Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ενωτική Πρωτοβουλία”: Επιτέλους! Βγάλτε και εσείς καμιά αγάνα από την συναγρίδα

Published

on

Με ανακοίνωση η δημοτική παράταξη του Τάκη Λουκόπουλου “Ενωτική πρωτοβουλία” απαντά στα όσα αναφέρονται από την δημοτική αρχή  για τις ελλείψεις στο έργο της Ανάπλασης στο ιστορικό κέντρο της Ναυπάκτου.

Αναφέρει η ανακοίνωση:

“Στην προηγούμενη θητεία, πιάσαμε την συναγρίδα, την καθαρίσαμε, την ψήσαμε και την προσφέραμε στο πιάτο της επόμενης δημοτικής αρχής. Κι όμως αντί να φροντίσουν να φαγωθεί, διαμαρτύρονται επειδή βρίσκουν αγάνες!

Επιτέλους αγαπητοί φίλοι, αφήστε τα λόγια και πιάστε δουλειά.

Ήδη υλοποιούνται ή θα υλοποιηθούν άμεσα μόνο στο κέντρο της Ναυπάκτου επτά αναπλάσεις προϋπολογισμού 9,5 εκατομμυρίων ευρώ. Το «Πολιτιστικό μονοπάτι», η «Ανάπλαση Ιστορικού κέντρου – πλατείας Παπαχαραλάμπους», το «Κτίριο ΞΕΝΙΑ και ο περιβάλλων χώρος», η «Δημιουργία πλατείας πέριξ της Αγίας Παρασκευής», η «Αναστήλωση ΝΑ τειχών και Δυτικής πύλης του κάστρου», η «Ανάδειξη των Οθωμανικών κρηνών και του Βεζύρ τζαμιού» και η «Ανάπλαση με τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου».

Η συναγρίδα του τίτλου είναι το ότι η Ναύπακτος από το ΚΕΠ μέχρι την πλαζ, αλλάζει, αποκτά χαρακτήρα καστροπολιτείας, γίνεται πιο ελκυστική και χρηστική για κατοίκους και επισκέπτες. Κι όμως η σημερινή δημοτική αρχή διαμαρτύρεται γιατί δεν τα βρήκε όλα έτοιμα. Ήθελε προφανώς να βγάλουμε και τις αγάνες από την συναγρίδα.

Εδώ και οκτώ μήνες ο Τάκης Λουκόπουλος υπέγραψε την σύμβαση για το έργο της ανάπλασης του Ιστορικού κέντρου και ακόμη δεν κατάφεραν να τo ξεκινήσουν. Σήμερα που γράφεται το κείμενο αυτό, ακόμη δεν έχουν εγκριθεί από την αρμόδια εφορεία Αρχαιοτήτων, τα υλικά (πέτρα κλπ) που πρέπει να χρησιμοποιήσει ο εργολάβος!

Αντί λοιπόν να βάλουν μπρος την υλοποίηση των έργων, διαμαρτύρονται για δήθεν προβλήματα που συνάντησαν. Προφανώς κακώς πληροφορημένος ο δήμαρχος, από τις «περδικλώστρες» που συμμετέχουν στην μοιρασιά της πίτας της δημοτικής αρχής, αραδιάζει με την ευκαιρία της παρουσίας του σε πίτες που κόβουν οι σύλλογοι της περιοχής, τα δήθεν προβλήματα του έργου της ανάπλασης του Ιστορικού κέντρου της πόλης.

Ας τα δούμε λοιπόν ένα – ένα:

Λένε: Δεν έπρεπε να προχωρήσει η ανάπλαση πριν αποκατασταθούν οι σπηλαιώσεις του Λιμανιού.

Η αλήθεια είναι: Τα δύο έργα δεν έχουν τέτοιου είδους σχέση. Οι σπηλαιώσεις του Λιμανιού πρέπει να αποκατασταθούν με την τοποθέτηση αμμόσακων ή τσιμεντόσακων, με εργασίες στο επίπεδο της θάλασσας και κυρίως στο Βορειοανατολικό τμήμα του Λιμανιού. Δηλαδή με εργασίες που δεν θα ταλαιπωρήσουν την πόλη, δεν εφάπτονται, δεν εμποδίζουν ούτε εμποδίζονται από την ανάπλαση. Αυτό επισημαίνει σε έγγραφό της, προς το Λιμενικό Ταμείο, η Δ/νση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων τον Αύγουστο του 2017. Για να φθάσουμε στο σημαντικό αυτό έγγραφο προηγήθηκαν συσκέψεις, αυτοψίες, συζητήσεις με αρμόδιους επιστήμονες. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

  • 31/5/16: Σύσκεψη προετοιμασίας στην Αθήνα με τους: Προϊσταμένη της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, Προϊστάμενο του Τμήματος Μελετών Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, Προϊσταμένη του Τμήματος Έργων του ΥΠΠΟ, Δ/ντή Τεχνικών Υπηρεσιών και Προϊσταμένη του Τμήματος Έργων του Δήμου Ναυπακτίας, τον μελετητή Αντώνιο Δασκαλάκη και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.
  • 28/3/17: Με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κα. Μαρία Βλαζάκη και με την Προϊσταμένη της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αντώνης Φράγκος και ο Υπεύθυνος Τμήματος Προγραμματισμού, Χρήστος Σαλαμούρας. Στην συνάντηση συμφωνήθηκε άμεσα να διενεργηθεί αυτοψία στη Ναύπακτο μαζί με το Τμήμα Αναστήλωσης Μνημείων, προκειμένου μεταξύ άλλων να προταθεί λύση για την αποκατάσταση των σπηλαιώσεων του λιμανιού.
  • 19/5/2017: Ολοκληρώθηκε η υποθαλάσσια αυτοψία για την αποκατάσταση των σπηλαιώσεων στον Λιμένα Ναυπάκτου. Με τη συνδρομή δυτών, υποθαλάσσιων καμερών και ενσύρματης ενδοεπικοινωνίας με τους εκπροσώπους του ΥΠ.ΠΟ. διενεργήθηκε αυτοψία πέριξ του πυθμένα του Λιμένα Ναυπάκτου προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός της διάβρωσης και το μέγεθος των σπηλαιώσεων ώστε να προκύψει ο πλέον κατάλληλος τρόπος αποκατάστασής τους. Συμμετείχαν η κα. Αγγελική Σίμωσι, Προϊσταμένη της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, η κα. Ολυμπία Βικάτου, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτ/νίας και Λευκάδος, ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου, Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Νοτίου Ιονίου του ΥΠΠΟΑ και ο κ.Παναγιώτης Μπίρταχας από τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων.
  • 2/8/2017: Κοινοποιείται στο Λιμενικό Ταμείο το έγγραφο που προτείνει την λύση της πλήρωσης με αμμόσακους ή τσιμεντόσακους, αφού έχει πάρει υπ’ όψη του τα αποτελέσματα της αυτοψίας.

Λένε: Έπρεπε να προβλεφθεί στην περιοχή της ανάπλασης η υπογείωση των κάδων απορριμμάτων.

Η αλήθεια είναι: Οι κάδοι (υπόγειοι ή όχι) δεν μπορούν να είναι στην πρώτη θέση στο Λιμάνι, στην «βιτρίνα» της πόλης. Πρόβλεψη για την υπογείωση των κάδων υπάρχει αλλά σε περιοχή εκτός της ανάπλασης, πολύ κοντά στο Λιμάνι, στην οποία δεν θα βρεθούμε μπροστά σε αρχαία ευρήματα.

Ανάπλαση-Ναυπακτος

 

Λένε: Δεν έπρεπε να αλλάξει η χάραξη του ποδηλατόδρομου.

Η αλήθεια είναι: Ξεχνούν ότι αυτό είναι απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, προτάθηκε από την ίδια την Τεχνική Υπηρεσία και σωστά κατά την γνώμη μας, γιατί στην υπάρχουσα θέση ο ποδηλατόδρομος λειτουργεί ως parking αυτοκινήτων. Στην θέση του, μεγάλωσαν αισθητά τα πεζοδρόμια, αφού και το σύνολο της ανάπλασης διώχνει τα αυτοκίνητα από το Λιμάνι, δίνοντας χώρο στους πεζούς.

Λένε: Έπρεπε να υπάρχει πρόβλεψη αντικατάστασης του παντορροϊκού αγωγού στην Οδό Νότη Μπότσαρη.

Η αλήθεια είναι: Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ΔΕΝ χρηματοδοτεί υπόγεια έργα, παρά μόνο υπέργειες αναπλάσεις. Γι’ αυτό στην Τζαβέλλα και την Μεσολογγίου, από την πλατεία Φαρμάκη μέχρι την πλαζ, που θα αντικατασταθούν οι αμιαντοσωλήνες της ύδρευσης και ο παντορροϊκός αγωγός, ο δήμος υποχρεώθηκε να δεσμεύσει δικά του χρήματα, σχεδόν 500.000 ευρώ. Γι’ αυτό μάλιστα δεχθήκαμε κριτική από την σημερινή δημοτική αρχή. Μόλις ανέλαβαν τον δήμο διαμαρτυρήθηκαν ότι κακώς δεσμεύσαμε αυτά τα χρήματα! Τότε ή δεν είχαν καταλάβει τι γίνεται ή δεν ήθελαν την εκτέλεση των υπόγειων έργων. Μετά την δημοπράτηση του έργου και την έκπτωση (Ιούνιος 2019), το ποσό αυτό μειώθηκε σχεδόν στις 200.000 ευρώ. Στην νέα δημοτική αρχή, λοιπόν έπεσε ο κλήρος να βγάλει αυτή την τελευταία αγάνα για να φάμε όλοι οι συμπολίτες την συναγρίδα. Εδώ και πέντε μήνες όμως αντί να λάβει τα μέτρα της, γκρινιάζει γιατί δεν τα βρήκε όλα έτοιμα. Βεβαίως και πρέπει να αντικατασταθεί ο παντορροϊκός και στην Μπότσαρη, όπως προβέπεται να γίνει στην Τζαβέλλα και την Μεσολογγίου. Αλλά με τα λίγα χρήματα που διαθέτει ο δήμος αυτό έπρεπε να γίνει μετά την έκπτωση. Η ΔΕΥΑΝ έπρεπε μετά την έκπτωση να ξεκινήσει την μελέτη και το αντίστοιχο έργο. Αγαπητοί φίλοι της δημοτικής αρχής  με την γκρίνια χάνετε χρόνο. Αν δεν ξέρετε τι να κάνετε, ρωτήστε μας.

Και κάτι τελευταίο: Φαίνεται ότι η σημερινή δημοτική αρχή δεν θέλει να εφαρμόσει το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, με την δικαιολογία ότι με  τις εργασίες της ανάπλασης μειώνονται οι θέσεις στάθμευσης.  Κι όμως σε αυτή την περίπτωση, γίνεται ακόμη πιο αναγκαίο το ΣΕΣ, αφού πρέπει στις λιγότερες θέσεις στάθμευσης να αποτρέψουμε αυτούς που σταθμεύουν με τις ώρες και φέρνουν ασφυξία στην λειτουργία της αγοράς.

Ελπίζουμε τελικά σε μια πιο ουσιαστική συνεργασία και συζήτηση με την σημερινή δημοτική αρχή. Αντί να αναγκαζόμαστε να απαντάμε δημοσίως σε ανακρίβειες, προτιμούμε να βοηθάμε την πόλη μας ουσιαστικά. Επιθυμούμε την υλοποίηση όλων των προγραμματισμένων έργων, όχι επειδή κερδήθηκαν στην θητεία μας αλλά γιατί κάνουν καλύτερη την ζωή των συμπολιτών μας.  Έτσι αντιλαμβανόμαστε εμείς τον ρόλο μας στο δημοτικό συμβούλιο και στις τοπικές μας υποθέσεις.

Το γραφείο τύπου της Ενωτικής Πρωτοβουλίας

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πόσο έτοιμοι είμαστε;

Published

on

By

Μετά από σχεδόν δέκα μήνες σχετικών εξαγγελιών, «βγήκαν στον αέρα» στις 24 Ιουλίου οι πρώτες έξι Προσκλήσεις του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». Ο συνολικός προϋπολογισμός  για τις έξι πρώτες, από το σύνολο των δώδεκα Προσκλήσεων, ανέρχεται στο ποσό των 950  εκατ.   ευρώ.   Να θυμίσουμε ότι το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ήρθε σε αντικατάσταση του προγράμματος  «ΦιλόΔημος».

Το πρόγραμμα / χρηματοδοτικό εργαλείο αφορά Δήμους και Περιφέρειες της χώρας, με τον συνολικό του προϋπολογισμό να φτάνει στα 2,5 δις ευρώ. Η χρηματοδότηση θα γίνεται μέσω επενδυτικών δανείων που θα συνομολογούν οι ΟΤΑ με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με κάλυψη από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) συμμετέχει με 1,5 δισ. ευρώ.

Τι χρηματοδοτεί το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Έργα ύδρευσης με καταρχήν προϋπολογισμό 300  εκατ. ευρώ. Στόχος η υγεία και η ασφάλεια των πολιτών, με την αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων δικτύων ύδρευσης σε πολλές πόλεις και οικισμούς της χώρας και η εξοικονόμηση του νερού με σύγχρονες   μεθόδους.

Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων με καταρχήν προϋπολογισμό 200 εκατ. ευρώ, πρόσκληση που αφορά την αναβάθμιση υπαρχόντων βιολογικών καθαρισμών, κατασκευές νέων δικτύων αποχέτευσης και ιδιαιτέρως στους μικρούς οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων, νέους βιολογικούς καθαρισμούς, καθώς αυτοί δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ.

Αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε υφιστάμενες υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης.   Παρεμβάσεις, οι οποίες θα μειώσουν σε μεγάλο βαθμό το ενεργειακό και οικονομικό κόστος για τις ΔΕΥΑ. Προϋπολογισμός: 150 εκατ. ευρώ.

Ολοκληρωμένη διαχείριση στερεών αποβλήτων, γωνιές ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή και διαχείριση των βιοαποβλήτων. Προϋπολογισμός: 220 εκατ. ευρώ

Έργα αστικής αναζωογόνησης με προϋπολογισμό 300 εκατ. ευρώ στους αστικούς δήμους, οι οποίοι πρακτικά είχαν εξαιρεθεί από τα προηγούμενα προγράμματα. Τα έργα στοχεύουν να αναβαθμίσουν τις γειτονιές των πόλεών με αναπτυξιακές παρεμβάσεις ποιότητας ζωής των πολιτών. Εδώ εντάσσονται και δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης στις γειτονιές από σχετικά προγράμματα των δήμων, καθώς και  η ειδική φροντίδα για τα αδέσποτα ζώα.

Αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος και εμβληματικά κτίρια στους δήμους και αντιμετώπιση του προβλήματος της σχολικής στέγης, με προϋπολογισμό 300 εκατ. ευρώ. Στον τομέα αυτόν θα υπάρξει ακόμα πιο στενή συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών και τη γραμματεία των συγχρηματοδοτούμενων έργων, καθώς προκρίνεται η κατασκευή των σχολικών κτιρίων να γίνει με ΣΔΙΤ.

Μελέτες και έργα για την αντισεισμική προστασία των σχολείων και των αυτοδιοικητικών κτιρίων, με καταρχήν προϋπολογισμό 40 εκατ. ευρώ. Σε στενή συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικής Προστασίας και το υπουργείο Υποδομών, καθώς και την Πολιτική Προστασία, για ένα ξεχωριστό ειδικό πρόγραμμα έργων της Αυτοδιοίκησης και στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας.

Έξυπνες πόλεις:  Προϋπολογισμός 130 εκατ. ευρώ.    Μέτρα και συστήματα πρόληψης – παρακολούθησης –   ελέγχου στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας και       Ασφάλειας.  Έξυπνα συστήματα και εφαρμογές στην  κινητικότητα, τη στάθμευση, την κυκλοφορία και ασφαλώς την ηλεκτροκίνηση. Εξυπηρέτηση των πολιτών με ψηφιακές εφαρμογές και συστήματα. Υποστήριξη του τοπικού θεματικού τουρισμού, έξυπνα συστήματα για την ανάδειξη του Πολιτισμού – Τουρισμού. Μείωση της ενεργειακής σπατάλης στους δήμους.

Έργα αγροτικής οδοποιίας, με προϋπολογισμό 70  εκατ. ευρώ, με στόχο τη διευκόλυνση των αγροτών και των επαγγελματιών που σχετίζονται μαζί τους και φυσικά την ασφάλεια των μετακινήσεών τους.

Ανοιχτοί χώροι, ένα πρόγραμμα αναβάθμισης     χώρων αθλητικών υποδομών, αναψυχής για τα παιδιά, με στόχο τη βελτίωση παρεχόμενων υπηρεσιών και την ασφάλεια των παιδιών. Σε αυτή την πρόσκληση επίσης εντάσσεται το πρόγραμμα ελεύθερης πρόσβασης των ατόμων με ειδικές ανάγκες στις ακτές και τις θάλασσές μας. Προϋπολογισμός 40 εκατ. ευρώ.

Ξεχωριστή πρόσκληση για μελέτες με προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ, με στόχο να διευκολυνθούν όλοι οι δήμοι που έχουν ανάγκη, και ιδιαίτερα οι δήμοι με σοβαρές ελλείψεις στις τεχνικές τους υπηρεσίες.

Πόσο έτοιμοι είμαστε;

Με το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την Αυτοδιοίκηση, που ακούει στο όνομα «Αντώνης  Τρίτσης», συνολικού προϋπολογισμού 2,5 δισ. ευρώ, να έχει καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων την 31η Δεκεμβρίου 2020, είναι επόμενο ότι όσοι Δήμοι  έχουν ώριμες μελέτες θα υποβάλουν φακέλους για την ένταξη έργων και την χρηματοδότηση τους από αυτό.

Και εδώ μπαίνει το ερώτημα…

Ως Δήμος Ναυπακτίας πόσες μελέτες έχουμε έτοιμες στο «συρτάρι» ώστε να αδράξουμε την ευκαιρία να τις υποβάλουμε για ένταξη και υλοποίηση αναγκαίων έργων για την Ναυπακτία;

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε και με τα έργα του Βιολογικού της Άνω Χώρας και της Ενίσχυσης του δικτύου ύδρευσης των δυτικών περιοχών της Ναυπάκτου, να έχουν περάσει ως “έργα γέφυρα” από το «Φιλόδημος» στο  «Αντώνης Τρίτσης», έτερον ουδέν!

Όσον αφορά τις αναπλάσεις των πλατειών Κεφαλόβρυσου οι μελέτες …αναμένονται.

Και εδώ επανέρχεται το θέμα του σε βάθος χρόνου σχεδιασμού και αξιολόγησης έργων με την αντίστοιχη παραγωγή μελετών, ώστε όταν φανεί στον ορίζοντα κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα να είμαστε έτοιμοι να υποβάλουμε τους φακέλους με τις προτάσεις μας. Αυτό προϋποθέτει  ένα πλάνο/όραμα με ορίζοντα δεκαετίας και μια ειλικρινή διαπαραταξιακή συζήτηση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έξαλλος ο Δήμαρχος με τον εργολάβο της ανάπλασης

Published

on

By

Με αφορμή, και όχι μόνο, τη τοποθέτηση των κράσπεδων από το συνεργείο που δούλευε στο έργο της ανάπλασης, στην στροφή του λιμανιού, βγήκε εκτός εαυτού ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, σε έντονο ύφος απαίτησε από τον επιβλέποντα του εργολάβου στο έργο να ξηλωθούν αμέσως τα κράσπεδα και οι πέτρες που είχαν τοποθετηθεί μέχρι τότε, μια και ήταν εμφανείς  οι κακοτεχνίες.

Μάλιστα σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Nafsweek, o δήμαρχος θα καλέσει τις αμέσως επόμενες ημέρες στο γραφείο του τον εργολάβο του έργου, καθώς φαίνεται να έχουν πια ξεπεραστεί οι “κόκκινες γραμμές” για την δημοτική αρχή και με το έργο να καρκινοβατεί.  Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναμένεται και σύσκεψη με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου, όπου και θα καθοριστούν τα επόμενα βήματα.

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα κάγκελα οι Υπάλληλοι των ΚΕΠ – Απεργία διαρκείας από το Σάββατο 8 Αυγούστου

Published

on

By

ΚΕΠ-Ναύπακτος-Nafsweek
Σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους εργαζομένους στα ΚΕΠ της Χώρας αποδεικνύεται πως ήταν η διάταξη (πλέον παρ.1 αρ.135 ν.4174/2020) που αντικατέστησε το θεσμικό πλαίσιο περί ανάθεσης καθηκόντων.

Υπογραμμίζουμε ότι η εκπρόθεσμη Τροπολογία όπου αυτή περιλαμβανόταν, ψηφίστηκε θετικά (Ναιμόνο από τη Νέα Δημοκρατία.  ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 καταψήφισαν (Όχι), ενώ Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση ψήφισαν παρών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων στα ΚΕΠ (ΠΟΣΕΚΕΠ) δημοσίευσε εξώδικο που απέστειλε σε όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς, αλλά και στην ΚΕΔΕ.  Με αυτό γνωστοποιείται η Απόφασή τους για αποχή διαρκείας

1)από “αλλότρια” καθήκοντα, ήτοι, από καθήκοντα Διοικητικού – Οικονομικού και από καθήκοντα συναφή με τον κύριο τίτλο σπουδών, για την αντιμετώπιση υπηρεσιακών αναγκών του Δήμου, για άπαντες τους υπαλλήλους του κλάδου ΔΥΠ που απασχολούνται στα ΚΕΠ,

2) από τα καθήκοντα εξυπηρέτησης κοινού μέσω του προγράμματος MyKepLive  για άπαν το προσωπικό που απασχολείται στα ΚΕΠ,

3) από τα καθήκοντα χορήγησης Βεβαίωσης περί Αυτοπρόσωπης Εμφάνισης (αρ.78 παρ.3 περ.β΄ ν.4636/2019) αρμοδιότητας Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου σε κατέχοντες δελτίο αιτούντος διεθνή προστασία σε ισχύ, για άπαν το προσωπικό που απασχολείται στα ΚΕΠ,

από το Σάββατο 8 Αυγούστου 2020 με νόμιμα αιτήματα αντιστοίχως:

1) α. Να καταργηθεί η διάταξη της παρ.1 του αρ.135 του ν.4714/2020,

β. Να ξεκινήσει διάλογος με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και να δρομολογηθούν διαδικασίες για την υπαγωγή των ΚΕΠ και των υπαλλήλων του κλάδου Δ.Υ.Π. στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης,

2) α. Να ενισχυθούν άμεσα τα ΚΕΠ με νέο προσωπικό με την έκδοση Προκήρυξης πλήρωσης μόνιμων θέσεων του κλάδου Δ.Υ.Π. με αυξημένη μοριοδότηση για τους έχοντες εμπειρία σε ΚΕΠ και με κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο (όπως με μετατάξεις / αποσπάσεις υπαλλήλων από άλλες υπηρεσίες, με προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις ΙΔΟΧ κλπ),

β. Να παρασχεθούν κίνητρα στους υπαλλήλους του κλάδου ΔΥΠ για την παραμονή τους στα ΚΕΠ,

γ. Να τους γνωστοποιηθεί από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σχετικά με την προστασία προσωπικών δεδομένων μέσω του προγράμματος MyKepLive αν έχει διενεργηθεί Εκτίμηση Αντικτύπου και αν έχει δημοσιευθεί, άλλως να διενεργηθεί Εκτίμηση Αντικτύπου και να δημοσιευθεί,

3) Να διεκπεραιώνεται από τα ΚΕΠ η διαδικασία χορήγησης Βεβαίωσης περί Αυτοπρόσωπης Εμφάνισης (αρ.78 παρ.3 περ.β΄ ν.4636/2019) αρμοδιότητας Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου για τους κατέχοντες δελτίο αιτούντος διεθνή προστασία σε ισχύ, ηλεκτρονικά online, με αναζήτηση αιτούντος, εύρεσή του και άμεση εκτύπωση της Βεβαίωσης.

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

www.musitsa.com

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ