Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επίσκεψη ΑΔΚΝ στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου

Published

on

Ενημερωτική επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου πραγματοποίησε σήμερα αντιπροσωπεία της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας αποτελούμενη από τον επικεφαλής της παράταξης Γιάννη Μπουλέ και τους υποψήφιους συμβούλους Γιάννη Αλετρά, Αντρέα Ασημακόπουλο, Αλέκα Κατσουρή, Γιώργο Κοτρώνη και Μένιο Χάρο.

Στόχος της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση της ΑΔΚΝ από τη διευθύντρια κ. Περδικάκη και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου για τα θέματα που άπτονται της εύρυθμης λειτουργίας του Κέντρου καθώς και για τα προβλήματα που χρήζουν αντιμετώπισης.

Η διευθύντρια ενημέρωσε για τις προσπάθειες που γίνονται για την όσο το δυνατόν καλύτερη λειτουργία του Κέντρου Υγείας. Τόνισε ότι πολλά από τα προβλήματα  που αντιμετώπιζε το Κέντρο Υγείας έχουν επιλυθεί. Αναφέρθηκε στην ανάγκη βελτίωσης του ξενοδοχειακού μέρους του Κέντρου Υγείας (αντικατάσταση δαπέδου λόγω αμιάντου, στεγανοποίηση της οροφής κ.λ.π.). Ζήτησε τη στήριξη του δήμου σε θέματα που δεν απαιτούν οικονομικούς πόρους αλλά συνεισφέρουν αποτελεσματικά στη βελτίωση των παρεχόμενων από το Κέντρο Υγείας  υπηρεσιών.

Ο επικεφαλής και το κλιμάκιο της  Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας τόνισαν ότι ως παράταξη στηρίξαμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου. Διαβεβαίωσαν ότι η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας έχει στο πρόγραμμά της ως προτεραιότητα τη στήριξη των προσπαθειών για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας. Ο επικεφαλής της ΑΔΚΝ Γιάννης Μπουλές τόνισε ότι θα εξακολουθήσουμε να είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια που καταβάλλει όλο το ανθρώπινο δυναμικό ώστε να διασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ναύπακτος 28/3/2019

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την Πέμπτη 30/6 Δημοτικό Συμβούλιο για το μέλλον της Ανάπλασης

Published

on

By

Την Πέμπτη 30  Ιουνίου 2022  και  ώρα  18:30 θα έρθει προς συζήτηση στο  Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ναυπακτίας το έργο της Ανάπλασης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προέδρου του Σώματος θα γίνει  Συζήτηση – ενημέρωση για την εξέλιξη του έργου «Αστική Ανάπλαση εντός Ιστορικού Κέντρου Πόλεως Ναυπάκτου» και λήψη απόφασης για την συνέχιση ή μη της υλοποίησης του υπόλοιπου ανεκτέλεστου τμήματος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος: Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι

Published

on

By

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των υπόγειων  συστημάτων  κάδων απορριμμάτων σε 14 σημεία του κέντρου της Ναυπάκτου. Το έργο με προϋπολογισμό 218.656,64 ευρώ αφορά συγκεκριμένα στην εγκατάσταση «Ημιυπόγειου και Υπόγειου Συστήματος Συλλογής Απορριμμάτων για την Αισθητική Αναβάθμιση Αστικού Εξοπλισμού Κοινοχρήστων Χώρων».

Έναν μήνα περίπου μετά την υπογραφή της  σύμβασης του έργου με τον ανάδοχο εργολάβο ξεκίνησαν οι εργασίες και τοποθετήθηκαν οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι.

Με την τοποθέτηση των κάδων επιτυγχάνεται:

·         Αισθητή μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

·         Βελτίωση της εικόνας του δημόσιου χώρου

·         Τα πεζοδρόμια είναι καθαρότερα

·         Τα σκουπίδια δεν είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες

·         Αποτελεσματική αντιμετώπιση των οσμών

·         Μεγαλύτερη ασφάλεια λόγω της υπογειοποίησης

·         Εξάλειψη της πιθανότητας μετακίνησης των κάδων

·         Ευκολότερη αποκομιδή των απορριμμάτων

·         Χαμηλότερο κόστος λειτουργίας συγκριτικά με άλλα συστήματα συλλογής απορριμμάτων

·         Χαμηλότερο κόστος κατανάλωσης καυσίμων, καθώς για την αποκομιδή απαιτούνται ελαφρότερα μέσα (διαξονικά απορριμματοφόρα).

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Θωμάς Κοτρωνιάς, δήλωσε σχετικά:

«Προχωρούμε σε μία ακόμη παρέμβαση με θετικό πρόσημο για την προστασία του περιβάλλοντος και την αισθητική αναβάθμιση του κέντρου της πόλης της Ναυπάκτου. Σε συνεργασία με τα στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, επιθυμία μας είναι να δρομολογήσουμε την εγκατάσταση και άλλων υπόγειων και ημιυπόγειων συστημάτων λαμβάνοντας ωστόσο υπ’ όψιν τις αντικειμενικές δυσκολίες, όπως τα υπόγεια δίκτυα και τις σωληνώσεις που ήδη υπάρχουν.  Βασική μας στόχευση συνεχίζει να είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών μας».

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο εγγύς μέλλον η ενημέρωση για την Ανάπλαση

Published

on

By

Πραγματοποιήθηκε χθες  22 Ιουνίου 2022 η πρώτη δια ζώσης, μετά την περίοδο των δυο ετών της πανδημίας,   συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας.

Τον δήμαρχο Ναυπακτίας  και τους δημοτικούς συμβούλους υποδέχτηκε πανό κρεμασμένο στον χώρο έξω από την αίθουσα του συμβουλίου, το οποίο ανάρτησε η Συντονιστική Επιτροπή για το έργο της  ανάπλασης.

Με την ενημέρωση για το θέμα της ανάπλασης να εκκρεμεί, ανακοινώθηκε από τον δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα πως θα γίνει διεξοδική συζήτηση επ’ αυτού πολύ σύντομα «και σε όλο του το μεγαλείο», σε χρόνο που θα αποφασιστεί από τον ίδιο τον Δήμαρχο. Σε αναμονή λοιπόν της ενημέρωσης και των εξελίξεων…

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ