Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιστολή Υγειονομικών υπαλλήλων Αιτ/νιας που είναι σε αναστολή εργασίας

Published

on

Επιστολή απέστειλαν οι  Υγειονομικοί υπάλληλοι του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλ/νιας – νοσηλευτικές μονάδες Αγρινίου και Μεσολογγίου, που βρίσκονται σε αναστολή καθηκόντων προς:

1. Διοικ/τη Νοσοκομείου Αιτωλ/νιας κο Σερασκέρη Μιχαήλ

2. Αναπλ/τρια Διοικ/τρια Νοσηλευτικής Μονάδας Μεσολογγίου κα Φιλιπποπούλου Ελένη

3. Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγρινίου

4. Σωματείου εργαζομένων Νοσοκομείου Μεσολογγίου

Αναφέρει η επιστολή: 
 
Θέμα: «Επιστολή υγειονομικών υπαλλήλων σε αναστολή εργασίας, προς στήριξη του Νοσοκομείου Αιτωλ/νιας» 
Κύριε Διοικητά και Κυρία αναπληρώτρια Διοικ/τρια του Νοσοκομείου Αιτωλ/νιας,
Με αφορμή τις πρόσφατες ανακοινώσεις της ΠΟΕΔΗΝ σχετικά με τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού, λόγω της απομάκρυνσης των ανεμβολίαστων υγειονομικών από τα νοσοκομεία, επιτρέψτε μας να σας υπενθυμίζουμε ότι:
1. Τα κρούσματα στην κοινωνία μας λόγω της πανδημίας του covid και των μεταλλάξεων του, έχουν αυξηθεί ανεξέλεγκτα και επικίνδυνα. Είναι πλέον ολοφάνερο και αποδεδειγμένο ότι όλοι οι πολίτες, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, νοσούν και μεταδίδουν τον κορωνοιό και τις μεταλλάξεις του.
2. Οι εμβολιασμένοι συνάδερφοι μας στα νοσοκομεία, εργάζονται εξοντωτικά λόγω της παράλογης απουσίας μας, η οποία επιβαρύνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Εκτός από το ότι οι συνάδελφοι μας νοσούν και μεταδίδουν τον κορωνοϊό (με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς), καλούνται 5 ημέρες μετά την νόσησης τους να εργαστούν ξανά στο νοσοκομείο, χωρίς να διευκρινίζει κανείς με σιγουριά, τι μπορεί αυτό να συνεπάγεται για την δημόσια υγεία.
3. Λόγω της υποχρεωτικής απομάκρυνσης μας από το νοσοκομείο, οι ζωές των συμπολιτών μας που νοσούν, κινδυνεύουν όχι μόνο από την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά πλέον και από την μείωση του ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού που επίσης νοσεί.
4. Και ακόμη, σύμφωνα με την τελευταίες ακατανόητες διατάξεις της ΚΥΑ:
α. Στους συναδέλφους μας των οποίων τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τους έχουν «λήξει», τους δίνεται η δυνατότητα να συνεχίσουν να εργάζονται, ακολουθώντας τους εβδομαδιαίους διαγνωστικούς ελέγχους με την μέθοδο των rapid tests, όπως συμβαίνει έως σήμερα σε όλους τους εργασιακούς κλάδους.
β. Ενώ για τους υγειονομικούς υπαλλήλους οι οποίοι έως τώρα εργάζονται με πιστοποιητικά νοσησης, όταν αυτά «λήξουν», ΔΕΝ τους επιτρέπεται να συνεχίσουν την εργασία τους με rapid tests και έτσι οδηγούνται σε αναστολή εργασίας, εις βάρος των νοσοκομείων, της Δημόσιας Υγείας και των Συμπολιτών μας.
Για όλους αυτούς τους λόγους, όλοι οι υγειονομικοί που βρισκόμαστε σε αναστολή καθηκόντων, είμαστε στην διάθεση σας για να στηρίξουμε το έργο των νοσοκομείων μας, προκειμένου να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας, ώστε να σωθούν περισσότερες ανθρώπινες ζωές. Η προσέλευσή μας μπορεί 3 να ελέγχεται με δύο rapid-test εβδομαδιαίως, όπως γίνεται άλλωστε σήμερα και σε όλες τις υπόλοιπες εργασιακές ομάδες.
Σας υπενθυμίζουμε ότι δεν έχουμε διαπράξει κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα ή οποιοδήποτε άλλο ποινικό αδίκημα.
Δεν έχουμε υπεξαιρέσει π.χ. χρήματα από το δημόσιο, ούτε εκκρεμεί εις βάρος μας κάποια δικαστική απόφαση.
Εργαζόμασταν έντιμα χωρίς να δημιουργούμε προβλήματα στην υπηρεσία μας και ξαφνικά απομακρυνθήκαμε από τις θέσεις μας εν μέσω πανδημίας, στερώντας τις υπηρεσίες μας προς όλους τους συνανθρώπους μας και τις ευαίσθητες νοσοκομειακές δομές.
Είμαστε οι ίδιοι που μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη εισπράτταμε τα εύσημα από την πολιτεία και το κράτος ως οι άξιοι “υπεράνθρωποι” που πήραμε στις πλάτες μας επιτυχώς, την διαχείρηση του πρώτου και δεύτερου πανδημικού κύματος.
Είναι άδικο να πεθαίνουν συνάνθρωποι μας, εξ αιτίας της απουσίας μας και μιας λανθασμένης υγειονομικής αντιμετώπισης άμεσα συνδεδεμένη με την ανυπαίτια και αδικαιολόγητη αναστολή μας.
Είναι άδικο να χάνονται ανθρώπινες ζωές, να υποφέρουν με δυσβάσταχα ωράρια οι συνάδελφοί μας και να υποβαθμίζεται ολοσχερώς το σύστημα υγείας, επειδή η κυβέρνηση έχει επιβάλει εδώ και 5 μήνες, την απομάκρυνση μας από τα νοσοκομεία και έχει υποχρεώσει σε αναστολή εργασίας 7.000 εξειδικευμένους υγειονομικούς σε όλη την χώρα.
-Οι υγειονομικοί υπάλληλοι του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλ/νιας, νοσηλευτικές μονάδες Αγρινίου και Μεσολογγίου.

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προειδοποίηση για Καθαρισμό Οικοπέδων και Ακάλυπτων Χώρων

Published

on

By

Ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2024 (από 1/5/2024 έως 31/10/2024) σύμφωνα με την Πυροσβεστική Διάταξη 20/2023 (Αριθμ. 18851 οικ. Φ.700.20/ ΦΕΚ 2549 Β’/19.4.2023) ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων, οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μ. από τα όριά αυτών καθώς και των εκτός σχεδίου οικοπέδων με κτίσμα, να προχωρήσουν πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και έως 30/4/2024 σε:
  • Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε άμεση επαφή με κτίσμα.
  • Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους, όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά κλαδιά.
  • Αποκλάδωση της βάσης της κόμης των δέντρων και αύξηση του ύψους έναρξής της από την επιφάνεια του εδάφους ανάλογα με την ηλικία και το είδος του δέντρου.
  • Αραίωση της θαμνώδους βλάστησης ως προς την κάλυψη του εδάφους.
  • Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών, αναφλέξιμων, εκρήξιμων υλικών ή εύφλεκτων υλικών, αντικειμένων και απορριμμάτων.
  • Οι υπόχρεοι οφείλουν να μεριμνούν για την ασφαλή συλλογή και μεταφορά όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού. Απαγορεύεται η εγκατάλειψη, η απόρριψη ή η ανεξέλεγκτη διαχείρισή τους.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων στην εκπλήρωση της υποχρέωσης καθαρισμού, καθώς και σε περίπτωση αυτεπάγγελτου καθαρισμού από τον Δήμο, θα επιβάλλεται στους υπόχρεους το διοικητικό πρόστιμο της περ. 26 της υποπαρ. β’ της παρ. Ι του άρθρου 75 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ν.3463/2006, Α’ 114), σύμφωνα και με την παρ.1 του αρ.94, περ. 26 εδάφ. Β΄ του Ν.3852/2010 (Α΄87) και του άρθρου 5 της υπ’ αριθμ. 20/2023 Πυροσβεστικής Διάταξης.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε για τον άμεσο καθαρισμό των οικοπεδικών χώρων και την άμεση απομάκρυνση των υπολειμμάτων με ίδια μέσα.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι ο καθαρισμός των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων καθώς και η συντήρηση αυτών, αποτελεί πάγια υποχρέωση των ιδιοκτητών, νομέων και επικαρπωτών βάσει του αρ. 94, παρ. 26 του Ν.3852/2010 και θα πρέπει να διατηρούνται καθαροί άνευ προηγούμενης ειδοποίησης από την υπηρεσία μας, ιδιαίτερα καθ’ όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ από 1 Μάϊου έως 31 Οκτωβρίου κάθε έτους, κάθε εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, ιδιαίτερα σε ημέρες που ο δείκτης επικινδυνότητας σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας είναι 4 (πολύ υψηλός κίνδυνος) και 5 (κατάσταση συναγερμού), αλλά και όταν ο δείκτης είναι χαμηλότερος σε κρίσιμες περιοχές και ευαίσθητα δασικά οικοσυστήματα.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Από 8:00 έως 20:00 το ωράριο λειτουργίας στο Κάστρο της Ναυπάκτου

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, για 5η συνεχή χρονιά, ο αρχαιολογικός χώρος του Κάστρου της Ναυπάκτου λειτουργεί με το διευρυμένο θερινό ωράριο: 8:00′-20:00‘.

Το συγκεκριμένο ωράριο τέθηκε σε ισχύ για πρώτη φορά το 2020, έπειτα από κοινές προσπάθειες του Δήμου Ναυπακτίας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού, το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας που ισχύει για επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους εφαρμόζεται έως και την 31η Οκτωβρίου 2024.  Ενώ, λόγω της σταδιακής μείωσης της διάρκειας της ημέρας, το φθινόπωρο διαμορφώνεται ως εξής:

1-15 Σεπτεμβρίου: 8:00′-19:30′

16-30 Σεπτεμβρίου: 8:00′-19:00′

1-15 Οκτωβρίου: 8:00′-18:30′

16-31 Οκτωβρίου: 8:00′-18:00′

Σημειώνεται ότι, για το Κάστρο Αντιρρίου ισχύει το ωράριο λειτουργίας: 8:30′-15:30‘ και το Φετιχιέ Τζαμί (Λιμάνι Ναυπάκτου) είναι επισκέψιμο μετά από επικοινωνία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος.

Η προσέλευση των επισκεπτών στους αρχαιολογικούς χώρους επιτρέπεται έως και 20′ λεπτά πριν τη λήξη του ωραρίου. Οι αρχαιολογικοί χώροι παραμένουν ανοικτοί καθημερινά πλην Τρίτης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΕΥΑΝ: Ανακοίνωση για ληξιπρόθεσμες οφειλές και λογαριασμούς θανόντων

Published

on

By

Με ανακοίνωσή της η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. ενημερώνει τους καταναλωτές ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 150 ευρώ θα βεβαιώνονται στο εξής στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.

Επιπλέον, καλούνται οι πολίτες που έχουν λογαριασμούς με όνομα θανόντος να προβαίνουν σε ενημέρωση των σχετικών στοιχείων στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.

Οι οφειλέτες που δεν έχουν προβεί ακόμη σε ρύθμιση ή εξόφληση των λογαριασμών τους υπόκεινται, με βάση τον κανονισμό της ΔΕΥΑΝ, σε διακοπή των παροχών τους, διαδικασία που ήδη βρίσκεται σε εφαρμογή.

Οι ανωτέρω ενέργειες εντάσσονται στο πλαίσιο της ακολουθούμενης πολιτικής της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. για τον περιορισμό των ληξιπρόθεσμων και συσσωρευμένων οφειλών.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ