Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

«ΕΣΠΑ κι έγινε»  στην Αιτωλοακαρνανία

Published

on

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος Δυτική Ελλάδα παρουσιάζουν τα αποτελέσματα του  ΕΣΠΑ 2014-2020 στην Αιτωλοακαρνανία σε ανοικτή για το κοινό εκδήλωση, στις  7 Ιουλίου 2023 και ώρα 18.30, στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης θα αναλυθούν τα  αποτελέσματα του ΕΣΠΑ 2014-2020 στην Αιτωλοακαρνανία με έμφαση στα έργα και τις  δράσεις που συμβάλλουν στην ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης, της  επιχειρηματικότητας, της κοινωνικής συνοχής, στην βελτίωση της καθημερινότητας και  στη βιώσιμη ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξουν ενημερωτικές εισηγήσεις και παρουσίαση των έργων του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014-2020 στην περιοχή, καθώς και μια ψηφιακή περιήγηση στα έργα του ΕΣΠΑ.

Θα επιδιωχθεί διάλογος και αλληλεπίδραση με τους φορείς και τους πολίτες  που θα συμμετέχουν αλλά και με πληθυσμιακές ομάδες άμεσα ή έμμεσα ωφελούμενες από δράσεις του ΕΣΠΑ.

Θα ακολουθήσει live υπαίθρια συναυλία με τον Άκη Δείξιμο.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

 18:30 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ

19:00 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

 • Νεκτάριος Φαρμάκης, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας
 • Ιωάννα Φαναριώτου, Προϊσταμένη Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος

Δυτική Ελλάδα

 • «ΕΣΠΑ κι έγινε. Αιτωλοακαρνανία»
 • Κεντρική τοποθέτηση: Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ

19:30 ΕΡΓΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΟΧΕ – ΒΑΑ

 • Γεωργία Μπουγιούκου, Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος Δυτική Ελλάδα
 • Γιώργος Παπαναστασίου, Δήμαρχος Αγρινίου
 • Κώστας Λύρος, Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου,
 • Εκπρόσωπος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Συντονισμού

των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΕΥΣΠΕΠ)

20:10ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

 • Νίκος Θωμόπουλος, Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος Δυτική Ελλάδα
 • Πλάτωνας Μαρλαφέκας, Πρόεδρος ΕΦΕΠΑΕ – Ενδιάμεσος Φορέας Επιχειρησιακού

Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα»

 • Αναστασία Πυργάκη, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού

Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

20:40 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ

 • Βαγγέλης Γεωργίου, Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος Δυτική Ελλάδα
 • Εκπρόσωπος του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔ-ΗΦ)

ατόμων με αναπηρία – Σύλλογος ΑμεΑ ΑΛΚΥΟΝΗ

 • Εκπρόσωπος του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔ-ΗΦ)

ατόμων με αναπηρία – Σύλλογος ΑμεΑ ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ

 • Εκπρόσωπος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Συντονισμού Δράσεων ΕΚΤ

(ΕΥΣΕΚΤ)

21:20 ΕΠΙΛΟΓΟΣ – ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

 • «Ψηφιακή βόλτα στα έργα του ΕΣΠΑ»

21:30 LIVE ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ – ΑΚΗΣ ΔΕΙΞΙΜΟΣ

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Πλατφόρμα όλων των δημόσιων έργων

Published

on

By

Την ψηφιακή πλατφόρμα erga.gov.gr μέσω της   οποίας μπορεί κάθε πολίτης, δημοσιογράφοι, αυτοδιοικητικοί φορείς, η κοινωνία των πολιτών, όλοι να έχουν πρόσβαση και ενημέρωση στην πρόοδο των έργων που συντελούνται στην ελληνική επικράτεια, παρουσίασε τις προηγούμενες μέρες ο υπουργός Επικράτειας Άκης Σκέρτσος.

Με την λειτουργία της πλατφόρμας παρέχεται η   δυνατότητα ενημέρωσης για όλα τα έργα, μικρών, μεσαίων και άλλων που υλοποιούνται σε κάθε    δήμο, σε κάθε, νομό, σε κάθε περιφέρεια της χώρας.  Η πλατφόρμα erga.gov.gr ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Μέσα από τη δημόσια πλατφόρμα, κάθε πολίτης έχει πλέον άμεση πρόσβαση στα κρίσιμα έργα –άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ – σε κάθε Περιφέρεια, Περιφερειακή ενότητα και Δήμο της χώρας.

Με πλήρη στοιχεία χρηματοδότησης και προόδου υλοποίησης για σκοπούς ευρύτερης ενημέρωσης, διαφάνειας αλλά και λογοδοσίας.

Ένα σύνολο περίπου 6.000 έργων και παρεμβάσεων, συνολικού ύψους άνω των 77 δις ευρώ, για την αναβάθμιση των Δικτύων και των Υποδομών, για τη στήριξη του Πρωτογενούς Τομέα και την Πράσινη Μετάβαση, για τη βελτίωση της Ποιότητας Ζωής όλων των κατοίκων, για όσα δίνουν επένδυση και αξία σε κάθε περιοχή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

100 χρόνια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου – Τιμητική εκδήλωση

Published

on

By

Στο κλείσιμο της σχολικής χρονιάς, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την συμπλήρωση 100 χρόνων λειτουργίας του 3ου δημοτικού σχολείου Ναυπάκτου, στον αύλειο χώρο του Σχολείου.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η διευθύντρια του Σχολείου Βάσω Πολυδώρου, ενώ ο συνταξιούχος δάσκαλος και συγγραφέας Αντώνης Μασγάλας παρουσίασε την ιστορική διαδρομή του Σχολείου.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν συνταξιούχοι δάσκαλοι οι οποίοι δίδαξαν στο Σχολείο αυτά τα χρόνια.

Μετά τις τιμητικές βραβεύσεις ακολούθησαν τραγούδια, χορευτικά και  θεατρικά δρώμενα από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Σχολείου που είχαν επιμεληθεί οι εκπαιδευτικοί τους.

Στην όμορφη και ταυτόχρονα συγκινητική εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας  και οι αντιδήμαρχοι Ντίνος Τσουκαλάς και Νίκος Ραυτόπουλος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

6ο Διεθνές Τουρνουά Βόλεϊ Κορασίδων στη Ναύπακτο

Published

on

By

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες της Διοίκησης της Ομόνοιας Ναυπάκτου για τη διεξαγωγή του 6ου Διεθνούς Τουρνουά Βόλεϊ Κορασίδων που θα φιλοξενηθεί στο Εθνικό Παπαχαραλάμπειο στάδιο της Ναυπάκτου στις 24-28 Ιουνίου.

Στη φετινή διοργάνωση εκτός από τους οικοδεσπότες της Ομόνοιας Ναυπάκτου θα συμμετέχουν δύο ομάδες από το εξωτερικό, η ASD Roccalumera Pallavolo από τη Μεσίνα της Σικελίας (Ιταλία) και η Volero Pale από τη Σερβική περιοχή της Βοσνίας Ερζεγοβίνης.

Από την Ελλάδα θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση ο ΣΦΠ Χανιά Βόλεϊ από την Κρήτη, ο Ακρίτας Καλαμάτας, ο Σπαρτιατικός Γυμναστικός Σύλλογος, ο Άρατος Κιάτου και ο ΑΣΠ Αλίμου από την Αττική.

Το Τουρνουά γίνεται με τη συνδιοργάνωση της Ομόνοιας Ναυπάκτου, του Δήμου Ναυπακτίας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Χορηγοί της εκδήλωσης είναι το Ξενοδοχείο Λεπάντο, το Super Market MarketIn, τα Πλαστικά Κοτρώνη και  Νέα Οδός, με υποστηρικτές την επιχείρηση Ήχου και Εικόνας Δημητρίου Ιωάννου και την οργάνωση STRONG ME, με τη βοήθεια της οποίας θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική ημερίδα την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης με θέμα STOP PERIOD SHAMING σε μια προσπάθεια της Διοίκησης της Ομόνοιας Ναυπάκτου να εντάξει στην αθλητική εκδήλωση και ενημερωτικές δράσεις. Χορηγός επικοινωνίας είναι η αθλητική διαδικτυακή πύλη ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ.

Η βασική προετοιμασία για τη διοργάνωση έχει ήδη γίνει και μένουν στη διοίκηση της Ομόνοιας οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη φιλοξενία των επτά ομάδων που θα περάσουν μια αθλητική εβδομάδα στην πόλη της Ναυπάκτου. Σύντομα θα ανακοινωθεί και αναλυτικά το πρόγραμμα των πέντε ημερών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ