Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ΑΔΚΝ θα είναι παρούσα στις δημοτικές εκλογές του 2023

Published

on

Με ανακοίνωσή της  η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας -ΑΔΚΝ γνωστοποιεί την κάθοδό της στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 ενώ ταυτόχρονα ενημερώνει για τις αιτίες που δεν προχώρησε η συνεργασία με τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης για κοινή κάθοδο στις εκλογές.
Αναφέρει η ανακοίνωση:
“Στη συνδιάσκεψη της ΑΔΚΝ στις 23 Μάϊου του 2022 είχαν αποφασισθεί μεταξύ άλλων να ανασυγκροτηθεί η παράταξη, ώστε να ισχυροποιηθεί με ουσιαστική παρουσία σε κάθε κοινότητα και οικισμό του δήμου σύμφωνα και με τις προβλέψεις του νέου θεσμικού πλαισίου για τις εκλογές του 2023. Παράλληλα να πάρει η παράταξη άμεσα τις αναγκαίες πρωτοβουλίες ώστε να υπάρξει συνεργασία με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στη βάση κοινού προεκλογικού προγράμματος.
Ενημερώνουμε τους δημότες της Ναυπακτίας ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού έγιναν συζητήσεις και υπήρξε κατ’ αρχήν συμφωνία των επικεφαλής των 4 παρατάξεων (Λουκόπουλος, Μπουλές, Γούλας, Νταουσάνης) για κοινή κάθοδο στις δημοτικές εκλογές του 2023 με κοινό πρόγραμμα και νέο υποψήφιο δήμαρχο. Επιβεβαίωση αυτής της συμφωνίας ήταν η κοινή παρουσία των τεσσάρων επικεφαλής στον Πλάτανο Ναυπακτίας στις 23/8/2022. Για την ολοκλήρωση της συμφωνίας απέμενε η συζήτηση για την επιλογή του υποψηφίου δημάρχου.
Ωστόσο οι συζητήσεις για την επιλογή του νέου υποψηφίου δημάρχου ποτέ δεν άρχισαν με ευθύνη της παράταξης του κ. Λουκόπουλου. Αντί να γίνει μια τέτοια συζήτηση ο κ. Λουκόπουλος παρήγγειλε για λογαρασμό του δημοσκόπηση και με πρόσχημα τη διεξαγωγή της ανέβαλε συνεχώς τη σχετική συζήτηση.
Αιφνιδίως και χωρίς καμμιά ενημέρωση των επικεφαλής των υπόλοιπων τριών παρατάξεων η Ενωτική Πρωτοβουλία στις 8/11/2022 ανακοίνωσε την κάθοδό της στις εκλογές του 2023 με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Λουκόπουλο.
Η ΑΔΚΝ πιστή στις αρχές και τις αξίες που εκπροσωπεί ενημερώνει τους δημότες για τα εξής:
1. Θεωρούμε ότι η συνεργασία της αντιπολίτευσης με κοινό πρόγραμμα και νέο υποψήφιο δήμαρχο είναι αναγκαία όσο ποτέ για το συμφέρον του δήμου μας.
2. Η πρόταση για συνεργασία είχε γίνει αποδεκτή με πολύ ενθουσιασμό από την κοινωνία. Δυστυχώς η μικροπολιτική και τα προσωπικά συμφέροντα φαίνεται να μπαίνουν πάνω από τα συμφέροντα του δήμου και να τορπιλίζουν μία ευρεία συνεργασία που με ένα νέο υποψήφιο δήμαρχο κοινής αποδοχής θα βγάλει το δήμο από τα σημερινά και τα μελλοντικά αδιέξοδα.
3. Η ΑΔΚΝ με βάση την απόφαση της συνδιάσκεψης που πραγματοποίησε στις 23/5/22 θα πάρει όλα τα μέτρα που απαιτούνται και θα είναι παρούσα στις δημοτικές εκλογές του 2023.
4. Παράλληλα με την εκλογική προετοιμασία η ΑΔΚΝ θα συνεχίσει την προσπάθεια για συνεργασία με όποιες δυνάμεις το επιθυμούν και μπορούμε να συνδιαμορφώσουμε κοινό πρόγραμμα στο πλαίσιο που από την αρχή έχουμε συμφωνήσει”.
Ναύπακτος 16/11/2022

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε εξέλιξη ο Διαγωνισμός για τη μελέτη της Μαρίνας Ναυπάκτου

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, βρίσκεται σε εξέλιξη ο ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός για τη «Σύνταξη Μελετών στο πλαίσιο της κατασκευής, βελτίωσης και συντήρησης των Λιμενικών Υποδομών», προϋπολογισμού 608.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.

Στις μελέτες αυτές περιλαμβάνεται και η μελέτη κατασκευής της Μαρίνας Ναυπάκτου, ύψους 105.000 ευρώ, καθώς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα που είχαν καταθέσει από κοινού Δήμος Ναυπακτίας και Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο το 2023.

Οι μελέτες αφορούν επίσης στα εξής έργα:

  • Αναβάθμιση-εκσυγχρονισμός λιμένος Αντιρρίου και προστασία αντιστήριξης του παρακείμενου κάστρου Αντιρρίου
  • Κατασκευή λιμενίσκου-καταφυγίου τουριστικών σκαφών στην Κάτω Βασιλική
  • Επισκευή-επέκταση υπάρχοντος προβλήτα λιμένα και ανάπλαση της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος Κρυονερίου.

Τόσο ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας όσο και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Σπύρος Τσέλιος εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία της διαδικασίας.

Β. Γκίζας: «Ένα ακόμη καθοριστικό βήμα για την αναβάθμιση του παραλιακού μας μετώπου»

Ο δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Γκίζας σημείωσε ότι «Οι μελέτες αυτές αποτελούν ένα ακόμη καθοριστικό βήμα στον καίριο στόχο που έχουμε θέσει ως δημοτική αρχή για την συνολική αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της Ναυπακτίας.  Με την ολοκλήρωσή τους θα ληφθούν χρηματοδοτήσεις αρκετών εκατομμυρίων ευρώ και θα υλοποιηθούν λιμενικά έργα που θα βελτιώσουν την πρόσβαση και τη λειτουργικότητα των υποδομών μας από θαλάσσης.

 Ιδιαιτέρως και όσον αφορά στην περίπτωση της Μαρίνας Ναυπάκτου, με την ανάδειξη του αναδόχου και στη συνέχεια την ολοκλήρωση της μελέτης, θα έρθουμε ακόμη πιο κοντά στην βασική μας επιδίωξη που δεν είναι άλλη από το να αποτελέσει ο τόπος μας πόλο έλξης τουρισμού υψηλού επιπέδου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική μας οικονομία και ανάπτυξη.  Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για τις περιπτώσεις του Αντιρρίου, της Κάτω Βασιλικής και του Κρυονερίου».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νίψον ανομήματα…

Published

on

By

Και ξαφνικά όπως περπατάς στη πλατεία Τζαβελαίων,   στον βραχόκηπο που υπάρχει  εκεί. συναντάς τον κατάλευκο νιπτήρα ανάμεσα στα αγκωνάρια.

Δεν είχε φαίνεται τι να τον κάνει  ο πρώην ιδιοκτήτης του και τον έβγαλε σε δημόσια θέα ή  μήπως η αίσθηση του  χιούμορ που διαθέτει  τον ώθησε να  κάνει την  σημειολογική αυτή κίνηση  σε αναμονή της…  ανάπλασης του χώρου;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δευτέρα 17/6 (Ζωντανά) η Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής του Δήμου Ναυπακτίας

Published

on

By

Δήμος-Ναυπακτίας-δημοτικό-συμβούλιο-συνεδρίαση

Συνεδριάζει σήμερα   Δευτέρα 17-06-2024  και  ώρα  18:00,   σε Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας η δημοτική αρχή του Δήμου Ναυπακτίας, στο Δημοτικό κτήριο της Αιτωλικής Αναπτυξιακής , με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Συζήτηση-ενημέρωση για το σοβαρό πρόβλημα ασθένειας του μεταχρωματικού έλκους των πλατάνων του Δήμου Ναυπακτίας. Εισηγητής κ. Δήμαρχος.
  2. Ενέργειες για την αντιμετώπιση του μεταχρωματικού έλκους των πλατάνων του Δήμου Ναυπακτίας. Θέμα δημοτικού συμβούλου κ. Γεώργιου Σιαμαντά.
  3. Αξιοποίηση και λειτουργία του κτηρίου Ξενία μετά την οριστική παραλαβή από της 31-01-2024. Θέμα δημοτικού συμβούλου κ. Γεώργιου Ασημακόπουλου.
  4. Ενέργειες για την πολεοδόμηση στην περιοχή της Παλαιοπαναγιάς και την αποκατάσταση της παραλιακής οδού. Θέμα δημοτικού συμβούλου κ. Ανδρέα Κωνσταντόπουλου.
  5. Ενέργειες του Δήμου Ναυπακτίας για την ενίσχυση εξωστρέφειας και καινοτομίας επιχειρήσεων. Θέμα δημοτικού συμβούλου κ. Παναγιώτη Κεχαγιά.
  6. Αθλητικοί χώροι Αντιρρίου. Θέμα προέδρου δημοτικής κοινότητας Αντιρρίου, κ. Ταμπάκη Νικολάου:

α) Ενημέρωση για την αδειοδότηση του Κλειστού Γυμναστηρίου Αντιρρίου.

β) Λειτουργία Κλειστού Γυμναστηρίου Αντιρρίου. Πότε θα μπουν τα όργανα γυμναστικής στο νέο τμήμα που κατασκευάστηκε, και πότε θα δοθεί σε χρήση.

γ) Προβολείς στο γήπεδο Αντιρρίου. Πότε θα γίνει η αντικατάσταση των προβολέων στο γήπεδο ποδοσφαίρου Αντιρρίου – (Επισυναπτόμενο έγγραφο τμήματος Ηλεκτρομηχ/κών έργων).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ