Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» : Στην μνήμη του Κώστα Καρακώστα

Published

on

Πόσο ο γρήγορα περνάει ο καιρός!

«Πέρασε ένας χρόνος από τότε που έφυγε από κοντά μας ο Κώστας, παίρνοντας μαζί του μετά από λίγες μέρες και την αγαπημένη του Νικολίτσα. Λείπει στην οικογένεια του, τους φίλους και συγγενείς του, λείπει από εμάς αλλά και από τον δημόσιο διάλογο, τις ιδέες και τις σκέψεις του, τα όνειρα του γι αυτή την πόλη.

Μπορούσε κάποιος να συμφωνούσε η να διαφωνούσε, δεν έπαυε όμως να είναι συναρπαστική πολλές φορές η όποια αντιπαράθεση μαζί του, με φίλους και αντιπάλους στα πολιτικά δρώμενα όπως επίσης, όλοι έδιναν ιδιαίτερη βαρύτητα στις απόψεις του. Ακόμα και στις επιθέσεις που δεχόταν και στις στεναχώριες, απαντούσε με ένα «όλα καλά» και έκλεινε το θέμα εκεί.

Δεν κρατούσε ποτέ  κακία στους αντιπάλους του αλλά και τους υπερασπιζόταν όταν χρειάστηκε πολλές φορές «δεν μετανιώνω για τις συνεργασίες μου με αυτούς που έφυγαν από την παράταξη, τους τιμώ αντίθετα γιατί με την συνεργασία μας τέσσερα χρόνια η ομάδα που διοίκησε το δήμο Ναυπακτίας υπό τον Τάκη Λουκόπουλο κατέγραψε πολλές θετικές παρεμβάσεις στις οποίες συμμετείχαμε και δουλέψαμε όλοι» έλεγε και έγραφε.

Τη ζωή του την αφιέρωσε στα κοινά από όλες τις θέσεις που βρέθηκε, στην εκπαίδευση στην πολιτική, στο δήμο. Ήταν ο άνθρωπος που άνοιγε δρόμους, έδινε οράματα και έθετε στόχους.

«Στόχους να έχουμε, άμα έχουμε στόχους θα βρούμε τρόπους να τους πετύχουμε» έλεγε πολλές φορές και αφιερώθηκε σε αυτό με ατέλειωτη μελέτη, ξενύχτια αγώνες, τις περισσότερες φορές μόνος του και μετά οι συζητήσεις, η διαβούλευση, οι κριτικές που μπορεί να του στοίχησαν ποτέ όμως δεν τον λύγισαν, πάντα στην πρώτη γραμμή για το δίκιο, για τον συνάνθρωπο, για την Ναύπακτο που τόσο πολύ αγάπησε.

Και του δόθηκε η ευκαιρία, την έδωσε η ψήφος των δημοτών μας που ανέδειξε την παράταξή μας την Ενωτική Πρωτοβουλία στη διοίκηση του δήμου, και δεν την άφησε. Ανέλαβε το δυσκολότερο κομμάτι  την παραγωγή έργων, έργα που θα επέλυαν χρόνια προβλήματα αλλά και θα σηματοδοτούσαν το μέλλον.

Εμπνευστής όλων των σημαντικών έργων τα οποία το ένα συμπλήρωνε το άλλο και όλα μαζί το πάζλ για μια όμορφη πόλη «που να αξίζει να ζεις αλλά αξίζει και να την επισκεφτείς», όπως διαρκώς τονίζει ο αρχηγός της παράταξης μας ο Τάκης ο Λουκόπουλος. Να προετοιμάσει την νέα κατάσταση για το περιβάλλον με αναβάθμιση του χώρου ταφής απορριμμάτων με εργοστάσιο επεξεργασίας και απόρριψης μόνο των υπολειμμάτων, ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, πράσινο σημείο, οργανικά απόβλητα, έργα  που θα κάνουν μια πόλη καθαρή αλλά και θα γλυτώσουμε πρόστιμα και επιβαρύνσεις των δημοτών μας.

Να «κουμπώσουν» όλα αυτά με την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού, τις νέες αποχετεύσεις για καθαρή θήλασα και αυτά στη συνέχεια αρμονικά να συνδεθούν, με τις αναπλάσεις, τις αντικαταστάσεις αμιαντοσωλήνων και αποχετεύσεων, με παράλληλα έργα ανάδειξης της «καστρούπολης»   και να προστεθεί σε αυτά ο πολιτισμός και η ιστορία με το «Ξενία», αλλά και η ανάπτυξη με το τουριστικό καταφύγιο  καθώς και πλήθος μικρότερων έργων.

Και όλα αυτά με χρηματοδοτήσεις από δώδεκα ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα που απαιτούσαν γνώσεις κινητοποίηση του υπηρεσιακού μηχανισμού με  την πειθώ, απεχθανόταν πάντα ότι είχε να κάνει με ποινές και τιμωρίες, με φακέλους έργων στα υπουργεία την περιφέρεια και παντού.

Δεν δίστασε όμως να αναμετρηθεί με προβλήματα που ταλάνιζαν την πόλη και βασάνιζαν τους δημότες για πολλά χρόνια. Η δόμηση της Παλαιοπαναγιάς, η νομιμοποίηση δεκάδων διαμερισμάτων που είχαν κριθεί κατεδαφιστέα, η λύση του οικιστικού και ο υπερδιπλασιασμός του συντελεστή δόμησης  στην πόλη ώστε να λάβουν μεγαλύτερη αξία οι περιουσίες των συμπολιτών μας.

Αυτά και πολλά άλλα, μικρά και μεγάλα, είναι ένας ατελείωτος κατάλογος που άνοιξαν δρόμους  και ορίζοντες   να συνεχίσουμε το όραμα και την προσπάθεια η Ναύπακτος και η Ναυπακτία να καταλάβει στο χάρτη τη θέση που τις αξίζει και γιατί όχι  να τα βλέπει και αυτός,  γιατί όπως του άρεσε να τραγουδάει: « όσες και αν χτίζουν φυλακές και αν ο κλοιός στενεύει, ο νους μας είναι αληταριό που όλο θα δραπετεύει».

Κώστα σε ευχαριστούμε για όλα, αιώνια η μνήμη σου!»

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η πλατεία της Κ. Δάφνης εντάχθηκε στο Πράσινο Ταμείο

Published

on

By

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου Ναυπακτίας για το έργο Ανάπλασης-Ανάδειξης του κοινόχρηστου χώρου της Κάτω Δάφνης στη θέση Αγία Παρασκευή και εντάσσεται προς χρηματοδότηση στον Άξονα Προτεραιότητας 2: «Αστική Αναζωογόνηση και Λοιπές Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου».

Με προϋπολογισμό 255.000 ευρώ, η μελέτη του έργου που συντάχθηκε από τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ναυπακτίας προβλέπει, μεταξύ άλλων, παρεμβάσεις επιστρώσεων με κυβόλιθους, φυτεύσεις και διαμορφώσεις χώρων πρασίνου με τοποθέτηση δέντρων, αλλά και διαμόρφωση δύο επιπέδων που η καθεμία αντιστοιχεί στις εκάστοτε εισόδους του Ιερού Ναού.

«Επιθυμία και στόχευσή μας ήταν εξαρχής να εξυπηρετήσουμε τη βασική ανάγκη της Κοινότητας, που δεν είναι άλλη από την ενεργοποίηση του κοινόχρηστου χώρου και την ανάδειξή του σε σημείο αναφοράς της καθημερινότητας των κατοίκων», ανέφερε με δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Παπαϊωαννίδης για να προσθέσει πως «εργαστήκαμε από κοινού με τα στελέχη των Υπηρεσιών μας, την Κοινότητα και το εκκλησιαστικό συμβούλιο, ώστε να προχωρήσουμε όλες τις διαδικασίες.  Η απόφαση του Πράσινου Ταμείου μας χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς μας φέρνει ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην πραγμάτωση του στόχου μας».

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την Πέμπτη 30/6 Δημοτικό Συμβούλιο για το μέλλον της Ανάπλασης

Published

on

By

Την Πέμπτη 30  Ιουνίου 2022  και  ώρα  18:30 θα έρθει προς συζήτηση στο  Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ναυπακτίας το έργο της Ανάπλασης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προέδρου του Σώματος θα γίνει  Συζήτηση – ενημέρωση για την εξέλιξη του έργου «Αστική Ανάπλαση εντός Ιστορικού Κέντρου Πόλεως Ναυπάκτου» και λήψη απόφασης για την συνέχιση ή μη της υλοποίησης του υπόλοιπου ανεκτέλεστου τμήματος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος: Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι

Published

on

By

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των υπόγειων  συστημάτων  κάδων απορριμμάτων σε 14 σημεία του κέντρου της Ναυπάκτου. Το έργο με προϋπολογισμό 218.656,64 ευρώ αφορά συγκεκριμένα στην εγκατάσταση «Ημιυπόγειου και Υπόγειου Συστήματος Συλλογής Απορριμμάτων για την Αισθητική Αναβάθμιση Αστικού Εξοπλισμού Κοινοχρήστων Χώρων».

Έναν μήνα περίπου μετά την υπογραφή της  σύμβασης του έργου με τον ανάδοχο εργολάβο ξεκίνησαν οι εργασίες και τοποθετήθηκαν οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι.

Με την τοποθέτηση των κάδων επιτυγχάνεται:

·         Αισθητή μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

·         Βελτίωση της εικόνας του δημόσιου χώρου

·         Τα πεζοδρόμια είναι καθαρότερα

·         Τα σκουπίδια δεν είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες

·         Αποτελεσματική αντιμετώπιση των οσμών

·         Μεγαλύτερη ασφάλεια λόγω της υπογειοποίησης

·         Εξάλειψη της πιθανότητας μετακίνησης των κάδων

·         Ευκολότερη αποκομιδή των απορριμμάτων

·         Χαμηλότερο κόστος λειτουργίας συγκριτικά με άλλα συστήματα συλλογής απορριμμάτων

·         Χαμηλότερο κόστος κατανάλωσης καυσίμων, καθώς για την αποκομιδή απαιτούνται ελαφρότερα μέσα (διαξονικά απορριμματοφόρα).

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Θωμάς Κοτρωνιάς, δήλωσε σχετικά:

«Προχωρούμε σε μία ακόμη παρέμβαση με θετικό πρόσημο για την προστασία του περιβάλλοντος και την αισθητική αναβάθμιση του κέντρου της πόλης της Ναυπάκτου. Σε συνεργασία με τα στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, επιθυμία μας είναι να δρομολογήσουμε την εγκατάσταση και άλλων υπόγειων και ημιυπόγειων συστημάτων λαμβάνοντας ωστόσο υπ’ όψιν τις αντικειμενικές δυσκολίες, όπως τα υπόγεια δίκτυα και τις σωληνώσεις που ήδη υπάρχουν.  Βασική μας στόχευση συνεχίζει να είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών μας».

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ