Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εξαπατήσατε το δημοτικό συμβούλιο, καταγγέλλει η ΑΔΚΝ

Published

on

Με αφορμή τα όσα έγιναν και ειπώθηκαν στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας καταγγέλλει τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αντώνη Φράγκο ότι εξαπάτησε το Σώμα, δίνοντας διαβεβαιώσεις περί έγκρισης της Τεχνικής Έκθεσης της υπηρεσίας από το Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για τις παρεμβάσεις που απαιτούνται στο Αλσύλλιο. Ταυτόχρονα κατηγορεί συνολικά την δημοτική αρχή  για αδιαφάνεια στην οικονομική διαχείριση και πελατειακές εξυπηρετήσεις. Αναλυτικά οι δύο ανακοινώσεις:

Εξαπάτηση δημοτικού συμβουλίου

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο (16/4/2018) εκφράσαμε τη δυσπιστία μας και την επιφυλακτικότητά μας για τις διαδικασίες που ακολουθούνται στη λήψη αποφάσεων, στη λειτουργία των θεσμικών οργάνων και στον τρόπο υλοποίησης έργων.

Σε ερώτηση μάλιστα που θέσαμε αν έχουν  εγκριθεί οι παρεμβάσεις στο αλσύλλιο του Γριμπόβου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Φράγκος μας διαβεβαίωσε ότι έχει εγκριθεί η Τεχνική Έκθεση της υπηρεσίας  με τις παρεμβάσεις που απαιτούνται από το Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ως θέμα προ Ημερήσιας Διάταξης, από το οποίο απουσιάζαμε.

Μετά από αναζήτηση που κάναμε, διαπιστώσαμε ότι ουδέποτε έχει ληφθεί τέτοια απόφαση και ως εκ τούτου δεν έχει αναρτηθεί στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ με αντίστοιχο κωδικό (ΑΔΑ). Προκύπτει, λοιπόν, ότι συνειδητά ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Φράγκος μας εξαπάτησε.

Δεν κατανοούμε τέτοιου είδους αντιμετώπιση, όταν μάλιστα αποδεδειγμένα με την παρουσία μας και τις προτάσεις μας έχουμε συμβάλει στην εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

 

Αδιαφάνεια στην οικονομική διαχείριση, πελατειακές εξυπηρετήσεις

Στο δημοτικό συμβούλιο στις 16 Απριλίου 2018 η δημοτική αρχή για άλλη μια φορά υποστήριξε ότι δεν έχει χρήματα για να εκπονήσει ολοκληρωμένη μελέτη για την ανάπλαση του αλσυλλίου του Γριμπόβου.

Δεν άργησε όμως να αυτοδιαψευστεί  μόλις λίγη ώρα αργότερα στο ίδιο δημοτικό συμβούλιο, όταν έφερε προς συζήτηση την κατανομή της πρόσθετης  έκτακτης επιχορήγησης 422.000 ευρώ που ήρθε στο Δήμο λόγω ορεινότητας.

Η συζήτηση για την κατανομή ενός τόσο μεγάλου ποσού για τα δεδομένα της εποχής (422.000 ευρώ) ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο μέσα από την εισήγηση της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού, που κάθε φορά έρχεται  στους δημοτικούς συμβούλους στο παραπέντε, λίγες μόνο ώρες πριν τη συνεδρίαση του συμβουλίου.

Είναι ξεκάθαρη η στόχευση της δημοτικής αρχής  να σκορπίζει χρήματα στερώντας από τους δημοτικούς συμβούλους τη δυνατότητα ουσιαστικού ελέγχου και κατάθεσης προτάσεων.

Δεν περιορίζεται όμως εδώ η τακτική της δημοτικής αρχής. Παρά την έντονη αντίδραση των συμβούλων της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας για την παρεμπόδισή του θεσμικού τους ρόλου για ουσιαστική ενημέρωση και άσκηση ελέγχου, ο αντιδήμαρχος κ. Καρακώστας λίγο πριν την ψήφιση του θέματος ζήτησε την περαιτέρω μείωση του ποσού που είχε προβλεφθεί για εκπόνηση μελετών προκειμένου να έχει στη διάθεσή του ένα ποσό 90.000 ευρώ για την προμήθεια οικοδομικών υλικών. Στην κριτική που του ασκήθηκε το μόνο που απάντησε είναι ότι η παράταξη Μπουλέ δεν θέλει να γίνονται έργα με αυτεπιστασία.

Η αλήθεια είναι ότι η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας είναι υπέρ των έργων και το έχει αποδείξει εμπράκτως με το μέγεθος και την ποιότητα του έργου που υλοποίησε στα μόλις τριάμισι χρόνια θητείας της και ενώ ήταν αντιμέτωπη με την οργάνωση του καλλικρατικού δήμου και την αποπληρωμή του υπέρογκου χρέους.

Η αλήθεια είναι ότι η δημοτική αρχή Λουκόπουλου ουδέποτε έχει υλοποιήσει έργο με αυτεπιστασία, όπως υποστηρίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος. Η διαδικασία της αυτεπιστασίας είναι συγκεκριμένη, ορίζεται από τον νόμο και εγκρίνεται με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Βασικό στοιχείο της διαδικασίας της αυτεπιστασίας είναι η έγκριση τεχνικής μελέτης που έχει εκπονήσει η υπηρεσία στην οποία προβλέπονται όλες οι παρεμβάσεις που θα γίνουν καθώς και  τα υλικά που θα απαιτηθούν για αυτές. Από το 2017 μέχρι και σήμερα η δημοτική αρχή έχει δαπανήσει περίπου 200.000 ευρώ για προμήθεια υλικών για έργα αυτεπιστασίας, όπως τα χαρακτηρίζει ο κ. Καρακώστας. Κανένας όμως από τους συμβούλους δεν γνωρίζει που υλοποιήθηκαν έργα με αυτεπιστασία. Πού πήγαν τα υλικά που αγόρασε ο δήμος; Πού τοποθετήθηκε το μπετόν αξίας 46.000 ευρώ που προμηθεύτηκε πριν από έναν χρόνο η δημοτική αρχή;

Να λοιπόν γιατί δεν γίνεται σύμφωνα με το νόμο η διαδικασία της αυτεπιστασίας . Για να μπορούν τα στελέχη της δημοτικής αρχής να κάνουν τις εξυπηρετήσεις τους, και να αναπτύσσουν τις πελατειακές σχέσεις τους.

Αποτελεί λοιπόν συνειδητή επιλογή και τακτική της δημοτικής αρχής να μην επενδύει χρήματα σε ολοκληρωμένες  μελέτες  και αρχιτεκτονικούς  διαγωνισμούς. Αυτή η τακτική έχει ως αποτέλεσμα να μην γίνεται ολοκληρωμένος σχεδιασμός με όραμα για το δήμο μας. Επιπλέον φέρνει τον δήμο σε μειονεκτική θέση για τη διεκδίκηση και ένταξη  σε χρηματοδοτικά προγράμματα. Δεν είναι τυχαίο που η συγκεκριμένη δημοτική αρχή είναι η μοναδική στην ιστορία της Ναυπάκτου που στα τέσσερα χρόνια θητείας δεν έχει δημοπρατήσει  μέχρι σήμερα  ούτε ένα δικό της έργο σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Η τακτική αυτή της δημοτικής αρχής εκπορεύεται από την πολιτική φιλοσοφία των στελεχών της. Πρόκειται για πολιτική φιλοσοφία φωτοβολίδας και πυροτεχνημάτων που στοχεύει απλώς και μόνο στη δημιουργία εντυπώσεων και σε πελατειακές εξυπηρετήσεις.

Με την τακτική αυτή η δημοτική αρχή εξανεμίζει κατά το δοκούν σε μικροεργάκια δημόσιο χρήμα. Και η σημερινή δημοτική αρχή έχει την τύχη να έχει πάρει μέχρι σήμερα πρόσθετη έκτακτη επιχορήγηση πάνω από  2.500.000 ευρώ!!!!!

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κικίλιας: «Η Ναύπακτος μπαίνει δυναμικά στο χάρτη της Τουριστικής Ανάπτυξης»

Published

on

By

Επίσκεψη στην Ναύπακτο πραγματοποίησε το πρωί σήμερα ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Τον υπουργό,  τον βουλευτή  Σπήλιο Λιβανό και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη υποδέχτηκε στο δημαρχείο της πόλης ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας και οι αντιδήμαρχοι Θωμάς Κοτρωνιάς, Σωκράτης Παπαβασιλείου, Γιάννης Παπαϊωαννίδης και Ντίνος Τσουκαλάς, καθώς και ο πρόεδρος της    Αιτωλικής Γιώργος Κοτρώνης.

Μετά την υποδοχή ακολούθησε σύσκεψη στο γραφείο δημάρχου και με την ολοκλήρωσή της έγιναν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Για συνεργασίες, με στόχο την  τουριστική εξωστρέφεια, με το υπουργείο Τουρισμού και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έκανε λόγο ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας με τον Βασίλη Κικίλια να δηλώνει ότι η Ναύπακτος μπαίνει δυναμικά στο χάρτη της Τουριστικής Ανάπτυξης, καθώς  γίνονται σημαντικά πράγματα στην περιοχή, με το υπουργείο να συνδράμει με κάθε τρόπο προς αυτή την κατεύθυνση.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο νέο ΕΣΠΑ και το θέμα της μαρίνας Ναυπάκτου, με θετικά στοιχεία το ενδιαφέρον για εισροή ιδιωτικών κεφαλαίων πέραν του Ατλαντικού, όπως ανάφερε χαρακτηριστικά.

Στις δηλώσεις του ο βουλευτής Σπήλιος Λιβανός χαρακτήρισε την Ναύπακτο και την Ναυπακτία ως έναν παγκόσμιο προορισμό για τον εναλλακτικό τουρισμό.

Για μαγικό τόπο που έχει όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα ιστορία,  πολιτισμό θαλάσσιο μέτωπο ,όπως και  ορεινό όγκο που προσφέρει μοναδικές απολαύσεις. Είμαστε ένας άξιος προορισμός και ως Δυτική Ελλάδα και ως Ναύπακτος και είναι κάτι που θα συνεχίσει να επιτυγχάνεται μέσα από τις διαρκείς προσπάθειες, τόνισε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης.

Αναμνηστική πλακέτα της πόλης της Ναυπάκτου για τον εορτασμό των 450 ετών από τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου, προσέφερε ο Δήμος Ναυπακτίας μέσω του αντιδημάρχου Πολιτισμού και Τουρισμού Ντίνου Τσουκαλά στο υπουργό Τουρισμού.

Ακολούθησε επίσκεψη του υπουργού στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ναυπακτίας και Δωρίδας όπου τον υποδέχτηκαν ο πρόεδρος Θέμης Δαβανέλλος και εκπρόσωποι των επαγγελματιών.

Στην συνέχεια ο κ. Κικίλιας επισκέφτηκε την πρότυπη μονάδα συσκευασίας μελιού «Styliaras Honey» όπου και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της καθώς και την ζυθοποιία  Πλούμη.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Όχι στο αίτημα της αντιπολίτευσης για μετάθεση την Δευτέρα της συζήτησης για την Ανάπλαση

Published

on

By

Αύριο Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 στο Δημοτικό συμβούλιο θα συζητηθεί το θέμα της ανάπλασης. Για το λόγο οτι το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και αφορά το μέλλον της πόλης μας, τόσο η Ομοσπονδία -ΟΕΒΕΝ όσο και το σύνολο των συμβούλων της αντιπολίτευσης ζήτησαν από τον πρόεδρο του ΔΣ  Γ. Σιμάκη να μεταθέσει τη συνεδρίαση για την προσεχή Δευτέρα, αίτημα το οποίο δεν εισακούστηκε.

Ακολουθούν οι επιστολές των δημοτικών συμβούλων και η απάντηση Σιμάκη

“Αγαπητέ κ. πρόεδρε,

Μετά από αλλεπάλληλα αιτήματα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και της επιτροπής που συγκροτήθηκε για το έργο της ανάπλασης μας στείλατε την Παρασκευή 24/6/22 πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου την Πέμπτη 30/6/22.

Γνωρίζετε τη σοβαρότητα του θέματος και το ενδιαφέρον που έχουν οι συμπολίτες μας για το έργο της ανάπλασης που καθυστερεί ανεξήγητα μέχρι σήμερα και με ορατό τον κίνδυνο της μη ολοκλήρωσής του.

Με αυτό ως δεδομένο μας προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι επιλέξατε για την ειδική αυτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη το απόγευμα, ημέρα κατά την οποία τα καταστήματα είναι ανοιχτά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες στους οποίους περιλαμβάνεστε και εσείς αδυνατούν να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση. Για το θέμα αυτό έχετε λάβει την από 24/6/22 σχετική διαμαρτυρία από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ναυπακτίας.

Υπογραμμίζουμε ότι μέχρι σήμερα όλα τα Δημοτικά Συμβούλια τα συγκαλείτε Δευτέρα ή Τετάρτη απόγευμα. Ως εκ τούτου είναι προφανής η σκοπιμότητα της πρωτοβουλίας σας να καλέσετε την ειδική αυτή συνεδρίαση για την Πέμπτη το απόγευμα με στόχο να δυσκολέψετε την παρουσία δημοτικών συμβούλων και να αποτρέψετε την παρουσία πολιτών που ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο έργο.

Πέραν αυτών, γνωρίζετε κ πρόεδρε ότι για το θέμα αυτό είναι απαραίτητη η προετοιμασία των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης οι οποίοι καλούνται να τοποθετηθούν σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα χωρίς να έχουν τα απαραίτητα έγγραφα στη διάθεση τους. Τα έγγραφα αυτά μπορούμε να τα ζητήσουμε σήμερα Δευτέρα 27/6/22 και είναι αμφίβολο αν θα μας δοθούν μέχρι τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν μας δίνετε  καθόλου χρόνο να τα μελετήσουμε και πολύ περισσότερο να διερευνήσουμε σε βάθος όλες τις πτυχές του θέματος (νομικές, τεχνικές, οικονομικές κλπ)

Για να μελετήσουμε το θέμα και να ανταποκριθούμε στα καθήκοντά μας ζητάμε να μεταθέσετε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το απόγευμα της Δευτέρας 4/7/22. Ουσιαστικά πρόκειται για μετάθεση της συζήτησης κατά μια εργάσιμη ημέρα χωρίς να  προκύπτει κάποιο πρόβλημα για το δήμο. Άλλωστε έχουν παρέλθει τρία χρόνια και το θέμα έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο για πρώτη φορά και μετά από συνεχείς πιέσεις των συμβούλων της αντιπολίτευσης.  Με τον τρόπο αυτό θα μας δώσετε ένα ελάχιστο χρονικό περιθώριο για να μελετήσουμε καλύτερα το φάκελο του έργου και να τοποθετηθούμε υπεύθυνα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θεωρούμε δεδομένη την πρόσκλησή σας προς το μελετητή ώστε να παραστεί στη συνεδρίαση του ΔΣ και να δώσει εξηγήσεις και διευκρινίσεις πάνω στη μελέτη που συνέταξε.

Ναύπακτος 27/6/2022

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Λουκόπουλος Παναγιώτης

Σιαμαντας Γεωργιος

Χρυσανθόπουλος Λάμπρος

Κονίδας Παναγιώτης

Δημητρόπουλος Νικόλαος

Σκαρλάτος

Μπουλές Ιωάννης

Κοτσανας Ανδρέας

Ασημακόπουλος Νικόλαος

Καλαβρουζιώτη Παναγιώτα

Γούλας Γεώργιος

Ασημακόπουλος Γεώργιος

 

Η απάντηση του προέδρου του ΔΣ Γ. Σιμάκη

“Σε απάντηση του ανωτέρου σχετικού, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι φροντίζουμε πάντοτε για τη διευκόλυνση του συνόλου των μελών του δημοτικού συμβουλίου. Προς ενημέρωσή σας, τη συγκεκριμένη ημέρα που προτείνετε θα απουσιάζουν τουλάχιστον 2 μέλη του συμβουλίου.

Σας υπενθυμίζω ότι, κατά τη τελευταία συνεδρίαση ζητήσατε την όσο το δυνατόν πιο άμεση σύγκληση του σώματος, η οποία βάσει των διαδικασιών που απαιτούνται, είναι η Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022, η οποία και τελικώς επελέγη.  Σημειώνω δε ότι, προφανώς και υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για την προετοιμασία σας, δεδομένου ότι έχει ζητηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου να δοθεί προτεραιότητα σε οποιοδήποτε έγγραφο ζητηθεί από μέρους σας. Άλλωστε, όλο αυτό το διάστημα, είχατε τη δυνατότητα να προετοιμαστείτε κατάλληλα”.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Γεώργιος Σιμάκης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η πλατεία της Κ. Δάφνης εντάχθηκε στο Πράσινο Ταμείο

Published

on

By

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου Ναυπακτίας για το έργο Ανάπλασης-Ανάδειξης του κοινόχρηστου χώρου της Κάτω Δάφνης στη θέση Αγία Παρασκευή και εντάσσεται προς χρηματοδότηση στον Άξονα Προτεραιότητας 2: «Αστική Αναζωογόνηση και Λοιπές Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου».

Με προϋπολογισμό 255.000 ευρώ, η μελέτη του έργου που συντάχθηκε από τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ναυπακτίας προβλέπει, μεταξύ άλλων, παρεμβάσεις επιστρώσεων με κυβόλιθους, φυτεύσεις και διαμορφώσεις χώρων πρασίνου με τοποθέτηση δέντρων, αλλά και διαμόρφωση δύο επιπέδων που η καθεμία αντιστοιχεί στις εκάστοτε εισόδους του Ιερού Ναού.

«Επιθυμία και στόχευσή μας ήταν εξαρχής να εξυπηρετήσουμε τη βασική ανάγκη της Κοινότητας, που δεν είναι άλλη από την ενεργοποίηση του κοινόχρηστου χώρου και την ανάδειξή του σε σημείο αναφοράς της καθημερινότητας των κατοίκων», ανέφερε με δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Παπαϊωαννίδης για να προσθέσει πως «εργαστήκαμε από κοινού με τα στελέχη των Υπηρεσιών μας, την Κοινότητα και το εκκλησιαστικό συμβούλιο, ώστε να προχωρήσουμε όλες τις διαδικασίες.  Η απόφαση του Πράσινου Ταμείου μας χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς μας φέρνει ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην πραγμάτωση του στόχου μας».

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ