Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επίθεση και αντεπίθεση χωρίς γκολ στα «εν δήμω»

Published

on

Ως προσομοίωση ποδοσφαιρικού αγώνα  θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η αντιπαράθεση που προκάλεσε το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.

Το ζέσταμα ξεκίνησε με  ανάρτηση στο προσωπικό προφίλ του Ανδρέα Κοτσανά λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση.

Στη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Βασίλης Γκίζας πέρασε στην επίθεση κατηγορώντας ευθέως το δημοτικό σύμβουλο Ανδρέα Κοτσανά για έλλειψη διαφάνειας στα αντισταθμιστικά οφέλη από πέντε αιολικά πάρκα που διαπραγματεύτηκε αποκλειστικά ο ίδιος χωρίς να έχει γνώση (όπως φάνηκε) ούτε ο τότε δήμαρχος Λουκόπουλος ούτε βέβαια το δημοτικό συμβούλιο!

Κανείς, πλην Κοτσανά, δεν γνωρίζει το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων, το ποσό των χρημάτων, τα έργα που έγιναν, ποιος τα έκανε, ποιος τα επέβλεψε, ποιος τα παρέλαβε.

Δόθηκε πάσα στον Ανδρέα Κοτσανά να απαντήσει αλλά αυτός πέταξε τη μπάλα στο κέντρο.

Το μαρκάρισμα έγινε ακόμα πιο στενό, όταν ο δήμαρχος Βασίλης Γκίζας αναφέρθηκε στο   Πόθεν έσχες του Ανδρέα Κοτσανά.

Ο αγώνας – συμβούλιο τελείωσε χωρίς γκολ αλλά με εμφανή υπεροχή του δημάρχου και των συνεργατών του.

Η συνέχεια του αγώνα εκτός  δημοτικού συμβουλίου

Το ματς όμως συνεχίστηκε εκτός γηπέδου –   δημοτικού συμβουλίου. Συνεχίστηκε στο facebook, στο γήπεδο που φαίνεται να παίζει καλή μπάλα ο Ανδρέας Κοτσανάς.

Βγήκε στην αντεπίθεση επιλέγοντας να παρουσιάσει- αναρτήσει  αυτή τη χρονική στιγμή τα πόθεν έσχες από το 2016 μέχρι και το 2019 ζητώντας να κάνουν το ίδιο και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι και κάνοντας σκληρή επίθεση στο δήμαρχο και αντιδημάρχους για τα δηλωθέντα εισοδήματά τους.

Το ματς κάπου εδώ έλαβε τέλος.

Ο Ανδρέας Κοτσανάς με την εμπειρία που διαθέτει ως τερματοφύλακας από τα νεανικά του χρόνια, φαίνεται να απέκρουσε όλες τις επιθέσεις, δεν έφαγε κανένα γκολ από το δήμαρχο.

Κοινώς απέκρουσε τη μπάλα, την πέταξε εκτός γηπέδου. Δεν έδωσε καμία απάντηση ούτε για το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων ούτε για τα ποσά και τα έργα που έγιναν και  ο ίδιος διαχειρίστηκε ως αντισταθμιστικά οφέλη από πέντε  αιολικά πάρκα.

Αντί να δώσει απαντήσεις για όλα αυτά, που έχουν να κάνουν με τη διαφάνεια και τον τρόπο άσκησης της διοίκησης,  έβαλε τον κόσμο να ψάχνει και να διαβάζει  τα πόθεν έσχες των δημοτικών αρχόντων. Λες και σε αυτή τη μικρή κοινωνία δεν γνωριζόμαστε, χρειάζεται να δούμε τα δηλωθέντα, καταγεγραμμένα εισοδήματα του καθενός.  Αυτά είναι γνωστά σε μια μικρή κοινωνία, δεν χρειάζεται να κρεμάμε τα δηλωθέντα στοιχεία στα μανταλάκια.

Αυτά όμως που η κοινωνία ποτέ δεν έμαθε και δεν ξέρουμε κι αν θα τα μάθει, είναι τα ερωτήματα που μπήκαν για τα αντισταθμιστικά και δεν απαντήθηκαν.

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αύριο Πέμπτη, εκτάκτως rapid tests χωρίς ραντεβού στο κτήριο Τσώνη

Published

on

By

Εκτάκτως αύριο, Πέμπτη, 25.2.2021, μεταξύ 11:00-13:00, θα διενεργούνται εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) στο κτήριο Τσώνη (ισόγειο, παραλία Ψανής) χωρίς να απαιτείται ραντεβού μέσω τις πλατφόρμας testing.gov.gr.
 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προγραμματισμός διενέργειας rapid tests των επόμενων ημερών – Χρήση μάσκας – Περιορισμός μετακινήσεων

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, κατά τη διάρκεια της ημέρας, με γνώμονα την ασφάλεια της τοπικής  κοινωνίας και για την εξέταση των πολιτών που είτε είχαν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο ή πιθανό κρούσμα ή επιθυμούσαν να εξεταστούν για προληπτικούς λόγους, σε συνεργασία με την Τ.Ο.Μ.Υ. Μεσολογγίου, διενεργήθηκαν έκτακτοι έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) στο κτήριο Τσώνη.

Η αυξητική τάση των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες επιβάλλει τη δεδομένη στιγμή, να τηρούμε όλοι απαρέγκλιτα τα μέτρα ατομικής προστασίας και κυρίως τη χρήση μάσκας στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και τον περιορισμό των μετακινήσεών μας στις απολύτως απαραίτητες.

Προγραμματισμός διενέργειας rapid tests

Την Τετάρτη, 24.2.2021 και την Παρασκευή, 26.2.2021 θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid tests στην Πλατεία Φαρμάκη από τις Κινητές Μονάδες Υγείας υπό την εποπτεία της Τ.Ο.Μ.Υ. Μεσολογγίου.

Σε καθημερινή βάση, στο κτήριο Τσώνη διενεργούνται δωρεάν rapid tests με ραντεβού αποκλειστικά μέσω της πλατφόρμας: testing.gov.gr.  Για τους εκπαιδευτικούς Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης και Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και για τους μαθητές άνω των 16 ετών, υπάρχει η ειδική πλατφόρμα: edu.testing.gov.gr

Τις επόμενες ημέρες καλούμαστε όλοι να επιδείξουμε υπευθυνότητα και ψυχραιμία.  Με τη συνεργασία όλων μας, σύντομα θα έχουμε τη δυνατότητα να επανέλθουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με στόχο την αξιοποίηση των αθλητικών υποδομών Κανόε-Καγιάκ στο Χάνι Μπανιά

Published

on

By

Την πίστα Κανόε-Καγιάκ στον οικισμό Χάνι Μπανιά επισκέφθηκαν σήμερα ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Ναυπακτίας κ. Ντίνος Τσουκαλάς και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κανόε-Καγιάκ κ. Γιάννης Κόλιας, παρουσία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Βλαχομάνδρας κ. Βασίλη Κωστούλα.

Η συγκεκριμένη επίσκεψη έρχεται ως συνέχεια της συνεργασίας που έχει εκκινήσει μεταξύ του Δήμου Ναυπακτίας, του Δήμου Θέρμου, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, της Ομοσπονδίας και της Διοίκησης του Εθνικού Παπαχαραλαμπείου Σταδίου προκειμένου, με τη συνδρομή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη χρηματοδότηση των εγκαταστάσεων και την αξιοποίηση των αθλητικών υποδομών.

Ντ. Τσουκαλάς: «Βούλησή μας η πίστα μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς του αθλήματος»

Ο Αντιδήμαρχος κ. Τσουκαλάς δήλωσε σχετικά: «Βούληση της δημοτικής αρχής είναι, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους, να αξιοποιήσουμε και να αναδείξουμε την ολυμπιακών προδιαγραφών πίστα Κανόε-Καγιάκ που βρίσκεται στο Χάνι Μπανιά, με σκοπό τη διοργάνωση αγώνων πανελλήνιου, αλλά και διεθνούς επιπέδου. Θυμίζουμε πως πρόκειται για τη μοναδική υποδομή του είδους στη χώρα στο φυσικό της χώρο, σε ποτάμι. Η συγκεκριμένη πίστα και ο οικισμός μπορούν να αποτελέσουν σημείο αναφοράς του αθλήματος με πολλαπλά οφέλη για τον τόπο μας, τουριστικά και οικονομικά».

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

slider-nafsweek-lucky-charms

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ