Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Μπουλέ

Published

on

Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας κ. Γιάννης Μπουλές συνεχίζοντας την πολιτική της ουσιαστικής επικοινωνίας μέσω του δημοσίου διαλόγου έδωσε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη τύπου, καθιερωμένη από την  ΑΔΚΝ όχι μόνο όταν ήταν στη θέση της συμπολίτευσης αλλά και από τη θέση της αντιπολίτευσης.

Στη συνέντευξη τύπου κλήθηκαν και είχαν τη δυνατότητα ερωτήσεων εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων πέρα από τα μέλη της παράταξης.

Με επίκεντρο την πολιτική φιλοσοφία της ΑΔΚΝ «Διάλογος με την κοινωνία, συνεργασία με όλους» έγινε συνοπτική αναφορά στα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής Λουκόπουλου, η οποία ολοκλήρωσε τριάμισι χρόνια στη διοίκηση του Δήμου.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της ΑΔΚΝ αναφέρθηκε στην μέχρι σήμερα αδυναμία της δημοτικής αρχής να δημοπρατήσει έστω και ένα δικό της  έργο χρηματοδοτούμενο από προγράμματα, παραπέμποντας σε σύγκριση με τα έργα που δημοπρατήθηκαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή που ολοκλήρωσε τη θητεία της σε τριάμισι χρόνια. Επεσήμανε την απουσία οράματος της δημοτικής αρχής Λουκόπουλου η οποία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, επαφίεται στο βοθροφόρο αντί να στοχεύσει στην αξιοποίηση πόρων για έργα αποχέτευσης σε όλο τον δήμο. Επίσης ανέδειξε την σκόπιμη καθυστέρηση υλοποίησης των έργων με δημοτικούς πόρους με προφανή στόχευση να μετατραπεί ο δήμος σε εργοτάξιο την τελευταία προεκλογική χρονιά. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η δημοτική αρχή Λουκόπουλου θα μείνει στην ιστορία ως η αρχή της κατασπατάλησης των πόρων για καθαρισμούς και επούλωσης λακκουβών πετώντας την άσφαλτο με το φτυάρι από τα φορτηγά.

Τόνισε επίσης με έμφαση την πλήρη απαξίωση που αγγίζει τα όρια της  διάλυσης τόσο του δήμου όσο και όλων των θεσμικών οργάνων με αποκορύφωμα το δημοτικό συμβούλιο. Τεκμηριώνοντας την παραπάνω άποψη αναφέρθηκε στα ζητήματα που απασχόλησαν το τελευταίο διάστημα όχι μόνο το δήμο αλλά και το πανελλήνιο. Απολογισμός Παζαριών και Νόστος,  παραχώρηση του Κοινωνικού παντοπωλείου σε ΜΚΟ, διαμεσολαβητής στο Κέντρο Κοινότητας Ρομά,  ανάπλαση του κεντρικού τμήματος της πόλης,  ΞΕΝΙΑ και  ΔΕΥΑ Ναυπακτίας.

Μέσα από την προσέγγιση αυτών των θεμάτων αναδείχθηκαν όλες οι πολιτικές επιλογές της δημοτικής αρχής Λουκόπουλου. Εν κρυπτώ, με αδιαφανείς διαδικασίες, με υπόγειες διαδρομές, με σημαντικά θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης ή με κατεπείγουσες συνεδριάσεις χωρίς εισηγήσεις και δυνατότητα ελέγχου από την αντιπολίτευση,  με αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου ειλημμένες από ελάχιστους δημοτικούς συμβούλους ακόμα και από τη συμπολίτευση  σε μεταμεσονύχτιες ώρες.

Αναδείχθηκε, επίσης, η πολιτική επιλογή της δημοτικής αρχής Λουκόπουλου να δικαιολογεί και να καλύπτει την ανυπαρξία της με ψέματα και ανακρίβειες. Στην τακτική αυτή εντάσσονται  η οικειοποίηση όλων των έργων που είχαν δημοπρατηθεί κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο, η συνειδητή διαστρέβλωση και υποτίμηση της σημασίας  εξόφλησης του υπέρογκου χρέους από την προηγούμενη δημοτική αρχή και το πέρασμα στην αντεπίθεση που οδηγεί σε αντιφάσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα από τη μια η δήλωση ότι η αγορά οικοπέδου για το 3ο δημοτικό σχολείο έγινε με πόρους που «μόχθησε» για να εξασφαλίσει  η δημοτική αρχή Λουκόπουλου και από την άλλη η παραδοχή ότι η δημοτική αρχή Μπουλέ άφησε από «ανικανότητα» ενάμισι εκατομμύριο ευρώ στο ταμείο του δήμου.

Κλείνοντας, ο επικεφαλής της ΑΔΚΝ τόνισε ότι στην πολιτική τα έργα ξεχνιούνται και τα πρόσωπα αλλάζουν, σημασία όμως έχουν το όραμα και οι πολιτικές επιλογές και πρακτικές που διαμορφώνουν την κοινωνία του σήμερα και του μέλλοντος. Δυστυχώς σήμερα στη Ναυπακτία δεν έχουμε δημοτική αρχή με όραμα και κοινή πολιτική, αλλά μια δημοτική παράταξη της οποίας οι αντιδήμαρχοι είναι δήμαρχοι και έχουν μετατρέψει τον Δήμαρχο σε Διαιτητή…

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε εξέλιξη ο Διαγωνισμός για τη μελέτη της Μαρίνας Ναυπάκτου

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, βρίσκεται σε εξέλιξη ο ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός για τη «Σύνταξη Μελετών στο πλαίσιο της κατασκευής, βελτίωσης και συντήρησης των Λιμενικών Υποδομών», προϋπολογισμού 608.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.

Στις μελέτες αυτές περιλαμβάνεται και η μελέτη κατασκευής της Μαρίνας Ναυπάκτου, ύψους 105.000 ευρώ, καθώς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα που είχαν καταθέσει από κοινού Δήμος Ναυπακτίας και Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο το 2023.

Οι μελέτες αφορούν επίσης στα εξής έργα:

  • Αναβάθμιση-εκσυγχρονισμός λιμένος Αντιρρίου και προστασία αντιστήριξης του παρακείμενου κάστρου Αντιρρίου
  • Κατασκευή λιμενίσκου-καταφυγίου τουριστικών σκαφών στην Κάτω Βασιλική
  • Επισκευή-επέκταση υπάρχοντος προβλήτα λιμένα και ανάπλαση της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος Κρυονερίου.

Τόσο ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας όσο και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Σπύρος Τσέλιος εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία της διαδικασίας.

Β. Γκίζας: «Ένα ακόμη καθοριστικό βήμα για την αναβάθμιση του παραλιακού μας μετώπου»

Ο δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Γκίζας σημείωσε ότι «Οι μελέτες αυτές αποτελούν ένα ακόμη καθοριστικό βήμα στον καίριο στόχο που έχουμε θέσει ως δημοτική αρχή για την συνολική αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της Ναυπακτίας.  Με την ολοκλήρωσή τους θα ληφθούν χρηματοδοτήσεις αρκετών εκατομμυρίων ευρώ και θα υλοποιηθούν λιμενικά έργα που θα βελτιώσουν την πρόσβαση και τη λειτουργικότητα των υποδομών μας από θαλάσσης.

 Ιδιαιτέρως και όσον αφορά στην περίπτωση της Μαρίνας Ναυπάκτου, με την ανάδειξη του αναδόχου και στη συνέχεια την ολοκλήρωση της μελέτης, θα έρθουμε ακόμη πιο κοντά στην βασική μας επιδίωξη που δεν είναι άλλη από το να αποτελέσει ο τόπος μας πόλο έλξης τουρισμού υψηλού επιπέδου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική μας οικονομία και ανάπτυξη.  Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για τις περιπτώσεις του Αντιρρίου, της Κάτω Βασιλικής και του Κρυονερίου».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νίψον ανομήματα…

Published

on

By

Και ξαφνικά όπως περπατάς στη πλατεία Τζαβελαίων,   στον βραχόκηπο που υπάρχει  εκεί. συναντάς τον κατάλευκο νιπτήρα ανάμεσα στα αγκωνάρια.

Δεν είχε φαίνεται τι να τον κάνει  ο πρώην ιδιοκτήτης του και τον έβγαλε σε δημόσια θέα ή  μήπως η αίσθηση του  χιούμορ που διαθέτει  τον ώθησε να  κάνει την  σημειολογική αυτή κίνηση  σε αναμονή της…  ανάπλασης του χώρου;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δευτέρα 17/6 (Ζωντανά) η Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής του Δήμου Ναυπακτίας

Published

on

By

Δήμος-Ναυπακτίας-δημοτικό-συμβούλιο-συνεδρίαση

Συνεδριάζει σήμερα   Δευτέρα 17-06-2024  και  ώρα  18:00,   σε Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας η δημοτική αρχή του Δήμου Ναυπακτίας, στο Δημοτικό κτήριο της Αιτωλικής Αναπτυξιακής , με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Συζήτηση-ενημέρωση για το σοβαρό πρόβλημα ασθένειας του μεταχρωματικού έλκους των πλατάνων του Δήμου Ναυπακτίας. Εισηγητής κ. Δήμαρχος.
  2. Ενέργειες για την αντιμετώπιση του μεταχρωματικού έλκους των πλατάνων του Δήμου Ναυπακτίας. Θέμα δημοτικού συμβούλου κ. Γεώργιου Σιαμαντά.
  3. Αξιοποίηση και λειτουργία του κτηρίου Ξενία μετά την οριστική παραλαβή από της 31-01-2024. Θέμα δημοτικού συμβούλου κ. Γεώργιου Ασημακόπουλου.
  4. Ενέργειες για την πολεοδόμηση στην περιοχή της Παλαιοπαναγιάς και την αποκατάσταση της παραλιακής οδού. Θέμα δημοτικού συμβούλου κ. Ανδρέα Κωνσταντόπουλου.
  5. Ενέργειες του Δήμου Ναυπακτίας για την ενίσχυση εξωστρέφειας και καινοτομίας επιχειρήσεων. Θέμα δημοτικού συμβούλου κ. Παναγιώτη Κεχαγιά.
  6. Αθλητικοί χώροι Αντιρρίου. Θέμα προέδρου δημοτικής κοινότητας Αντιρρίου, κ. Ταμπάκη Νικολάου:

α) Ενημέρωση για την αδειοδότηση του Κλειστού Γυμναστηρίου Αντιρρίου.

β) Λειτουργία Κλειστού Γυμναστηρίου Αντιρρίου. Πότε θα μπουν τα όργανα γυμναστικής στο νέο τμήμα που κατασκευάστηκε, και πότε θα δοθεί σε χρήση.

γ) Προβολείς στο γήπεδο Αντιρρίου. Πότε θα γίνει η αντικατάσταση των προβολέων στο γήπεδο ποδοσφαίρου Αντιρρίου – (Επισυναπτόμενο έγγραφο τμήματος Ηλεκτρομηχ/κών έργων).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ