Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η απάντηση του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπάκτου για τις «Λευκές νύχτες»

Published

on

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Εμπορικός σύλλογος Ναυπάκτου όπου απαντά με δηκτικό τρόπο στο Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας σχετικά με το θέμα για τις «Λευκές νύχτες» και την επέκταση του ωραρίου των καταστημάτων τον μήνα Αύγουστο. Αναφέρει σε αυτή:

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Ναυπάκτου στις 27/3/2018 έκανε αίτηση προς την Περιφέρεια για την προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων Τρία Σάββατα το καλοκαίρι από τις 8μμ έως 11μμ. και Ένα Σάββατο-Λευκή νύχτα από τις 8μμ έως στις 12μμ.

Συνολικά δηλαδή παράταση 13 ώρες!!!

Για την δράση μας αυτή που έχει καθαρά στόχο την Τουριστική ανάπτυξη και την τόνωση της ρευστότητας των μικρών καταστημάτων πήραμε και την στήριξη του Δήμου Ναυπακτίας αλλά και των άλλων επαγγελματικών φορέων της πόλης που εκφράστηκε μέσα από την απόφαση στήριξης της Ομοσπονδίας.

Η Περιφέρεια, ως όφειλε, ζήτησε στις 18/4/2018 την γνώμη του Εργατικού Κέντρου

Ναυπάκτου για το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου.

Το Εργατικό Κέντρο με επιστολή προς την Περιφέρεια στις 4/5/2018 δηλώνει ότι δέχεται

μόνο ένα Σάββατο στις 11 Αυγούστου, οπότε προφανώς και αυτή θα είναι η απόφαση της Περιφέρειας.

Το Εργατικό Κέντρο με την απόφασή του αυτή ισχυρίζεται ότι προασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Αναρωτιόμαστε, στα νησιά και στις άλλες τουριστικές περιοχές που τα καταστήματα

λειτουργούν όλο το καλοκαίρι μέχρι αργά το βράδυ, εκεί τα Εργατικά Κέντρα δεν

ενδιαφέρονται για τους εργαζόμενους;

Ενημερώνουμε λοιπόν ότι το 90% των καταστημάτων που άνοιξαν πέρυσι το καλοκαίρι,

είναι μικρές επιχειρήσεις που δεν απασχολούν προσωπικό, όσο δε για τις υπόλοιπες που απασχόλησαν προσωπικό τους είχαμε ενημερώσει για τις υποχρεώσεις που έχουν και δεν παρατηρήθηκαν φαινόμενα καταστρατήγησης.

Θα περιμέναμε λοιπόν το Εργατικό Κέντρο να συνεισφέρει με τον τρόπο του στην

Τουριστική Ανάπτυξη της Ναυπάκτου και να μην βρίσκει ευκαιρίες για να κάνει

επίδειξη συνδικαλιστικής δύναμης.

Τέλος θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι υπήρχε τυπογραφικό λάθος στις ημερομηνίες που

ζητούσαμε παράταση ωραρίου. Όλοι γνωρίζουν ότι αναφερόμαστε σε Σάββατα και όχι σε Κυριακές».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

1η και 2η θέση στους άνδρες στοLepanto Cross Country UCI XCO C2

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη ημέρα των διεθνών αγώνων Lepanto Cross Country UCI XCO C2, με ελληνικές νίκες στους άνδρες, με τους Δημήτρη Αντωνιάδη και τον Περικλή Ηλία να παίρνουν 1η και 2η θέση αντίστοιχα. Δεύτερη θέση για την Βαρβάρα Φασόη στις γυναίκες και πολύ καλά πλασαρίσματα στους εφήβους. Πολύ καλή η εμφάνιση της Κυπριακής ομάδας, αλλά και Ρωσικής.

Οι παρουσιάσεις των αθλητών και οι βραβεύσεις της πρώτης ημέρας στις 20:00 στο λιμάνι της Ναυπάκτου.

Αύριο ξεκινά ο δεύτερος αγώνας, με τις εκκινήσεις να δίνονται στις 12:00 στο κάστρο.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σύσκεψη για την Πανεθνική Ημέρα Δράσης στο Ε.Κ.Ν.Δ

Published

on

By

Με στόχο μια Ελλάδα που δουλεύει, παράγει, δημιουργεί και πετυχαίνει, χωρίς «λουκέτα» και στρατιές ανέργων, δέκα φορείς συγκρότησαν την «Κοινωνική Συμμαχία». Ανάμεσά τους:                                      Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ), η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕ), η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), η Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και η Ανωτάτη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας. Η πρώτη δράση για την «Κοινωνική Συμμαχία» ξεκινά την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 με την «Πανεθνική Ημέρα Δράσης» ενάντια στις ασκούμενες πολιτικές λιτότητας, ανεργίας και υπερφορολόγησης, με την 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία από την ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Προκειμένου να προετοιμαστούν οι τοπικοί σύλλογοι, Σωματεία και φορείς, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την Πανεθνική Ημέρα Δράσης, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη την   Τετάρτη  16  Μαΐου  2018, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου. Στην πρώτη αυτή συνάντηση- κάλεσμα από το Εργατικό Κέντρο συζητήθηκαν οι δράσεις που θα οργανωθούν σε τοπικό επίπεδο και κάτω από την ομπρέλα της «Κοινωνικής Συμμαχίας». Αναμένονται και νέες συναντήσεις για τον τελικό συντονισμό των δράσεων.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Owner’s Cup 2018 Regatta “Οδύσσεια» Γέμισε κατάρτια το λιμάνι

Published

on

By

Για δύο ημέρες στην Ναύπακτο «έδεσαν» σκάφη και ιστιοπλόοι που παίρνουν  μέρος στον  αγώνα «Owner’s Cup 2018 Regatta “Οδύσσεια”». Το πρώτο σκέλος του αγώνα, με αφετηρία το Βαθύ Λευκάδας είχε τερματισμό την Ναύπακτο.

Έτσι ένδεκα ιστιοπλόοι  φιλοξενούνται από το Σάββατο 12 Μαΐου και για δύο ημέρες στην πόλη, έχοντας την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ομορφιές και τον πολιτισμό της Ναυπάκτου και της ορεινής Ναυπακτίας. Τα πληρώματα επισκέφθηκαν το αρχοντικό Μπότσαρη, συνοδευόμενοι από τον αντιδήμαρχο πολιτισμού Γιώργο Σιαμαντά όπου και ξεναγήθηκαν από την ιστορικό Ιωάννα Κωστή. Απόψε το βράδυ στις 8.30 θα γίνουν οι απονομές για το πρώτο σκέλος του αγώνα.  Οι φιλοξενούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν την ορεινή Ναυπακτία με εκδρομή που οργάνωσε ο Δήμος Ναυπακτίας. Την  Δευτέρα το πρωί θα δοθεί η εκκίνηση για το δεύτερο σκέλος του Αγώνα με την διαδρομή Ναύπακτος – Αίγιο. Η τρίτη και τελευταία διαδρομή και η ολοκλήρωση του αγώνα είναι το Αίγιο –Κόρινθος.

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ