Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» : Στην μνήμη του Κώστα Καρακώστα

Published

on

Πόσο ο γρήγορα περνάει ο καιρός!

«Πέρασε ένας χρόνος από τότε που έφυγε από κοντά μας ο Κώστας, παίρνοντας μαζί του μετά από λίγες μέρες και την αγαπημένη του Νικολίτσα. Λείπει στην οικογένεια του, τους φίλους και συγγενείς του, λείπει από εμάς αλλά και από τον δημόσιο διάλογο, τις ιδέες και τις σκέψεις του, τα όνειρα του γι αυτή την πόλη.

Μπορούσε κάποιος να συμφωνούσε η να διαφωνούσε, δεν έπαυε όμως να είναι συναρπαστική πολλές φορές η όποια αντιπαράθεση μαζί του, με φίλους και αντιπάλους στα πολιτικά δρώμενα όπως επίσης, όλοι έδιναν ιδιαίτερη βαρύτητα στις απόψεις του. Ακόμα και στις επιθέσεις που δεχόταν και στις στεναχώριες, απαντούσε με ένα «όλα καλά» και έκλεινε το θέμα εκεί.

Δεν κρατούσε ποτέ  κακία στους αντιπάλους του αλλά και τους υπερασπιζόταν όταν χρειάστηκε πολλές φορές «δεν μετανιώνω για τις συνεργασίες μου με αυτούς που έφυγαν από την παράταξη, τους τιμώ αντίθετα γιατί με την συνεργασία μας τέσσερα χρόνια η ομάδα που διοίκησε το δήμο Ναυπακτίας υπό τον Τάκη Λουκόπουλο κατέγραψε πολλές θετικές παρεμβάσεις στις οποίες συμμετείχαμε και δουλέψαμε όλοι» έλεγε και έγραφε.

Τη ζωή του την αφιέρωσε στα κοινά από όλες τις θέσεις που βρέθηκε, στην εκπαίδευση στην πολιτική, στο δήμο. Ήταν ο άνθρωπος που άνοιγε δρόμους, έδινε οράματα και έθετε στόχους.

«Στόχους να έχουμε, άμα έχουμε στόχους θα βρούμε τρόπους να τους πετύχουμε» έλεγε πολλές φορές και αφιερώθηκε σε αυτό με ατέλειωτη μελέτη, ξενύχτια αγώνες, τις περισσότερες φορές μόνος του και μετά οι συζητήσεις, η διαβούλευση, οι κριτικές που μπορεί να του στοίχησαν ποτέ όμως δεν τον λύγισαν, πάντα στην πρώτη γραμμή για το δίκιο, για τον συνάνθρωπο, για την Ναύπακτο που τόσο πολύ αγάπησε.

Και του δόθηκε η ευκαιρία, την έδωσε η ψήφος των δημοτών μας που ανέδειξε την παράταξή μας την Ενωτική Πρωτοβουλία στη διοίκηση του δήμου, και δεν την άφησε. Ανέλαβε το δυσκολότερο κομμάτι  την παραγωγή έργων, έργα που θα επέλυαν χρόνια προβλήματα αλλά και θα σηματοδοτούσαν το μέλλον.

Εμπνευστής όλων των σημαντικών έργων τα οποία το ένα συμπλήρωνε το άλλο και όλα μαζί το πάζλ για μια όμορφη πόλη «που να αξίζει να ζεις αλλά αξίζει και να την επισκεφτείς», όπως διαρκώς τονίζει ο αρχηγός της παράταξης μας ο Τάκης ο Λουκόπουλος. Να προετοιμάσει την νέα κατάσταση για το περιβάλλον με αναβάθμιση του χώρου ταφής απορριμμάτων με εργοστάσιο επεξεργασίας και απόρριψης μόνο των υπολειμμάτων, ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, πράσινο σημείο, οργανικά απόβλητα, έργα  που θα κάνουν μια πόλη καθαρή αλλά και θα γλυτώσουμε πρόστιμα και επιβαρύνσεις των δημοτών μας.

Να «κουμπώσουν» όλα αυτά με την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού, τις νέες αποχετεύσεις για καθαρή θήλασα και αυτά στη συνέχεια αρμονικά να συνδεθούν, με τις αναπλάσεις, τις αντικαταστάσεις αμιαντοσωλήνων και αποχετεύσεων, με παράλληλα έργα ανάδειξης της «καστρούπολης»   και να προστεθεί σε αυτά ο πολιτισμός και η ιστορία με το «Ξενία», αλλά και η ανάπτυξη με το τουριστικό καταφύγιο  καθώς και πλήθος μικρότερων έργων.

Και όλα αυτά με χρηματοδοτήσεις από δώδεκα ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα που απαιτούσαν γνώσεις κινητοποίηση του υπηρεσιακού μηχανισμού με  την πειθώ, απεχθανόταν πάντα ότι είχε να κάνει με ποινές και τιμωρίες, με φακέλους έργων στα υπουργεία την περιφέρεια και παντού.

Δεν δίστασε όμως να αναμετρηθεί με προβλήματα που ταλάνιζαν την πόλη και βασάνιζαν τους δημότες για πολλά χρόνια. Η δόμηση της Παλαιοπαναγιάς, η νομιμοποίηση δεκάδων διαμερισμάτων που είχαν κριθεί κατεδαφιστέα, η λύση του οικιστικού και ο υπερδιπλασιασμός του συντελεστή δόμησης  στην πόλη ώστε να λάβουν μεγαλύτερη αξία οι περιουσίες των συμπολιτών μας.

Αυτά και πολλά άλλα, μικρά και μεγάλα, είναι ένας ατελείωτος κατάλογος που άνοιξαν δρόμους  και ορίζοντες   να συνεχίσουμε το όραμα και την προσπάθεια η Ναύπακτος και η Ναυπακτία να καταλάβει στο χάρτη τη θέση που τις αξίζει και γιατί όχι  να τα βλέπει και αυτός,  γιατί όπως του άρεσε να τραγουδάει: « όσες και αν χτίζουν φυλακές και αν ο κλοιός στενεύει, ο νους μας είναι αληταριό που όλο θα δραπετεύει».

Κώστα σε ευχαριστούμε για όλα, αιώνια η μνήμη σου!»

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Αλλάζουμε πλεύση» και νέος υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπακτίας ο Ανδρέας Κωνσταντόπουλος

Published

on

By

Με το μήνυμα “Αλλάζουμε πλεύση, για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για εμάς, τα παιδιά μας και την Ναυπακτία μας”, ανακοίνωσε την απόφασή του ο Ανδρέας Κωσταντόπουλος να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπακτίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023.

Προτάσσοντας την θέληση, τη γνώση, την πείρα και την αποφασιστικότητα των ανθρώπων που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού “Αλλάζουμε πλεύση”, ο Ανδρέας Κωσταντόπουλος στο βίντεο της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του, μίλησε για μία νέα εποχή για τον Δήμο Ναυπακτίας.

Ανέφερε οτι παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει στο παρελθόν, ο Δήμος Ναυπακτίας δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει έναν σύγχρονο βηματισμό και δεν έχει την εικόνα ενός Δήμου που κοιτάει προς το μέλλον, όπως του αξίζει, γεγονός που τον οδήγησε στο να θέσει υποψηφιότητα για τον Δήμο Ναυπακτίας.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε και στο μήνυμά του: “Είμαι ένας νέος άνθρωπος με βαθειές ρίζες στη Ναυπακτία και όνειρα για το μέλλον της, η Ναυπακτία είναι ένας τόπος φιλόξενος και ευλογημένος που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κανέναν άλλον στην Ελλάδα.

Σήμερα στην εποχή της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης που η πληροφορία ταξιδεύει γρήρορα, που τα αποτελέσματα απαιτείται να είναι μετρήσιμα, που η ανάπτυξη μετριέται με βάση την αειφορία, που η γνώση έχει συσσωρευτεί, δεν έχουμε καμία δικαιολογία χρειάζεται να αλλάξουμε πλεύση άμεσα και οργανωμένα!

Το μήνυμα της υποψηφιότητας του Ανδρέα Κωσταντόπουλου με τον συνδυασμό του “Αλλάζουμε πλεύση”.

Αλλάζουμε  πλεύση 

Καιρός  ήτανε ….

Ήρθε  η ώρα για τη Ναυπακτία μας !

Μέχρι χθες αλλάζανε πλεύση ο τουρισμός, οι επενδύσεις, τα ευρωπαϊκά κονδύλια, η ανάπτυξη.

 Προσπαθήσαμε … μα άλλοι προορισμοί αποδείχθηκαν πιο οργανωμένοι,  πιο δεκτικοί, πιο αποτελεσματικοί.

 Βαρεθήκαμε να βλέπουμε τον πλούτο να αλλάζει πλεύση σαν πλησιάζει στη Ναυπακτία

και αποφασίσαμε να αλλάξουμε πλεύση εμείς !

Μόνο έτσι μπορεί να γίνει  η πραγματική αλλαγή, για τον τόπο μας, για όλους μας!

Με γνώμονα έναν σύγχρονο δημοτικό σχεδιασμό που στόχο έχει να βελτιώσει την καθημερινότητα και την ευημερία όλων όσων ζουν,  εργάζονται, μεγαλώνουν και αγαπούν την Ναυπακτία  θέλουμε να αλλάξουμε πλεύση προς τον 21ο αιώνα της βιώσιμης ανάπτυξης, της τεχνολογικής έκρηξης, της συνεργασίας για τις επενδύσεις, Δήμος και πολεοδομία στην υπηρεσία της ανάπτυξης και όχι των μικροσυμφερόντων.

του τουρισμού με τελικό στόχο έναν τουρισμό υψηλής ποιότητας που αξίζει στον τόπο μας, που συνδυάζει ένα υπέροχο παραλιακό μέτωπο με ιστορία και δυνατότητες  και ένα πλούσιο τοπίο που εκτείνεται από το βουνό μέχρι τη θάλασσα.

Είμαι ένας νέος άνθρωπος με βαθιές ρίζες στη Ναυπακτία  και όνειρα για το μέλλον της,  η Ναυπακτία είναι ένας τόπος φιλόξενος και ευλογημένος που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κανέναν άλλον στην Ελλάδα.

Σήμερα στην εποχή της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης που η πληροφορία ταξιδεύει γρήρορα, που τα αποτελέσματα απαιτείται να είναι μετρήσιμα, που η ανάπτυξη μετριέται με βάση την αειφορία, που η γνώση έχει συσσωρευτεί,  δεν έχουμε καμία δικαιολογία χρειάζεται να αλλάξουμε πλεύση άμεσα και οργανωμένα!

Αφού μάθατε αγαπητοί μου συμπολίτες το όνομα της παράταξής μας, την οποία εκπροσωπώ και θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπακτίας στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου του 2023, σας καλώ να συμμετέχετε σε αυτή την αλλαγή πλεύσης!

Είμαι σίγουρος ότι έχουμε τη θέληση, τη γνώση, την πείρα και την αποφασιστικότητα για να τα αλλάξουμε όλα!

 Αλλάζουμε πλεύση λοιπόν, για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για εμάς, τα παιδιά μας και την Ναυπακτία μας!”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκινά άμεσα το έργο στερέωσης και ανάδειξης του Ενετικού Λιμανιού

Published

on

By

Στη Ναύπακτο βρέθηκαν λίγο πριν την έναρξη του σημαντικού έργου στερέωσης, αποκατάστασης και ανάδειξης του Ενετικού Λιμανιού ο ανάδοχος εργολάβος, οι επιβλέποντες μηχανικοί της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και οι εκπρόσωποι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος όπου και συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Ναυπακτίας κ. Βασίλη Γκίζα.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Παπαϊωαννίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας κ. Σπύρος Τσέλιος και στενοί συνεργάτες.

Με συνολικό αρχικό προϋπολογισμό 1.775.000 ευρώ, το έργο είναι ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων.

Όπως διαβεβαίωσαν τόσο ο εργολάβος όσο και οι επιβλέποντες του έργου, οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα και προβλέπουν την αποκατάσταση των σπηλαιώσεων, νέα αρμολογήματα, τσιμεντοενέσεις, καθαρισμό και εξυγίανση του πυθμένα, αντικατάσταση των θραυσμένων λίθων και συμπλήρωση υλικού, κατασκευή νέου καταστρώματος από φυσικούς λίθους, συντήρηση των κρίκων περίδεσης του 19ου αιώνα, αλλά και νέο εξοπλισμό όπως ανοξείδωτους κρίκους περίδεσης, δέστρες, πυργίσκους τροφοδοσίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με τον Τάκη Λουκόπουλο ο Κώστας Πλούμης

Published

on

By

Με ανακοίνωσή της η “Ενωτική πρωτοβουλία” καλωσορίζει τον Κώστα Πλούμη και την συμπόρευσή του με την παράταξη για τις  δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Αναφέρει η ανακοίνωση:

“Εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου συνεχίζουμε να ενώνουμε δυνάμεις και καλωσορίζουμε στην παράταξή μας την Ενωτική Πρωτοβουλία  τον γνωστό επιχειρηματία της πόλης μας κ. Κώστα Πλούμη.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ