Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Ημέρα Βιώσιμης Κινητικότητας» στη Ναύπακτο!

Published

on

Εβδομαδα-βιωσιμη-κινητικότητας-ναυπακτος

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 2002  με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση  για τη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

Η Περιβαλλοντική Οργάνωση «Πράσινο Μπλε» και η ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ, στο πλαίσιο του κοινού προγράμματος δράσης με τίτλο “ΠΡΑΣΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ”, σε συνέργεια με τον Δήμο Ναυπακτίας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώνουν τις δυνάμεις τους και υλοποιούν την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, τη δράση «Ημέρα Βιώσιμης Κινητικότητας», με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών της Ναυπάκτου.

Η παραίνεση προς κατοίκους και επισκέπτες της πόλης είναι:

«Αφήστε το αυτοκίνητο και μετακινηθείτε με το ποδήλατο ή με την αστική συγκοινωνία».

  • Στην πλατεία Φαρμάκη, την ίδια ημέρα, Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, από τις 10.00 έως τις 13.00, η περιβαλλοντική οργάνωση “Πράσινο Μπλε” θα υλοποιήσει ποδηλατικούς “αγώνες” εξοικείωσης με ποδήλατα ισορροπίας «BABY BALANCE BIKE » για παιδιά από 3 έως 5 ετών. Πρόκειται για μία ξεχωριστή δράση που ωθεί τα παιδιά να αγαπήσουν το ποδήλατο. Τα ποδήλατα και ο εξοπλισμός διατίθενται δωρεάν. Όλα τα παιδιά παίρνουν αναμνηστικά μετάλλια, ενώ συμμετέχουν σε κλήρωση  ενός παιδικού ποδηλάτου και κράνους, που είναι προσφορά από το κατάστημα Ναυπάκτου “IDEAL X. Παπαδόπουλος”. Ταυτόχρονα μοιράζονται δωρεάν στους μικρούς ποδηλάτες μπανάνες της εταιρίας DOLE  και νερά ΖΑΓΟΡΙ «GO-GREEN».

Εβδομαδα-κινητικότητας-ναυπακτος-πρασινη-ναυπακτια

  • Με σημείο συνάντησης και εκκίνησης τον Φλοίσβο στη παραλία Ψανή, θα ξεκινήσει την ίδια ημέρα (Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου) ποδηλατάδα στις 11.00, με πέρασμα από το ενετικό λιμάνι της πόλης και τερματισμό στην πλατεία Φαρμάκη. Στους συμμετέχοντες θα μοιραστούν καπελάκια “ΠΡΑΣΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ” και στον τερματισμό νερά ΖΑΓΟΡΙ «GO GREEN» και μπανάνες DOLE.
  • Η Τροχαία και ο Λιμενικός Σταθμός Ναυπακτου συμμετέχουν διασφαλίζοντας την πορεία της ποδηλατάδας σε όλη τη διαδρομή της.

Εβδομαδα-κινητικότητας-ναυπακτος-πρασινη-ναυπακτια

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας δήλωσε σχετικά:

«Συμμετέχουμε στις δράσεις για την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» που οργανώνει η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Πράσινο-Μπλε» με την υποστήριξη του Δήμου μας και της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.  Είναι μια πολύ καλή αφορμή να αντιληφθούμε στην πράξη ότι αλλάζοντας τη συμπεριφορά μας στο δημόσιο και οδικό χώρο περπατώντας, παίρνοντας το ποδήλατό μας ή επιλέγοντας την αστική συγκοινωνία για τις μετακινήσεις μας, διαμορφώνουμε ένα καλύτερο και πιο υγιές περιβάλλον για εμάς και τα παιδιά μας.  Τόσο οι συγκεκριμένες δράσεις, όσο και η πρωτοβουλία του Δήμου να προχωρήσει στην επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας, έχουν ως στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας, τον περιορισμό της κυκλοφοριακής συμφόρησης, αλλά και του σεβασμού προς το συνάνθρωπο, τον πεζό, τους ηλικιωμένους και τα εμποδιζόμενα άτομα».

Η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. συνεχίζει τη μακρά συνεπή διαδρομή της σε δράσεις περιβαλλοντικής αφύπνισης, σε συνέργεια με τοπικές αρχές και οργανώσεις ενεργών πολιτών της Δυτικής Ελλάδας. Ως μέλος της οικογένειας της VINCI HIGHWAYS, πρωτοστατεί σε ενέργειες που προάγουν τη βιώσιμη/θετική κινητικότητα.  Στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Κινητικότητας» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπακτίας, την περιβαλλοντική οργάνωση «ΠΡΑΣΙΝΟ+ΜΠΛΕ» και την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας οργανώνει την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου την «ΗΜΕΡΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΧΩΡΙΣ Ι/Χ)» στη Ναύπακτο, προγραμματίζοντας συμμετοχικές δράσεις προτροπής προς τους πολίτες για δοκιμή και υιοθέτηση της κινητικότητας εντός πόλεως με ποδήλατο  και αστική συγκοινωνία.

Η Περιβαλλοντική Οργάνωση «Πράσινο Μπλε» τονίζει σχετικά:

Η Ναύπακτος ανήκει στη κατηγορία της «πόλης των15 λεπτών».

Είναι επίπεδη με μεγάλο παραλιακό μέτωπο και προσφέρεται για ποδήλατο και περπάτημα, ενώ διαθέτει σύγχρονη και πυκνή αστική συγκοινωνία.

Έτσι το αυτοκίνητο δεν είναι ούτε το μοναδικό, ούτε το πιο βολικό μέσο για τις καθημερινές  μετακινήσεις των πολιτών.

Ο φορέας μας από το 2010 υλοποιεί δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης.

Από τους πολίτες εξαρτάται το να παραμείνει η πόλη ανθρώπινη, χωρίς κυκλοφοριακό, καυσαέριο και ηχορύπανση.

 

 

 

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Συνάντηση ΕΚΝΔ με τον Βουλευτή Δ. Κωνσταντόπουλο  & την Τοπική οργάνωση ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ναυπάκτου

Published

on

By

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ-Κωνσταντοπουλος-ΕΚΝΔ-ΤΟ-Ναύπακτος
Την Παρασκευή 23/9/2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προεδρείου του ΕΚΝΔ με το Βουλευτή Αιτ/νίας του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ  Δημήτρη Κωνσταντόπουλο και αντιπροσωπείας της Τοπικής  Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Ναυπάκτου
Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν όλα τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι της περιοχής μας.
Η ανεργία, η ακρίβεια, η ανασφάλιστη εργασία, η αναβάθμιση του ΣΕΠΕ. κλπ τέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης.
Τόσο ο Βουλευτής όσο και η Τοπική Οργάνωση τόνισαν ότι θα σταθούν αρωγοί στις διεκδικήσεις του ΕΚΝΔ.
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ-Κωνσταντοπουλος-ΕΚΝΔ-ΤΟ-Ναύπακτος

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ναύπακτος: Ολοκληρώθηκαν οι 2οι Πανελλήνιοι αγώνες τοξοβολίας

Published

on

By

Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο

Ολοκληρώθηκαν με τις απονομές των μεταλλείων στους νικητές όλων των κατηγοριών οι 2οι Πανελλήνιοι αγώνες τοξοβολίας που πραγματοποιήθηκαν στην Ναύπακτο, Στο Εθνικό Παπαχαραλαμπειο στάδιο σήμερα Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022.

Για  δεύτερη συνεχή χρονιά , οι αγώνες πραγματοποιούνται στην Ναύπακτο  στην Ναύπακτο με τις φετινές συμμετοχές να ξεπερνούν τους  120 αθλητές από Συλλόγους από ολόκληρη την Ελλάδα έφτασαν στην Ναύπακτο για να συμμετάσχουν στους αγώνες.

Το “παρών” στους αγώνες έδωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας  Τάσος  Χρυσανθόπουλος.

Οι αγώνες υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο προβολής της Ναυπακτίας μέσα από εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως ο αθλητικός και παράλληλα είναι αφιερωμένοι στα 61 χρόνια μνήμης από τη δωρεά του Δημητρίου Παπαχαραλάμπους για να χτιστεί το Εθνικό Παπαχαραλάμπειο Στάδιο Ναυπάκτου.

Μια συνδιοργάνωση της περιβαλλοντικής οργάνωσης “Πράσινο +Μπλε”, του ΑΣ Τοξοβολίας Πέλοπας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Ναυπακτίας, με  τον ΑΣΤ Προαστείου και με την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού & της Επιτροπής Παπαχαραλάμπειου Εθνικού Σταδίου Ναυπάκτου.

Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο

Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

2οι Πανελλήνιοι Αγώνες Τοξοβολίας: Ξεκινούν το Σάββατο 24/9 στο Παπαχαραλάμπειο Στάδιο Ναυπάκτου

Published

on

By

Για δεύτερη συνεχή χρονιά , διοργανώνονται στην Ναύπακτο το Σάββατο στις 24 Σεπτεμβρίου 2022  στο Εθνικό Παπαχαραλάμπειο Στάδιο Ναυπάκτου, Πανελλήνιοι αγώνες Τοξοβολίας όλων των κατηγοριών τόξων και όλων των ηλικιών. Η έναρξη των αγώνων θα γίνει στις 09:30 το πρωί, με περισσότερους από 120 αθλητές από ολόκληρη την Ελλάδα να έχουν φτάσει στην Ναύπακτο για να συμμετάσχουν.

Μια συνδιοργάνωση της περιβαλλοντικής οργάνωσης “Πράσινο +Μπλε”, του ΑΣ Τοξοβολίας Πέλοπας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Ναυπακτίας, με  τον ΑΣΤ Προαστείου και με την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού & της επιτροπής Παπαχαραλάμπειου Εθνικού Σταδίου Ναυπάκτου.

Οι αγώνες υλοποιούνται στο πλαίσιο προβολής της Ναυπακτίας μέσα από εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως ο αθλητικός και παράλληλα είναι αφιερωμένοι στα 61 χρόνια μνήμης από τη δωρεά του Δημητρίου Παπαχαραλάμπους για να χτιστεί το Εθνικό Παπαχαραλάμπειο Στάδιο Ναυπάκτου.

Η είσοδος στους αγώνες είναι ελεύθερη για το κοινό.

Προτρέπουμε στους δημότες Ναυπακτίας και όχι μόνο, να παρευρεθούν (ιδιαίτερα σε γονείς με μικρά παιδιά} παρακολουθώντας  ενδιαφέροντες αγώνες Τοξοβολίας που θα υλοποιηθούν στη πόλη της Ναυπάκτου.

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ