Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εξαπατήσατε το δημοτικό συμβούλιο, καταγγέλλει η ΑΔΚΝ

Published

on

Με αφορμή τα όσα έγιναν και ειπώθηκαν στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας καταγγέλλει τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αντώνη Φράγκο ότι εξαπάτησε το Σώμα, δίνοντας διαβεβαιώσεις περί έγκρισης της Τεχνικής Έκθεσης της υπηρεσίας από το Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για τις παρεμβάσεις που απαιτούνται στο Αλσύλλιο. Ταυτόχρονα κατηγορεί συνολικά την δημοτική αρχή  για αδιαφάνεια στην οικονομική διαχείριση και πελατειακές εξυπηρετήσεις. Αναλυτικά οι δύο ανακοινώσεις:

Εξαπάτηση δημοτικού συμβουλίου

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο (16/4/2018) εκφράσαμε τη δυσπιστία μας και την επιφυλακτικότητά μας για τις διαδικασίες που ακολουθούνται στη λήψη αποφάσεων, στη λειτουργία των θεσμικών οργάνων και στον τρόπο υλοποίησης έργων.

Σε ερώτηση μάλιστα που θέσαμε αν έχουν  εγκριθεί οι παρεμβάσεις στο αλσύλλιο του Γριμπόβου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Φράγκος μας διαβεβαίωσε ότι έχει εγκριθεί η Τεχνική Έκθεση της υπηρεσίας  με τις παρεμβάσεις που απαιτούνται από το Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ως θέμα προ Ημερήσιας Διάταξης, από το οποίο απουσιάζαμε.

Μετά από αναζήτηση που κάναμε, διαπιστώσαμε ότι ουδέποτε έχει ληφθεί τέτοια απόφαση και ως εκ τούτου δεν έχει αναρτηθεί στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ με αντίστοιχο κωδικό (ΑΔΑ). Προκύπτει, λοιπόν, ότι συνειδητά ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Φράγκος μας εξαπάτησε.

Δεν κατανοούμε τέτοιου είδους αντιμετώπιση, όταν μάλιστα αποδεδειγμένα με την παρουσία μας και τις προτάσεις μας έχουμε συμβάλει στην εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

 

Αδιαφάνεια στην οικονομική διαχείριση, πελατειακές εξυπηρετήσεις

Στο δημοτικό συμβούλιο στις 16 Απριλίου 2018 η δημοτική αρχή για άλλη μια φορά υποστήριξε ότι δεν έχει χρήματα για να εκπονήσει ολοκληρωμένη μελέτη για την ανάπλαση του αλσυλλίου του Γριμπόβου.

Δεν άργησε όμως να αυτοδιαψευστεί  μόλις λίγη ώρα αργότερα στο ίδιο δημοτικό συμβούλιο, όταν έφερε προς συζήτηση την κατανομή της πρόσθετης  έκτακτης επιχορήγησης 422.000 ευρώ που ήρθε στο Δήμο λόγω ορεινότητας.

Η συζήτηση για την κατανομή ενός τόσο μεγάλου ποσού για τα δεδομένα της εποχής (422.000 ευρώ) ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο μέσα από την εισήγηση της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού, που κάθε φορά έρχεται  στους δημοτικούς συμβούλους στο παραπέντε, λίγες μόνο ώρες πριν τη συνεδρίαση του συμβουλίου.

Είναι ξεκάθαρη η στόχευση της δημοτικής αρχής  να σκορπίζει χρήματα στερώντας από τους δημοτικούς συμβούλους τη δυνατότητα ουσιαστικού ελέγχου και κατάθεσης προτάσεων.

Δεν περιορίζεται όμως εδώ η τακτική της δημοτικής αρχής. Παρά την έντονη αντίδραση των συμβούλων της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας για την παρεμπόδισή του θεσμικού τους ρόλου για ουσιαστική ενημέρωση και άσκηση ελέγχου, ο αντιδήμαρχος κ. Καρακώστας λίγο πριν την ψήφιση του θέματος ζήτησε την περαιτέρω μείωση του ποσού που είχε προβλεφθεί για εκπόνηση μελετών προκειμένου να έχει στη διάθεσή του ένα ποσό 90.000 ευρώ για την προμήθεια οικοδομικών υλικών. Στην κριτική που του ασκήθηκε το μόνο που απάντησε είναι ότι η παράταξη Μπουλέ δεν θέλει να γίνονται έργα με αυτεπιστασία.

Η αλήθεια είναι ότι η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας είναι υπέρ των έργων και το έχει αποδείξει εμπράκτως με το μέγεθος και την ποιότητα του έργου που υλοποίησε στα μόλις τριάμισι χρόνια θητείας της και ενώ ήταν αντιμέτωπη με την οργάνωση του καλλικρατικού δήμου και την αποπληρωμή του υπέρογκου χρέους.

Η αλήθεια είναι ότι η δημοτική αρχή Λουκόπουλου ουδέποτε έχει υλοποιήσει έργο με αυτεπιστασία, όπως υποστηρίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος. Η διαδικασία της αυτεπιστασίας είναι συγκεκριμένη, ορίζεται από τον νόμο και εγκρίνεται με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Βασικό στοιχείο της διαδικασίας της αυτεπιστασίας είναι η έγκριση τεχνικής μελέτης που έχει εκπονήσει η υπηρεσία στην οποία προβλέπονται όλες οι παρεμβάσεις που θα γίνουν καθώς και  τα υλικά που θα απαιτηθούν για αυτές. Από το 2017 μέχρι και σήμερα η δημοτική αρχή έχει δαπανήσει περίπου 200.000 ευρώ για προμήθεια υλικών για έργα αυτεπιστασίας, όπως τα χαρακτηρίζει ο κ. Καρακώστας. Κανένας όμως από τους συμβούλους δεν γνωρίζει που υλοποιήθηκαν έργα με αυτεπιστασία. Πού πήγαν τα υλικά που αγόρασε ο δήμος; Πού τοποθετήθηκε το μπετόν αξίας 46.000 ευρώ που προμηθεύτηκε πριν από έναν χρόνο η δημοτική αρχή;

Να λοιπόν γιατί δεν γίνεται σύμφωνα με το νόμο η διαδικασία της αυτεπιστασίας . Για να μπορούν τα στελέχη της δημοτικής αρχής να κάνουν τις εξυπηρετήσεις τους, και να αναπτύσσουν τις πελατειακές σχέσεις τους.

Αποτελεί λοιπόν συνειδητή επιλογή και τακτική της δημοτικής αρχής να μην επενδύει χρήματα σε ολοκληρωμένες  μελέτες  και αρχιτεκτονικούς  διαγωνισμούς. Αυτή η τακτική έχει ως αποτέλεσμα να μην γίνεται ολοκληρωμένος σχεδιασμός με όραμα για το δήμο μας. Επιπλέον φέρνει τον δήμο σε μειονεκτική θέση για τη διεκδίκηση και ένταξη  σε χρηματοδοτικά προγράμματα. Δεν είναι τυχαίο που η συγκεκριμένη δημοτική αρχή είναι η μοναδική στην ιστορία της Ναυπάκτου που στα τέσσερα χρόνια θητείας δεν έχει δημοπρατήσει  μέχρι σήμερα  ούτε ένα δικό της έργο σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Η τακτική αυτή της δημοτικής αρχής εκπορεύεται από την πολιτική φιλοσοφία των στελεχών της. Πρόκειται για πολιτική φιλοσοφία φωτοβολίδας και πυροτεχνημάτων που στοχεύει απλώς και μόνο στη δημιουργία εντυπώσεων και σε πελατειακές εξυπηρετήσεις.

Με την τακτική αυτή η δημοτική αρχή εξανεμίζει κατά το δοκούν σε μικροεργάκια δημόσιο χρήμα. Και η σημερινή δημοτική αρχή έχει την τύχη να έχει πάρει μέχρι σήμερα πρόσθετη έκτακτη επιχορήγηση πάνω από  2.500.000 ευρώ!!!!!

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»: Ενημέρωση για την μετακίνηση ετεροδημοτών

Published

on

By

Η «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» ενημερώνει ότι, όσοι ετεροδημότες επιθυμούν να μετακινηθούν με λεωφορείο από και προς Αθήνα για τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, παρακαλούνται όπως επικοινωνούν με τα εξής τηλέφωνα:

6955685309  (κ. Πολύκαρπος Πελέκης)

6941617186 (κ. Έλενα Χοχτούλα)

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ναυπακτίας

Published

on

By

Συνεδρίασε σήμερα το πρωί Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023, στο Δημαρχείο του Δήμου Ναυπακτίας, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, παρουσία του Δημάρχου κ. Βασίλη Γκίζα.

Τα θέματα που εξετάστηκαν αφορούσαν τόσο στα έκτακτα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να εκδηλωθούν και στην ετοιμότητα και τον συντονισμό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των κινδύνων από την τυχόν εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, καθώς επίσης και στον καλύτερο συντονισμό των φορέων για την αντιμετώπιση των κινδύνων από πλημμύρες, χιονοπτώσεις και παγετό την περίοδο 2023-2024.

Παρόντες ήταν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Διεύθυνσης Περιβάλλοντος κ.Θωμάς Κοτρωνιάς και Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Γιάννης Παπαϊωαννίδης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Αιτωλοακαρνανίας κ.Γιάννης Κουσαρίδας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπάκτου κ.Θάνος Χριστοβασίλης, εκ μέρους του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου συμμετείχε ο κ.Σπύρος Τριανταφύλλου, ο Διοικητής Τμήματος Τροχαίας κ.Γιάννης Κοντογιάννης, η Προϊσταμένη Λιμενικού Σώματος Ναυπάκτου κ.Μαρία Θωμοπούλου, ο Δασάρχης Ναυπάκτου κ.Γιώργος Ράπτης, η Διευθύντρια Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δ.Ναυπακτίας κ.Λαμπρινή Σερεμέτη, ο Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δ.Ναυπακτίας κ.Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, ο Προϊστάμενος Τεχνικού Τμήματος ΔΕΥΑΝ κ.Χρήστος Παπακωστόπουλος, εκ μέρους της ΔΕΔΔΗΕ συμμετείχε ο κ.Κώστας Αγγελόπουλος και εκ μέρους της Εθελοντικής Ομάδας «Ελληνοαμερικανική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης» ο κ.Δημήτρης Καλογερόπουλος.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκινά σύντομα το έργο αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων στην οδό Αθ.Νόβα (Μεσολογγίου)

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, έχει ήδη υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο και ξεκινά σύντομα το έργο αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων στην οδό Αθανασιάδη Νόβα (Μεσολογγίου).  Πρόκειται για ένα σημαντικό περιβαλλοντικό έργο, προϋπολογισμού 530.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το έργο προβλέπει την κατάργηση των παλαιών σωλήνων ύδρευσης αμιάντου και την αντικατάστασή τους με ένα σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης που πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές.  Μάλιστα, προκειμένου να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή λειτουργικότητα των παροχών,  θα τοποθετηθούν εκατέρωθεν της οδού Αθανασιάδη Νόβα (από τη συμβολή με την οδό Θέρμου έως και την οδό Εθνικής Αντιστάσεως) δύο δίδυμοι αγωγοί, συνολικού μήκους 1.270 μέτρων.

Βασίλης Γκίζας: «Ένα ακόμη περιβαλλοντικό έργο που θα βελτιώσει αισθητά την ποιότητα της ζωής μας»

Με δήλωσή του ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας σημείωσε: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλέγμα περιβαλλοντικών παρεμβάσεων, που είτε έχουμε ήδη εκτελέσει είτε έχουμε δρομολογήσει ως δημοτική αρχή, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών μας και την προστασία του περιβάλλοντος».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ