Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ενωτική πρωτοβουλία”: «Η δημοτική αρχή απέτυχε παταγωδώς»

Published

on

Με το πολιτικό θερμόμετρο να ανεβαίνει, μετά την εικόνα που παρουσιάστηκε για τα οικονομικά της ΔΕΥΑΝ και το έργο της Ανάπλασης το οποίο και καρκινοβατεί, η δημοτική παράταξη “Ενωτική πρωτοβουλία” του Τάκη Λουκόπουλου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Συνάντηση στελεχών, υποψηφίων  στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, συγκάλεσε χθες Δευτέρα 23 Μαΐου στο εργατικό κέντρο ο επικεφαλής της παράταξής μας Τάκης Λουκόπουλος.

Η συζήτηση περιστράφηκε σε δύο κυρίως άξονες, στην εκτίμηση της τρέχουσας κατάστασης στο Δήμο και στον σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων της παράταξης μας για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι η τρέχουσα δημοτική αρχή απέτυχε παταγωδώς σε όλα τα επίπεδα γυρίζοντάς μας πολλά χρόνια πίσω. Ετερόκλητες συμμαχίες χωρίς κανένα πρόγραμμα από ανθρώπους που το μόνο που  τους συνδέει είναι ο διαμοιρασμός θέσεων εξουσίας, ανεπαρκείς να χειριστούν τα μείζονα ζητήματα του τόπου, κατέστησαν τον δήμο Ναυπακτίας έναν από τους τελευταίους δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και όχι μόνο.

Απεντάξεις και ανικανότητα υλοποίησης εμβληματικών έργων, καθυστερήσεις αλλά και διάλυση των υπηρεσιών του Δήμου, είναι το εκρηκτικό μείγμα που στιγματίζει την παράταξη του κ. Γκίζα, όπως με ασφάλεια συνάγεται μετά από τρία χρόνια στη διοίκηση του Δήμου.

Αυτό  αποτελεί παγιωμένη πλέον πεποίθηση της  κοινωνίας όπως οι ίδιοι διαπιστώνουμε, αλλά και από τα μηνύματα των πολιτών που λαμβάνουμε ή και αναρτώνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν τους εμποδίζει όμως τίποτα στο να είναι αδίστακτοι και παρά τις αθρόες προσλήψεις ημετέρων όπως οι ίδιοι δημόσια ομολογούν ή και δελεάζοντας ανθρώπους που έχουν ανάγκη για ένα μεροκάματο σε αυτή την κρίση που ζούμε, παρά  και την αγορά σύγχρονου εξοπλισμού, οι ίδιες εργασίες να ανατίθενται απευθείας σε ιδιώτες της επιλογής τους, διασπώντας μάλιστα τα ποσά για ομοειδείς εργασίες στο ύψος των απευθείας αναθέσεων, άλλωστε ο Δήμαρχος έχει εκφραστεί πολλές φορές υπέρ των εργολάβων.

Κοινός παρονομαστής όλων αυτών είναι η πόλη και ο δήμος να παρουσιάζουν καταστροφική εικόνα σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητας, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών και αποκλείοντας κάθε περεταίρω πρόοδο και ευημερία αυτού του τόπου.

Στο δεύτερο ζήτημα αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής η οποία μεθοδικά θα σχεδιάσει τα επόμενα βήματα που αφορούν την συμπλήρωση και ολοκλήρωση του προγράμματος μας από τώρα, ώστε να γνωρίζει ο κόσμος και να παρεμβαίνει στο σχεδιασμό και τις κατευθύνσεις που θα δοθούν, καθότι οι πολίτες είναι η πηγή της δύναμής μας και σε αυτούς πρωτίστως απευθυνόμαστε.

Επιπλέον θα διοργανώνει τις ευρύτερες συναντήσεις με τα στελέχη και τους φίλους της παράταξής μας και θα επεξεργάζεται και θα επικαιροποιεί  τις θέσεις μας ανάλογα με τα δεδομένα και τα νέα στοιχεία που θα προκύψουν στην πορεία.  Επίσης θα επιμεληθεί τις δημόσιες παρεμβάσεις και συζητήσεις καθώς και πιθανές συνεργασίες με συλλογικότητες ή και παρατάξεις που αποδεδειγμένα διακρίνονται για το πολιτικό ήθος, τις εποικοδομητικές προτάσεις αλλά και την προσφορά στην κοινωνία.

Τον τελευταίο καιρό η παράταξή μας σημαδεύτηκε βαθειά με την απώλεια σπουδαίων ανθρώπων και στελεχών μας. Παρά τη θλίψη και τον πόνο που προκάλεσαν σε εμάς και τους οικείους τους δεν σταματήσαμε ούτε στιγμή να ασκούμε εποικοδομητική αντιπολίτευση και με διάθεση να βοηθήσουμε πραγματικά στα μεγάλα έργα που εξασφαλίσαμε για τον δήμο μας την προηγούμενη περίοδο, χωρίς ανταπόκριση.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τα προβλήματα αλλά και τις ευκαιρίες που θα υπάρξουν στην τρέχουσα συγκυρία και είμαστε βέβαιοι ότι με την συμμετοχή  και την στήριξη του κόσμου θα τα καταφέρουμε.

Κοιτάζουμε μπροστά με αισιοδοξία για να καλυτερέψουμε τον τόπο μας και το μέλλον των παιδιών μας”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την Πέμπτη 30/6 Δημοτικό Συμβούλιο για το μέλλον της Ανάπλασης

Published

on

By

Την Πέμπτη 30  Ιουνίου 2022  και  ώρα  18:30 θα έρθει προς συζήτηση στο  Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ναυπακτίας το έργο της Ανάπλασης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προέδρου του Σώματος θα γίνει  Συζήτηση – ενημέρωση για την εξέλιξη του έργου «Αστική Ανάπλαση εντός Ιστορικού Κέντρου Πόλεως Ναυπάκτου» και λήψη απόφασης για την συνέχιση ή μη της υλοποίησης του υπόλοιπου ανεκτέλεστου τμήματος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος: Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι

Published

on

By

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των υπόγειων  συστημάτων  κάδων απορριμμάτων σε 14 σημεία του κέντρου της Ναυπάκτου. Το έργο με προϋπολογισμό 218.656,64 ευρώ αφορά συγκεκριμένα στην εγκατάσταση «Ημιυπόγειου και Υπόγειου Συστήματος Συλλογής Απορριμμάτων για την Αισθητική Αναβάθμιση Αστικού Εξοπλισμού Κοινοχρήστων Χώρων».

Έναν μήνα περίπου μετά την υπογραφή της  σύμβασης του έργου με τον ανάδοχο εργολάβο ξεκίνησαν οι εργασίες και τοποθετήθηκαν οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι.

Με την τοποθέτηση των κάδων επιτυγχάνεται:

·         Αισθητή μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

·         Βελτίωση της εικόνας του δημόσιου χώρου

·         Τα πεζοδρόμια είναι καθαρότερα

·         Τα σκουπίδια δεν είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες

·         Αποτελεσματική αντιμετώπιση των οσμών

·         Μεγαλύτερη ασφάλεια λόγω της υπογειοποίησης

·         Εξάλειψη της πιθανότητας μετακίνησης των κάδων

·         Ευκολότερη αποκομιδή των απορριμμάτων

·         Χαμηλότερο κόστος λειτουργίας συγκριτικά με άλλα συστήματα συλλογής απορριμμάτων

·         Χαμηλότερο κόστος κατανάλωσης καυσίμων, καθώς για την αποκομιδή απαιτούνται ελαφρότερα μέσα (διαξονικά απορριμματοφόρα).

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Θωμάς Κοτρωνιάς, δήλωσε σχετικά:

«Προχωρούμε σε μία ακόμη παρέμβαση με θετικό πρόσημο για την προστασία του περιβάλλοντος και την αισθητική αναβάθμιση του κέντρου της πόλης της Ναυπάκτου. Σε συνεργασία με τα στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, επιθυμία μας είναι να δρομολογήσουμε την εγκατάσταση και άλλων υπόγειων και ημιυπόγειων συστημάτων λαμβάνοντας ωστόσο υπ’ όψιν τις αντικειμενικές δυσκολίες, όπως τα υπόγεια δίκτυα και τις σωληνώσεις που ήδη υπάρχουν.  Βασική μας στόχευση συνεχίζει να είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών μας».

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο εγγύς μέλλον η ενημέρωση για την Ανάπλαση

Published

on

By

Πραγματοποιήθηκε χθες  22 Ιουνίου 2022 η πρώτη δια ζώσης, μετά την περίοδο των δυο ετών της πανδημίας,   συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας.

Τον δήμαρχο Ναυπακτίας  και τους δημοτικούς συμβούλους υποδέχτηκε πανό κρεμασμένο στον χώρο έξω από την αίθουσα του συμβουλίου, το οποίο ανάρτησε η Συντονιστική Επιτροπή για το έργο της  ανάπλασης.

Με την ενημέρωση για το θέμα της ανάπλασης να εκκρεμεί, ανακοινώθηκε από τον δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα πως θα γίνει διεξοδική συζήτηση επ’ αυτού πολύ σύντομα «και σε όλο του το μεγαλείο», σε χρόνο που θα αποφασιστεί από τον ίδιο τον Δήμαρχο. Σε αναμονή λοιπόν της ενημέρωσης και των εξελίξεων…

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ