Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ζωντανά 28/5 (16:00) η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου

Published

on

Σήμερα Παρασκευή 28-5-2021 και ώρα 16:00 θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας  μέσω τηλεδιάσκεψης, με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

 1. Έγκριση μελέτης του έργου με τίτλο «ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΗΜΙΤΕΛΟΥΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ» (εισηγητής κ. Χοχτούλας)
 2. Έκδοση ψηφίσματος για επανίδρυση Αυτόνομου Πανεπιστήμιου Δυτικής Ελλάδος με έδρα το Αγρίνιο. (εισηγητής κ. Δήμαρχος).
 3. Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής & οριστικής παραλαβής του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΟΡΟΜΙΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε.Ο. 48η» προϋπολογισμού έργου  χωρίς ΦΠΑ 201.612,90 € (εισηγητής κ. Χοχτούλας)
 4. Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής & οριστικής παραλαβής του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗΝ ΔΕ ΑΠΟΔΟΤΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΚΑΙ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ 2015» ΥΠΟΕΡΓΟ 1 : « ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ,ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ, ΑΝΑΒΡΥΤΗΣ, ΑΣΠΡΙΑ, ΤΕΡΨΙΘΕΑ» προϋπολογισμού έργου χωρίς ΦΠΑ 161.290,32 € (εισηγητής κ. Χοχτούλας)
 5. Τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος του έτους 2021 του Δήμου Ναυπακτίας και την εγγραφή της πράξης «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου Ναυπακτίας» στο Τεχνικό Πρόγραμμα του έτους 2021 του Δήμου Ναυπακτίας για  την  εκτέλεση του έργου.  (εισηγητής κ. Χοχτούλας)
 6. Ονοματοδοσία οδών στην κοινότητα Τρικόρφου (εισηγητής κ. Χοχτούλας)
 7. Ονοματοδοσία οδού στην κοινότητα Ξηροπηγάδου (εισηγητής κ. Χοχτούλας)
 8. Ονοματοδοσία πλατείας στην κοινότητα Αμπελακιώτισσας (εισηγητής κ. Χοχτούλας)
 9. Αναμορφώσεις προϋπολογισμού οικ. έτους 2021 και τροποποίηση τεχνικού προγράμματος. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 10. Πληρωμή 10ΟΥ λογαριασμού του έργου «δημιουργία διαμόρφωση πολιτιστικού μονοπατιού καστρόπολης Ναυπάκτου», μέσω άλλης πηγής χρηματοδότησης και αναμόρφωση Π/Υ (τροποποίηση τεχνικού προγράμματος) (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 11. Απόδοση μισθωμάτων στην Α/θμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 12. Εισηγητική έκθεση Α΄ τριμήνου του έτους 2021 για την εκτέλεση του προϋπολογισμού. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 13. Εξουσιοδότηση Δημάρχου για την υπογραφή της Σύμβασης παράτασης του προγράμματος «ΑΣΤΙΚΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΣΒΑΚ» του Δήμου Ναυπακτίας. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 14. Εξουσιοδότηση Δημάρχου για την υπογραφή της Σύμβασης παράτασης του προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ 2018» του Δήμου Ναυπακτίας. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 15. Παραχώρηση χρήσης χωρίς αντάλλαγμα, τμήματος του ισογείου του κτιρίου Ναυπακτία για την στέγαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 16. Ορισμός ελεγκτών, του τακτικού διαχειριστικού ελέγχου για το οικονομικό έτος 2020 στη Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ναυπακτίας. (εισηγητής κ. Δήμαρχος).
 17. Έγκριση επικαιροποιημένου Μνημονίου «Μνημόνιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών του Δήμου Ναυπακτίας 2021, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο σχέδιο πολιτικής προστασίας με την κωδική ονομασία «ΙΟΛΑΟΣ». (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς).
 18. Επέκταση Δημοτικού Φωτισμού στην Τ.Κ. Μαμουλάδας (εισηγητής κ.Κοτρωνιάς)
 19. Τοποθέτηση φωτιστικού στην Τ.Κ. Ναυπάκτου. (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 20. Τοποθέτηση παροχής ΦΟΠ στο Αντίρριο. (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 21. Απαλλαγή καταβολής  τροφείων από  τους  Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς (εισηγητής κ. Τσουκαλάς)
 22. Διαγραφή παιδιού από τους Δημοτικούς Παιδικούς- Βρεφονηπιακούς Σταθμούς (εισηγητής κ. Τσουκαλάς)

 

 

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κυκλοφορεί το 176 ο φύλλο

Published

on

By

Με άποψη για τα όσα συμβαίνουν, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις  κυκλοφορεί  το 176ο φύλλο της ηλεκτρονικής συνδρομητικής εφημερίδας  Nafsweek.gr , που κάθε Παρασκευή φθάνει στα e-mail των συνδρομητών μας.

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

#   Στη Ναύπακτο ο Χρήστος Σταϊκούρας :

Με  το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα της πανδημίας, την ανάγκη να δημιουργηθούν άμεσα συνθήκες ανάπτυξης και προόδου για την Αιτωλοακαρνανία και με τη συμμετοχή  κορυφαίων Υπουργών, η Ναύπακτος υποδέχτηκε το «3ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Αιτωλοακαρνανίας»…

Συντήρηση και Αποκατάσταση ΝΑ Τμήματος των Οχυρώσεων της Ναυπάκτου :

Ξεκίνησε το έργο της αποκατάστασης και ανάδειξης των τειχών του ανατολικού τμήματος του Κάστρου του λιμανιού της Ναυπάκτου καθώς και η συντήρηση ανάδειξη των κρηνών της πόλης.  Το έργο υλοποιείται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας…

#  Επανήλθαν για το αιολικό στον Άγιο Κωνσταντίνο Ναυπακτίας:

Δημοσιεύθηκε, εκ νέου, στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο (ΗΠΜ) προς δημόσια διαβούλευση η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τον αιολικό σταθμό στο όρος Άγιος Κωνσταντίνος της δημοτικής ενότητας Πυλλήνης του δήμου Ναυπακτίας …

#  Σε εξαιρετικά επίπεδα η τουριστική κίνηση του Αγ. Πνεύματος :       

Κάνοντας έναν απολογισμό για την τουριστική κίνηση που εμφάνισε η Ναύπακτος και η Ναυπακτία το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος και γνωρίζοντας τα στοιχεία εκ των έσω, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού και πρόεδρος του Συλλόγου καφεστιατόρων της Ναυπάκτου,  Ντίνος Τσουκαλάς…

#  Οι 13 ακτές της Ναυπακτίας…  :

Σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, ορίζονται ως κατάλληλες για κολύμβηση, από άποψη υγιεινής του θαλάσσιου ύδατος και υγιεινής της ακτής, για την κολυμβητική περίοδο του έτους 2021  οι παρακάτω ακτές κολύμβησης του Δήμου Ναυπακτίας…

Νέα πρόσωπα ή ικανοί για ρήξεις και αλλαγές  που χρειάζεται η κοινωνία;  :  (ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ)

Ο πρώτος βαθμός αυτοδιοίκησης έχει από το νόμο   αρμοδιότητες που αφορούν όχι μόνο την καθημερινότητα του πολίτη, αλλά επηρεάζουν αποφασιστικά και το μέλλον του …

#  Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στη Ναύπακτο :

Τη Ναύπακτο επισκέφτηκε ο  Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας Λάμπρος Δημητρογιάννης, αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας, όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα…

#  Η Περιφέρεια στηρίζει την έρευνα για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού            που θα γίνει από το Πανεπιστήμιο Πατρών :

Σε καθεστώς παρακολούθησης τίθενται οι μεταλλάξεις του SARS COV-2 στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, με σκοπό να εντοπιστούν τα ήδη γνωστά, αλλά και τυχόν νέα μεταλλαγμένα στελέχη.  Αυτό προβλέπεται στην υπογραφή προγραμματική σύμβασης…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ένας τόνος πλαστικά καπάκια για ανακύκλωση από το Εργατικό Κέντρο

Published

on

By

Για μια ακόμα χρονιά, το Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας συνεχίζει την δράση του με την ανακύκλωση πλαστικών καπακιών.  Σε ανακοίνωση αναφέρει:
“Η ευαισθητοποίηση του Ε.Κ.Ν.Δ. και της ΕΕΚΕ Παράρτημα Ναυπακτίας & Δωρίδας είναι εμφανής σε περιβαλλοντικά ζητήματα καθώς παρέδωσε τηνΈ Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021 σε εταιρία ανακύκλωσης στην Πάτρα 1010 κιλά πλαστικά καπάκια.
Η τοπική κοινωνία αγκάλιασε την πρωτοβουλία αυτή από την πρώτη στιγμή. Η ιδιαίτερη συμβολή των σχολείων, των συλλόγων αλλά και μεμονωμένων δημοτών στήριξε την προσπάθεια αυτή και έδειξε το δρόμο για την ανακύκλωση σε συλλογικό επίπεδο.
Σε αυτή την προσπάθεια θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την εταιρία ΚΟΤΡΩΝΗΣ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΑΒΕΕ για τη δωρεάν μεταφορά.
Να τονίσουμε επίσης ότι παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου στο χώρο του Εργατικού Κέντρου όπου ενημερώθηκαν για τη δράση μας
Η μεγάλη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στο εγχείρημά μας, μας οδηγεί να συνεχίσουμε το έργο μας.
Για αυτό το λόγο καλούμε τους συνδημότες μας αλλά και τις επιχειρήσεις της περιοχής να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια με τη συλλογή πλαστικών καπακιών, όλων των συσκευασιών.
Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑ
Από το Ε.Κ.Ν.Δ και την ΕΕΚΕ Ν&Δ”

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

γελοιογραφία-της-εβδομάδας-Ναύπακτος-πολιτική-σάτυρα-Nafsweek

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ