Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ΑΔΚΝ θα είναι παρούσα στις δημοτικές εκλογές του 2023

Published

on

Με ανακοίνωσή της  η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας -ΑΔΚΝ γνωστοποιεί την κάθοδό της στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 ενώ ταυτόχρονα ενημερώνει για τις αιτίες που δεν προχώρησε η συνεργασία με τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης για κοινή κάθοδο στις εκλογές.
Αναφέρει η ανακοίνωση:
“Στη συνδιάσκεψη της ΑΔΚΝ στις 23 Μάϊου του 2022 είχαν αποφασισθεί μεταξύ άλλων να ανασυγκροτηθεί η παράταξη, ώστε να ισχυροποιηθεί με ουσιαστική παρουσία σε κάθε κοινότητα και οικισμό του δήμου σύμφωνα και με τις προβλέψεις του νέου θεσμικού πλαισίου για τις εκλογές του 2023. Παράλληλα να πάρει η παράταξη άμεσα τις αναγκαίες πρωτοβουλίες ώστε να υπάρξει συνεργασία με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στη βάση κοινού προεκλογικού προγράμματος.
Ενημερώνουμε τους δημότες της Ναυπακτίας ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού έγιναν συζητήσεις και υπήρξε κατ’ αρχήν συμφωνία των επικεφαλής των 4 παρατάξεων (Λουκόπουλος, Μπουλές, Γούλας, Νταουσάνης) για κοινή κάθοδο στις δημοτικές εκλογές του 2023 με κοινό πρόγραμμα και νέο υποψήφιο δήμαρχο. Επιβεβαίωση αυτής της συμφωνίας ήταν η κοινή παρουσία των τεσσάρων επικεφαλής στον Πλάτανο Ναυπακτίας στις 23/8/2022. Για την ολοκλήρωση της συμφωνίας απέμενε η συζήτηση για την επιλογή του υποψηφίου δημάρχου.
Ωστόσο οι συζητήσεις για την επιλογή του νέου υποψηφίου δημάρχου ποτέ δεν άρχισαν με ευθύνη της παράταξης του κ. Λουκόπουλου. Αντί να γίνει μια τέτοια συζήτηση ο κ. Λουκόπουλος παρήγγειλε για λογαρασμό του δημοσκόπηση και με πρόσχημα τη διεξαγωγή της ανέβαλε συνεχώς τη σχετική συζήτηση.
Αιφνιδίως και χωρίς καμμιά ενημέρωση των επικεφαλής των υπόλοιπων τριών παρατάξεων η Ενωτική Πρωτοβουλία στις 8/11/2022 ανακοίνωσε την κάθοδό της στις εκλογές του 2023 με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Λουκόπουλο.
Η ΑΔΚΝ πιστή στις αρχές και τις αξίες που εκπροσωπεί ενημερώνει τους δημότες για τα εξής:
1. Θεωρούμε ότι η συνεργασία της αντιπολίτευσης με κοινό πρόγραμμα και νέο υποψήφιο δήμαρχο είναι αναγκαία όσο ποτέ για το συμφέρον του δήμου μας.
2. Η πρόταση για συνεργασία είχε γίνει αποδεκτή με πολύ ενθουσιασμό από την κοινωνία. Δυστυχώς η μικροπολιτική και τα προσωπικά συμφέροντα φαίνεται να μπαίνουν πάνω από τα συμφέροντα του δήμου και να τορπιλίζουν μία ευρεία συνεργασία που με ένα νέο υποψήφιο δήμαρχο κοινής αποδοχής θα βγάλει το δήμο από τα σημερινά και τα μελλοντικά αδιέξοδα.
3. Η ΑΔΚΝ με βάση την απόφαση της συνδιάσκεψης που πραγματοποίησε στις 23/5/22 θα πάρει όλα τα μέτρα που απαιτούνται και θα είναι παρούσα στις δημοτικές εκλογές του 2023.
4. Παράλληλα με την εκλογική προετοιμασία η ΑΔΚΝ θα συνεχίσει την προσπάθεια για συνεργασία με όποιες δυνάμεις το επιθυμούν και μπορούμε να συνδιαμορφώσουμε κοινό πρόγραμμα στο πλαίσιο που από την αρχή έχουμε συμφωνήσει”.
Ναύπακτος 16/11/2022

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»: Ενημέρωση για την μετακίνηση ετεροδημοτών

Published

on

By

Η «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» ενημερώνει ότι, όσοι ετεροδημότες επιθυμούν να μετακινηθούν με λεωφορείο από και προς Αθήνα για τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, παρακαλούνται όπως επικοινωνούν με τα εξής τηλέφωνα:

6955685309  (κ. Πολύκαρπος Πελέκης)

6941617186 (κ. Έλενα Χοχτούλα)

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ναυπακτίας

Published

on

By

Συνεδρίασε σήμερα το πρωί Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023, στο Δημαρχείο του Δήμου Ναυπακτίας, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, παρουσία του Δημάρχου κ. Βασίλη Γκίζα.

Τα θέματα που εξετάστηκαν αφορούσαν τόσο στα έκτακτα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να εκδηλωθούν και στην ετοιμότητα και τον συντονισμό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των κινδύνων από την τυχόν εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, καθώς επίσης και στον καλύτερο συντονισμό των φορέων για την αντιμετώπιση των κινδύνων από πλημμύρες, χιονοπτώσεις και παγετό την περίοδο 2023-2024.

Παρόντες ήταν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Διεύθυνσης Περιβάλλοντος κ.Θωμάς Κοτρωνιάς και Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Γιάννης Παπαϊωαννίδης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Αιτωλοακαρνανίας κ.Γιάννης Κουσαρίδας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπάκτου κ.Θάνος Χριστοβασίλης, εκ μέρους του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου συμμετείχε ο κ.Σπύρος Τριανταφύλλου, ο Διοικητής Τμήματος Τροχαίας κ.Γιάννης Κοντογιάννης, η Προϊσταμένη Λιμενικού Σώματος Ναυπάκτου κ.Μαρία Θωμοπούλου, ο Δασάρχης Ναυπάκτου κ.Γιώργος Ράπτης, η Διευθύντρια Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δ.Ναυπακτίας κ.Λαμπρινή Σερεμέτη, ο Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δ.Ναυπακτίας κ.Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, ο Προϊστάμενος Τεχνικού Τμήματος ΔΕΥΑΝ κ.Χρήστος Παπακωστόπουλος, εκ μέρους της ΔΕΔΔΗΕ συμμετείχε ο κ.Κώστας Αγγελόπουλος και εκ μέρους της Εθελοντικής Ομάδας «Ελληνοαμερικανική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης» ο κ.Δημήτρης Καλογερόπουλος.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκινά σύντομα το έργο αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων στην οδό Αθ.Νόβα (Μεσολογγίου)

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, έχει ήδη υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο και ξεκινά σύντομα το έργο αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων στην οδό Αθανασιάδη Νόβα (Μεσολογγίου).  Πρόκειται για ένα σημαντικό περιβαλλοντικό έργο, προϋπολογισμού 530.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το έργο προβλέπει την κατάργηση των παλαιών σωλήνων ύδρευσης αμιάντου και την αντικατάστασή τους με ένα σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης που πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές.  Μάλιστα, προκειμένου να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή λειτουργικότητα των παροχών,  θα τοποθετηθούν εκατέρωθεν της οδού Αθανασιάδη Νόβα (από τη συμβολή με την οδό Θέρμου έως και την οδό Εθνικής Αντιστάσεως) δύο δίδυμοι αγωγοί, συνολικού μήκους 1.270 μέτρων.

Βασίλης Γκίζας: «Ένα ακόμη περιβαλλοντικό έργο που θα βελτιώσει αισθητά την ποιότητα της ζωής μας»

Με δήλωσή του ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας σημείωσε: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλέγμα περιβαλλοντικών παρεμβάσεων, που είτε έχουμε ήδη εκτελέσει είτε έχουμε δρομολογήσει ως δημοτική αρχή, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών μας και την προστασία του περιβάλλοντος».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ