αλλά και την πνευματική και θρησκευτική κληρονομιά του τόπου.

Εκπροσωπώντας τον δήμο Ναυπακτίας, στο συνέδριο χαιρέτησε  ο αντιδήμαρχος πολιτισμού/αθλητισμού Ντίνος Τσουκαλάς.

«Ιδιαίτερη χαρά και τιμή να συμμετέχω μαζί με αξιόλογους συνομιλητές στο πάνελ συζήτησης με θέμα «Εναλλακτικός τουρισμός και διαχείριση φυσικού και ιστορικού περιβάλλοντος» που πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο στο πλαίσιο του Συνεδρίου «Κληρονομήματα».

Θερμά συγχαρητήρια στην  Ένωση Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας για την πρωτοβουλία, τον ΕΟΤ για τη στήριξη και σε όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του Συνεδρίου», δήλωσε ο Ντίνος Τσουκαλάς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Στα «ερυθρόλευκα» η Ναύπακτος υποδέχθηκε τις ευρωπαϊκές κούπες του Ολυμπιακού

Published

on

By

Το ταξίδι για τις Ευρω-Κούπες του Ολυμπιακού συνεχίζεται και σειρά αυτή τη φορά είχε η Ναύπακτος. Τα τρόπαια του Conference και του Youth League βρέθηκαν στην Παραλία Ψανή, όπου και έτυχαν φανταστικής υποδοχής.

Για ακόμη μία φορά η κούπα συνοδεύτηκε με πομπή γεμάτη από αυτοκίνητα και μηχανάκια, μέχρι το σημείο όπου θα μπορούσε να τις δει ο κόσμος.

Δυναμικό το παρών από τον κόσμο το Ολυμπιακού, που έντυσε στα χρώματα της ομάδας ολόκληρη την πόλη, με κασκόλ, σημαίες και καπνογόνα.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

ΥΠΕΣ: 139.365 ευρώ στον Δήμο Ναυπακτίας  για υλοποίηση έργων

Published

on

By

Το ποσό των 35.185.002 ευρώ κατανέμει το υπουργείο Εσωτερικών στους δήμους της χώρας από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) για υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων.

Το ποσό αποδίδεται ως τρεις δόσεις ( 4η, 5η και 6η) της τακτικής επιχορήγησης για το 2024.

Ο Δήμος Ναυπακτίας λαμβάνει το ποσό των 139.365 ευρώ

Η κατανομή ανά Δήμο διαμορφώνεται από τα ακόλουθα κριτήρια:

Κόστος λειτουργίας, Έκταση, Ορεινότητα, Νησιωτικότητα και Μόνιμος Πληθυσμός.

Οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των δήμων προέρχονται από τις παρακάτω πηγές εσόδων του Κρατικού Προϋπολογισμού:

α) το Φόρο Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων (Φ.Ε.Φ.Ν.Π.) σε ποσοστό 20% των συνολικών ετήσιων εισπράξεων του φόρου αυτού.

β) το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.) σε ποσοστό 12% των συνολικών ετήσιων εισπράξεων του φόρου αυτού.

γ) τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α) σε ποσοστό 11,3% των συνολι- κών ετήσιων εισπράξεων του φόρου αυτού.

Τα έσοδα αυτά εγγράφονται στον Τακτικό Προϋπολογισμό και κατατίθενται στο Τ.Π.Δ., σε λογαριασμό με τίτλο «ΚΑΠ των Δήμων». Ποσοστό μέχρι ένα τρίτο (1/3) των εσόδων της περίπτωσης α’ αυτής, διατίθεται για την κάλυψη επενδυτικών δαπανών των δήμων, ενώ τα λοιπά έσοδα διατίθενται προς κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών των δήμων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ