Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιστολή διαμαρτυρίας Ναυπάκτιων που εργάζονται στην Πάτρα, για το δυσβάστακτο κόστος της Γέφυρας

Published

on

Προς

Πρωθυπουργό Ελλάδος,

Υπουργό Μεταφορών και Συγκοινωνιών

Βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας,

Βουλευτές Αχαΐας,

Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος,

Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας,

Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας,

Δήμαρχο Πατρέων,

Δήμαρχο Αγρινίου,

Δήμαρχο Μεσολογγίου,

Δήμαρχο Ναυπάκτου,

Δήμαρχο Δωρίδος,

Πολιτευτή Αιτωλοακαρνανίας,

Κάθε Ενδιαφερόμενο

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Αξιότιμοι κ. Βουλευτές, Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχες , Δήμαρχοι, Πολιτευτή,

Χρόνια Σας πολλά, Καλή και Δημιουργική Χρονιά με ΥΓΕΙΑ.

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά ζώντας σε διαφορετική πόλη από την πόλη που εργαζόμαστε και το δυσβάστακτο κόστος που πρέπει να πληρώνουμε καθημερινά προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις εργασιακές μας υποχρεώσεις,

Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στο κόστος διοδίων της γέφυρας Ρίου Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης». Το οποίο αυξήθηκε το 2023 22 % σε σύγκριση με το 2022 για όσους χρησιμοποιούν το e pass της γέφυρας καθημερινά , ουσιαστικά τους εργαζομένους.  Ουσιαστικά αύξηση 2,5 φορές παραπάνω από τον πληθωρισμό

Επιθυμούμε και αιτούμαστε για τους εργαζομένους τη μείωση τουλάχιστον 60 % του κόστους διέλευσης για τη καθημερινή χρήση του e pass της γέφυρας. Αναλυτικότερα: χρησιμοποιώντας το e pass της γέφυρας σε 44 διελεύσεις το μήνα, 22 εργάσιμες ημέρες, το ατομικό μηνιαίο κόστος ανερχόταν στο ποσό των 242,56 ευρώ, δηλαδή 5,51 Ευρώ η διέλευση για το 2022 και τα προηγούμενα έτη.

Από 01.01.2023 χρησιμοποιώντας το e pass της γέφυρας για 44 διελεύσεις το μήνα, 22 εργάσιμες ημέρες, το ατομικό μηνιαίο κόστος ανέρχεται  στο ποσό των 294,90 ευρώ, δηλαδή 6,70 η διέλευση .

Αίτημα μας είναι μείωση του κόστους διέλευσης για τους εργαζομένους τουλάχιστον στα 2,5 ευρώ η διέλευση χρησιμοποιώντας το e pass της γέφυρας . Ή Διαφορετικά ένα voucher στο κάθε εργαζόμενο ονομαστικά τουλάχιστον 6 ευρώ ημερησίως.

Η χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς είναι αδύνατη καθότι τα δρομολόγια είναι ελάχιστα καθώς επίσης υπάρχουν εργαζόμενοι που εργάζονται σε κυλιόμενο ωράριο

Επιπροσθέτως:

α) σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής το κατά κεφαλή ΑΕΠ ανέρχεται για το νομό Αιτωλοακαρνανίας σε 11.830 ευρώ (2019 ) και το κόστος της γέφυρας για 11 μήνες χρήσης το έτος και 44 διελεύσεις μηνιαίως ( δηλαδή η κατ’ ελάχιστο ανάγκη χρήσης της γέφυρας για έναν εργαζόμενο) ανέρχεται σε 2.668 ευρώ άρα σχεδόν το ένα τέταρτο του εισοδήματος αναλώνεται για τη χρήση της γέφυρας , κάτι το οποίο προφανώς είναι παράλογο όταν δε σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ  (Μάρτιος 2022)    για τη πλειοψηφία των νοικοκυριών το μηνιαίο εισόδημα δεν επαρκεί για όλο το μήνα. Με λίγα λόγια καλούμαστε να μη καλύπτουμε  βασικές μας ανάγκες  προκειμένου να μπορούμε να πάμε στην εργασία μας.

β) το κόστος διέλευσης επιβαρύνεται από Φόρο Προστιθέμενης Αξίας 24% ενώ η Γέφυρα A.επιβαρύνεται με Φόρο Εισοδήματος που για τις ανώνυμες εταιρείες ανέρχεται σήμερα σε 22% επί των καθαρών κερδών. Άρα ακόμα και αν η Γέφυρα Α.Ε αρνηθεί οποιαδήποτε αναπροσαρμογή, μπορεί η συγκεκριμένη κατηγορία διελεύσεων να απαλλαχθεί από χρέωση ΦΠΑ αλλά και τα έσοδα ή τα κέρδη της ΓΕΦΥΡΑΣ ΑΕ για τις συγκεκριμένες διελεύσεις να απαλλαγούν από τη φορολογία εισοδήματος. Έτσι κατά μέγιστο μπορεί να επιτευχθεί έκπτωση 46% χωρίς να μεταβληθούν καθόλου τα έσοδα και τα κέρδη της Α.Ε.

Τουλάχιστον 100 εργαζόμενοι πηγαινοέρχονται καθημερινά . Εάν κριθεί απαραίτητο από εσάς είναι εφικτό να σας δώσουμε λίστα με ονοματεπώνυμο και υπηρεσία εργασίας.

Παρακαλούμε θερμά για την ενδελεχή μελέτη του αιτήματός μας και τις άμεσες απαραίτητες ενέργειές για την θετική έκβαση του αιτήματός μας σε όσο το δυνατόν σύντομο χρονικό διάστημα.

Ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων και ευελπιστούμε στην άμεση θετική ανταπόκρισή σας.

 Με εκτίμηση,

Επιτροπή εκπροσώπησης εργαζομένων.

Παρασκευή (Βιβιάνα) Βούλγαρη, Υπάλληλος Υπηρεσίας Ασύλου

Δέσποινα Γκέντζη, Επίκουρη Καθηγήτρια Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών

Αγγελική Δημοπούλου, Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων  ΠΓΝΠατρών «Παναγία η Βοηθεία»

Βίκυ Καλογεράκη, Διοικητική Υπάλληλος Ξενώνα «ΕΛΠΙΔΑ»

Γκόλφω (Φούλα) Κυρίτση, Διοικητική Υπάλληλος Πανεπιστημίου Πατρών

Ιωάννης Κουτσογιάννης, Ιατρός Ακτινολόγος

Άγγελος Σταυρόπουλος, Οικονομονόλος

Χρήστος Χάλαρης, Οικονομολόγος

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Δήμος Ναυπακτίας συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας

Published

on

By

Δημαρχείο-Ναύπακτος

Ο Δήμος Ναυπακτίας εκφράζει τη συμπαράστασή του στους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας και συμμετέχει στην πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, όπως:

  • Κουβέρτες
  • Παπλώματα
  • Σκηνές
  • Ιατροφαρμακευτικό υλικό (Ορούς, Γάζες, Χάνζαπλαστ, κτλ) 

(Σημείωση: όχι τρόφιμα)

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στη μεγάλη αυτή την προσπάθεια των δήμων της Δυτικής Ελλάδας, παρακαλούνται όπως φέρουν τα είδη που επιθυμούν συσκευασμένα και σε καλή κατάσταση έως και την Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2023, ώρα 14:00’ στο Κτήριο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων Δήμου Ναυπακτίας, οδός Θ.Νόβα 16 (β’ όροφος), Ναύπακτος.

Ώρες συγκέντρωσης ειδών: 8:00’ – 14:00’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υπογράφτηκε η σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου-Λυκείου Ναυπάκτου

Published

on

By

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ .Βασίλης Γκίζας υπέγραψε τη σύμβαση του έργου για την ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου-Λυκείου Ναυπάκτου, παρουσία του Αντιδημάρχου Διεύθυνσης Περιβάλλοντος κ. Θωμά Κοτρωνιά.

Με συνολικό αρχικό προϋπολογισμό 478.503 ευρώ, το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα» και υπάγεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του Περιβάλλοντος-Μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον» που έχει ως κύριο στόχο την υποστήριξη της μετάβασης σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και ως εκ τούτου στη βελτίωση του ενεργειακού αποτυπώματος των δημόσιων κτηρίων και υποδομών.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνουν εξωτερικές μονώσεις στους τοίχους και τη στέγη του σχολικού συγκροτήματος, αντικαταστάσεις κουφωμάτων και φωτιστικών, αισθητήρες φωτισμού, καθώς και φωτοβολταϊκούς συλλέκτες για την κάλυψη των ιδίων αναγκών.

Με δήλωσή του ο κ. Γκίζας, σημείωσε:

«Πρόκειται για ένα ακόμη έργο που αποτελεί προϊόν σχεδιασμού και σοβαρής δουλειάς. Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε περιβαλλοντικά ζητήματα, σχεδιάσαμε, μελετήσαμε, εντάξαμε σε χρηματοδότηση και πλέον ξεκινούμε την εκτέλεση της ενεργειακής αναβάθμισης ενός από τα μεγαλύτερα σχολικά συγκροτήματα της πόλης μας, βελτιώνοντάς το σημαντικά και ουσιαστικά.

Η διαρκής προσπάθεια για τη διασφάλιση ενός ασφαλούς, υγιούς και σύγχρονου περιβάλλοντος για τα παιδιά μας και το εκπαιδευτικό προσωπικό αποτελεί πάγια βασική μας προτεραιότητα».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Αλλάζουμε πλεύση» και νέος υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπακτίας ο Ανδρέας Κωνσταντόπουλος

Published

on

By

Με το μήνυμα “Αλλάζουμε πλεύση, για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για εμάς, τα παιδιά μας και την Ναυπακτία μας”, ανακοίνωσε την απόφασή του ο Ανδρέας Κωσταντόπουλος να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπακτίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023.

Προτάσσοντας την θέληση, τη γνώση, την πείρα και την αποφασιστικότητα των ανθρώπων που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού “Αλλάζουμε πλεύση”, ο Ανδρέας Κωσταντόπουλος στο βίντεο της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του, μίλησε για μία νέα εποχή για τον Δήμο Ναυπακτίας.

Ανέφερε οτι παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει στο παρελθόν, ο Δήμος Ναυπακτίας δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει έναν σύγχρονο βηματισμό και δεν έχει την εικόνα ενός Δήμου που κοιτάει προς το μέλλον, όπως του αξίζει, γεγονός που τον οδήγησε στο να θέσει υποψηφιότητα για τον Δήμο Ναυπακτίας.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε και στο μήνυμά του: “Είμαι ένας νέος άνθρωπος με βαθειές ρίζες στη Ναυπακτία και όνειρα για το μέλλον της, η Ναυπακτία είναι ένας τόπος φιλόξενος και ευλογημένος που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κανέναν άλλον στην Ελλάδα.

Σήμερα στην εποχή της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης που η πληροφορία ταξιδεύει γρήρορα, που τα αποτελέσματα απαιτείται να είναι μετρήσιμα, που η ανάπτυξη μετριέται με βάση την αειφορία, που η γνώση έχει συσσωρευτεί, δεν έχουμε καμία δικαιολογία χρειάζεται να αλλάξουμε πλεύση άμεσα και οργανωμένα!

Το μήνυμα της υποψηφιότητας του Ανδρέα Κωσταντόπουλου με τον συνδυασμό του “Αλλάζουμε πλεύση”.

Αλλάζουμε  πλεύση 

Καιρός  ήτανε ….

Ήρθε  η ώρα για τη Ναυπακτία μας !

Μέχρι χθες αλλάζανε πλεύση ο τουρισμός, οι επενδύσεις, τα ευρωπαϊκά κονδύλια, η ανάπτυξη.

 Προσπαθήσαμε … μα άλλοι προορισμοί αποδείχθηκαν πιο οργανωμένοι,  πιο δεκτικοί, πιο αποτελεσματικοί.

 Βαρεθήκαμε να βλέπουμε τον πλούτο να αλλάζει πλεύση σαν πλησιάζει στη Ναυπακτία

και αποφασίσαμε να αλλάξουμε πλεύση εμείς !

Μόνο έτσι μπορεί να γίνει  η πραγματική αλλαγή, για τον τόπο μας, για όλους μας!

Με γνώμονα έναν σύγχρονο δημοτικό σχεδιασμό που στόχο έχει να βελτιώσει την καθημερινότητα και την ευημερία όλων όσων ζουν,  εργάζονται, μεγαλώνουν και αγαπούν την Ναυπακτία  θέλουμε να αλλάξουμε πλεύση προς τον 21ο αιώνα της βιώσιμης ανάπτυξης, της τεχνολογικής έκρηξης, της συνεργασίας για τις επενδύσεις, Δήμος και πολεοδομία στην υπηρεσία της ανάπτυξης και όχι των μικροσυμφερόντων.

του τουρισμού με τελικό στόχο έναν τουρισμό υψηλής ποιότητας που αξίζει στον τόπο μας, που συνδυάζει ένα υπέροχο παραλιακό μέτωπο με ιστορία και δυνατότητες  και ένα πλούσιο τοπίο που εκτείνεται από το βουνό μέχρι τη θάλασσα.

Είμαι ένας νέος άνθρωπος με βαθιές ρίζες στη Ναυπακτία  και όνειρα για το μέλλον της,  η Ναυπακτία είναι ένας τόπος φιλόξενος και ευλογημένος που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κανέναν άλλον στην Ελλάδα.

Σήμερα στην εποχή της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης που η πληροφορία ταξιδεύει γρήρορα, που τα αποτελέσματα απαιτείται να είναι μετρήσιμα, που η ανάπτυξη μετριέται με βάση την αειφορία, που η γνώση έχει συσσωρευτεί,  δεν έχουμε καμία δικαιολογία χρειάζεται να αλλάξουμε πλεύση άμεσα και οργανωμένα!

Αφού μάθατε αγαπητοί μου συμπολίτες το όνομα της παράταξής μας, την οποία εκπροσωπώ και θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπακτίας στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου του 2023, σας καλώ να συμμετέχετε σε αυτή την αλλαγή πλεύσης!

Είμαι σίγουρος ότι έχουμε τη θέληση, τη γνώση, την πείρα και την αποφασιστικότητα για να τα αλλάξουμε όλα!

 Αλλάζουμε πλεύση λοιπόν, για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για εμάς, τα παιδιά μας και την Ναυπακτία μας!”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ