Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Μπουλέ

Published

on

Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας κ. Γιάννης Μπουλές συνεχίζοντας την πολιτική της ουσιαστικής επικοινωνίας μέσω του δημοσίου διαλόγου έδωσε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη τύπου, καθιερωμένη από την  ΑΔΚΝ όχι μόνο όταν ήταν στη θέση της συμπολίτευσης αλλά και από τη θέση της αντιπολίτευσης.

Στη συνέντευξη τύπου κλήθηκαν και είχαν τη δυνατότητα ερωτήσεων εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων πέρα από τα μέλη της παράταξης.

Με επίκεντρο την πολιτική φιλοσοφία της ΑΔΚΝ «Διάλογος με την κοινωνία, συνεργασία με όλους» έγινε συνοπτική αναφορά στα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής Λουκόπουλου, η οποία ολοκλήρωσε τριάμισι χρόνια στη διοίκηση του Δήμου.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της ΑΔΚΝ αναφέρθηκε στην μέχρι σήμερα αδυναμία της δημοτικής αρχής να δημοπρατήσει έστω και ένα δικό της  έργο χρηματοδοτούμενο από προγράμματα, παραπέμποντας σε σύγκριση με τα έργα που δημοπρατήθηκαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή που ολοκλήρωσε τη θητεία της σε τριάμισι χρόνια. Επεσήμανε την απουσία οράματος της δημοτικής αρχής Λουκόπουλου η οποία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, επαφίεται στο βοθροφόρο αντί να στοχεύσει στην αξιοποίηση πόρων για έργα αποχέτευσης σε όλο τον δήμο. Επίσης ανέδειξε την σκόπιμη καθυστέρηση υλοποίησης των έργων με δημοτικούς πόρους με προφανή στόχευση να μετατραπεί ο δήμος σε εργοτάξιο την τελευταία προεκλογική χρονιά. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η δημοτική αρχή Λουκόπουλου θα μείνει στην ιστορία ως η αρχή της κατασπατάλησης των πόρων για καθαρισμούς και επούλωσης λακκουβών πετώντας την άσφαλτο με το φτυάρι από τα φορτηγά.

Τόνισε επίσης με έμφαση την πλήρη απαξίωση που αγγίζει τα όρια της  διάλυσης τόσο του δήμου όσο και όλων των θεσμικών οργάνων με αποκορύφωμα το δημοτικό συμβούλιο. Τεκμηριώνοντας την παραπάνω άποψη αναφέρθηκε στα ζητήματα που απασχόλησαν το τελευταίο διάστημα όχι μόνο το δήμο αλλά και το πανελλήνιο. Απολογισμός Παζαριών και Νόστος,  παραχώρηση του Κοινωνικού παντοπωλείου σε ΜΚΟ, διαμεσολαβητής στο Κέντρο Κοινότητας Ρομά,  ανάπλαση του κεντρικού τμήματος της πόλης,  ΞΕΝΙΑ και  ΔΕΥΑ Ναυπακτίας.

Μέσα από την προσέγγιση αυτών των θεμάτων αναδείχθηκαν όλες οι πολιτικές επιλογές της δημοτικής αρχής Λουκόπουλου. Εν κρυπτώ, με αδιαφανείς διαδικασίες, με υπόγειες διαδρομές, με σημαντικά θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης ή με κατεπείγουσες συνεδριάσεις χωρίς εισηγήσεις και δυνατότητα ελέγχου από την αντιπολίτευση,  με αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου ειλημμένες από ελάχιστους δημοτικούς συμβούλους ακόμα και από τη συμπολίτευση  σε μεταμεσονύχτιες ώρες.

Αναδείχθηκε, επίσης, η πολιτική επιλογή της δημοτικής αρχής Λουκόπουλου να δικαιολογεί και να καλύπτει την ανυπαρξία της με ψέματα και ανακρίβειες. Στην τακτική αυτή εντάσσονται  η οικειοποίηση όλων των έργων που είχαν δημοπρατηθεί κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο, η συνειδητή διαστρέβλωση και υποτίμηση της σημασίας  εξόφλησης του υπέρογκου χρέους από την προηγούμενη δημοτική αρχή και το πέρασμα στην αντεπίθεση που οδηγεί σε αντιφάσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα από τη μια η δήλωση ότι η αγορά οικοπέδου για το 3ο δημοτικό σχολείο έγινε με πόρους που «μόχθησε» για να εξασφαλίσει  η δημοτική αρχή Λουκόπουλου και από την άλλη η παραδοχή ότι η δημοτική αρχή Μπουλέ άφησε από «ανικανότητα» ενάμισι εκατομμύριο ευρώ στο ταμείο του δήμου.

Κλείνοντας, ο επικεφαλής της ΑΔΚΝ τόνισε ότι στην πολιτική τα έργα ξεχνιούνται και τα πρόσωπα αλλάζουν, σημασία όμως έχουν το όραμα και οι πολιτικές επιλογές και πρακτικές που διαμορφώνουν την κοινωνία του σήμερα και του μέλλοντος. Δυστυχώς σήμερα στη Ναυπακτία δεν έχουμε δημοτική αρχή με όραμα και κοινή πολιτική, αλλά μια δημοτική παράταξη της οποίας οι αντιδήμαρχοι είναι δήμαρχοι και έχουν μετατρέψει τον Δήμαρχο σε Διαιτητή…

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρίτη 21/3 η παρουσίαση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Ναυπάκτου

Published

on

By

Ξεκινά η δημόσια διαβούλευση – 

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 και ώρα 12:00′, στο κτήριο της Αιτωλικής Αναπτυξιακής ΑΕ ΟΤΑ (Εθνική Οδός Αντιρρίου – Ιτέας περιοχή Πλατανίτη) θα λάβει χώρα η ανοικτή δημόσια παρουσίαση του Β1 Σταδίου της μελέτης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) διοικητικών ορίων πρώην Δ. Ναυπάκτου (Δ.Ε. Ναυπάκτου).

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης, θα πραγματοποιηθεί δημόσια διαβούλευση για χρονικό διάστημα 2 μηνών και συγκεκριμένα, από τις 22 Μαρτίου 2023 έως τις 22 Μαΐου 2023, κατά το οποίο υπάρχει δυνατότητα υποβολής απόψεων και παρατηρήσεων, οι οποίες θα εξεταστούν και θα ληφθούν υπόψη για τη σύνταξη του Β2 Σταδίου της μελέτης, που αντιστοιχεί στην οριστική πρόταση, η οποία θα θεσμοθετηθεί.

Προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων, η πλήρης μελέτη του Β1 Σταδίου, θα είναι αναρτημένη και διαθέσιμη σε ψηφιακή μορφή, στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ναυπακτίας (https://www.nafpaktos.gr) καθ’ όλη τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης,

Απόψεις και παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης, προκειμένου να εξεταστούν θα πρέπει να υποβληθούν επωνύμως, είτε στο Γραφείο Πρωτοκόλλου της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ναυπακτίας (κτήριο πρώην Δημαρχείου Αντιρρίου) είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο email: info@nafpaktos.gr.

  • Η δημόσια παρουσίαση της μελέτης θα προβληθεί μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Ναυπακτίας (https://www.nafpaktos.gr).

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Yποχρεωτικός ο καθαρισμός οικοπέδων -Πρόστιμο & φυλάκιση για αμελείς ιδιοκτήτες

Published

on

By

Εν όψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου από 1-5-2023 έως 31-10-2023, οι δήμοι της χώρας καλούν όλους τους δημότες τους που είναι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, να τους καθαρίσουν από χόρτα, άχρηστα υλικά, σκουπίδια μέχρι τις 30 Απριλίου 2023, διότι αποτελούν εστίες εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Ως «καθαρισμός», ορίζεται λεπτομερώς η απομάκρυνση σπασμένων δένδρων και κλαδιών, ξερά χόρτα, φύλλα κλπ., σε απόσταση τουλάχιστον 3 μέτρα από κτίσματα, το κλάδεμα των φυτών και πώς θα γίνεται αυτό, η απομάκρυνση εύφλεκτων υλικών, καθώς και των υπολειμμάτων καθαρισμού.

Εάν οι ιδιοκτήτες δεν πραγματοποιήσουν τον καθαρισμό μέχρι τις 30 Απριλίου, οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι να τους ενημερώσουν ότι πρέπει να το πράξουν εντός 10 ημερών, αλλιώς τον καθαρισμό αναλαμβάνει αυτεπαγγέλτως ο δήμος, ο οποίος χρεώνει με πρόστιμο τους ιδιοκτήτες.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων για τον καθαρισμό, τους επιβάλλεται πρόστιμο που ανέρχεται σε 0,50 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, πάνω στο οποίο υπάρχει προσαύξηση, εφόσον το έργο πραγματοποιήσει ο δήμος.

Εάν πρόκειται για εγκαταλειμμένους χώρους, ή αγνώστων ιδιοκτητών, περιφραγμένους και ασφαλισμένους, ο δήμος καλεί την Πυροσβεστική για να βεβαιώσει τον κίνδυνο πυρκαγιάς και κατόπιν παραβιάζει τον χώρο με εισαγγελική παραγγελία για να τον καθαρίσει.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος: Κραυγή λαού…  για το έγκλημα των Τεμπών

Published

on

By

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου  και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε η απεργία – συλλαλητήριο σήμερα το απόγευμα στην Ναύπακτο. Στην κεντρική πλατεία της πόλης οι  φωνές των εργαζόμενων στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μαθητές απαίτησαν  να πληρώσουν οι υπαίτιοι για το  έγκλημα των Τεμπών.

Στους συγκεντρωμένους στην πλατεία Φαρμάκη στη Ναύπακτο απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας Αριστομένης Χάρος και η πρόεδρος του  Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αιτ/νίας Βάσω Νταουσάνη.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν σιωπηλή πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Ναυπάκτου.

Η συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξαν  η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 ήταν τεράστια και πανελλαδικά οι πολίτες απότισαν φόρο τιμής στους  57  συνανθρώπους μας – θύματα  της τραγωδίας των Τεμπών, βάζοντας τα ερωτήματα: Γιατί φτάσαμε σε αυτή την τραγωδία; Ποιοι ευθύνονται; Πως δε θα συμβεί ποτέ ξανά;

Ταυτόχρονα απαίτησαν οι ευθύνες να αποδοθούν και οι κρατικές και οι κυβερνητικές και της ιδιωτικής εταιρείας και οι ατομικές.  Δεν πρέπει να παραγραφούν, δεν πρέπει να ξεχαστούν.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ