Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: «Επικίνδυνη αφέλεια ή θράσος;»

Published

on

Ανταπαντά στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία πολιτών» η «Ενωτική πρωτοβουλία», με θέμα την κατεδάφιση της εξέδρας στο μώλο στο Κρυονέρι.  Αναφέρει σε ανακοίνωσή της :

«Κύριε Γκίζα, χαιρόμαστε κατά αρχήν που απαντήσατε εσείς και η παράταξή σας στην ανακοίνωσή μας για το λυπηρό γεγονός στο οποίο παράνομα όπως φαίνεται προβήκατε, της κατεδάφισης δηλαδή της βάσης της ιστορικής προβλήτας στον μόλο του Κρυονερίου, κάτι που αποφεύγατε γενικά έως τώρα σε προηγούμενες δημόσιες κριτικές μας.

Δεν θα μπούμε στον κόπο να απαντήσουμε τα ίδια που αναφέρουμε στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας. Σας δόθηκε άλλωστε η απάντηση από τον αρμόδιο προϊστάμενο της υπηρεσίας νεωτέρων μνημείων κ. Γιώργο Παπανδρέου, σε τηλεοπτική συζήτηση που έγινε για το θέμα αυτό στην εκπομπή «εκ του σύνεγγυς» του nafpaktianews.gr  με συντονιστή τον κ.  Γιάννη Κοριαλά,(μπορεί όποιος δεν την  έχει δει  να προβάλει το απόσπασμα  και να βγάλει τα συμπεράσματα του).

Ενδεικτικά ανέφερε ότι: α)Πριν γίνει οτιδήποτε ο νομέας ή ο κάτοχος(εν προκειμένω ο Δήμος) έπρεπε να υποβάλει σχετικό αίτημα στην υπηρεσία του και επειδή αφορά και τον βυθό στην εφορεία εναλίων η οποία σε συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού διαχειρίζεται αυτά τα θέματα. β)Αναφέρει ότι το κτίσμα δεν έπρεπε να κατεδαφιστεί λόγω της μοναδικότητας και της ιδιαίτερης ιστορικής αξίας των έργων του μόλου του Κρυονερίου ως τερματικός σταθμός των συρμών του τραίνου. γ) Επισημαίνει πως σε κάθε περίπτωση (κατεδάφισης ή όχι) έπρεπε να υπάρχουν γνωματεύσεις  τη υπηρεσίας του και της εφορίας των εναλίων αρχαιοτήτων καθώς και παρουσία. Τέλος επισήμανε ότι οι φορείς και εν προκειμένω  ο Δήμος μας αν δεν γνωρίζουν πρέπει να ρωτάνε και να ενημερώνονται.

Σας ρωτάμε λοιπόν κ. Γκίζα, μιας και αναφέρεστε στον δικό μας τότε αντιδήμαρχο πολιτισμού κ. Σιαμαντα, ο δικός σας εξαφανισμένος,  αρμόδιος αντιδήμαρχος έπραξε κάτι έως τώρα? και αν δεν γνώριζε αυτός, δικαιολογείται εσείς κ. Γκίζα ως νομικός και κυρίως ως υπεύθυνος δήμαρχος που χειρίζεται τις τύχες μας να μην γνωρίζετε?

ΥΓ. Σας υπενθυμίζουμε ότι η παράταξή μας με τα άξια στελέχη της, ένας εκ των οποίων και ο κ. Σιαμαντάς, από την θέση του αρμόδιου αντιδημάρχου αλλά και προέδρου της Αιτωλικής Αναπτυξιακής, ευθύνονται πράγματι για το μεγάλο ενδιαφέρον ως οφείλαμε και το έργο μας, για τους συνδημότες μας στον Γαλατά. Αναρριχητικό  πεδίο και ορειβατικά μονοπάτια Βαράσοβας , Γήπεδο, ένταξη στο Λιμενικό μας  Ταμείο, Κ.Α.Π.Η., Παιδική χαρά, Κ.Δ.Α.Π, Πλατεία κλπ. Περιμένουμε μετά από δυόμισι χρόνια και το δικό σας πρώτο  σημαντικό έργο στην περιοχή και θα σας το αναγνωρίσουμε με κάθε ειλικρίνεια».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στη διάθεση των πολιτών η θερμαινόμενη αίθουσα του ΚΑΠΗ Ναυπάκτου

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, για την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων η Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης-Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας έχουν μεριμνήσει για τη διάθεση της εξής θερμαινόμενης αίθουσας:

  • ΚΑΠΗ Ναυπάκτου | Σμηναγού Πλαστήρα 3, Κεφαλόβρυσο

Η αίθουσα θα παραμείνει ανοικτή τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου και την Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022.

Στους χώρους θα τηρούνται αυστηρά οι κανόνες υγιεινής  και ασφάλειας που προβλέπονται βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID19.  Η χρήση προστατευτικής μάσκας κατά τη διάρκεια παραμονής των πολιτών στους χώρους είναι υποχρεωτική.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Χωρίς υλικό προς επεξεργασία…

Published

on

By

Το να αντιμετωπίζουμε προβλήματα και να τα λύνουμε με τη δράση, τη φαντασία και την αποφασιστικότητά μας είναι το μυστικό μιας ευτυχισμένης ζωής. Όλα τα νέα     τεχνολογικά εργαλεία, συνοδευόμενα από τη συνεχή αναζήτηση ευκολιών και ανέσεων, δεν κάνουν τίποτε άλλο. Ακόμη και σήμερα όμως, οι κοινωνιολογικές έρευνες για την ευτυχία των προσώπων αποκαλύπτουν τα ίδια ποσοστά υποκειμένων που εμφανίζονται ανικανοποίητα.

Το διαδίκτυο μας προσφέρει μια πρωτόγνωρη ποσότητα δυνατοτήτων, επιτρέποντας σε όποιον έχει μια μικροσκοπική ηλεκτρονική συσκευή στην τσέπη του να διαθέτει πρόσβαση σε απέραντη γνώση, σε κάθε τόπο και σε απευθείας σύνδεση. Αυτό το απίστευτο θαύμα της τεχνολογίας, όπως και πολλά άλλα, έχει και την  σκοτεινή του πλευρά.

Σε νεώτερες ηλικίες θεωρούσαμε  ότι αυτό που μας εμπόδιζε να υλοποιήσουμε κάθε επιθυμία μας ήταν η έλλειψη γνώσης. Σήμερα, αν θέσουμε  ένα ερώτημα στο Google, ο αριθμός των απαντήσεων που θα μας δοθούν θα ξεπερνά τα δύο ή τρία εκατομμύρια, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορέσουμε  ποτέ να τις διαβάσουμε  όλες ή έστω να φανταστούμε  το περιεχόμενό τους.

Αν προηγούμενα το πρόβλημα ήταν η έλλειψη γνώσης, σήμερα είναι η υπεραφθονία της και αυτό το πράγμα μας τρομάζει  εξίσου.

Μια άλλη παράπλευρη ζημιά, είναι η απώλεια της ικανότητας να σκεφτόμαστε μακρόπνοα. Έχουμε όλο και λιγότερη υπομονή, μολονότι γνωρίζουμε ότι, για να πετύχουμε    μεγάλους στόχους, πρέπει να ξέρουμε να περιμένουμε.

Σήμερα θέλουμε τα πάντα και αμέσως.  Όταν η σύνδεση με το διαδίκτυο είναι αργή, νιώθουμε  αμέσως απογοήτευση και οργή.  Δεν είμαστε  πλέον ικανοί να περιμένουμε.

Μια άλλη αξιοσημείωτη παράπλευρη ζημιά είναι η απώλεια της ικανότητας να αποθηκεύουμε πληροφορίες στο νου μας. Είμαστε όλο και λιγότερο ικανοί να αφομοιώνουμε τη γνώση και να τη διατηρούμε στη μνήμη μας και ο λόγος είναι κατεξοχήν πρακτικός. Σήμερα οι πληροφορίες είναι περισσότερο διαθέσιμες από όσο υπήρξαν οποτεδήποτε άλλοτε. Για να βρούμε μια σημαντική πληροφορία, δεν χρειάζεται πλέον να μελετήσουμε εκατοντάδες ή χιλιάδες βιβλία στη βιβλιοθήκη.  Μπορούμε να κάνουμε τις έρευνές μας καθισμένοι άνετα στον καναπέ του σπιτιού μας.

Τελικά δεν οφείλουμε πλέον να φορτώνουμε το φτωχό μας μυαλό με πληροφορίες, που σήμερα είναι όλο και περισσότερο διαθέσιμες ή μπορούμε να τις συμβουλευτούμε σε κάποιον server. Αυτές οι πληροφορίες όμως, καθώς βρίσκονται σε έναν τόπο διαφορετικό από το μυαλό μας, δεν φιλτράρονται από τη σκέψη μας. Δεν περνούν μια περίοδο «επώασης» ούτε αναπτύσσονται μέσα μας. Έτσι, εμείς δεν τις επεξεργαζόμαστε ούτε συνειδητά ούτε ασυνείδητα.

Ο νους εργάζεται, ανακυκλώνει δεδομένα και πληροφορίες, ακόμη και αν εμείς δεν το συνειδητοποιούμε. Όταν όμως οι πληροφορίες που προορίζονται για τον εγκέφαλό μας παραμένουν στους servers, το πιο σημαντικό όργανό μας μένει χωρίς υλικό προς επεξεργασία…

Μακροπρόθεσμα αυτό το φαινόμενο θα έχει αρνητική επίπτωση στην ανθρώπινη δημιουργικότητα.  Όταν μια σελίδα στο διαδίκτυο εκφράζει μια ιδέα αντίθετη από τη δική μας, που δεν μας αρέσει, αντί να σκεφτούμε τους λόγους που οδήγησαν στη διατύπωσή της   ή και να σκεφτούμε θέσεις και επιχειρήματα για να υποστηρίξουμε τη δική μας άποψη και να αντικρούσουμε την άλλη, περιοριζόμαστε στο να πατήσουμε το πλήκτρο «cancel»…

Στη διάρκεια των ωρών που περνάμε καθημερινά στο διαδίκτυο, θα μπορούσαμε να μη συναντήσουμε κανέναν διαφορετικό από μας.  Όμως ο κόσμος offline, από την ίδια του τη φύση βασίζεται στη σύγκρουση. Κάποιοι σκέφτονται όπως εμείς, άλλοι διαφωνούν και εμείς, από τη μεριά μας, αποστρεφόμαστε και απορρίπτουμε τις ιδέες άλλων, μια και τελικά είμαστε προορισμένοι να ζούμε σε αυτόν τον κόσμο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δικαίωση του ΕΚΝΔ από τον Συνήγορο του Πολίτη για παράνομη απόλυση στον Δήμο Ναυπακτίας λόγω ηλικιακών διακρίσεων- Ο Δήμος Ναυπακτίας ακούει;

Published

on

By

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, μετά τον χαρακτηρισμό ως παράνομης της απόλυσης εργαζόμενης από τον Δήμο Ναυπακτίας.

Αναφέρει η ανακοίνωση:

“Από την πρώτη στιγμή της απόλυσης της συναδέλφισσας καθαρίστριας, το ΕΚΝΔ κατήγγειλε την απόλυση ως παράνομη και αντίθετη προς τη νομοθεσία περί καταπολέμησης πάσης φύσεως διακρίσεων και εν προκειμένω, λόγω ηλικίας.

Το ΕΚΝΔ στήριξε έμπρακτα την απολυμένη καθαρίστρια στην ορισθείσα από την Επιθεώρηση Εργασίας τριμερή συνάντηση για τις 23/11/2021, στην οποία όμως ο Δήμος Ναυπακτίας δεν απέστειλε εκπρόσωπο.

Ο φάκελος παραπέμφθηκε λόγω αρμοδιότητας στον Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος με το από 20/1/2022 πόρισμά του, δικαιώνει την απολυμένη καθαρίστρια και την νομική επιχειρηματολογία του ΕΚΝΔ και προτείνει την επάνοδο της απολυμένης καθαρίστριας στη θέση εργασίας της.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη και με γνώμονα το συμφέρον της απολυμένης συναδέλφισσας, αλλά και το γενικότερο συμφέρον της τοπικής κοινωνίας, το ΕΚΝΔ καλεί τον Δήμο Ναυπακτίας να:

  • Προβεί άμεσα στην επάνοδο της απολυμένης συναδέλφισσας στη θέση εργασίας της
  • Καταβάλλει αναδρομικά τους μισθούς από την ημερομηνία απόλυσης
  • Καταβάλλει όλες τις ασφαλιστικές εισφορές που αφορούν στο διάστημα απόλυσης

Τέλος, καλούμε τον Δήμο Ναυπακτίας να εναρμονίσει τον τρόπο λειτουργίας του σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ν. 4443/2016, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον φαινόμενα διακρίσεων σε θέματα εργασίας”.

                          ΑΠΟ ΤΟ Ε.Κ.Ν.Δ.

Η Απόφαση του Συνήγορου  του Πολίτη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ