Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ηχηρό «παρών» των ετεροδημοτών στη συγκέντρωση του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου στην Αθήνα

Published

on

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, η προεκλογική συγκέντρωση των ετεροδημοτών για τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, υπ. Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Φίλοι, πολίτες, υποψήφιοι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων και πολιτικά στελέχη με διαχρονική σχέση φιλίας με τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. Λίγο πριν την έναρξη της ομιλίας η αίθουσα ήταν κατάμεστη. Κατά την είσοδό του, ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος έτυχε εγκάρδιας υποδοχής. Τον υποδέχθηκαν με αγκαλιές και ευχές για καλή επιτυχία.

Απευθυνόμενος σε πλήθος ετεροδημοτών ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη να δοθεί ισχυρή εντολή στο ΠΑΣΟΚ, ώστε να σπάει ο δικομματισμός Νέας Δημοκρατίας -ΣΥΡΙΖΑ που αντιλαμβάνεται το κράτος ως λάφυρο. Αναφέρθηκε εκτενώς στις προγραμματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ αλλά και το κοινοβουλευτικό έργο που έκανε ο ίδιος για την ανάδειξη των ζητημάτων που απασχολούν την Αιτωλοακαρνανία, χειροκροτούμενος από τους παρευρισκομένους. 

 

«Συνεχίζουμε λοιπόν μαζί Για ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Η Παράταξη που έδωσε τόσα πολλά στον τόπο. Έφερε δημοκρατία, έδωσε ελευθερίες δημιούργησε τη μεγάλη μεσαία τάξη.  Μια δημοκρατική παράταξη  που πολεμήθηκε όσο καμία άλλη. Το ΠΑΣΟΚ που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου έφερε στο προσκήνιο τη δεκαετία του ΄80 τους μη προνομιούχους. Έφερε τη δημοκρατική αναγέννηση του κράτους. Αυτή η Παράταξη αξιοποίησε εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, αξιοποίησε τους φόρους του Ελληνικού λαού  επενδύοντας στα μεγάλα έργα.

Είναι η εποχή του Κώστα Σημίτη με τα έργα που άλλαξαν την Ελλάδα  και έδωσαν δύναμη στην Ελληνική Περιφέρεια. Ολυμπιακά έργα και υποδομές, όταν κάποιοι μιλούσαν για μακέτες. Σύγχρονοι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι και έργα πνοής. Όπως η Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης, η Ιόνια Οδός, η Εγνατία Οδός, το Αττικό Μετρό και το αεροδρόμιο. Και ας μην ξεχνάμε την ένταξη της Κύπρου στην ΟΝΕ. Ερχόμαστε με το ΠΑΣΟΚ της Κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου. Το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ που κατακρεουργήθηκε για να μη χρεοκοπήσει η πατρίδα. Τότε μας λοιδορούσαν, σήμερα όλοι μιλούν γι’αυτή.  

Το ΠΑΣΟΚ που το 2009 παρέλαβε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής και σήκωσε το βάρος για να μη χρεοκοπήσει η χώρα. Το ΠΑΣΟΚ πρόταξε τον δρόμο της δημοσιονομικής σταθεροποίησης και μίλησε για εθνική συνεργασία. Τότε που η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στις πλατείες και έχτιζαν το αντιμνημονιακό μέτωπο.  Ήταν αυτοί που βύθισαν την κοινωνία στο ψέμα Υποσχέθηκαν 3 Ζάππεια και 18 δις ισοδύναμα ο Σαμαράς, σεισάχθεια και διαγραφή μνημονίων και δημόσιου χρέους με ένα άρθρο και ένα νόμο ο Τσίπρας. Βέβαια στη συνέχεια στον δρόμο του ρεαλισμού που χάραξε το ΠΑΣΟΚ.

Και μη ξεχνάτε το 2012 επί προεδρίας Βαγγέλη Βενιζέλου, όταν ο πυρήνας του ΠΑΣΟΚ έδωσε απαντήσεις  και σθεναρά τα κατάφερε, ώστε να μείνει όρθια η χώρα και η παράταξη. Με τη Φώφη Γεννηματά από το Σεπτέμβρη του 2015 να κρατά την παράταξη ενωμένη και σήμερα το ΠΑΣΟΚ με τον Πρόεδρό μας Νίκο Ανδρουλάκη προτείνοντας ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό, κοστολογημένο, που απαντά στα σημερινά προβλήματα της κοινωνίας. Ζητάμε από τους πολίτες να μας αξιολογήσουν και να μας εμπιστευτούν. Να δώσουν στις 21 Μαΐου ψήφο εμπιστοσύνης στο ΠΑΣΟΚ.»

 

Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ανανέωσε το ραντεβού με τους Αιτωλοακαρνάνες στις συγκεντρώσεις που θα κάνει:

  • Στο Μεσολόγγι, το Σάββατο 13 Μαΐου στις 20:00 στον Πεζόδρομο Χαριλάου Τρικούπη, Εκλογικό Κέντρο ΠΑΣΟΚ
  • Στο Αγρίνιο, την Τετάρτη 17 Μαΐου στις 20:00, στο Παπαστράτειο Μέγαρο
  • Στη Ναύπακτο, την Παρασκευή 19 Μαΐου στις 20:00 στην Πλατεία Λιμένα

 

 

 

 

 

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τα ΚΕΠ δεν θα εξυπηρετούν την αρμοδιότητα ΑΜΚΑ

Published

on

By

Οι υπάλληλοι των ΚΕΠ Δήμου Ναυπακτίας από το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 δεν εξυπηρετούν  την αρμοδιότητα ΑΜΚΑ,  συντασσόμενοι με την απόφαση της ΠΟΣΕ ΚΕΠ.
Όπως επισημαίνουν με ανακοίνωσή τους:

“Οι  υπάλληλοι των ΚΕΠ Δήμου Ναυπακτίας συντασσόμενοι με την απόφαση της ΠΟΣΕ ΚΕΠ για αποχή από την αρμοδιότητα ΑΜΚΑ , διαδικασίες έκδοσης, ενεργοποίησης – απενεργοποίησης , μετάπτωσης και επικαιροποίησης δεν θα εξυπηρετούν την παραπάνω αρμοδιότητα από το Σάββατο 13-04-2024 και μέχρι νεωτέρας.

Απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις που μόνο οι υπάλληλοι ΕΦΚΑ γνωρίζουν και όχι οι υπάλληλοι των ΚΕΠ, υποβαθμίζοντας έτσι την ποιοτική και έγκυρη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Έως και σήμερα, δεν υπήρξε πολίτης στα 21 χρόνια λειτουργίας των ΚΕΠ Ναυπακτίας που να μην έχει εξυπηρετηθεί από την  υπηρεσία μας. Λόγω της ελλειπούς ενημέρωσης και προς αποφυγήν  επερχόμενων προβλημάτων οι εργαζόμενοι θα απέχουν από το Σάββατο 13-04-24 μόνο από τη συγκεκριμένη διαδικασία ζητώντας από το Υπουργείο να διασφαλίσει συνθήκες επαρκούς εκπαίδευσης και εξοικείωσης του προσωπικού  καθώς και του εξορθολογισμού των υπηρεσιών των ΚΕΠ.

Δυστυχώς δεν είναι αρκετό το φιλότιμο και ο ζήλος που επιδεικνύουν οι υπάλληλοι των ΚΕΠ προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα γενικευμένα προβλήματα του κλάδου.

Το προσωπικό των ΚΕΠ Δήμου Ναυπακτίας”

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Αι γενεαί  πάσαι…Νικηταράς!» στο Θέατρο «Τεχνουργείο- Πολυχώρος Τέχνης»

Published

on

By

Το θεατρικό αριστούργημα του Γιώργου Α. Χριστοδούλου  “Aι γενεαί πάσαι… Νικηταράς!”, συνεχίζει ακάθεκτο την ξέφρενη πορεία του. Αυτή τη φορά σταθμός θα είναι η Ναύπακτος!

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο συγγραφέας την 25η Μαρτίου στην Τρίπολη μετά το τέλος της παράστασης δήλωσε πως «δεν θα ησυχάσει,  αν το έργο δεν παρουσιαστεί στο κτίριο της Βουλής!!»

 Με αφορμή λοιπόν, την Aπελευθέρωση της Ναυπάκτου από τους Τούρκους αυτόν το μήνα,  το Θέατρο «Τεχνουργείο- Πολυχώρος Τέχνης», θα παρουσιάσει το  βράδυ στις 21 Απριλίου 2024  και ώρα 9 την πολυσυζητημένη αυτή παράσταση!

“Aι γενεαί πάσαι… Νικηταράς!”

Μια συγκλονιστική αναδρομή στη ζωή του μεγάλου ήρωα όπου ο συγγραφέας  μας παραδίδει τον ήρωα Νικηταρά (Χρίστος Γεωργίου) να συνομιλεί με την ψυχιατρικά ασθενή κόρη του,  (Σάρα Τερζή) για όλους και για όλα!

Να σημειωθεί ότι η παράσταση παρουσιάζεται από το 2021 μέχρι και σήμερα ανελλιπώς, σε θέατρα, Δήμους και Περιφέρειες ανά την Ελλάδα και έχει υμνηθεί από δημοσιογράφους, κριτικούς και κοινό…

 Συγκεκριμένα έχει παρουσιαστεί στην κεντρική Θεατρική σκηνή της Galerie Δημιουργών,  στο θέατρο Αλκμήνη,  στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, στον Δήμο Νίκαιας,  στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη,  στο Θέατρο Ιάκωβος Καμπανέλλης με την συνεργασία της Περιφέρειας Πειραιά, στο Περιγιάλι Κορινθίας, στο Μουσείο Γουλανδρή, στον Δήμο Βέλου, στην Πουλίτσα, στον Δήμο Σπάρτης,  στην Πάτρα δύο φορές, στον Δήμο Πεύκης, στη Θεσσαλονίκη, στον Χορτιάτη, στο Ναύπλιο,  στην Βαμβακού Λακωνίας, στο Θέατρο Βαφείο, στην Τρίπολή,  σε σχολεία κλπ…

Στις 21 του Απρίλη 2024 και στην Ναύπακτο!

Συντελεστές

Κείμενο-σκηνοθεσία: Γιώργος Α. Χριστοδούλου

 Μουσική: Ραφαήλ Πυλαρινός

Βοηθός σκηνοθέτη: Σάββας Σουρμελίδης

Σκηνικά & Κουστούμια: Δήμητρα Καββαδά

Σχεδιασμός φωτισμού: Tάσος Ιωάννου

Ηχοληψία: Κωνσταντίνος Ιωάννου

Φωτογραφίες: Θάνος Γεωργίου – Μάνος Βλαστος

Βίντεο: Αλέξανδρος Τζιανακάκης- Βάσια Σκυλακάκη

Δημόσιες σχέσεις: Έλενα Καρρά

Την  κατασκευή σπαθιού του Νικηταρά (ακριβές αντίγραφο) επιμελήθηκε  ο Λευκαδίτης καλλιτέχνης- τεχνίτης Νίκος Κορφιάτης.

Διανομή

Στο ρόλο του Νικηταρά ο  Χρίστος Γεωργίου

 Στο ρόλο της τρελο-Σοφιάς η  Σάρα Τερζή

Δυο λόγια για το έργο… 

Ο Νικηταράς! Είναι αυτός,  που έδωσε τόσες μάχες, που έσπασε τρία σπαθιά στα Δερβενάκια  και που ποτέ δεν καταδέχτηκε να πάρει λάφυρα. 

Είναι αυτός, που φυλακίστηκε άδικα για δύο χρόνια σ’ ένα σκοτεινό κελί, υπομένοντας άγριους ξυλοδαρμούς και εξευτελισμούς.

Ένας ήρωας που μετά την επανάσταση του 1821, τυφλώθηκε από τις κακουχίες και τα βασανιστήρια και αναγκάστηκε να γίνει ζητιάνος,  για να επιβιώσει αυτός και η οικογένειά του.

Είναι αυτός, που είδε την κόρη του Σοφία να τρελαίνεται,  επειδή τον αντίκρισε μες στα αίματα!!  Που είδε  να βγάζουν  το καλύβι του  σε πλειστηριασμό!

Ένας ήρωας, ένας Έλληνας,  που σε όλη του τη ζωή πολέμησε για μια πατρίδα  ελεύθερη,  αλλά ουδείς δε γνωρίζει μέχρι σήμερα, που βρίσκεται ο τάφος του…(!!!). Μια σπαραχτική-ανθρώπινη παράσταση, που θα συγκινήσει και τον πιο σκληρό θεατή…

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κυκλοφορεί το 312 ο φύλλο

Published

on

By

Με άποψη για τα όσα συμβαίνουν, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις, αποκλειστικές ειδήσεις, κυκλοφορεί  το 312ο φύλλο της ηλεκτρονικής  εφημερίδας  Nafsweek.gr ,  κάθε Παρασκευή.

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

#  Φωτιά βάζει η αντιπυρική προστασία :

Σύμφωνα με τον νέο νόμο που περνάει η κυβέρνηση,  ο κάθε ιδιοκτήτης που έχει ακίνητο σε απόσταση 300 μέτρων από τα όρια αλσών, από μέρη με περιαστικό πράσινο, από δασικές ή ακόμα και…

# «Πήρε μπροστά» η ανάπλαση στην Αγ. Παρασκευή :

Συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής των πεζοδρομίων και των εσοχών στάθμευσης επί αυτών στις οδούς Αθηνών και Ψαρρού οι οποίες και αναμένεται να ολοκληρωθούν…

#  Ν. Φαρμάκης: «Αντίθετοι στις προβλέψεις του σχεδίου νόμου για τον νέο        Δικαστικό Χάρτη: 

Η Περιφέρεια θα συνεχίσει να πιστεύει  ακράδαντα ότι το σχέδιο νόμου οφείλει να αναγνωρίσει και να προσαρμοστεί στις τοπικές ανάγκες ενώ η Περιφερειακή Αρχή…

# ΔΕΥΑΝ: Ανακοίνωση για ληξιπρόθεσμες οφειλές και λογαριασμούς θανόντων:

Η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. ενημερώνει τους   καταναλωτές ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 150 ευρώ θα βεβαιώνονται στο εξής στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.  Επιπλέον…

#  Δι’ αλληλογραφίας …    ( ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ)  : 

Μπορούμε να αντιμετωπίζουμε την κορυφαία  δημοκρατική διαδικασία ως κάτι που χρειάζεται να το κάνουμε όσο πιο άκοπο γίνεται μπας και πείσουμε κάποιον να ψηφίσει, σαν να…

#   Εμβολιασμός κατά της Ιλαράς από το Κέντρο Κοινότητας  Δ. Ναυπακτίας και  ΕΟΔΥ

Ο εμβολιασμός υλοποιήθηκε με τη συμβολή των Κινητών Μονάδων Υγείας του ΕΟΔΥ στους καταυλισμούς Σκα, Πούντου, Αντιρρίου (Αμπελόκηποι) τηρώντας όλα τα επιδημιολογικά πρωτόκολλα. Καθ΄ όλη τη διάρκεια των εμβολιασμών…

#   Σχέδιο για την αντιμετώπιση του bullying :

Παρουσιάστηκαν οι παρεμβάσεις που θα γίνουν, με την λειτουργία ψηφιακής πλατφόρμας καταγγελιών για περιστατικά εκφοβισμού στα σχολεία.

Χαρακτηριστικά είναι…

#  Έρευνα «βόμβα» για το εμφιαλωμένο νερό :

Περισσότεροι από 30 εκατομμύρια τόνοι απορρίπτονται κάθε χρόνο στα ύδατα ή στην ξηρά και πολλά προϊόντα που κατασκευάζονται με πλαστικά, μεταξύ των οποίων και…

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε την ηλεκτρονική εφημερίδα μας στο email σας επικοινωνήστε μαζί μας  στο  info@nafsweek.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ