Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζητούν ενημέρωση στο Αντίρριο

Published

on

Με έγγραφό  προς τον Δήμο Ναυπακτίας – υπόψιν κ .Δημάρχου και κοινοποίηση στο Δημοτικό  Λιμενικό Ταμείο Ναυπακτίας και την Τοπική Κοινότητα Αντιρρίου, η Ένωση Επαγγελαμτοβιοτεχνών και Εμπόρων Αντιρρίου ζητά έγγραφη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την περιοχή.   Αναφέρεται στο έγγραφο:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αντιρρίου ,με απόφαση του ζητάει την έγγραφη ενημέρωση εκ μέρους σας για τα παρακάτω θέματα:

 1. Οι εργασίες ανακατασκευής του τμήματος της δυτικής προβλήτας εδώ και πολύ καιρό έχουν σταματήσει δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία καταστημάτων και επιχειρήσεων που βρίσκονται στην προβλήτα.
  Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για την εξέλιξη του έργου.
 2. Στον ίδιο χώρο βρίσκονται παρατημένα μπάζα και παλιά σίδερα από την ανακατασκευή , με σοβαρό κίνδυνο ατυχήματος, αλλά και σε ενδεχόμενη κακοκαιρία , όπως συνέβη την 30/11/2021, να παρασυρθούν εντός της οικιστικής ζώνης με απρόβλεπτες συνέπειες για τις επιχειρήσεις και τα σπίτια.
  Για αυτό ζητάμε την άμεση απομάκρυνση τους.
 3. Παρακαλούμε να εξετάσετε το αίτημα για τις διαδικασίες αδειοδότησης και χρηματοδότησης που αφορά την αποκατάσταση της πλατφόρμας (γεφυράκι) το οποίο βρίσκεται έμπροσθεν της οικίας του Δημόπουλου Ιωάννη, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς με την κακοκαιρία της 30/11/2021. Το γεφυράκι είναι καταγεγραμμένο επίσημα από το 1980 στον Δήμο Αντιρρίου και αποτελεί σήμα κατατεθέν του Αντιρρίου για πολλά χρόνια και πιστεύουμε ότι η αποκατάσταση του επιβάλλεται. Περιμένουμε την ενημέρωση σας.
 4. Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για το στάδιο που βρίσκεται ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ που αφορά τους εργοταξιακούς χώρους της γέφυρας , καθώς και αν υπάρχει ενημέρωση για την φύση της προτεινόμενης επένδυσης.
 5. Πριν από λίγα χρόνια και προκειμένου να ενισχυθεί η τοπική αγορά είχε ξεκινήσει κάποια συζήτηση με την Γέφυρα ΑΕ για μεταφορά της έκθεσης από τον χώρο των διοδίων σε κάποιο χώρο στο Αντίρριο. Οι συζητήσεις διακόπηκαν με την προηγούμενη δημοτική αρχή . Θέλουμε να μας ενημερώσετε αν υπάρχει η δυνατότητα επανέναρξης των συζητήσεων για το παραπάνω πολύ σοβαρό κατά την γνώμη μας θέμα .
 6. Η συνεχής μείωση του αριθμού των μαθητών στα σχολεία του Αντιρρίου, μας δημιουργεί μεγάλο προβληματισμό για την συνέχιση λειτουργίας τους και με ότι αυτό συνεπάγεται , γι αυτό ζητάμε την άμεση εξεύρεση λύσης για ενίσχυση των σχολείων και την εύρυθμη λειτουργία τους στο μέλλον».

  ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
  Ο Πρόεδρος
  Δαβανέλλος Θέμης

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένας ξεχωριστός ποδηλατικός “αγώνας” στη Ναύπακτο!

Published

on

By

Στο πλαίσιο των πανελλήνιων αγώνων  SUPER CUP next generation ΜΤΒ την Κυριακή 23 Απριλίου από τις 10.00 έωςτις13.00, στη παραλία Γριμπόβου θέση παζάρια, στη πόλη της Ναυπάκτου, θα υλοποιηθεί και ένας ξεχωριστός ποδηλατικός “αγώνας” από τη περιβαλλοντική οργάνωση “Πράσινο Μπλε”.

  Πρόκειται για ένα διασκεδαστικό ποδηλατικό “αγώνα” με ποδήλατα ισορροπίας χωρίς πετάλι, που μαθαίνει αγόρια και κορίτσια 3 έως 5 ετών να  αγαπούν το ποδήλατο, ενώ παράλληλα ενθουσιάζει τους γονείς!

  Ποδήλατα ισορροπίας και κράνη παρέχονται από τη διοργάνωση, ενώ όλα τα παιδιά βραβεύονται με μετάλλια και παίρνουν δωράκια.

Σας περιμένουμε για να μάθουν τα παιδιά σας να αγαπούν το ποδήλατο και να διασκεδάσετε μαζί τους!

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη!

Σημ.: Για όποια πρόσθετη πληροφορία: 693 6052 888 / info@prasinomple.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές και ευρύ κοινό από την ΕΦΑ Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας για την απελευθέρωση της Ναυπάκτου

Published

on

By

Στις 18 Απριλίου η Ναύπακτος τιμά την απελευθέρωσή της από τους Οθωμανούς και την ένταξή της στο Ελληνικό Κράτος.
Στις 18 Απριλίου 1929, μετά από πολυήμερη πολιορκία από ξηρά και θάλασσα υπό την ηγεσία του Αυγουστίνου Καποδίστρια και του Ανδρέα Μιαούλη η οχυρωμένη στο Κάστρο Ναυπάκτου φρουρά αναγκάζεται να παραδοθεί και να συνθηκολογήσει, οι ελληνικές δυνάμεις καταλαμβάνουν το κάστρο και τοποθετούν την ελληνική σημαία.
Μετά την απελευθέρωση οι Έλληνες αγωνιστές κατοικούν ξανά την καστροπολιτεία και ξεκινούν το έργο της ανοικοδόμησής της. Με αφορμή την επέτειο της απελευθέρωσης της Ναυπάκτου στις 18 Απριλίου 1829, η ΕΦΑ Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας προγραμματίζει την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μαθητές και ευρύ κοινό με οδηγό τα έντυπα που εξέδωσε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.
Πρόκειται για τρία έντυπα εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου, σχετικά με την ελληνική επανάσταση στην περιοχή της Ναυπακτίας.
Το πρώτο εκπαιδευτικό με τίτλο “Περπατώντας στην Ναύπακτο της Επανάστασης (1821-1829)” , παρέχει τη δυνατότητα στους μαθητές, περιδιαβαίνοντας την καστροπολιτεία, να εντοπίσουν σημεία ή μνημεία που σχετίζονται με την απελευθέρωση της πόλης.
Στο δεύτερο εκπαιδευτικό “τα Μοναστήρια της Ναυπακτίας, προπύργια της Επανάστασης του 1821“, γίνεται αναφορά στο σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισαν τα μοναστήρια της περιοχής.
Τέλος, στο ενημερωτικό έντυπο” Η Ναύπακτος στην Επανάσταση του 1821“, που απευθύνεται στο ευρύ κοινό, γίνεται εκτενής αναφορά στα γεγονότα του Αγώνα σε σύνδεση με τα μνημεία της εποχής.
Η ΕΦΑ Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας θα εκδώσει σύντομα ενημερωτική εγκύκλιο για την συμμετοχή των μαθητών στα εκπαιδευτικά προγράμματα.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκπαιδευτικοί του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου στην Ιταλία

Published

on

By

Στο πλαίσιο του εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS + – ΚΑ122-SCH με κωδικό αριθμό 2022-1-EL01-KA122-SCH–000073008 και τίτλο «Σχολική διδακτική αποτελεσματικότητα μέσα στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο» ομάδα πέντε εκπαιδευτικών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου, αποτελούμενη από τις κ.κ. Μαρία Μαραγκού (ΠE70), Αθηνά Αγγελοπούλου (ΠΕ70), Μαρία Ασπρούλια (ΠΕ70), Μαρία Ελένη Μπόκαρη (ΠΕ79.01), Βικτώρια Τσιάρα (ΠΕ06) συμμετείχαν από τις 27 Μαρτίου έως τις 1 Απριλίου 2023 σε εκπαιδευτικό σεμινάριο στο Σοβεράτο της Ιταλίας με τίτλο «Lets make INCLUSION at school Non formal education is the answer».

Οι πέντε εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν πάνω σε θέματα διαμόρφωσης συμπεριληπτικού μαθησιακού περιβάλλοντος, το οποίο δίνει ισότιμη συμμετοχή σε όλους τους μαθητές μέσα από τη δημιουργία και υπαίθριων δραστηριοτήτων. Επιπλέον, στα πλαίσια της επίσκεψης οι εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν σε αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής της Καλαβρίας, όπως το Soverato Superiore, το Badolato και το Catanzaro.

Τέλος, η δημιουργία προσωπικών σχέσεων ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες θα αποτελέσει βασικό άξονα για τη συνέχιση της συνεργασίας σε μελλοντικές δράσεις στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ και eTwinning.

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Μαρία Μαραγκού

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ