Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ:  “Αλλού τα κακαρίσματα και αλλού γεννάνε οι κότες” κ. κ. της « Συνεργασίας πολιτών»

Published

on

Απάντηση στην ανακοίνωση της « Συνεργασίας πολιτών» για το «πανωπροίκι» και όχι μόνο, δίνει μέσα από ανακοίνωσή της η «Ενωτική πρωτοβουλία» .

Αναφέρει σε αυτή:

«Προβληματισμό προκαλεί η τελευταία πανικόβλητη ανακοίνωση από την παράταξη του δημάρχου “Συνεργασία πολιτών», για την γνωστή υπόθεση της ΔΕΥΑΝ με  τίτλο « ένα ακόμη ψέμα της                   Ενωτικής  Πρωτοβουλίας καταρρίπτεται», αναφερόμενη στην παράταξή μας, προσθέτοντας και  μιλώντας επίσης για φιάσκο  στο τουριστικό καταφύγιο και το 3ο δημοτικό σχολείο. Αμέσως μετά αυτοδιαψεύδονται: “ Η υπουργική απόφαση που προέβλεπε την απαλλαγή της ΔΕΥΑΝ από τα χρέη έναντι του εργολάβου εκδόθηκε στις 2 Μαΐου 2019”, όπως αναφέρουν οι ίδιοι στην ανακοίνωσή τους. Στη συνέχεια απολογούνται γιατί δεν έπραξαν τίποτα ώστε αυτή η απόφαση να γίνει πράξη, αγνοώντας επιμελώς ότι τον Μάιο του 2019 έγιναν εκλογές που τους ανέδειξαν δημοτική αρχή.

Για το θέμα της ΔΕΥΑΝ να πούμε στον κ. Γκίζα που προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών του, ότι ματαίως τον αναζητούσαμε όλο το διάστημα έως την ανάληψη των καθηκόντων του  ώστε να ενημερωθεί και να δραστηριοποιηθούμε από κοινού, δεδομένου ότι οι δυνατότητες παρέμβασης μας ήταν εκ του νόμου περιορισμένες, αλλά κυρίως για την ουσία της υπόθεσης, σε πολιτικό και υπηρεσιακό επίπεδο με τον νέο δήμαρχο και τον νέο περιφερειάρχη ώστε  να πράξουν τα δέοντα.

Την αλαζονεία του ως νεοεκλεγέντος δημάρχου την κατανοούμε , άλλωστε έτσι συμπεριφέρεται διαχρονικά, όχι όμως και την άγνοια του καθότι ό μέντοράς του, και πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ, ήταν εκ βαθέων πλήρης γνώστης και ενήμερος των κρίσιμων εξελίξεων. Επίσης να προσθέσουμε ότι η δυστοκία στον κλήρο διαμελισμού των ιματίων της εξουσίας μεταξύ των συνδιοικουσών παρατάξεων επιδείνωσαν περαιτέρω την κατάσταση, καθυστερώντας  να ορίσει από την πρώτη στιγμή διοίκηση στη ΔΕΥΑΝ. Η εξήγηση που δίνουμε εμείς σε αυτό είναι στην  προσπάθεια απαξίωσης του έργου της παράταξής μας  κάνουν οτιδήποτε χωρίς να τους ενδιαφέρει ότι έτσι βλάπτουν τον τόπο.

Παρά όμως όλες τις αστοχίες και παραλήψεις σας κ. Γκίζα το ερώτημα είναι ένα και βασανιστικό: Γιατί τρία χρόνια τώρα δεν απαίτησε ο Δήμαρχός μας από τον Περιφερειάρχη, να ερευνήσει και να αναλάβει τις διαπιστωμένες ευθύνες της η Περιφέρεια και οι υπηρεσίες της για το έργο της αποχέτευσης. Να εφαρμόσουν άμεσα όπως είχαν εντολή την απόφαση με την βούλα και την υπογραφή του υπουργού υποδομών, η οποία εκδόθηκε  κατόπιν εισηγητικής γνωμοδότησης του ανώτατου Συμβουλίου Δημοσίων Έργων, απόφαση η οποία απαλλάσσει την ΔΕΥΑΝ και τους Ναυπάκτιους από δυο εκατομμύρια ευρώ πλέον ΦΠΑ. Απλά, χωρίς περιστροφές, παρερμηνείες και παρεξηγήσεις, χωρίς να κρύβεστε όπως κάνετε μέχρι τώρα.

Όσον αφορά την αναφορά σας στο 3ο δημοτικό σχολείο, σας  είναι παντελώς αδιάφορο το θέμα  κ. Δήμαρχε, σε σας και τους συμπορευόμενους σας , διότι διαφορετικά είτε θα προσκομίζατε τα συμπληρωματικά στοιχεία που προκύπτουν από τη γνωμοδότηση του ΣτΕ ώστε να επανεξετάσει  το θέμα, είτε θα αναζητούσατε κάποια άλλη λύση. Βαλτώσατε και δεν κάνετε ούτε το ένα ούτε το άλλο, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά την υποκρισία σας.

Για το τουριστικό καταφύγιο, τρία χρόνια μετά, μιλάνε τα γεγονότα πλέον και σας παραπέμπουμε στην πρόσφατη προκήρυξη του Δήμου Βόνιτσας για τουριστικό καταφύγιο   https://www.aktiovonitsa.gov.gr/?p=4349 και σε σχετικό κατατοπιστικό δημοσίευμα για το θέμα αυτό https://antenna-star.gr/trechei-tin-pempti-diakiryxi-ergoy-katafygio-toyristikon-skafon,  με χρήματα της περιφέρειας, την ίδια περίοδο που σας φωνάζαμε να προχωρήσετε με τον ίδιο τρόπο και το δικό μας. Σημειωτέον ότι εμείς είχαμε  πρόσθετα  και τα πλεονεκτήματα του intereg με δύο εκατομμύρια ευρώ  καθώς και την ευθύνη της Περιφέρειας να συμβάλει στην κατασκευή του, όπως προκύπτει από το τότε διεθνές εταιρικό συμφωνητικό. Με τις καταστροφικές επιλογές δυστυχώς  του κ. Γκίζα και της συμπαράταξης της διοίκησης καταλήξαμε σε παγκάκια.

Όμως το μαρτύριο της δημοτικής αρχής δεν τελειώνει εδώ καθώς ακολουθεί η ανάπλαση του κέντρου της πόλης με την απομάκρυνση των αμιαντοσωλήνων και την διευθέτηση των όμβριων καθώς  και το Ξενία, έργα  που έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί και να λειτουργούν. Τα περιθώρια λιγοστεύουν και δεν μπορείτε να κρύβεστε ούτε εδώ για πολύ ακόμα κ. Δήμαρχε.

Με όλα αυτά δυστυχώς , επιβεβαιώνεται πλήρως η παταγώδης αποτυχία αυτής της δημοτικής αρχής  σε όλα τα σοβαρά ζητήματα και αναζητά απεγνωσμένα σωσίβιο για την ανικανότητά της. Το λέει όλος ο κόσμος, αλλά και στελέχη της παραδέχονται κατ ιδίαν τα λάθη, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η καινούργια κρίση οδηγεί πλέον σε παράλυση υλοποίησης έργων που θα έδιναν προοπτικές ανάπτυξης στον τόπο.

Τέλος κύριοι της δημοτικής αρχής ο κόσμος δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ όπως πριν. Μετά από τόσες κρίσεις έχει καταπονηθεί και υποφέρει τόσο πολύ που μόνο θυμό και αγανάκτηση προκαλείτε, κανένας δεν σας πιστεύει, προσπαθήστε τουλάχιστον να μην προκαλείται την κοινωνία».

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκινά άμεσα το έργο στερέωσης και ανάδειξης του Ενετικού Λιμανιού

Published

on

By

Στη Ναύπακτο βρέθηκαν λίγο πριν την έναρξη του σημαντικού έργου στερέωσης, αποκατάστασης και ανάδειξης του Ενετικού Λιμανιού ο ανάδοχος εργολάβος, οι επιβλέποντες μηχανικοί της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και οι εκπρόσωποι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος όπου και συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Ναυπακτίας κ. Βασίλη Γκίζα.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Παπαϊωαννίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας κ. Σπύρος Τσέλιος και στενοί συνεργάτες.

Με συνολικό αρχικό προϋπολογισμό 1.775.000 ευρώ, το έργο είναι ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων.

Όπως διαβεβαίωσαν τόσο ο εργολάβος όσο και οι επιβλέποντες του έργου, οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα και προβλέπουν την αποκατάσταση των σπηλαιώσεων, νέα αρμολογήματα, τσιμεντοενέσεις, καθαρισμό και εξυγίανση του πυθμένα, αντικατάσταση των θραυσμένων λίθων και συμπλήρωση υλικού, κατασκευή νέου καταστρώματος από φυσικούς λίθους, συντήρηση των κρίκων περίδεσης του 19ου αιώνα, αλλά και νέο εξοπλισμό όπως ανοξείδωτους κρίκους περίδεσης, δέστρες, πυργίσκους τροφοδοσίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με τον Τάκη Λουκόπουλο ο Κώστας Πλούμης

Published

on

By

Με ανακοίνωσή της η “Ενωτική πρωτοβουλία” καλωσορίζει τον Κώστα Πλούμη και την συμπόρευσή του με την παράταξη για τις  δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Αναφέρει η ανακοίνωση:

“Εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου συνεχίζουμε να ενώνουμε δυνάμεις και καλωσορίζουμε στην παράταξή μας την Ενωτική Πρωτοβουλία  τον γνωστό επιχειρηματία της πόλης μας κ. Κώστα Πλούμη.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ζωντανά (30/1/23 -18:05) η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου

Published

on

By

Δήμος-Ναυπακτίας-δημοτικό-συμβούλιο-συνεδρίαση

 Συνεδριάζει την  Δευτέρα 30-01-2023   και  ώρα  18:05   το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπακτίας, στο Δημοτικό κτήριο της Αιτωλικής Αναπτυξιακής (δυτική αίθουσα), κόμβος περιφερειακού – Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου,  με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

 1. Υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας (MoC), στο πλαίσιο της Αποστολής της Ε.Ε. για τις 100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις έως το 2030. (εισηγητής κ. Δήμαρχος)
 2. Έγκριση  κυκλοφοριακής μελέτης του έργου «Κατασκευή πεζοδρομίων σε τμήμα της ΠΕΟ 48ΗΣ.  (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
 3. Έγκριση μελέτης με τίτλο «Κατασκευή προτύπων μη σηματοδοτούμενων διαβάσεων σε επιλεγμένα σημεία μειωμένης οδικής ασφάλειας στους οδικούς άξονες αρμοδιότητας του Δήμου Ναυπακτίας». (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
 4. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) του έργου Οδοποιία και αναπλάσεις Δ.Ε. Πλατάνου. (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
 5. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) του έργου  ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΡΑΜΠΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ Α.Μ.Ε.Α. ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ. (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
 6. Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ) και 2ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΔΕ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΠΛΗΝ ΔΚ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ. (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
 7. Έγκριση 5ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) για το έργο «Κατασκευή Ειδικού Σχολείου» (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
 8. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών & 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του Έργου: «ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΔΕ ΠΥΛΗΝΗΣ» (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
 9. Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Έργου : «Ανάπλαση τμήματος του οικισμού για την τουριστική προβολή της Τ.Κ. Ανθοφύτου. (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
 10. Παράταση της συνολικής προθεσμίας (χρόνου εκτέλεσης) περαίωσης της πράξης / του έργου «Βελτίωση και καθαρισμός μονοπατιών επιλεγμένων πεζοπορικών διαδρομών και σήμανση στην περιοχή του Δήμου Ναυπακτίας», στο Πρόγραμμα «Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020» – Μέτρο 19 «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD) – LEADER» Π.Α.Α. 2014-2020 (ΚΩΔ.Ο.Π.Σ.Α.Α. : 0011465843) της αναδόχου τεχνικής εταιρείας ΓΑΙΟΣΤΑΤ Ε.Ε. (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
 11. Συγκρότηση  επιτροπής   προσωρινής & οριστικής παραλαβής του έργου  «ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΔΟΠΟΙΙΑ Δ.Ε. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΠΛΗΝ Δ.Κ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ » προϋπολογισμού έργου χωρίς ΦΠΑ 316.935,48 €.  (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
 12. Συγκρότηση  επιτροπής   προσωρινής & οριστικής παραλαβής του έργου ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ Δ.Ε ΠΛΑΤΑΝΟΥ »  προϋπολογισμού έργου  χωρίς ΦΠΑ 158.870,97€. (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
 13. Συγκρότηση πενταμελούς επιτροπής παραλαβής του έργου «Εκσυγχρονισμός πεζοπορικών διαδρομών στην Δ.Ε Αποδοτίας». (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
 14. Ονοματοδοσία οδών στην κοινότητα Λυγιά.  (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
 15. Υπογραφή της ‘‘Σύμβασης Χρήσης του Συστήματος Ηλεκτρονικής Τραπεζικής Winbank’’ και της  «Σύμβασης Χορήγησης Πρόσβασης στο Σύστημα Ηλεκτρονικών Πληρωμών e-PPS» του Δήμου Ναυπακτίας με την  Τράπεζα  Πειραιώς  Α.Ε.   και παροχή εξουσιοδοτήσεων για τη διενέργεια  συναλλαγών μέσω των παραπάνω Συστημάτων. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 16. Τροποποίηση  ‘‘Σύμβασης Χρήσης του Συστήματος Ηλεκτρονικής Τραπεζικής eBanking’’ με την  Τράπεζα  Eurobank  Α.Ε.   και παροχή εξουσιοδοτήσεων για τη διενέργεια  συναλλαγών . (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 17. Εισηγητική έκθεση Δ΄ τριμήνου του έτους 2022 για την εκτέλεση του προϋπολογισμού. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 18. Συγκρότηση επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής δημοσίων συμβάσεων προμηθειών για το έτος 2023 βάσει του Ν. 4412/2016. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 19. Συγκρότηση επιτροπής παραλαβής του αντικειμένου δημοσίων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών για το έτος 2023 βάσει του Ν. 4412/2016. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 20. Συγκρότηση επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής δημοσίων συμβάσεων προμηθειών τροφίμων Παιδικών Βρεφικών Σταθμών  για το έτος 2023, βάσει του Ν. 4412/2016. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 21. Συγκρότηση επιτροπής αξιολόγησης ενστάσεων για τις δημόσιες συμβάσεις προμηθειών και παροχής υπηρεσιών κατά το στάδιο εκτέλεσης για το έτος 2023 βάσει του Ν. 4412/2016. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 22. Σύσταση επιτροπής  παροχής γνώμης προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την καταστροφή αντικειμένων που δεν έχουν καμία αξία (άρθρο 199 παρ 6 Ν.3463/06). (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 23. Διαγραφή ποσών από βεβαιωτικούς καταλόγους. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 24. Έγκριση – Ψήφιση Προϋπολογισμού Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου οικονομικού έτους 2023. (εισηγητής κ. Τσέλιος)
 25. Έγκριση-Ψήφιση  Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης  (Ο.Π.Δ.) Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου οικονομικού έτους 2023. (εισηγητής κ. Τσέλιος)
 26. Έγκριση 1ου ΑΠΕ και του 1ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου : «ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΠΡΟΣ ΚΑΣΤΡΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ» (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 27. Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών & 2ο Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. , και τμηματική αλλαγή κατόπιν αρχαιολογικών ευρημάτων του Έργου: «ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΛΥΜΑΤΩΝ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ».  (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 28. Παράταση της συνολικής προθεσμίας περαίωσης του υποέργου Α/Α 1 της πράξης 5003291, με τίτλο «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Βιολογικός Καθαρισμός) Άνω Χώρας». (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 29. Έγκριση  1ης παράτασης εργασιών του έργου «Υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ναυπακτίας»   (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 30. Ορισμός μελών σε γνωμοδοτική επιτροπή (ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού) για θέματα ανέλκυσης – απομάκρυνσης – εξουδετέρωσης ναυαγίων στη θαλάσσια περιοχή δικαιοδοσίας του Κ.Λ. Πατρών, για το έτος 2023. (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 31. Τοποθέτηση  φωτιστικού στην Ναύπακτο (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 32. Τοποθέτηση  φωτιστικού στην ΤΚ Τρικόρφου (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 33. Αποδοχή – Κατανομή πίστωσης από Κεντρικούς Αυτοτελείς πόρους έτους 2022 ποσό 36.775,00€ αποκλειστικά για κάλυψη δαπανών θέρμανσης  σχολείων  Πρωτ/θμιας & Δευτ/θμιας Εκπ/σης Δήμου Ναυπακτίας.

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ