Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Επίσκεψη υποψηφίων διδακτόρων θεολογίας από την Αμερική στην Ναύπακτο

Published

on

Τό διήμερο 5-6 Ἰουνίου 2019 ἐπισκέφθηκαν τόν Μητροπολίτη Ναυπάκτου καί Ἁγίου Βλασίου κ. Ἱερόθεο στήν Ναύπακτο ὁμάδα ὑποψηφίων διδακτόρων τοῦ  Διδακτορικοῦ Προγράμματος Ὀρθοδόξων Σπουδῶν (PhD Program in Orthodox Studies, The Antiochian Orthodox Institute, Antiochian House of Studies) μαζί μέ μέλη τῶν οἰκογενειῶν τους, ἀπό τήν Ἀμερική.

Οἱ ὑποψήφιοι διδάκτορες ἦταν μέλη τοῦ πρώτου κύκλου σπουδῶν, στούς ὁποίους δίδαξε ὁ Σεβασμιώτατος τό ἔτος 2017 στήν Ἀμερική.

Σκοπός τοῦ ταξιδιοῦ τους ἦταν νά συνδυάσουν τό «συμπόσιό» τους, ὅπως τό ὀνομάζουν, δηλαδή τίς ἀνακοινώσεις τους πρίν τήν σύνταξη τῆς διατριβῆς τους, μέ τήν παρουσία καί τοῦ καθηγητῆ τους Σεβασμιωτάτου κ. Ἱεροθέου, καί μέ προσκύνημα σέ ἱερά μέρη στήν Ἑλλάδα.

Στίς ἐπιστημονικές τους ἀνακοινώσεις παρουσίασαν ὁ καθένας τό θέμα, τό σχέδιο καί τίς βασικές πτυχές πού θά ἔχη ἡ διδακτορική τους διατριβή, ἐνώπιον τοῦ Σεβασμιωτάτου κ. Ἱεροθέου, τοῦ Διευθυντῆ τῆς Σχολῆς π. Μισέλ Νάζιμ καί τοῦ Κοσμήτορα κ. Χριστοφόρου Βενιαμίν, πού εἶναι καί καθηγητής στό Τμῆμα Διδακτορικῶν Σπουδῶν.

Οἱ ὑποψήφιοι πού ταξίδευσαν στήν Ναύπακτο καί οἱ ἀντίστοιχες παρουσιάσεις τους ἦταν:

Jose Diaz de Leon: «”Θεοεγκατάλειψη” καί Θεογνωσία στόν Ἰωάννη τοῦ Σταυροῦ καί στόν Σωφρόνιο τοῦ Ἔσσεξ».

David Halt: «Ἀσκητική ἐκκλησιολογία: Σπουδή τοῦ ρόλου τῆς Ἐκκλησίας στήν Ὀρθόδοξη Ψυχοθεραπεία τοῦ Μητροπολίτου Ναυπάκτου Ἱεροθέου».

Elias Issa: «Ὁ Πνευματικός Πατέρας στόν Ἐφραίμ τόν Σύρο καί τόν Ἰσαάκ τόν Σύρο».

Eileen Jones: «Ἡ ἐνίσχυση τῆς μνήμης τοῦ Θεοῦ διά τῶν εἰκόνων: θεραπεία τῶν πνευματικῶν ἀσθενειῶν, σύμφωνα μέ τήν συνδεδεμένη ἀσκητική τῆς εἰκονολογίας καί ἡσυχαστικῆς πράξεως στήν Πατερική καί Βυζαντινή παράδοση».

Timothy Wilkinson: «Ἡ σωτηριολογία τοῦ ἁγίου Ἰγνατίου Ἀντιοχείας».

Emmanuel Gergis: «Κοπτική Ἐπιστημολογία καί ἡ ἑνιαία φύσις στόν Χριστό: Διατηρώντας τά Ἀλεξανδρινά χαρακτηριστικά».

Μετά ἀπό κάθε παρουσίαση γινόταν συζήτηση μέ τήν συμμετοχή ὅλων, καί τοῦ Σεβασμιωτάτου πού παρακολούθησε ὅλο το «συμπόσιο» καί ἔκανε θεολογικές παρεμβάσεις. Τό «συμπόσιο» διήρκησε συνολικά ἕξι ὧρες, ἀπό τίς 11 τό πρωί ἕως τίς 5 τό ἀπόγευμα.

Εἶχε προηγηθῆ ἡ εἰσαγωγική ὁμιλία τοῦ Σεβασμιωτάτου, καί οἱ λόγοι – χαιρετισμοί τῶν ὑπευθύνων τοῦ Τμήματος, οἱ ὁποῖοι τόσο κατά τήν ἔναρξη ὅσο καί κατά τήν λήξη εὐχαρίστησαν τόν Σεβασμιώτατο, γιατί συμβάλλει τά μέγιστα μέ τόν λόγο καί τήν παρουσία του στήν προβολή καί διάδοση τῆς ὀρθόδοξης πατερικῆς θεολογίας στήν Ἀμερική.

Οἱ Σύνδεσμοι Ἀγάπης τοῦ Ἁγίου Δημητρίου καί τῆς Ἁγίας Παρασκευῆς φρόντισαν γιά τήν φιλοξενία τῶν προσκυνητῶν ἀπό τήν Ἀμερική τίς δύο ἡμέρες τῆς διαμονῆς τους στήν πόλη μας.

Ἀπό τό Γραφεῖο Τύπου τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο Γ.Γ Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός στην Ναύπακτο – Συνέντευξη για τα πεπραγμένα στο Στάδιο

Published

on

By

Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσει την Τρίτη 25 Ιουνίου και ώρα 7:00 μ. μ. , στο  ξενοδοχείο LEPANTO, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος  Συναδινός.

Της συνέντευξης θα έχει προηγηθεί κοινή συνεδρίαση με την Επιτροπή Διοίκησης του Παπαχαραλάμπειου Εθνικού Σταδίου Ναυπάκτου, με θέμα τον απολογισμό πεπραγμένων κατά τη τετραετία 2015-2019 σε ό, τι έχει να κάνει με τις αθλητικές υποδομές και τον αθλητισμό γενικότερα στη περιοχή μας .

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Από Σεπτέμβρη η Ανάπλαση του κέντρου της Ναυπάκτου

Published

on

By

Αναβλήθηκε  για την Τρίτη 25 Ιουνίου στις 9 το βράδυ η σύσκεψη που ζήτησε η Ομοσπονδία με θέμα την έναρξη των εργασιών για την Ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Ναυπάκτου. Αιτία της αναβολής η δικαιολογημένη απουσία του Δημάρχου Ναυπακτίας Τάκη Λουκόπουλου και μελών της δημοτικής αρχής εξ αιτίας του αιφνίδιου θανάτου του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Χαράλαμπου Κανέλλου.

Στην πρώτη συνάντηση και χωρίς να συζητηθεί, όπως ήταν φυσικό, το θέμα παραβρέθηκαν ο πρώην Δήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές, οι νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι Σωκράτης Παπαβασιλείου και Ζαχαρίας Χοχτούλας, ο δημοτικός σύμβουλος Ντίνος Τσουκαλάς, ο προϊστάμενος των Τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ναυπακτίας Γιώργος Κέστος, εκπρόσωπος του Συλλόγου Μηχανικών και μέλη της Ομοσπονδίας.

Σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Θέμη Δαβανέλλο αποφασίστηκε η αναβολή της συνάντησης.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Nafsweek, σχετικά με την έναρξη των εργασιών στο κέντρο της Ναυπάκτου για την Ανάπλαση του Ιστορικού κέντρου, τις προηγούμενες ημέρες υπογράφτηκε η σύμβαση στο έργο, χωρίς ωστόσο να έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος.

Τα επόμενα βήματα είναι η εξεύρεση εργοταξιακών χώρων, όπου και θα εναποτεθούν υλικά και μηχανήματα για το έργο. Για  όλα αυτά δεν υπάρχουν μέχρι σήμερα ούτε καν προτάσεις, που σημαίνει πως θα περάσει αρκετό διάστημα μέχρι την εγκατάσταση του εργολάβου στο έργο και την δημιουργία των απαραίτητων εργοταξιακών χώρων για την εξυπηρέτησή του.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την σύμβαση, το έργο της Ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Ναυπάκτου – που περιλαμβάνει το τμήμα από Πλατεία Παπαχαραλάμπους μέχρι την οδό Σοϊδά στην πλαζ, έχει ορίζοντα υλοποίησης δύο χρόνων.

Σε αναμονή λοιπόν της σύσκεψης της Τρίτης  25ης  Ιουνίου, όπου θα συζητηθεί το θέμα ώστε να δοθούν οι επίσημες απαντήσεις, σύμφωνα πάντα με ασφαλείς πληροφορίες μας, οι εργασίες για την Ανάπλαση δεν αναμένεται να ξεκινήσουν νωρίτερα από τα μέσα του Σεπτέμβρη.

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ομοσπονδία: Ζητά άμεση αναβολή των εργασιών της Ανάπλασης

Published

on

By

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ναυπακτίας και Δωρίδας, σχετικά με το έργο της ανάπλασης στο ιστορικό κέντρο της Ναυπάκτου, εκφράζει την αντίθεσή της ζητώντας μάλιστα την αναβολή της έναρξης των εργασιών. Αναφέρονται στην ανακοίνωση τα ακόλουθα:

« Με έκπληξη ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι εντός των ημερών ξεκινάει το έργο της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της πόλης. Πιστεύουμε, ότι ένα τόσο σπουδαίο έργο για τη πόλη μας σε συνδυασμό με το κυκλοφοριακό πρόβλημα  που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, θα πρέπει πριν ξεκινήσει, όλοι οι εμπλεκόμενοι να προτείνουμε και να συναποφασίσουμε τον τρόπο με τον οποίο η πόλη και οι κάτοικοι της θα έχουν τα λιγότερα δυνατόν προβλήματα από την εκτέλεση του έργου.

Για τους παραπάνω λόγους και  εν όψει της τουριστικής περιόδου που ξεκίνησε και του εντεινόμενου κυκλοφοριακού προβλήματος στην πόλη , με ομόφωνη απόφαση του εκτάκτου ΔΣ  της Ομοσπονδίας την 18/6/2019  ΖΗΤΑΜΕ  την άμεση αναβολή έναρξης εκτέλεσης του έργου, και προσκαλούμε σήμερα ΠΕΜΠΤΗ 20/6/2019 και ώρα 20:45 τον κ. Δήμαρχο , τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο σε  σύσκεψη στα γραφεία μας  ώστε να κουβεντιάσουμε με λεπτομέρειες το παραπάνω πρόβλημα αλλά και το κυκλοφοριακό  για  να καταλήξουμε στη καλύτερη δυνατή λύση.

Για το ΔΣ

   Ο Πρόεδρος                                       Ο Γραμματέας

Δαβανέλλος Θέμης                               Μπακατσιάς Βασίλης»

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-slider

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ