Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη Συναδινού στο Παπαχαραλάμπειο Στάδιο Ναυπάκτου

Published

on

Για μία ακόμη φορά ο Ιούλιος Συναδινός,  ο πρώην γενικός γραμματέας αθλητισμού της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα βρέθηκε στη Ναύπακτο. Νωρίς το μεσημέρι  έφτασε στο Εθνικό Παπαχαραλάμπειο Στάδιο που τον υποδέχθηκαν ο πρόεδρος της Επιτροπής Σταδίου Γιώργος Μίχος, ο πρώην δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος, ο  πρώην αντιδήμαρχος Κώστας Καρακώστας  και φίλοι, σε μία επίσκεψη που στόχο είχε να δει την εικόνα της προόδου των εργασιών που γίνονται αυτή την εποχή στο Εθνικό στάδιο της Ναυπάκτου,  εργασίες που αφορούν την τοποθέτηση του ταρτάν στο στίβο. Να θυμίσουμε ότι επί θητείας του κ. Συναδινού αναβαθμίστηκε το Παπαχαραλάμπειο στάδιο μέσα από μια σειρά σημαντικά  έργα που πραγματικά του άλλαξαν όψη αλλά και επίπεδο στην δυνατότητα φιλοξενίας αθλητικών γεγονότων.

“Έργο μεγάλης πνοής για τον αθλητισμό στη Ναυπακτία και όχι μόνο”

Σε δήλωσή του ο πρώην γενικός γραμματέας αθλητισμού τόνισε:

«Να θυμίσω,  το Παπαχαραλάμπειο Εθνικό στάδιο στη Ναύπακτο είχε ενταχθεί σε έναν γενικό εθνικό σχεδιασμό και βήμα-βήμα είχαμε ξεκινήσει την ανασυγκρότηση του και τον εκσυγχρονισμό του.

Ήταν μία συλλογική προσπάθεια αυτή που έγινε και από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και από τη Διοίκηση του Σταδίου και τον Γιώργο Αλεξόπουλο και τη συνεργασία της τότε Δημοτικής Αρχής του Παναγιώτη Λουκοπούλου.

Ήρθα σήμερα στη Ναύπακτο γιατί η επίστρωση του ταρτάν στο στίβο μας ενδιαφέρει απολύτως,  όχι γιατί το έργο εμείς το είχαμε δρομολογήσει, αλλά σαν έργο μεγάλης πνοής για τον αθλητισμό στη Ναυπακτία και στην ευρύτερη περιοχή.

Επομένως επιθυμούμε να ολοκληρωθεί σωστά και να αποδοθεί στα αθλητικά σωματεία και στον κόσμο.

Υπάρχει μία μικρή ανησυχία, δεν σας το κρύβω και εύλογη, γιατί το έργο έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί και παραδοθεί τον Φλεβάρη του 2020.  Έχει δοθεί μία παράταση μέχρι τον Σεπτέμβριο, παρόλα αυτά,  θέλω με καλοπροαίρετο τρόπο να γίνει προσπάθεια να τελειώσει και νωρίτερα ούτως ώστε να διευκολυνθούν και τα αθλητικά σωματεία.

Μην ξεχνάμε ότι βγαίνουμε από μία περίοδο υγειονομικής κρίσης που ακόμα δεν έχει τελειώσει, με τα σωματεία και τους αθλητές να έχουν δυσκολευτεί πάρα πολύ, έχοντας οικονομικά προβλήματα και κλειστούς αγωνιστικούς χώρους.

Όπως προβλέπει η παράταση που δόθηκε, τέλος Αυγούστου αρχές Σεπτέμβρη πιστεύουμε ότι θα ολοκληρωθεί το έργο.

Η επίσκεψή μου αυτή έχει θετική προσέγγιση και μία παρότρυνση ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες και να μην υπάρξουν καθυστερήσεις οι οποίες σε κάθε περίπτωση θέλω να πω ότι δεν οφείλονται στον κορωνοϊό.

Παροτρύνουμε και τη διοίκηση και τη Γενική Γραμματεία τον κ. Μαυρωτά ώστε να προχωρήσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να ολοκληρωθούν οι εργασίες».

“Δυο φίλοι της Ναυπάκτου είναι σήμερα εδώ”

Σε δήλωσή του ο πρώην δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος ανέφερε:

«Έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε σήμερα δύο από τους πιο εκλεκτούς  φίλους της πόλης της Ναυπάκτου.  Τον πρώην γενικό γραμματέα αθλητισμού τον κ. Συναδινό και τον πρώην υπεύθυνο αθλητισμού για την τοπική αυτοδιοίκηση τον κ. Μποτίνο.

Ότι είναι φίλοι  της Ναυπάκτου το αποδεικνύουν οι συχνές επισκέψεις τους στην πόλη μας και είναι οι  άνθρωποι οι οποίοι χρηματοδότησαν σημαντικά έργα.  Το πρώτο είναι το ταρτάν που τοποθετείται στο Παπαχαραλάμπειο στάδιο,  το δεύτερο είναι το καλύτερο σχολικό προαύλιο στη Δυτική Ελλάδα,  του 3ου Γυμνασίου και το τρίτο, μέσα από το πρόγραμμα Φιλόδημος,  το γήπεδο του Λυγιά που θα γίνει ένα πραγματικό στολίδι.

Τον ευχαριστώ για άλλη μία φορά για την αμέριστη συμπαράσταση του κατά τη διάρκεια της θητείας μου.

Και η καινούργια δημοτική αρχή αλλά και το προεδρείο του Εθνικού Παπαχαραλάμπειου Σταδίου έχουν σηκώσει τα μανίκια και προσπαθούν να ολοκληρωθούν όλα τα έργα τα οποία έχουν αρχίσει».

“Όνειρο ζωής το ταρτάν”

Ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής του Σταδίου Γιώργος Αλεξόπουλος δήλωσε:

«Για μία ακόμα φορά ήρθε στην πόλη μας ο κ. Συναδινός ο οποίος βοήθησε τα μέγιστα ώστε να ολοκληρωθεί αυτό το έργο στο Στάδιο, ένα όνειρο ζωής.

Τον ευχαριστώ προσωπικά για μία ακόμα φορά και τώρα που δεν είναι στην εξουσία η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει το έμπρακτο ενδιαφέρον του για τη Ναύπακτο και το Στάδιό της, για τον αθλητισμό και αυτό κάνει την ειδοποιό διαφορά στην πολιτική σκηνή. Τον καλώ από τώρα, να είμαστε  μαζί εδώ όταν θα γίνουν τα εγκαίνια του Σταδίου».

Η επίσκεψη του κ. Συναδινού στην Ναύπακτο ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή του στον χώρο του 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου και στο ποδοσφαιρικό γήπεδο Λυγιά

ΕΛΛΑΔΑ

Από τους ΚΑΠ του 2024  το τέλος ταφής απορριμμάτων των Δήμων

Published

on

By

Αναβάθμιση-ΧΥΤΑ-Ναυπάκτου

Αναβάλλεται η καταβολή τέλους ταφής για το 2022 σύμφωνα με το άρθρο 111 του νόμου 5043 που ψηφίστηκε την Μ. Τρίτη από την Βουλή.

Το οφειλόμενο ποσό των Ο.Τ.Α. α’ βαθμού για το τέλος ταφής του έτους 2022, ύψους έως εξήντα εκατομμυρίων (60.000.000) ευρώ, καταβάλλεται στον Ε.Ο.ΑΝ., από το Υπουργείο Εσωτερικών, εις βάρος των εγγεγραμμένων στον προϋπολογισμό του πιστώσεων, για τους Ο.Τ.Α. α’ βαθμού, ( τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους – ΚΑΠ)  κατόπιν ισόποσης ενίσχυσής τους από τον κρατικό προϋπολογισμό, μέχρι την 31η Μαΐου 2023.

Το ποσό αυτό παρακρατείται το έτος 2024 από τους προβλεπόμενους στο άρθρο 259 του ν. 3852/2010 (Α’ 87) πόρους που εγγράφονται στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η παρακράτηση του ανωτέρω ποσού από κάθε Ο.Τ.Α. α’ βαθμού πραγματοποιείται κατά το έτος 2024, στο πλαίσιο της μηνιαίας διαδικασίας κατανομής των πόρων του άρθρου 259 του ν. 3852/2010 από το Υπουργείο Εσωτερικών, με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Επιπλέον οφειλόμενο ποσό των Ο.Τ.Α. α’ βαθμού για το τέλος ταφής του έτους 2022, πέραν των εξήντα εκατομμυρίων (60.000.0000) ευρώ, καταβάλλεται από τους Ο.Τ.Α. α’ βαθμού, σύμφωνα με την παρ. 4 του ιδίου άρθρου.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Η ακολουθία της Αναστάσεως (23:00 ) Ι. Ν Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου

Published

on

By

Τεχνική Υποστήριξη – Ζωντανή Μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Ακολουθία Επιταφίου (19:00)- Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου

Published

on

By

Τεχνική υποστήριξη – Ζωντανή Μετάδοση

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ