Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Η αρπαγή της περιουσίας του Ελληνικού λαού

Published

on

Πώς μεθοδεύεται  η αρπαγή της περιουσίας του Ελληνικού λαού
 
Ο Γάλλος οικονομολόγος λέει:  “Δεν μπορεί να επιβληθεί σε μια κοινωνία μεγαλύτερο κακό, από την χρησιμοποίηση του νόμου σαν μέσο αρπαγής”
Στις 23/4/2010 με τον νόμο 3842/ΦΕΚ Α 58 ψηφίζεται και θεσμοθετείται το e-Periousiologio – το ηλεκτρονικό  περιουσιολόγιο. Δηλαδή, το φακέλωμα της κινητής και ακίνητης περιουσίας όλων των φορολογουμένων  Ελλήνων πολιτών.
Την ίδια εποχή μπήκαμε στην απάτη των μνημονίων. Το πρώτο μνημόνιο προβλέπει την  υποθήκευση όλου του Δημοσίου και Ιδιωτικού πλούτου.
Ήδη από το 1824 και το 1825 που πήραμε τα δύο  δάνεια της εξάρτησης και της υποτέλειας από τον Οίκο Λόφναν, 800.000 λίρες από το 1824 και τους  αδελφούς Ρικάρντο 2.000.000 λίρες το 1825, η Ελλάδα πέρασε από την σκλαβιά των Οθωμανών στην σκλαβιά των δανειστών. Για τους τόκους παραχωρούμε στους δανειστές την παραγωγή των Ελληνικών  μονοπωλίων (αλάτι – σπίρτα) και για το κεφάλαιο υποθηκεύσαμε όλη την ελεύθερη Ελλάδα, δηλαδή την Ρούμελη, τον Μωριά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού.
Το 1827 με την Ναυμαχία του Ναβαρίνου η οποία έγινε υπό την εποπτεία των ναυάρχων Κόδριγκτον, Δεριγνύ και Χέυδεν (και οι τρεις μασόνοι 33ου βαθμού) η Ελλάδα τυπικά απελευθερώθηκε. Στην ουσία άλλαξε αφέντη και πέρασε στην εποπτεία των δανειστών. Από τότε μέχρι σήμερα τα δάνεια που λαμβάνει το «Ελληνικό Κράτος» συνεχώς ανανεώνονται,  άλλωστε τα δάνεια δούλους τους ελευθέρους ποιεί.” Μένανδρος 391 π.Χ.
Στις 27/5/2016 με τον Νόμο 4389 ιδρύεται η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, ΑΑΔΕ, η οποία καθορίζει την φορολογική και οικονομική πολιτική της Ελλάδας χωρίς να την ελέγχει κανένας κρατικός
φορέας. Στην εποπτεία της ΑΑΔΕ πέρασαν οι ΔΟΥ (εφορίες) και τα τελωνεία. Δηλαδή οι Φορολογικοί πόροι  Ιδιωτικοποιήθηκαν… και στους δανειστές μας. Οι ΑΑΔΕ πλέον, είναι και  εκπρόσωπος των δανειστών.
Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ για το 2021 πρέπει το e-Περιουσιολόγιο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις   31/12/2021 ασχέτως αν υπάρχει Κορονοϊός ή όχι.
Η εφαρμογή του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου θα είναι ένα τρομακτικό φορολογικό Πογκρόμ που θα εφαρμοστεί εις βάρος των Ελλήνων πολιτών. Η ΑΑΔΕ έχει επιβάλει στην κυβέρνηση να νομοθετήσει την εφαρμογή του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου. Το e Περιουσιολόγιο βασίζεται στην αρχή «ότι δεν δηλώνεται θα κατάσχεται». Στην πραγματικότητα δηλαδή, με το ισόποσο πρόστιμο που θα προβλέπεται, το μη δηλωθέν περιουσιακό στοιχείο θα δημεύεται. Αν π.χ. εντοπιστούν αδήλωτες καταθέσεις, θα επιβάλλεται ισόποσο πρόστιμο, δηλαδή θα κατάσχονται στο σύνολό τους.
Έτσι η εφορία η οποία  ανήκει στην ΑΑΔΕ και όχι στο Ελληνικό Δημόσιο αποκτά πλήρη γνώση των περιουσιακών στοιχείων των φυσικών προσώπων. Είναι «ο παντεπόπτης οφθαλμός» της εφορίας.
«Το σύστημα» θα έχει συγκεκριμένα κριτήρια, τα οποία θα κάνουν αποτίμηση της αξίας και του αριθμού των περιουσιακών στοιχείων των πολιτών. Θα υπάρχουν στο «σύστημα» τεχνικές ελέγχου που θα εντοπίζουν τις  αποκλίσεις μεταξύ των περιουσιακών στοιχείων και των εσόδων των φορολογούμενων πολιτών.
Γι’ αυτό  ακριβώς σήμερα το κτηματολόγιο λειτουργεί βάσει των συμβολαίων των ακινήτων, όμως το περιουσιολόγιο  που έρχεται θα είναι μια «δαμόκλειος σπάθη» για τα κεφάλαια των Ελλήνων φορολογουμένων.
Η ΑΑΔΕ θα ενεργοποιήσει μια εφαρμογή «περιουσιακών στοιχείων» των φορολογουμένων πολιτών οι οποίοι θα πρέπει να συμπληρώσουν όλα τα περιουσιακά στοιχεία που κατέχουν.
Τα περιουσιακά στοιχεία αυτά είναι:
Ακίνητα πάσης φύσεως
Αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, σκάφη, αεροπλάνα, ελικόπτερα κ.λπ.
Καταθέσεις σε Ελληνικές Τράπεζες
Καταθέσεις πάσης φύσεως στο εξωτερικό (σε φορολογικούς παραδείσους, σε κράτη που προστατεύουν το απόρρητο καταθέσεων κ.λπ.)
Θυρίδες και το περιεχόμενο των θυρίδων
Κοσμήματα πάσης φύσεως (αγορασμένα, δώρα γάμου, δώρα, κληρονομιά από τους προγόνους μας κ.λπ.)
Πίνακες (ότι ισχύει για τα κοσμήματα)
Χρυσός σε οποιαδήποτε μορφή (πλάκες χρυσού, χρυσές λίρες κ.λπ.)
Μετοχές πάσης φύσεως
Ομόλογα πάσης φύσεως
Έντοκα γραμμάτια πάσης φύσεως
Μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων
Εταιρικά μερίδια
Συμμετοχή σε πάσης μορφής επιχειρήσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό
Χρηματικά ποσά που φυλάσσονται στις κατοικίας των φορολογουμένων. Δηλαδή ότι έχουμε σε ρευστό χρήμα στα σπίτια μας.
Με την εφαρμογή του e-Περιουσιολογίου θα πάψουμε να είμαστε ιδιοκτήτες της περιουσίας μας (θα καταργηθεί η ιδιωτική περιουσία) αφού η ΑΑΔΕ θα μπορεί να μας φορολογεί κατ’ εκτίμηση ή κατά συνείδηση όπως προβλέπει ο άθλιος νόμος 4389 (η ΑΑΔΕ μπορεί να φορολογεί κατά συνείδηση).
Οι φορολογούμενοι που δεν θα δηλώσουν στοιχεία (έστω από λάθος) θα τιμωρούνται με πρόστιμο ισόποσο  της αξίας του περιουσιακού στοιχείου που δεν δήλωσαν. Ποιος όμως θα ορίζει την αξία αυτών των στοιχείων, π.χ. των κοσμημάτων ή των πινάκων;  Μα φυσικά οι «ειδικοί» της ΑΑΔΕ.
Τώρα οι «ειδικοί» θα παρέμβουν και  στην ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων. Στην ουσία οι ειδικοί εκτελούν τις εντολές και των δανειστών.
Γι’ αυτό τον λόγο με τον Νόμο 4622/2019 δημιουργήθηκε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ).
Μια ανεξάρτητη  αρχή χωρίς νομική προσωπικότητα η οποία θα μπορεί να ελέγχει κάθε Δημόσιο ή Ιδιωτικό φορέα βάσει μόνο μιας ανώνυμης καταγγελίας ή μιας υπόνοιας;
ΤI νομικά εκτρώματα ψηφίζουν τις νύχτες οι Έλληνες βουλευτές ;
Θα καταργηθεί δηλαδή το οικογενειακό άσυλο και η ατομική ιδιοκτησία; Οι τράπεζες και οι «εξωτερικοί χρήστες» του συστήματος όπως οι συμβολαιογράφοι, οι λογιστές , οι μηχανικοί, τα κτηματολόγια, τα υποθηκοφυλακεία, κ.λ,π. θα κοινοποιούν τα προσωπικά δεδομένα των πελατών τους.
Οι εσωτερικοί χρήστες, δηλαδή οι εφοριακοί, θα μπορούν να δίνουν τα στοιχεία των φορολογουμένων  πολιτών σε  εταιρείες όπως η Pal…..r , η οποία συνεργάζεται στο  φακέλωμα των Ελλήνων πολιτών με το Ελληνικό κράτος;
Ποιος φορέας θα εκτιμά το σύνολο της περιουσίας όσο και τα επιμέρους στοιχεία που αποτελούν την  περιουσία των φορολογουμένων;
Με τι κριτήρια και με τι εγγυήσεις διαφάνειας  Δηλαδή, αν το κράτος λόγω κακοδιαχείρισης έχει ανάγκη φόρων, θα μπορεί να επιβάλει φόρο π.χ. ίσο με  30% της συνολικής περιουσίας των πολιτών;
Το 10μηνο από τον Φεβρουάριο του 2020 έως τον Δεκέμβριο  του 2020 το Ελληνικό κράτος δανείσθηκε 51 δις ΕΥΡΏ (σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ του κ. Κώστα Κόλμερ) ενώ έχει έλλειμμα στα φορολογικά έσοδα περίπου 12 δισ ΕΥΡΏ. Έτσι το Δημόσιο Χρέος έχει φτάσει σε επίπεδα 210% του ΑΕΠ.  Θα μπορεί λοιπόν η ΑΑΔΕ να επιβάλει ένα φόρο ίσο με 12 δις στις περιουσίες των φορολογουμένων  πολιτών;  Γιατί έτσι ορίζουν οι δανειστές;
Δηλαδή,  η ΑΑΔΕ θα μπορεί να κατάσχει κάθε περιουσιακό στοιχείο των Ελλήνων φορολογουμένων.  Δηλαδή, αν κάποιος φορολογούμενος έχει από κληρονομιά της  γιαγιάς του ή από δώρο γάμου ορισμένα κοσμήματα, θα είναι τεκμήριο αυξημένου εισοδήματος και θα φορολογηθεί;
Με τι συντελεστή εισοδήματος;
Με αυτόν που θα επιβάλουν οι δανειστές και οι  κυβερνήσεις;
Οι στημένοι εκτιμητές των δανειστών θα παίρνουν προμήθεια ανάλογα με το ύψος του φόρου που θα  επιβάλλεται ή ανάλογα με το ύψος της εκτίμησης των περιουσιακών στοιχείων των φορολογουμένων;
Αυτό γίνεται με τους «διαχειριστές» των κόκκινων δανείων, οι οποίοι παίρνουν προμήθεια ανάλογα με την εισπραξιμότητα που θα επιβάλλουν στους άμοιρους δανειολήπτες.
Οι διάφορες  Ελληνικές…. κυβερνήσεις θα τολμήσουν να ψηφίσουν τον αποκεφαλισμό του  Ελληνικού λαού;
Είτε μέσω ενός θερμού επεισοδίου, όπως έγινε με την «στημένη κρίση» των Ιμίων, είτε μέσω μιας απάτης, όπως έγινε με την ληστεία του Χρηματιστηρίου ή της εφαρμογής νέων μνημονίων, είτε μέσω της απόλυτης  βίας, όπως έγινε με τον Κορονοϊό που εξοντώθηκαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα τολμήσει η Ελληνική  Βουλή – που δημιούργησε την τερατόμορφη ΑΑΔΕ – να προσφέρει το κεφάλι του Ελληνικού λαού στους  δανειστές;
Θα χρησιμοποιηθεί ο Κορονοϊός σαν εργαλείο αρπαγής της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων πολιτών  μέσω του Ηλεκτρονικού Περιουσιολογίου;
Αν, δηλαδή, σαν πρόσχημα αναφερθεί ότι οι Έλληνες πρέπει να κάνουν θυσίες για να «αναστηλωθεί» η  Ελληνική οικονομία και να προσφέρουν ένα κομμάτι της περιουσίας τους για τον «Ιερό αυτό σκοπό» θα  ψηφίσουν την ληστεία της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών;
Μήπως οι Έλληνες θα πρέπει να προσφέρουν την περιουσίας τους στους «κολλητούς ξένους επενδυτές»  σαν ένδειξη ευγνωμοσύνης;  Μήπως θα πρέπει ξανά να ανακεφαλαιοποίησουν τις τράπεζες οι οποίες  διαγράφουν τα δάνεια της Ελληνικής και ξένης αστικής τάξης, την ώρα που αρπάζουν τα σπίτια των φτωχών  Ελλήνων δανειοληπτών;
Φυσικά, θα εμφανιστούν οι άθλιοι «ειδικοί» στα  χορηγούμενα, με δημόσιο χρήμα ΜΜΕ για να πείσουν τον Ελληνικό λαό ότι θα πρέπει να δώσει την περιουσία που έχει χρυσό πληρώσει για την «σωτηρία του  κράτους». Τα ΜΜΕ θα αφιερώσουν διθυραμβικές εκπομπές στην «ανοικοδόμηση» της οικονομίας από τους καλούς  ξένους «επενδυτές», οι οποίοι θα δανειστούν από τις ανακεφαλαιοποιημένες χρεοκοπημένες τράπεζες για να μην δώσουν ούτε ένα δικό τους ΕΥΡΩ.
Το e-Περιουσιολόγιο είναι το όπλο που θα πυροβολήσει τους  Έλληνες φορολογούμενους και μετά θα τους ληστέψουν οι δανειστές;
Η ΑΑΔΕ και η ΕΑΔ πρέπει να καταργηθούν άμεσα  και οι ΔΟΥ και τα τελωνεία να τεθούν κάτω από την  εποπτεία του Υπουργείου Οικονομικών. Να διοριστεί ένας  Υπουργός Οικονομικών κοινής αποδοχής  και να γίνει μια έντιμη οικονομική διαχείριση των φορολογικών εσόδων προς όφελος του Ελληνικού λαού.
Οι Έλληνες δικαστές πρέπει να πάρουν άμεσα θέση και να χαρακτηρίσουν το e-Περιουσιολόγιο σαν αντισυνταγματικό έκτρωμα και να ακυρώσουν κάθε νόμο που αναφέρεται στο φακέλωμα της περιουσίας των  Ελλήνων και την κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας στην Ελλάδα.
Το e-Περιουσιολόγιο θα καταργήσει το οικογενειακό άσυλο αφού η  ανεξάρτητη αρχή θα  μπορεί να μπαίνει όποτε θέλει για έλεγχο στο κάθε σπίτι .
Η Ελληνική Αστυνομία που προέρχεται από τα σπλάχνα του λαού πρέπει να αρνηθεί κάθε συνεργασία με  την ΕΑΔ και της ΑΑΔΕ, γιατί οι Έλληνες αστυνομικοί έχουν ορκιστεί πίστη στο σύνταγμα. Πώς λοιπόν θα δεχθούν να είναι κάτω από την εποπτεία των δανειστών και  ανεξάρτητων  αρχών;
Ο πτωχευτικός κώδικας που χωρίς ντροπή ψήφισε η Ελληνική βουλή, το e-Περιουσιολόγιο και οι νόμοι που αρπάζουν (ληστεύουν) τα περιουσιακά στοιχεία των πιο αδύναμων στρωμάτων της Ελληνικής κοινωνίας (η Αστική Τάξη έχει μεταφέρει το σύνολο σχεδόν του πλούτου της σε φορολογικούς παραδείσους) δείχνουν την κατεύθυνση των επόμενων χρόνων. Γι’ αυτό δημιουργείται ένα απολυταρχικό κράτος μέσω νόμων όπως η  απαγόρευση των διαδηλώσεων, η απαγόρευση της ελεύθερης άποψης, τα «περίεργα» Lockdown, η χειραγώγηση του συνδικαλιστικού κινήματος, [  από πότε έχετε να δείτε πορεία και απεργίες] , η διασπορά σκουπιδοειδήσεων και fake news από τα κανάλια,  η ψήφιση νόμων κλοπής της ιδιωτικής περιουσίας των φορολογουμένων, η χειραγώγηση του δικαστικού σώματος, η εφαρμογή πειραμάτων  ελέγχου του νου, η διαχείριση της συνείδησης με στόχο να έχουμε μια σκλαβοποιημένη και υποταγμένη  κοινωνία.
Δεν αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί δεν μπορείτε να ταξιδέψετε μόνοι σας στα εξοχικά σας ή στις ιδιαίτερες πατρίδες σας;
Γιατί αυξάνονται τα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, αεροπλάνων, πλοίων,  υπεραστικών  λεωφορείων. Γιατί αυξάνονται συνεχώς τα διόδια; [ στην Ελλάδα μόνο].
Για να πάω στα μέρη μου, στη Ναύπακτο με Ι.Χ. θέλω 150 ΕΥΡΩ.  Γιατί απαγορεύεται η μετακίνηση από νομό σε νομό, κάτι που δεν ισχύει σε άλλες χώρες;   Και  ένα σωρό άλλες απαγορεύσεις που σας κάνουν δύσκολη την μετακίνηση;  Γιατί απλώς οι Έλληνες πρέπει να αποξενωθούν από την ιδιωτική τους περιουσία, έτσι ώστε να την παραδώσουν χωρίς αντίσταση, αφού δεν θα μπορούν να πηγαίνουν στις εκτός πόλης ιδιοκτησίες τους.
Το e-Περιουσιολόγιο δεν πρέπει να περάσει αφού είναι ένα αντισυνταγματικό έκτρωμα που καταργεί στην  ουσία την ιδιωτική περιουσία αφού θα την ελέγχει και θα την διαχειρίζεται η ΑΑΔΕ όπως νομίζει.
Το θέμα του e-Περιουσιολογίου και η χωρίς όρια φορολόγηση της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων  φορολογουμένων είναι ένα ζήτημα πολύ πιο σοβαρό από οποιοδήποτε άλλο.
Όταν αποσύρουν τον Κορονοϊό ίσως να μην έχουμε ούτε ιδιωτική περιουσία ούτε ιδιωτική ζωή.
Τέλος, γνωρίζω ότι η δημοσίευση  μου αυτή , θα δημοσιευθεί σε μια τοπική ιστοσελίδα – εφημερίδα και όχι σε εμπλεκόμενα – χορηγούμενα με δημόσιο χρήμα,  Μ.Μ.Ε,   Άλλωστε το έχω γράψει , πολλές φορές, από αυτό το μικρό βήμα  και για να θυμηθούμε λίγο, Ν. Καζαντζάκη…. «Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβούμαι τίποτα, είμαι λέφτερος» …
Υ.Γ:  Μέρος του ανωτέρω δημοσιεύματος ή το σύνολο , αποτελούν  θέσεις , δημοσιεύσεις, ή αναδημοσιεύσεις, των : Γεωργίου Κλαμπ  – τραπεζικός  και φρηπήν.
Καλλιγάς Κ. Ανδρέας
Καθηγητής Οικονομολόγος

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε η ανάπλαση επί της οδού Μεσολογγίου

Published

on

By

Σήμερα 1η Μαρτίου ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης επί της οδού Μεσολογγίου, με μηχανήματα του εργολάβου να προχωρούν σε τομές στο οδόστρωμα της Μεσολογγίου  στην συμβολή της με την οδό Θέρμου.

Το έργο, σύμφωνα με τα όσα έχουν προγραμματιστεί σε προγενέστερο χρόνο και μετά από συνάντηση Δημάρχου, τεχνικών υπηρεσιών και αναδόχου του έργου, θα προχωρά τμηματικά προς την πλατεία του λιμανιού με την οδό Μεσολογγίου να είναι σε κυκλοφορία, τουλάχιστον το ένα ρεύμα της.  Με την τοποθέτηση των απαραίτητων σημάνσεων επί της Μεσολογγίου,  από το πρωί σήμερα, μερική κίνηση εκτρέπεται προς την οδό Θέρμου ενώ δεν υπάρχει κάποιο σημαντικό πρόβλημα στην κυκλοφορία μέχρι ώρας.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση Θ. Παπαθανάση με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Θ. Δαβανέλλο

Published

on

By

Με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων Ναυπακτίας και Δωριδας κ. Θέμη Δαβανέλλο συναντήθηκε ο Θανάσης Παπαθανάσης.

Ο κ Δαβανέλλος ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες εν μέσω πανδημίας τόσο σε τοπικό όσο και σε θεσμικό επίπεδο.

Ο κ. Παπαθανάσης μετά την συνάντηση δήλωσε:

« Οι επαγγελματίες έχουν βρεθεί στην δίνη της πανδημίας. Συζητήσαμε με τον Πρόεδρο για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τις επιχειρήσεις και για τα προβλήματα που τους απασχολούν στην καθημερινότητά τους. Εξέφρασα την πλήρη στήριξη μου στα δίκαια αιτήματά τους και στην προσπάθεια λήψης μέτρων για περαιτέρω ανακούφισή τους. Οι ελευθέριοι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις πρέπει να υποστηριχθούν με κάθε τρόπο γιατί αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας και τον μεγαλύτερο εργοδότη. Μόνο με κοινή προσπάθεια και συνεργασία μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτή την δύσκολη περίοδο ώστε την επόμενη μέρα όλες οι επιχειρήσεις να είναι και πάλι όρθιες, βιώσιμες και παραγωγικές».

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Λιβανός – Φαρμάκης για ενεργειακή αυτονόμηση ΟΤΑ μέσω Ενεργειακών Κοινοτήτων

Published

on

By

Περιφερεια-Δυτικής-Ελλάδας-νεκταριος-φαρμάκης

Αύριο, Σάββατο 27 Φεβρουαρίου και ώρα 10:30 π.μ. ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός μαζί με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, θα προβούν σε δηλώσεις μέσω διαδικτύου σχετικά με την πρωτοβουλία παραχώρησης χώρου ιδιοκτησίας του Υπουργείου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την ενεργειακή αυτονόμηση των ΟΤΑ και των ΤΟΕΒ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μέσω της δημιουργίας Ενεργειακών Κοινοτήτων.

Μετά τις δηλώσεις, θα ακολουθήσει μέσω τηλεδιάσκεψης, η  παρουσίαση της πρωτοβουλίας στο σύνολο των συμμετεχόντων φορέων και οργανισμών.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

slider-nafsweek-lucky-charms

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ