Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠ Δυτικής Ελλάδας ΚΚΕ- Απαιτεί ελεύθερη διέλευση στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου για όλους τους εργαζόμενους

Published

on

Σε ανακοίνωσή της η ΕΠ Δυτικής Ελλάδας  του ΚΚΕ αναφέρει :

«Είναι πρόκληση για το λαό μας! Αυτοκινητόδρομοι και μεγάλα έργα υποδομών που πληρώθηκαν από τις τσέπες μας να τους διαχειρίζονται πολυεθνικές για να γεμίζουν οι τσέπες των λίγων», επισημαίνει η ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, με αφορμή τις νέες αυξήσεις  «φωτιά» στα διόδια της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, που ανακοινώθηκαν πρόσφατα.

«Με τις νέες αυξήσεις το ετήσιο κόστος διέλευσης φτάνει έως και 3.000 ευρώ για τους εργαζόμενους της περιοχής, και όχι μόνο, που μετακινούνται από και προς την εργασία τους πληρώνοντας επί της ουσίας πάνω από 250 ευρώ το μήνα μόνο για τη διέλευση της γέφυρας. Είναι απαράδεκτο σχεδόν του 1/3 του μισθού ενός εργαζόμενου να δίνεται στην Γέφυρα Α.Ε. για να πάει από το σπίτι στη δουλειά και απ’ τη δουλειά στο σπίτι», επισημαίνει η ΕΠ, αναφερόμενη και στις συνθήκες «βαρυχειμωνιάς» που βιώνουν εργαζόμενοι που καθημερινά χρησιμοποιούν τη γέφυρα, όπως και λαϊκά στρώματα.

«Οι επιχειρηματικοί όμιλοι που εκμεταλλεύονται τους αυτοκινητοδρόμους, αλλά και τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου κερδίζουν εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο από τις μετακινήσεις μας, ασκώντας το δικαίωμα που τους παρέχουν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, μέσω των σχετικών συμβάσεων παραχώρησης», καταγγέλλει, επικαλούμενη και την σχετική ανακοίνωση της «ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ» που τονίζει:

«”Η ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις της Σύμβασης Παραχώρησης οι μέγιστες τιμές διοδίων για το 2023 υπολογίζονται με βάση την ετήσια μεταβολή του εναρμονισμένου Δείκτη Τιμών καταναλωτή που ήταν 11,26%”. Με αυτή την σύμβαση, η εν λόγω εταιρεία, το 2020 έλαβε αποζημίωση από το αστικό κράτος (δηλαδή την τσέπη του λαού) ύψους  11.050.000 ευρώ για απώλεια εσόδων λόγω πανδημίας, με αποτέλεσμα τα καθαρά της κέρδη, το 2020, να παρουσιάσουν αύξηση κατά 3.250.000 ευρώ σε σχέση με το 2019 και να ανέλθουν στα 14.444.539,02 ευρώ».

Σχολιάζοντας και τη στάση της Περιφερειακής Αρχής, σημειώνει ότι «αυτό εννοούν ανάπτυξη και νέες επενδύσεις η ΝΔ και η Περιφερειακή Αρχή Φαρμάκη για την περιοχή μας. Ζεστό χρήμα στους επιχειρηματίες και για το λαό διάφορα pass, επιδόματα πείνας και διόδια», ενώ σε σχέση με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει: «Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του βουλευτή του Γ. Βαρεμένου, κάνει έκκληση (!) στην “ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.” να δείξει κοινωνικό πρόσωπο και να μην προχωρήσει σε αυξήσεις των διοδίων γιατί έχουν “αντιαναπτυξιακό χαρακτήρα” όπως λέει!».

Αυτή η ανάπτυξη φορτώνει τα βάρη στο λαό!

Λέγοντας πως «αυτή η ανάπτυξη είναι που έχει οδηγήσει σήμερα στην εκτίναξη της ακρίβειας ακόμα και στα είδη πρώτης ανάγκης, την ενεργειακή φτώχεια που τσακίζει το πενιχρό εισόδημα της πλειοψηφίας του λαού μας, την παραπέρα εμπορευματοποίηση της υγείας, του φαρμάκου και όλα όσα φορτώνονται στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών για να μπορούν να αυγαταίνουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι», η ΕΠ Δυτικής Ελλάδας καλεί τους εργαζόμενους και το λαό να μην δείξουν καμία ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική.

«Δεν υπάρχουν λύσεις από τα “πάνω” για τους εργαζόμενους, τη φτωχή αγροτιά, τους μικροεπαγγελματίες και τη νεολαία. Δεν υπάρχουν “σωτήρες” και “προστάτες”.

Η μοναδική αποτελεσματική πίεση που μπορεί να ασκηθεί σε όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση είναι από την ίδια την εργατική τάξη, τον λαό, το κίνημά τους, δηλαδή από τα κάτω, με ένα δυνατό ΚΚΕ που θα είναι μπροστάρης σε αυτούς τους αγώνες. Όπου οι εργαζόμενοι, ο λαός μας, πήραν την υπόθεση στα χέρια τους, όπου ξεπέρασαν τις λογικές των λύσεων “από τα πάνω”, είχαν μικρές και μεγαλύτερες νίκες», προσθέτει η ΕΠ, τονίζοντας πως μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, απαιτώντας, δωρεάν διέλευση όλων όσων χρησιμοποιούν καθημερινά τη γέφυρα για την μετακίνησή τους, όπως εργαζόμενοι, αγρότες, ασθενείς, φοιτητές κ.ά., αλλά και κατάργηση όλων των διοδίων, δωρεάν μετακίνηση του λαού μας μέσα από σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές και αυτοκινητόδρομους.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ομοσπονδία κόβει την πίτα της

Published

on

By

Το Δ.Σ. και τα μέλη της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ναυπακτίας και Δωρίδας σας καλούν στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00 στο ξενοδοχείο NAFS στην παραλία Ψανής .

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο Πρόεδρος                  Ο Γραμματέας
Δαβανέλλος Θέμης    Μπακατσιάς Βασίλειος

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Έδωσαν τα  χέρια” Λουκόπουλος και Σαλαμούρας

Published

on

By

Σε ανακοίνωσή της η “Ενωτική πρωτοβουλία” δημοσιοποιεί την συνεργασία της με τον πρ. δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Σαλαμούρα. Αναφέρει η ανακοίνωση:

“Ανακοινώνουμε σήμερα ότι σε συνάντηση που είχε ο επικεφαλής της παράταξής μας Τάκης Λουκόπουλος   με τον πρώην δημοτικό μας σύμβουλο  κ. Χρήστο Σαλαμούρα  “έδωσαν τα  χέρια” κατά το κοινώς λεγόμενο,  για κοινό βηματισμό στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι επαγγελματίες του Αντιρρίου για την πώληση των εργοταξιακών

Published

on

By

Εργοταξιακοί-Αντίρριο-ΤΑΙΠΕΔ

Η Ένωση επαγγελατοβιοτεχνικών και εμπόρων Αντιρρίου “Ο Άγιος Παντελεήμων” με αφορμή το θέμα της πώλησης των πρώην εργοταξιακών χώρων στο Αντίρριο έβγαλε την ακόλουθη ανακοίνωση:

ΘΕΜΑ: ΠΩΛΗΣΗ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
ΓΕΦΥΡΑΣ ΡΙΟΥ-ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ

Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση και αξιοποίηση του οικοπέδου των εργοταξιακών χώρων της γέφυρας.
Πριν από δύο περίπου χρόνια σε συγκέντρωση στο Αντίρριο ο κύριος Δήμαρχος μας διαβεβαίωνε όσον αφορά την εκποίηση του ακινήτου , ότι παρακολουθεί την εξέλιξη, έχει κάποιες επαφές και είμαστε σε σωστό δρόμο και μάλιστα προς την τουριστική κατεύθυνση.
Σήμερα φθάσαμε στο δια ταύτα και ο μεν Δήμαρχος δηλώνει ευχαριστημένος από το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για την περιοχή μας ,το δε τοπικό συμβούλιο και ο αντιδήμαρχος Αντιρρίου δηλώνουν αντίθετοι με οποιαδήποτε επιχείρηση υποβάθμισης της περιοχής .Ως εμπορικός σύλλογος σαφώς και δεν διαφωνούμε με τα παραπάνω , αλλά νομίζουμε ότι τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις .
Επειδή δεν γνωρίζουμε τους όρους του διαγωνισμού όσον αφορά τα είδη των επενδύσεων που μπορούν να γίνουν στον συγκεκριμένο χώρο ,ούτε αν πριν από τον διαγωνισμό υπήρξε κάποια γνωμοδότηση του τοπικού συμβουλίου ή κάποια παρέμβαση του κυρίου Δημάρχου προς το ΤΑΙΠΕΔ, ζητάμε:

   Κατεπείγουσα σύγκληση του τοπικού συμβουλίου του Αντιρρίου με πρόσκληση όλων των φορέων της περιοχής, του Δημάρχου και των αρχηγών των δημοτικών παρατάξεων, για ενημέρωση μας ,έστω και εκ των υστέρων , για το σοβαρότερο θέμα που αφορά την ανάπτυξη της περιοχής και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και απασχολεί την τοπική κοινωνία τα τελευταία 20 χρόνια.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος
Δαβανέλλος Θέμης

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ