Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ενωτική Πρωτοβουλία: “Το πρώτο καλό νέο του 2021 – 2.250.000 ευρώ για το ΕΠΑ.Λ.”

Published

on

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη του Τάκη Λουκόπουλου,  αναφορικά με την έγκριση χρηματοδότησης  ύψους 2.3  εκατ.  ευρώ για τις επεμβάσεις στο ΕΠΑΛ Ναυπάκτου, τονίζει:

Για άλλο ένα σημαντικό έργο που προγραμμάτισε η δημοτική αρχή του Τάκη Λουκόπουλου, «μπαίνει το νερό στο αυλάκι».

Στην «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» με αριθμό 94ΕΜ7Λ6-8ΗΟ αναρτήθηκε η απόφαση χρηματοδότησης του ΕΠΑ.Λ. Ναυπάκτου με 2.250.000 ευρώ για «την ανακατασκευή των εργαστηρίων και των αναγκαίων επεμβάσεων στο υπόλοιπο κτίριο της σχολική μονάδας ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες ασφαλούς παραμονής των μαθητών μέσα σε αυτό».

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μια πολύ σημαντική για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση σχολική μονάδα της Ναυπακτίας, αναβαθμίζει τις κτιριακές της υποδομές.

Σύμφωνα με την απόφαση ένταξης θα κατασκευασθούν νέα εργαστήρια, εμβαδού άνω των 1000 τ.μ. στα υπάρχοντα κτήρια και ειδικότερα:

Στο πρώην Μηχανουργείο – νέα εργαστήρια εμβαδού 662,32 τ.μ.

Α) Ηλεκτρολογικών Μετρήσεων

Β) Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων

Γ) Υπολογιστικών Συστημάτων και Δικτύων

Δ) Ψυκτικών Εγκαταστάσεων και Κλιματισμού

Ε) Γεωπονίας

ΣΤ) Υδραυλικών

Στο πρώην Ξυλουργείο – νέα εργαστήρια εμβαδού 379,11 τ.μ.

Α) Δομικών

Β) Εφαρμογών

Γ) Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτου.

Για την υλοποίηση του έργου θα γίνουν εργασίες στατικής ενίσχυσης του φέροντος οργανισμού, οικοδομικές εργασίες επισκευής-ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων.

Ας θυμηθούμε πως τα εργαστήρια του ΕΠΑ.Λ. κρίθηκαν ακατάλληλα το 2004 και από τότε λειτουργούν σε ενοικιαζόμενες αίθουσες. Από το 2012 ξεκίνησε η προσπάθεια του δήμου Ναυπακτίας για να στεγάσει τα εργαστήρια του ΕΠΑΛ και εκπονήθηκαν οι πρώτες μελέτες. Το σύνολο των μελετών και των αδειοδοτήσεων για το έργο, ολοκληρώθηκαν τον Ιούλιο του 2019. Τον Οκτώβριο του 2019 εκδόθηκε και η σχετική άδεια δόμησης. Σχετική πρόσκληση για χρηματοδότηση υποδομών εκπαίδευσης εκδόθηκε από την Περ/ρεια Δυτ. Ελλάδας τον Δεκέμβριο του 2019 και ο δήμος Ναυπακτίας κατέθεσε την πρότασή του, εξασφαλίζοντας την χρηματοδότηση του έργου.

Ο Τάκης Λουκόπουλος, πρώην δήμαρχος Ναυπακτίας και επικεφαλής της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ, δήλωσε σχετικά:

«Στην θητεία μας επικεντρώσαμε στο να προωθήσουμε για επίλυση, χρόνια προβλήματα σχολικής στέγης. Νομίζω καταφέραμε αρκετά. Σεβόμενοι πάντοτε το έργο που έγινε σε προηγούμενες θητείες, ξεκινήσαμε και ολοκληρώσαμε τις εργασίες ανακατασκευής του 2ου Γ/σίου και Λυκείου, βρήκαμε χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του Ειδικού Σχολείου, στο οποίο αναμένουμε να ολοκληρωθούν σύντομα οι εργασίες, αγοράστηκε οικόπεδο για το 3ο Δημοτικό και προχώρησαν οι μελέτες για το αναγκαίο Τοπικό Ρυμοτομικό. Προφανώς σύντομα θα μπορούν να εκπονηθούν οι μελέτες και να υλοποιηθεί το έργο από την ΚΤ.ΥΠ. Με αυτές τις ενέργειες η Ναυπακτία θα απαλλαγεί από τα μεγάλα προβλήματα στην σχολική στέγη που την ταλαιπωρούσαν. Ταυτόχρονα πολλές ήταν οι μικρότερης κλίμακας παρεμβάσεις σε όλα σχεδόν τα σχολικά κτίρια. Ενεργειακές αναβαθμίσεις, συντηρήσεις μεγάλης κλίμακας, διαμορφώσεις προαυλίων χώρων.

Θεωρώ λοιπόν ότι δικαιούμαστε όλοι να είμαστε χαρούμενοι με την τελευταία ανακοίνωση για το ΕΠΑ.Λ. Στους σημερινούς διοικούντες εύχομαι να υλοποιήσουν το έργο σύντομα και χωρίς προβλήματα.»

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Φαινόμενα!!!

Published

on

By

Η οδός Αρβανίτη, που ξεκινά από την κεντρική οδό  Αθηνών και καταλήγει στην παραλία του Γριμπόβου , διαθέτει και  κατακόκκινο ποδηλατοδρόμο αλλά και   συμπολίτες μας που για ώρες αφήνουν διπλο —σταθμευμένα τα αυτοκίνητά τους.  Καθημερινό το   φαινόμενο, αλλά ως αποδεικνύεται η καθημερινότητα  καταλύει ακόμα και τους νόμους…

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το ενεργειακό κόστος πρώτο θέμα στην 32η Τακτική Γενική Συνέλευση Δ.Ε.Υ.Α.

Published

on

By

Η 32η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.) θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (Ξενοδοχείο «Τιτάνια») την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 με ώρα έναρξης 9.30.

Στη Γ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. θα πάρουν μέρος τριακόσιοι (300) περίπου εκπρόσωποι από τις εκατόν είκοσι έξι (126) Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας μας (Δήμαρχοι και Πρόεδροι Δ.Ε.Υ.Α., καθώς και μέλη των Δ.Σ. των Δ.Ε.Υ.Α. και στελέχη και υπηρεσιακοί παράγοντες των επιχειρήσεων).

Δύο είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν κυρίως τη Γενική Συνέλευση της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. : το ενεργειακό κόστος των Δ.Ε.Υ.Α. και η υποστελέχωση των επιχειρήσεων.

Ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. θα αναφερθεί στο σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Δ.Ε.Υ.Α. λόγω της αύξησης της τιμής του  ρεύματος από τον Σεπτέμβριο του 2021 που εκτίναξε το ενεργειακό κόστος των επιχειρήσεων από 20% τον Αύγουστο του 2021 σε 40% σήμερα με  αποτέλεσμα να μην είναι διαχειρίσιμο, αφού και οι επιδοτήσεις από την Πολιτεία είναι ανεπαρκείς.
Ο κ. Μαρινάκης θα αναφερθεί, επίσης, στις πρωτοβουλίες και το διεκδικητικό πλαίσιο της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. ώστε να γίνει διαχειρίσιμο το ενεργειακό κόστος , καθώς και στον ενεργειακό σχεδιασμό των Δ.Ε.Υ.Α. για την «πράσινη» μετάβαση που όμως απαιτεί χρόνο, «χώρο» στο κορεσμένο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και την ανάλογη χρηματοδότηση. Ο Αντ/δρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. Απόστολος Καλογιάννης θα αναφερθεί στις προοπτικές και το μέλλον των Δ.Ε.Υ.Α. δίνοντας έμφαση τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους.

Στη Γ.Σ. θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στ. Πέτσας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκης και ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Π. Βαρελίδης. Διαδικτυακό χαιρετισμό θα απευθύνει ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κ. Πιερρακάκης. Επίσης, θα παραστούν και θα απευθύνουν χαιρετισμό ο κ. Δ. Παπαστεργίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, εκπρόσωποι των κομμάτων της Βουλής και η ηγεσία των Οργανισμών ‘Υδρευσης και Αποχέτευσης της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (Ε.ΥΔ.ΑΠ. και Ε.Υ.Α.Θ.).

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ