Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ:  “Αλλού τα κακαρίσματα και αλλού γεννάνε οι κότες” κ. κ. της « Συνεργασίας πολιτών»

Published

on

Απάντηση στην ανακοίνωση της « Συνεργασίας πολιτών» για το «πανωπροίκι» και όχι μόνο, δίνει μέσα από ανακοίνωσή της η «Ενωτική πρωτοβουλία» .

Αναφέρει σε αυτή:

«Προβληματισμό προκαλεί η τελευταία πανικόβλητη ανακοίνωση από την παράταξη του δημάρχου “Συνεργασία πολιτών», για την γνωστή υπόθεση της ΔΕΥΑΝ με  τίτλο « ένα ακόμη ψέμα της                   Ενωτικής  Πρωτοβουλίας καταρρίπτεται», αναφερόμενη στην παράταξή μας, προσθέτοντας και  μιλώντας επίσης για φιάσκο  στο τουριστικό καταφύγιο και το 3ο δημοτικό σχολείο. Αμέσως μετά αυτοδιαψεύδονται: “ Η υπουργική απόφαση που προέβλεπε την απαλλαγή της ΔΕΥΑΝ από τα χρέη έναντι του εργολάβου εκδόθηκε στις 2 Μαΐου 2019”, όπως αναφέρουν οι ίδιοι στην ανακοίνωσή τους. Στη συνέχεια απολογούνται γιατί δεν έπραξαν τίποτα ώστε αυτή η απόφαση να γίνει πράξη, αγνοώντας επιμελώς ότι τον Μάιο του 2019 έγιναν εκλογές που τους ανέδειξαν δημοτική αρχή.

Για το θέμα της ΔΕΥΑΝ να πούμε στον κ. Γκίζα που προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών του, ότι ματαίως τον αναζητούσαμε όλο το διάστημα έως την ανάληψη των καθηκόντων του  ώστε να ενημερωθεί και να δραστηριοποιηθούμε από κοινού, δεδομένου ότι οι δυνατότητες παρέμβασης μας ήταν εκ του νόμου περιορισμένες, αλλά κυρίως για την ουσία της υπόθεσης, σε πολιτικό και υπηρεσιακό επίπεδο με τον νέο δήμαρχο και τον νέο περιφερειάρχη ώστε  να πράξουν τα δέοντα.

Την αλαζονεία του ως νεοεκλεγέντος δημάρχου την κατανοούμε , άλλωστε έτσι συμπεριφέρεται διαχρονικά, όχι όμως και την άγνοια του καθότι ό μέντοράς του, και πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ, ήταν εκ βαθέων πλήρης γνώστης και ενήμερος των κρίσιμων εξελίξεων. Επίσης να προσθέσουμε ότι η δυστοκία στον κλήρο διαμελισμού των ιματίων της εξουσίας μεταξύ των συνδιοικουσών παρατάξεων επιδείνωσαν περαιτέρω την κατάσταση, καθυστερώντας  να ορίσει από την πρώτη στιγμή διοίκηση στη ΔΕΥΑΝ. Η εξήγηση που δίνουμε εμείς σε αυτό είναι στην  προσπάθεια απαξίωσης του έργου της παράταξής μας  κάνουν οτιδήποτε χωρίς να τους ενδιαφέρει ότι έτσι βλάπτουν τον τόπο.

Παρά όμως όλες τις αστοχίες και παραλήψεις σας κ. Γκίζα το ερώτημα είναι ένα και βασανιστικό: Γιατί τρία χρόνια τώρα δεν απαίτησε ο Δήμαρχός μας από τον Περιφερειάρχη, να ερευνήσει και να αναλάβει τις διαπιστωμένες ευθύνες της η Περιφέρεια και οι υπηρεσίες της για το έργο της αποχέτευσης. Να εφαρμόσουν άμεσα όπως είχαν εντολή την απόφαση με την βούλα και την υπογραφή του υπουργού υποδομών, η οποία εκδόθηκε  κατόπιν εισηγητικής γνωμοδότησης του ανώτατου Συμβουλίου Δημοσίων Έργων, απόφαση η οποία απαλλάσσει την ΔΕΥΑΝ και τους Ναυπάκτιους από δυο εκατομμύρια ευρώ πλέον ΦΠΑ. Απλά, χωρίς περιστροφές, παρερμηνείες και παρεξηγήσεις, χωρίς να κρύβεστε όπως κάνετε μέχρι τώρα.

Όσον αφορά την αναφορά σας στο 3ο δημοτικό σχολείο, σας  είναι παντελώς αδιάφορο το θέμα  κ. Δήμαρχε, σε σας και τους συμπορευόμενους σας , διότι διαφορετικά είτε θα προσκομίζατε τα συμπληρωματικά στοιχεία που προκύπτουν από τη γνωμοδότηση του ΣτΕ ώστε να επανεξετάσει  το θέμα, είτε θα αναζητούσατε κάποια άλλη λύση. Βαλτώσατε και δεν κάνετε ούτε το ένα ούτε το άλλο, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά την υποκρισία σας.

Για το τουριστικό καταφύγιο, τρία χρόνια μετά, μιλάνε τα γεγονότα πλέον και σας παραπέμπουμε στην πρόσφατη προκήρυξη του Δήμου Βόνιτσας για τουριστικό καταφύγιο   https://www.aktiovonitsa.gov.gr/?p=4349 και σε σχετικό κατατοπιστικό δημοσίευμα για το θέμα αυτό https://antenna-star.gr/trechei-tin-pempti-diakiryxi-ergoy-katafygio-toyristikon-skafon,  με χρήματα της περιφέρειας, την ίδια περίοδο που σας φωνάζαμε να προχωρήσετε με τον ίδιο τρόπο και το δικό μας. Σημειωτέον ότι εμείς είχαμε  πρόσθετα  και τα πλεονεκτήματα του intereg με δύο εκατομμύρια ευρώ  καθώς και την ευθύνη της Περιφέρειας να συμβάλει στην κατασκευή του, όπως προκύπτει από το τότε διεθνές εταιρικό συμφωνητικό. Με τις καταστροφικές επιλογές δυστυχώς  του κ. Γκίζα και της συμπαράταξης της διοίκησης καταλήξαμε σε παγκάκια.

Όμως το μαρτύριο της δημοτικής αρχής δεν τελειώνει εδώ καθώς ακολουθεί η ανάπλαση του κέντρου της πόλης με την απομάκρυνση των αμιαντοσωλήνων και την διευθέτηση των όμβριων καθώς  και το Ξενία, έργα  που έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί και να λειτουργούν. Τα περιθώρια λιγοστεύουν και δεν μπορείτε να κρύβεστε ούτε εδώ για πολύ ακόμα κ. Δήμαρχε.

Με όλα αυτά δυστυχώς , επιβεβαιώνεται πλήρως η παταγώδης αποτυχία αυτής της δημοτικής αρχής  σε όλα τα σοβαρά ζητήματα και αναζητά απεγνωσμένα σωσίβιο για την ανικανότητά της. Το λέει όλος ο κόσμος, αλλά και στελέχη της παραδέχονται κατ ιδίαν τα λάθη, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η καινούργια κρίση οδηγεί πλέον σε παράλυση υλοποίησης έργων που θα έδιναν προοπτικές ανάπτυξης στον τόπο.

Τέλος κύριοι της δημοτικής αρχής ο κόσμος δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ όπως πριν. Μετά από τόσες κρίσεις έχει καταπονηθεί και υποφέρει τόσο πολύ που μόνο θυμό και αγανάκτηση προκαλείτε, κανένας δεν σας πιστεύει, προσπαθήστε τουλάχιστον να μην προκαλείται την κοινωνία».

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την Πέμπτη 30/6 Δημοτικό Συμβούλιο για το μέλλον της Ανάπλασης

Published

on

By

Την Πέμπτη 30  Ιουνίου 2022  και  ώρα  18:30 θα έρθει προς συζήτηση στο  Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ναυπακτίας το έργο της Ανάπλασης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προέδρου του Σώματος θα γίνει  Συζήτηση – ενημέρωση για την εξέλιξη του έργου «Αστική Ανάπλαση εντός Ιστορικού Κέντρου Πόλεως Ναυπάκτου» και λήψη απόφασης για την συνέχιση ή μη της υλοποίησης του υπόλοιπου ανεκτέλεστου τμήματος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος: Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι

Published

on

By

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των υπόγειων  συστημάτων  κάδων απορριμμάτων σε 14 σημεία του κέντρου της Ναυπάκτου. Το έργο με προϋπολογισμό 218.656,64 ευρώ αφορά συγκεκριμένα στην εγκατάσταση «Ημιυπόγειου και Υπόγειου Συστήματος Συλλογής Απορριμμάτων για την Αισθητική Αναβάθμιση Αστικού Εξοπλισμού Κοινοχρήστων Χώρων».

Έναν μήνα περίπου μετά την υπογραφή της  σύμβασης του έργου με τον ανάδοχο εργολάβο ξεκίνησαν οι εργασίες και τοποθετήθηκαν οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι.

Με την τοποθέτηση των κάδων επιτυγχάνεται:

·         Αισθητή μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

·         Βελτίωση της εικόνας του δημόσιου χώρου

·         Τα πεζοδρόμια είναι καθαρότερα

·         Τα σκουπίδια δεν είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες

·         Αποτελεσματική αντιμετώπιση των οσμών

·         Μεγαλύτερη ασφάλεια λόγω της υπογειοποίησης

·         Εξάλειψη της πιθανότητας μετακίνησης των κάδων

·         Ευκολότερη αποκομιδή των απορριμμάτων

·         Χαμηλότερο κόστος λειτουργίας συγκριτικά με άλλα συστήματα συλλογής απορριμμάτων

·         Χαμηλότερο κόστος κατανάλωσης καυσίμων, καθώς για την αποκομιδή απαιτούνται ελαφρότερα μέσα (διαξονικά απορριμματοφόρα).

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Θωμάς Κοτρωνιάς, δήλωσε σχετικά:

«Προχωρούμε σε μία ακόμη παρέμβαση με θετικό πρόσημο για την προστασία του περιβάλλοντος και την αισθητική αναβάθμιση του κέντρου της πόλης της Ναυπάκτου. Σε συνεργασία με τα στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, επιθυμία μας είναι να δρομολογήσουμε την εγκατάσταση και άλλων υπόγειων και ημιυπόγειων συστημάτων λαμβάνοντας ωστόσο υπ’ όψιν τις αντικειμενικές δυσκολίες, όπως τα υπόγεια δίκτυα και τις σωληνώσεις που ήδη υπάρχουν.  Βασική μας στόχευση συνεχίζει να είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών μας».

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο εγγύς μέλλον η ενημέρωση για την Ανάπλαση

Published

on

By

Πραγματοποιήθηκε χθες  22 Ιουνίου 2022 η πρώτη δια ζώσης, μετά την περίοδο των δυο ετών της πανδημίας,   συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας.

Τον δήμαρχο Ναυπακτίας  και τους δημοτικούς συμβούλους υποδέχτηκε πανό κρεμασμένο στον χώρο έξω από την αίθουσα του συμβουλίου, το οποίο ανάρτησε η Συντονιστική Επιτροπή για το έργο της  ανάπλασης.

Με την ενημέρωση για το θέμα της ανάπλασης να εκκρεμεί, ανακοινώθηκε από τον δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα πως θα γίνει διεξοδική συζήτηση επ’ αυτού πολύ σύντομα «και σε όλο του το μεγαλείο», σε χρόνο που θα αποφασιστεί από τον ίδιο τον Δήμαρχο. Σε αναμονή λοιπόν της ενημέρωσης και των εξελίξεων…

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ