Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζητούν ενημέρωση στο Αντίρριο

Published

on

Με έγγραφό  προς τον Δήμο Ναυπακτίας – υπόψιν κ .Δημάρχου και κοινοποίηση στο Δημοτικό  Λιμενικό Ταμείο Ναυπακτίας και την Τοπική Κοινότητα Αντιρρίου, η Ένωση Επαγγελαμτοβιοτεχνών και Εμπόρων Αντιρρίου ζητά έγγραφη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την περιοχή.   Αναφέρεται στο έγγραφο:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αντιρρίου ,με απόφαση του ζητάει την έγγραφη ενημέρωση εκ μέρους σας για τα παρακάτω θέματα:

 1. Οι εργασίες ανακατασκευής του τμήματος της δυτικής προβλήτας εδώ και πολύ καιρό έχουν σταματήσει δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία καταστημάτων και επιχειρήσεων που βρίσκονται στην προβλήτα.
  Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για την εξέλιξη του έργου.
 2. Στον ίδιο χώρο βρίσκονται παρατημένα μπάζα και παλιά σίδερα από την ανακατασκευή , με σοβαρό κίνδυνο ατυχήματος, αλλά και σε ενδεχόμενη κακοκαιρία , όπως συνέβη την 30/11/2021, να παρασυρθούν εντός της οικιστικής ζώνης με απρόβλεπτες συνέπειες για τις επιχειρήσεις και τα σπίτια.
  Για αυτό ζητάμε την άμεση απομάκρυνση τους.
 3. Παρακαλούμε να εξετάσετε το αίτημα για τις διαδικασίες αδειοδότησης και χρηματοδότησης που αφορά την αποκατάσταση της πλατφόρμας (γεφυράκι) το οποίο βρίσκεται έμπροσθεν της οικίας του Δημόπουλου Ιωάννη, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς με την κακοκαιρία της 30/11/2021. Το γεφυράκι είναι καταγεγραμμένο επίσημα από το 1980 στον Δήμο Αντιρρίου και αποτελεί σήμα κατατεθέν του Αντιρρίου για πολλά χρόνια και πιστεύουμε ότι η αποκατάσταση του επιβάλλεται. Περιμένουμε την ενημέρωση σας.
 4. Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για το στάδιο που βρίσκεται ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ που αφορά τους εργοταξιακούς χώρους της γέφυρας , καθώς και αν υπάρχει ενημέρωση για την φύση της προτεινόμενης επένδυσης.
 5. Πριν από λίγα χρόνια και προκειμένου να ενισχυθεί η τοπική αγορά είχε ξεκινήσει κάποια συζήτηση με την Γέφυρα ΑΕ για μεταφορά της έκθεσης από τον χώρο των διοδίων σε κάποιο χώρο στο Αντίρριο. Οι συζητήσεις διακόπηκαν με την προηγούμενη δημοτική αρχή . Θέλουμε να μας ενημερώσετε αν υπάρχει η δυνατότητα επανέναρξης των συζητήσεων για το παραπάνω πολύ σοβαρό κατά την γνώμη μας θέμα .
 6. Η συνεχής μείωση του αριθμού των μαθητών στα σχολεία του Αντιρρίου, μας δημιουργεί μεγάλο προβληματισμό για την συνέχιση λειτουργίας τους και με ότι αυτό συνεπάγεται , γι αυτό ζητάμε την άμεση εξεύρεση λύσης για ενίσχυση των σχολείων και την εύρυθμη λειτουργία τους στο μέλλον».

  ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
  Ο Πρόεδρος
  Δαβανέλλος Θέμης

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζημιάρηδες!!!

Published

on

By

Είναι καθημερινό το φαινόμενο των βανδαλισμών δημόσιας και ιδιωτικής  περιουσίας. Τοίχοι, κάδοι απορριμμάτων, αγάλματα, φωτιστικά σώματα  και στάσεις της συγκοινωνίας είναι τα  «θύματα» ανδραγαθιών «ζημιάρηδων» εγκεφάλων.

Το κόστος βέβαια της αποκατάστασης των ζημιών στην δημόσια περιουσία βαρύνει  τις  τσέπες όλων μας…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επί των έργων

Published

on

By

Αναμφισβήτητα συχνά παρατηρούνται αντιδράσεις στο σύνολο των έργων που εκτελούνται. Είτε αυτές ξεκινούν από τη Βουλή των Ελλήνων, είτε  από την Περιφέρεια, είτε από το Δήμο, είτε από φορείς που μέσα στα πλαίσια της υψηλής αποστολής τους εκτελούν έργα. Γεγονός ότι η ίδια ζημιά προκύπτει.

Η αντίδραση μεταφέρεται στις τοπικές κοινωνίες για κάθε έργο που έρχεται να προστεθεί στη γειτονιά τους.        Αποφεύγει ο πολίτης να σκεφθεί αν το έργο αυτό έρχεται να ομορφύνει τη γειτονιά. Αν το έχει ανάγκη να προφυλαχθεί π.χ. από τα όμβρια ύδατα, αν αποβλέπει στην υπογειοποίηση των κάδων καθαριότητας.

Αναζητούνται οι λόγοι αυτής της στάσης των πολιτών.

Πάντα υπάρχει ένα κομμάτι της κοινωνίας που αντιδρά σε κάθε έργο.

Λείπει η εμπιστοσύνη προς την εκάστοτε ηγεσία. Αυτή απορρέει από άλλες αποφάσεις που πάρθηκαν και   απείχαν από το να είναι ευρύτερα αποδεκτές.

Άλλη σοβαρή παράμετρος είναι η έλλειψη σαφούς πληροφόρησης των πολιτών.

Βέβαια μπορεί να ισχυρισθεί η ηγεσία. Ελάτε, π.χ. στο Δήμο να μελετήσετε τα σχέδια, να ενημερωθείτε.

Έρχεται και κλειδώνει ως σωστή η απάντηση.

Είναι όμως εύκολη, στον κάθε δημότη η πρόσβαση γι’ αυτού του είδους την ενημέρωση;

Σημαντική η ευθύνη της ηγεσίας που αποφεύγει ν’ αναλάβει τα έξοδα ή να διαθέσει χρόνο για πλήρη ενημέρωση. Τόσοι πίνακες αναρτώνται για τη διαφήμιση των έργων. Ελάχιστες όμως οι αναρτήσεις με τη μορφή του έργου μετά την αποπεράτωση. Να είναι σκόπιμη τάχα για να μη φαίνονται οι παρεμβάσεις οι οποίες αλλοιώνουν τον αρχικό σχεδιασμό του έργου, σύμφωνα με τον οποίο έτυχε της έγκρισης; Πιθανόν.

Γιατί με κάποια παρέμβαση εξυπηρετείται ο κ. που έχει το κατάστημά του ή την πρόσοψη της οικίας του εκεί και αύριο μας στηρίζει.

Ξεχάσθηκε η ηγεσία, στη μέθη της εξουσίας, ότι η ακολουθούμενη τακτική του αποφασίζουμε και διατάσσουμε έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Ο κόσμος ενοχλείται και φυσικά αντιδρά. Η αντίδρασή του συνήθως εκδηλώνεται στις εκλογές. Ευτυχώς διατηρεί ισχυρή μνήμη. Κάποιες φορές, ας είμαστε δίκαιοι, παρουσιάζονται απρόοπτα τα οποία επιβάλλουν μικρές παρεμβάσεις.

Δεν είναι μόνο η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και μάλιστα σε δύσκολες εποχές λιτότητας.

Αρχίζουν να κυκλοφορούν πονηρές φήμες ότι αυτή η αλλαγή έγινε με την προτροπή του τάδε. Χωρίς ο τάδε να έχει παρέμβει.

Παράλληλα γεννάται ένας φόβος απέναντι στο άγνωστο που έρχεται. Δικαιολογημένη αυτή η φοβία του          αγνώστου όπως λένε οι κοινωνικές επιστήμες. Τόσα και τόσα έχουν υποπέσει στην αντίληψη του κόσμου.

Δεν είναι στις προθέσεις μου ν’ αναφέρομαι σε συγκεκριμένα γεγονότα. Αλλά όλοι βλέπουμε τι γίνεται.

Σήμερα μεγαλώνει το πεζοδρόμιο, ο δρόμος, η πλατεία.

Αύριο η αντίστροφη εργασία. Κόβονται τα δέντρα με την προοπτική να φυτευθούν άλλα.

Ποιος τα είδε, πού τα είδε ότι είναι ωραιότερα.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Βάσω Νταουσάνη πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αιτ/νίας

Published

on

By

Η νέα Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αιτ/νίας που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στις 30-11-2022, μετά τη συγκρότησή της σε σώμα διαμορφώθηκε ως εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Νταουσάνη Βάσω
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πανάς Επαμεινώνδας
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Μαλάτου Σόφη
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ: Πανταζής Θάνος
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ: Τσιτσέλης Σωκράτης
ΜΕΛΗ: Τσούκας Βαγγέλης
Κιρκινέζος Μπάμπης
Μυλωνάς Πάνος
Φραγκούλης Δημήτρης

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ