Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιστολή Υγειονομικών υπαλλήλων Αιτ/νιας που είναι σε αναστολή εργασίας

Published

on

Επιστολή απέστειλαν οι  Υγειονομικοί υπάλληλοι του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλ/νιας – νοσηλευτικές μονάδες Αγρινίου και Μεσολογγίου, που βρίσκονται σε αναστολή καθηκόντων προς:

1. Διοικ/τη Νοσοκομείου Αιτωλ/νιας κο Σερασκέρη Μιχαήλ

2. Αναπλ/τρια Διοικ/τρια Νοσηλευτικής Μονάδας Μεσολογγίου κα Φιλιπποπούλου Ελένη

3. Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγρινίου

4. Σωματείου εργαζομένων Νοσοκομείου Μεσολογγίου

Αναφέρει η επιστολή: 
 
Θέμα: «Επιστολή υγειονομικών υπαλλήλων σε αναστολή εργασίας, προς στήριξη του Νοσοκομείου Αιτωλ/νιας» 
Κύριε Διοικητά και Κυρία αναπληρώτρια Διοικ/τρια του Νοσοκομείου Αιτωλ/νιας,
Με αφορμή τις πρόσφατες ανακοινώσεις της ΠΟΕΔΗΝ σχετικά με τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού, λόγω της απομάκρυνσης των ανεμβολίαστων υγειονομικών από τα νοσοκομεία, επιτρέψτε μας να σας υπενθυμίζουμε ότι:
1. Τα κρούσματα στην κοινωνία μας λόγω της πανδημίας του covid και των μεταλλάξεων του, έχουν αυξηθεί ανεξέλεγκτα και επικίνδυνα. Είναι πλέον ολοφάνερο και αποδεδειγμένο ότι όλοι οι πολίτες, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, νοσούν και μεταδίδουν τον κορωνοιό και τις μεταλλάξεις του.
2. Οι εμβολιασμένοι συνάδερφοι μας στα νοσοκομεία, εργάζονται εξοντωτικά λόγω της παράλογης απουσίας μας, η οποία επιβαρύνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Εκτός από το ότι οι συνάδελφοι μας νοσούν και μεταδίδουν τον κορωνοϊό (με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς), καλούνται 5 ημέρες μετά την νόσησης τους να εργαστούν ξανά στο νοσοκομείο, χωρίς να διευκρινίζει κανείς με σιγουριά, τι μπορεί αυτό να συνεπάγεται για την δημόσια υγεία.
3. Λόγω της υποχρεωτικής απομάκρυνσης μας από το νοσοκομείο, οι ζωές των συμπολιτών μας που νοσούν, κινδυνεύουν όχι μόνο από την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά πλέον και από την μείωση του ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού που επίσης νοσεί.
4. Και ακόμη, σύμφωνα με την τελευταίες ακατανόητες διατάξεις της ΚΥΑ:
α. Στους συναδέλφους μας των οποίων τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τους έχουν «λήξει», τους δίνεται η δυνατότητα να συνεχίσουν να εργάζονται, ακολουθώντας τους εβδομαδιαίους διαγνωστικούς ελέγχους με την μέθοδο των rapid tests, όπως συμβαίνει έως σήμερα σε όλους τους εργασιακούς κλάδους.
β. Ενώ για τους υγειονομικούς υπαλλήλους οι οποίοι έως τώρα εργάζονται με πιστοποιητικά νοσησης, όταν αυτά «λήξουν», ΔΕΝ τους επιτρέπεται να συνεχίσουν την εργασία τους με rapid tests και έτσι οδηγούνται σε αναστολή εργασίας, εις βάρος των νοσοκομείων, της Δημόσιας Υγείας και των Συμπολιτών μας.
Για όλους αυτούς τους λόγους, όλοι οι υγειονομικοί που βρισκόμαστε σε αναστολή καθηκόντων, είμαστε στην διάθεση σας για να στηρίξουμε το έργο των νοσοκομείων μας, προκειμένου να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας, ώστε να σωθούν περισσότερες ανθρώπινες ζωές. Η προσέλευσή μας μπορεί 3 να ελέγχεται με δύο rapid-test εβδομαδιαίως, όπως γίνεται άλλωστε σήμερα και σε όλες τις υπόλοιπες εργασιακές ομάδες.
Σας υπενθυμίζουμε ότι δεν έχουμε διαπράξει κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα ή οποιοδήποτε άλλο ποινικό αδίκημα.
Δεν έχουμε υπεξαιρέσει π.χ. χρήματα από το δημόσιο, ούτε εκκρεμεί εις βάρος μας κάποια δικαστική απόφαση.
Εργαζόμασταν έντιμα χωρίς να δημιουργούμε προβλήματα στην υπηρεσία μας και ξαφνικά απομακρυνθήκαμε από τις θέσεις μας εν μέσω πανδημίας, στερώντας τις υπηρεσίες μας προς όλους τους συνανθρώπους μας και τις ευαίσθητες νοσοκομειακές δομές.
Είμαστε οι ίδιοι που μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη εισπράτταμε τα εύσημα από την πολιτεία και το κράτος ως οι άξιοι “υπεράνθρωποι” που πήραμε στις πλάτες μας επιτυχώς, την διαχείρηση του πρώτου και δεύτερου πανδημικού κύματος.
Είναι άδικο να πεθαίνουν συνάνθρωποι μας, εξ αιτίας της απουσίας μας και μιας λανθασμένης υγειονομικής αντιμετώπισης άμεσα συνδεδεμένη με την ανυπαίτια και αδικαιολόγητη αναστολή μας.
Είναι άδικο να χάνονται ανθρώπινες ζωές, να υποφέρουν με δυσβάσταχα ωράρια οι συνάδελφοί μας και να υποβαθμίζεται ολοσχερώς το σύστημα υγείας, επειδή η κυβέρνηση έχει επιβάλει εδώ και 5 μήνες, την απομάκρυνση μας από τα νοσοκομεία και έχει υποχρεώσει σε αναστολή εργασίας 7.000 εξειδικευμένους υγειονομικούς σε όλη την χώρα.
-Οι υγειονομικοί υπάλληλοι του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλ/νιας, νοσηλευτικές μονάδες Αγρινίου και Μεσολογγίου.

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρίτη 21/3 η παρουσίαση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Ναυπάκτου

Published

on

By

Ξεκινά η δημόσια διαβούλευση – 

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 και ώρα 12:00′, στο κτήριο της Αιτωλικής Αναπτυξιακής ΑΕ ΟΤΑ (Εθνική Οδός Αντιρρίου – Ιτέας περιοχή Πλατανίτη) θα λάβει χώρα η ανοικτή δημόσια παρουσίαση του Β1 Σταδίου της μελέτης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) διοικητικών ορίων πρώην Δ. Ναυπάκτου (Δ.Ε. Ναυπάκτου).

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης, θα πραγματοποιηθεί δημόσια διαβούλευση για χρονικό διάστημα 2 μηνών και συγκεκριμένα, από τις 22 Μαρτίου 2023 έως τις 22 Μαΐου 2023, κατά το οποίο υπάρχει δυνατότητα υποβολής απόψεων και παρατηρήσεων, οι οποίες θα εξεταστούν και θα ληφθούν υπόψη για τη σύνταξη του Β2 Σταδίου της μελέτης, που αντιστοιχεί στην οριστική πρόταση, η οποία θα θεσμοθετηθεί.

Προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων, η πλήρης μελέτη του Β1 Σταδίου, θα είναι αναρτημένη και διαθέσιμη σε ψηφιακή μορφή, στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ναυπακτίας (https://www.nafpaktos.gr) καθ’ όλη τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης,

Απόψεις και παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης, προκειμένου να εξεταστούν θα πρέπει να υποβληθούν επωνύμως, είτε στο Γραφείο Πρωτοκόλλου της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ναυπακτίας (κτήριο πρώην Δημαρχείου Αντιρρίου) είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο email: info@nafpaktos.gr.

  • Η δημόσια παρουσίαση της μελέτης θα προβληθεί μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Ναυπακτίας (https://www.nafpaktos.gr).

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Yποχρεωτικός ο καθαρισμός οικοπέδων -Πρόστιμο & φυλάκιση για αμελείς ιδιοκτήτες

Published

on

By

Εν όψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου από 1-5-2023 έως 31-10-2023, οι δήμοι της χώρας καλούν όλους τους δημότες τους που είναι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, να τους καθαρίσουν από χόρτα, άχρηστα υλικά, σκουπίδια μέχρι τις 30 Απριλίου 2023, διότι αποτελούν εστίες εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Ως «καθαρισμός», ορίζεται λεπτομερώς η απομάκρυνση σπασμένων δένδρων και κλαδιών, ξερά χόρτα, φύλλα κλπ., σε απόσταση τουλάχιστον 3 μέτρα από κτίσματα, το κλάδεμα των φυτών και πώς θα γίνεται αυτό, η απομάκρυνση εύφλεκτων υλικών, καθώς και των υπολειμμάτων καθαρισμού.

Εάν οι ιδιοκτήτες δεν πραγματοποιήσουν τον καθαρισμό μέχρι τις 30 Απριλίου, οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι να τους ενημερώσουν ότι πρέπει να το πράξουν εντός 10 ημερών, αλλιώς τον καθαρισμό αναλαμβάνει αυτεπαγγέλτως ο δήμος, ο οποίος χρεώνει με πρόστιμο τους ιδιοκτήτες.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων για τον καθαρισμό, τους επιβάλλεται πρόστιμο που ανέρχεται σε 0,50 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, πάνω στο οποίο υπάρχει προσαύξηση, εφόσον το έργο πραγματοποιήσει ο δήμος.

Εάν πρόκειται για εγκαταλειμμένους χώρους, ή αγνώστων ιδιοκτητών, περιφραγμένους και ασφαλισμένους, ο δήμος καλεί την Πυροσβεστική για να βεβαιώσει τον κίνδυνο πυρκαγιάς και κατόπιν παραβιάζει τον χώρο με εισαγγελική παραγγελία για να τον καθαρίσει.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος: Κραυγή λαού…  για το έγκλημα των Τεμπών

Published

on

By

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου  και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε η απεργία – συλλαλητήριο σήμερα το απόγευμα στην Ναύπακτο. Στην κεντρική πλατεία της πόλης οι  φωνές των εργαζόμενων στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μαθητές απαίτησαν  να πληρώσουν οι υπαίτιοι για το  έγκλημα των Τεμπών.

Στους συγκεντρωμένους στην πλατεία Φαρμάκη στη Ναύπακτο απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας Αριστομένης Χάρος και η πρόεδρος του  Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αιτ/νίας Βάσω Νταουσάνη.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν σιωπηλή πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Ναυπάκτου.

Η συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξαν  η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 ήταν τεράστια και πανελλαδικά οι πολίτες απότισαν φόρο τιμής στους  57  συνανθρώπους μας – θύματα  της τραγωδίας των Τεμπών, βάζοντας τα ερωτήματα: Γιατί φτάσαμε σε αυτή την τραγωδία; Ποιοι ευθύνονται; Πως δε θα συμβεί ποτέ ξανά;

Ταυτόχρονα απαίτησαν οι ευθύνες να αποδοθούν και οι κρατικές και οι κυβερνητικές και της ιδιωτικής εταιρείας και οι ατομικές.  Δεν πρέπει να παραγραφούν, δεν πρέπει να ξεχαστούν.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ