Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Επιτροπή για αναζήτηση νέου χώρου για την Λαϊκή στο κέντρο της Ναυπάκτου

Published

on

λαικη-αγορα-ναυπακτος-δημοτικό-συμβουλιο-δήμος-ναυπακτιας

Το θέμα της κατάργησης της Λαϊκής αγοράς που γίνεται στον χώρο μπροστά από την Βιβλιοθήκη και του κτιρίου που στεγάζεται το Αστυνομικό τμήμα της Ναυπάκτου, ήρθε προς συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας 4 Νοεμβρίου.

Στην  εισήγηση του αντιδημάρχου Γιάννη Παπαϊωαννίδη αναφέρθηκε πως ο χώρος που πραγματοποιείται η Λαϊκή είναι περιορισμένος, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούνται προβλήματα στην λειτουργία του Αστυνομικού τμήματος.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας σημείωσε πως ο χώρος είναι ακατάλληλος και πως ο Δήμος δεν αποφασίζει με κριτήριο το συναίσθημα αλλά το συμφέρον των δημοτών.

Κατά την συζήτηση που ακολούθησε προτάθηκε από τον επικεφαλής της ΑΔΚΝ Γιάννη Μπουλέ η δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής η οποία θα διερευνήσει εντός μηνός την περίπτωση εναλλακτικού χώρου, με την πρόταση – προτάσεις να έρχεται και πάλι προς συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο.

Μόνο αν βρεθεί χώρος σε μια ακτίνα 300 μέτρων από το σημερινό σημείο που γίνεται η Λαϊκή, συμφωνεί με την μεταφορά της ο Ανδρέας Κοτσανάς, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι δεν θα συμμετέχει στην επιτροπή διερεύνησης νέου χώρου.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Γούλας τόνισε ότι κι εκεί που λειτουργεί σήμερα  μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση της Λαϊκής, βάζοντας ταυτόχρονα στην συζήτηση και το θέμα της μεταφοράς των υπηρεσιών της Αστυνομίας στο χωροθετημένο  εδώ και χρόνια οικόπεδο στο Σκα, προτείνοντας,  το κτίριο της πρώην ΔΟΥ Ναυπάκτου να αγοραστεί από τον Δήμο.

Για δημιουργία μόνιμης εγκατάστασης για τη Λαϊκή αγορά στο κέντρο της πόλης έκανε λόγο ο Γιάννης Νταουσάνης, φέρνοντας παραδείγματα άλλων πόλεων, του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Για το θέμα της αγοράς του κτιρίου της πρώην ΔΟΥ αναφέρθηκαν και ο Τάκης Λουκόπουλος, αλλά και ο Γιάννης Μπουλές τονίζοντας ότι παρά τις προσπάθειες που έκαναν τα προηγούμενα χρόνια το κτίριο δεν μπορεί να έλθει στην ιδιοκτησία του Δήμου, ενώ σημείωσαν ότι είναι αρχαιολογικός όλος ο περιβάλλων χώρος.

Παρέμβαση στην συζήτηση έκανε και ο παλιός Ναυπάκτιος Στάθης Βλαχόπουλος, τονίζοντας πως η Λαϊκή έχει ιστορία 180 χρόνων και εξυπηρετεί τους κατοίκους του κέντρου, που στην περίπτωση κατάργησή της θα είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν ή στην Λαϊκή που γίνεται στην περιοχή του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου ή σε αυτή στον Σκα.

λαικη-αγορα-ναυπακτος-δημοτικό-συμβουλιο-δήμος-ναυπακτιας

Με την ολοκλήρωση της συζήτησης ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας ανέφερε πως  ο δήμος δεν αποφασίζει συναισθηματικά αλλά με γνώμονα το πραγματικό συμφέρον των δημοτών και της πόλης. «Αναλαμβάνω να πω υπευθύνως την άποψη για τη λαϊκή αγορά, που μπορεί να μην είναι αρεστή, αλλά η κατάσταση εκεί είναι αφόρητη. Γνωρίζουμε όλοι τις γειτονιές της Ναυπάκτου και είναι αδύνατη η μεταφορά της σε άλλο σημείο του κέντρου. Επειδή στην δημοκρατία  δεν υπάρχουν αδιέξοδα, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια επιτροπή από τις παρατάξεις προκειμένου σε χρονικό διάστημα ενός μήνα να διερευνήσουμε την προοπτική μεταφοράς της σε άλλο σημείο».

Με πρόεδρο τον αντιδήμαρχο Γιάννη Παπαϊωαννίδη και μέλη της  τους:  Δημητρόπουλο Νίκο, Ασημακόπουλο Γιώργο, Νταουσάνη Γιάννη, Μουχτούρη Ηρακλή, Τσουκαλά Ντίνο και Κιμινουλάκη Μυρτώ, συστήθηκε η διαπαραταξιακή Επιτροπή με τον συγκεκριμένο σκοπό και με στόχο να φέρει στο Σώμα εντός μηνός πιθανή εναλλακτική πρόταση.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Lepanto Formula Kite Europeans: Τελετή Λήξης και Απονομές Μεταλλίων την Κυριακή 2/10

Published

on

By

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022

Παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού κ.Σοφίας Ζαχαράκη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 στις 18:30‘, η Τελετή Λήξης και οι Απονομές των Μεταλλίων στους αθλητές και τις αθλήτριες τη μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε ποτέ στη Ναύπακτο,  του Lepanto Formula Kite Europeans.   Η βραδιά θα κλείσει με μία ανοικτή για όλους συναυλία από τους “Les SkartOi“!

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022

 

Το 2022 Lepanto Formula Kite Europeans που πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση του Δήμου Ναυπακτίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλλάδας, της ΙΚΑ (International Kiteboarding Association) και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ρίου ΙΑΣΩΝ, διεξάγεται σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Ναυπάκτου και με την υποστήριξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας.

Η Διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ), του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), της Παγκόσμιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (World Sailing), της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ) και του Ελληνικού Συνδέσμου Αετοσανίδας (ΗΚΑ).

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022 Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022 Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022 Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022 Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022 Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Lepanto Formula Kite Europeans – Δηλώσεις Γκίζα, Schwendtner, Κρότση (vid)

Published

on

By

Δηλώσεις Β. Γκίζα, Δήμαρχου Ναυπακτίας, Πρόεδρου Οργανωτικής Επιτροπής Lepanto Formula Kite Europeans

Marcus Schwendtner, Secretary and Class Manager International Kiteboarding Association (ΙΚΑ)

–  Σπ. Κρότση, Αντιπρόεδρου International Kiteboarding Association (ΙΚΑ), Αντιπρόεδρου Οργανωτικής Επιτροπής Lepanto Formula Kite Europeans, Πρόεδρου Συλλόγου ΙΑΣΩΝ

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κυκλοφορεί το 238 ο φύλλο

Published

on

By

Με άποψη για τα όσα συμβαίνουν, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις  κυκλοφορεί  το 238ο φύλλο της ηλεκτρονικής συνδρομητικής εφημερίδας  Nafsweek.gr , που κάθε Παρασκευή φθάνει στα e-mail των συνδρομητών μας.

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

#  Σε ρυθμούς European Formula Kite η Ναύπακτος:

Σχεδόν 140 αθλητές που εκπροσωπούν 39    χώρες από κάθε ήπειρο συμμετέχουν και  αγωνίζονται στο «Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα  Formula Kite» στη Ναύπακτο αυτή την εβδομάδα. Το πρωτάθλημα που πραγματοποιείται από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου, στον κόλπο της Ναυπάκτου, είναι ένα δυνατό τεστ πριν από τους Παγκόσμιους αγώνες Formula Kite που θα πραγματοποιηθούν στην Ιταλία σε λίγες εβδομάδες…

#   Μπαράζ ανακοινώσεων για ΟΕΥ και Δημοτική αστυνομία :

Την συζήτηση στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο για την έγκριση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου Ναυπακτίας, που κατέληξε συζήτηση για την επανασύσταση της Δημοτικής αστυνομίας, ακολούθησε…

#   Τον Οκτώβριο ψηφίζει η Βουλή για τη Δημοτική Αστυνομία:

Στις αρχές Οκτωβρίου αναμένεται το υπουργείο Εσωτερικών να καταθέσει για διαβούλευση το νομοσχέδιο για τη Δημοτική Αστυνομία. Θα ακολουθήσει η τελική σύνταξη του νομοσχέδιου και στη συνέχεια η κατάθεση του στη Βουλή…

#   «Βοήθεια στο σπίτι»: Το ΣτΕ φέρνει τα πάνω κάτω στην μοριοδότηση:

Άκυρη κρίθηκε από το ΣτΕ η μοτιοδότηση των ήδη εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» για το 50% των θέσεων, σύμφωνα…

#   Με το βλέμμα στην κάλπη…      ( ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ ) :   

Μιλούσαμε τους  προηγούμενους μήνες  για αιφνιδιασμό από την κυβέρνηση και προσφυγή στις κάλπες ώστε να αξιοποιηθούν όλα τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας κίνησης έναντι των αντιπάλων. Στην αυτοδιοίκηση όμως που η ημερομηνία των        εκλογών…

#   «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δ. Ναυπακτίας», αλλάζει το κέντρο της Ναυπάκτου:

Ξεκίνησαν οι εργασίες στην οδό Πλαστήρα (προέκταση Οδού Καλαντζοπούλου από την Οδό      Κ. Τζαβέλα έως την Οδό Βαρδακουλά), ενώ θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις…

#   Φωκίων Ζαΐμης: «Με διάλογο και συνεργασία μπορούμε να συνδέσουμε την  τεχνολογία με την εκπαίδευση και την εργασία» :

Στο 7ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο «Ένταξη και Χρήση των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διαδικασία» συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης, τονίζοντας ότι η επιστήμη και η τεχνολογία…

#   Πέτυχαν το στόχο τους!  :

Πετυχαίνοντας το στόχο τους,  για προβολή της πόλης της Ναυπάκτου, υλοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία  στο Εθνικό Παπαχαραλάμπειο Στάδιο Ναυπάκτου οι «2οι Πανελλήνιοι Αγώνες Τοξοβολίας», όλων των      κατηγοριών τόξων και όλων των ηλικιών. Με τις απονομές…

#  Ιωάννα Μαρή:  «Προγεννητική Αγωγή, τα θεμέλια της φυσικής και ψυχικής υγείας για όλη την ζωή του ανθρώπου»:

Συνέντευξη στο Nafsweek.gr  της προέδρου της «Ελληνικής Εταιρίας Προγεννητικής     Αγωγής», με στόχο την  ενημέρωση των νέων, καθώς και όλης της κοινωνίας για την προετοιμασία των μελλοντικών γονέων  για τον αυριανό γονεϊκό τους ρόλο…

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ