Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Ερώτηση Δημήτρη Κωνσταντόπουλου στη Βουλή για τους κτηνοτρόφους της Αιτωλ/νίας

Published

on

Ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό, με θέμα: «Ζητήματα επιβίωσης αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της Αιτωλοακαρνανίας»

Αναφέρει συνοπτικά:

Στην ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπογράμμισε τα αλυσιδωτά προβλήματα που έχει προκάλεσει η πανδημία του Covid-19 στους κτηνοτρόφους της Αιτωλοακαρνανίας. Ανέφερε τις μεγάλες ζημιές που έχουν υποστεί από την αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων στον κλάδο της εστίασης, την δραματική μείωση της τιμής πώλησης του γάλακτος (πωλείται 0,50-0,55 λεπτά ενώ το κόστος παραγωγής του ανέρχεται σε 0,65 λεπτά του ευρώ), τις σημαντικές αυξήσεις στις ζωοτροφές και τις μειώσεις στην εξισωτική αποζημίωση (ενώ το 2016 ήταν στα 20ευρώ/ζώο πλέον έχει φτάσει στα 7ευρώ/ζώο). Σημείωσε δε ότι η  Πολιτεία δεν φαίνεται να λαμβάνει υπ’όψιν ότι στις ορεινές περιοχές, επικρατούν πολύ διαφορετικές συνθήκες σε σχέση με τις πεδινές και οι κτηνοτρόφοι είναι αναγκασμένοι να αγοράζουν τις τροφές, έχοντας σημαντικά έξοδα. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για τη στήριξή τους.

Οι κτηνοτρόφοι του ορεινού Βάλτου, του Ξηρομέρου, της Ναυπακτίας, του Μεσολογγίου, της περιοχής της Τριχωνίδας και όλης της Αιτωλοακαρνανίας, ενός νομού κατεξοχήν αγροτικής οικονομίας, είναι πλέον σε απόγνωση και θα πρέπει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για τη στήριξή τους.

Κατόπιν αυτών ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

  1. Πως σκοπεύει το Υπουργείο να αντιμετωπίσει τις σημαντικές αυξήσεις στις τιμές των ζωοτροφών εν μέσω πανδημίας και να στηρίξει τους κτηνοτρόφους της Αιτωλοακαρνανίας;
  2. Πως θα αντιμετωπίσετε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τις τιμές των αγροτικών προϊόντων να μειώνονται συνεχώς ενώ το κόστος παραγωγής να αυξάνεται συνεχώς;
  3. Θα αποκατασταθεί η αδικία που έγινε σε βάρος των αιγοπροβατοτρόφων, οι οποίοι δεν έλαβαν την ενίσχυση των 4 ευρώ ανά ενήλικο θηλυκό ζώο λόγω του Covid-19;
  4. Τέλος, δεδομένου ότι η πτηνοτροφία και η χοιροτροφία δεν ενισχύονται από κανένα μέτρο των άμεσων ενισχύσεων στο πλαίσιο της ΚΑΠ, πως σχεδιάζει το Υπουργείο να τις στηρίξει για τις ζημιές που έχουν υποστεί από τις συνέπειες της πανδημίας;

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε η ανάπλαση επί της οδού Μεσολογγίου

Published

on

By

Σήμερα 1η Μαρτίου ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης επί της οδού Μεσολογγίου, με μηχανήματα του εργολάβου να προχωρούν σε τομές στο οδόστρωμα της Μεσολογγίου  στην συμβολή της με την οδό Θέρμου.

Το έργο, σύμφωνα με τα όσα έχουν προγραμματιστεί σε προγενέστερο χρόνο και μετά από συνάντηση Δημάρχου, τεχνικών υπηρεσιών και αναδόχου του έργου, θα προχωρά τμηματικά προς την πλατεία του λιμανιού με την οδό Μεσολογγίου να είναι σε κυκλοφορία, τουλάχιστον το ένα ρεύμα της.  Με την τοποθέτηση των απαραίτητων σημάνσεων επί της Μεσολογγίου,  από το πρωί σήμερα, μερική κίνηση εκτρέπεται προς την οδό Θέρμου ενώ δεν υπάρχει κάποιο σημαντικό πρόβλημα στην κυκλοφορία μέχρι ώρας.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση Θ. Παπαθανάση με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Θ. Δαβανέλλο

Published

on

By

Με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων Ναυπακτίας και Δωριδας κ. Θέμη Δαβανέλλο συναντήθηκε ο Θανάσης Παπαθανάσης.

Ο κ Δαβανέλλος ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες εν μέσω πανδημίας τόσο σε τοπικό όσο και σε θεσμικό επίπεδο.

Ο κ. Παπαθανάσης μετά την συνάντηση δήλωσε:

« Οι επαγγελματίες έχουν βρεθεί στην δίνη της πανδημίας. Συζητήσαμε με τον Πρόεδρο για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τις επιχειρήσεις και για τα προβλήματα που τους απασχολούν στην καθημερινότητά τους. Εξέφρασα την πλήρη στήριξη μου στα δίκαια αιτήματά τους και στην προσπάθεια λήψης μέτρων για περαιτέρω ανακούφισή τους. Οι ελευθέριοι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις πρέπει να υποστηριχθούν με κάθε τρόπο γιατί αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας και τον μεγαλύτερο εργοδότη. Μόνο με κοινή προσπάθεια και συνεργασία μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτή την δύσκολη περίοδο ώστε την επόμενη μέρα όλες οι επιχειρήσεις να είναι και πάλι όρθιες, βιώσιμες και παραγωγικές».

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Λιβανός – Φαρμάκης για ενεργειακή αυτονόμηση ΟΤΑ μέσω Ενεργειακών Κοινοτήτων

Published

on

By

Περιφερεια-Δυτικής-Ελλάδας-νεκταριος-φαρμάκης

Αύριο, Σάββατο 27 Φεβρουαρίου και ώρα 10:30 π.μ. ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός μαζί με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, θα προβούν σε δηλώσεις μέσω διαδικτύου σχετικά με την πρωτοβουλία παραχώρησης χώρου ιδιοκτησίας του Υπουργείου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την ενεργειακή αυτονόμηση των ΟΤΑ και των ΤΟΕΒ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μέσω της δημιουργίας Ενεργειακών Κοινοτήτων.

Μετά τις δηλώσεις, θα ακολουθήσει μέσω τηλεδιάσκεψης, η  παρουσίαση της πρωτοβουλίας στο σύνολο των συμμετεχόντων φορέων και οργανισμών.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

slider-nafsweek-lucky-charms

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ