Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κυκλοφορεί το 267 ο φύλλο

Published

on

By

Με άποψη για τα όσα συμβαίνουν, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις  κυκλοφορεί  το 267ο φύλλο της ηλεκτρονικής συνδρομητικής εφημερίδας  Nafsweek.gr , που κάθε Παρασκευή φθάνει στα e-mail των συνδρομητών μας.

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

# ΞΕΝΙΑ: Το σήμερα, το αύριο και τα…  ερωτήματα

Με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη «Συζήτηση – ενημέρωση σχετικά με την αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ ως ξενοδοχειακής μονάδας 4 Αστέρων plus», συνεδρίασε σε τακτική συνεδρίαση, την Τετάρτη 3 Μαΐου 2023  το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ναυπακτίας.  Το θέμα της χρήσης του Ξενία…

#   Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ναύπακτο:

Παρουσία του δημάρχου Ναυπακτίας,  των βουλευτών του νομού, του περιφερειάρχη, αντιπεριφερειαρχών, και υποψηφίων βουλευτών του νομού, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε στους συγκεντρωμένους για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, αλλά και…

#   Λήψη μέτρων προστασίας για τα πλατάνια :

Τα μέτρα για την εξάλειψη και την αποφυγή διάδοσης του μεταχρωματικού έλκους πλατάνου, μιας ασθένειας που εδώ και δύο δεκαετίες εξαπλώνεται στα     πλατανοδάση της Δυτικής Ελλάδας απο τον παθογόνο μύκητα Ceratocystis platani, περιλαμβάνονται στην ΚΥΑ που υπέγραψαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων…

#    Πρόσκληση «Πράσινου Ταμείου» προς Δήμους  :

Οι δράσεις οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν αφορούν: Αστικές αναπλάσεις πεζοδρόμων, πεζοδρομίων και πάρκων, διευθέτηση ρεμάτων, αξιοποίηση κτηρίων, πολεοδομικά σχέδια…

#   Στόχος η ανάπτυξη…        ( ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ ) :                                                             

Αφορμή για τα όσα ακολουθούν είναι η εικόνα που εμφάνισε η Ναύπακτος και η  Ναυπακτία τις ημέρες του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς. Άρα υπάρχουν  ευκαιρίες για ανάπτυξη…

#   Τι σοι ανάπτυξη είναι αυτή!  :

Είναι ξεκάθαρο ότι στο διαχρονικό φιλοσοφικό, επιστημονικό και εντέλει βαθιά πολιτικό δίλημμα «Περιβάλλον ή  Ανάπτυξη», οι αρμόδιοι παίρνουν σαφή θέση υπέρ της Ανάπτυξης.

Ποιας ανάπτυξης όμως;  Αυτό που περιγράφεται…

#   «Αλλάζω Θερμοσίφωνα» Άνοιξε η πλατφόρμα για αιτήσεις:

Προκειμένου να είναι δυνατή η επιδότηση της αγοράς νέου ηλιακού θερμοσίφωνα, είναι υποχρεωτική η απόσυρση προς ανακύκλωση των παλαιών θερμοσιφώνων που       αντικαθίστανται…

#   1.000 ευρώ για εγκατάσταση οπτικών ινών σε πολυκατοικίες και  μονοκατοικίες :

Πρόκειται για το πρόγραμμα Smart Readiness, προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, μέσω του οποίου σε     περίπου 120.000 κτίρια θα εγκατασταθούν οπτικές ίνες. Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων…

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

194η επέτειος απελευθέρωσης της Ναυπάκτου 1829

Published

on

By

Στις 13 και 14 Μαΐου 2023 θα εορταστεί με λαμπρότητα η 194η επέτειος απελευθέρωσης της πόλης της Ναυπάκτου από τους Τούρκους.

Την οργάνωση των εκδηλώσεων ανέλαβε ο Σύλλογος Αναβίωσης Απογόνων Σουλιωτών Ναυπακτίας “ΕΠΑΧΤΟΣ“,  υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, με συνδιοργανωτές  τον  Δήμο Ναυπακτίας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας και το Ίδρυμα Αίγλης και Δημητρίου Μπότσαρη.

Το  Σάββατο 13 Μαΐου στις 20:00 θα γίνει βραδινή παρέλαση αρματωμένων, στην παραλία Ψανής έως το λιμάνι, με συμμετοχή 20 Αναβιωτικών Συλλόγων από όλη την Ελλάδα. Τα τμήματα θα πλαισιώνουν ιππείς των Σχολών Ιππασίας Παντελή Αναστασόπουλου και Γεωργίου Δημητρίου.

Συμμετέχουν αντιπροσωπείες Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Ναυπάκτου και Αντιρρίου, τα Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια Κοτρώνη και πολιτιστικοί Σύλλογοι Ναυπάκτου και Αντιρρίου.

Την παρέλαση συνοδεύουν μουσικά  οι Φιλαρμονικές Δήμου Ναυπάκτου και Δήμου Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου.

Στη συνέχεια, στο  λιμάνι θα γίνει αναπαράσταση της άφιξης του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια ο οποίος υπέγραψε την συνθήκη παράδοσης της πόλης και αποχώρησης των Τούρκων.

Η βραδιά θα κλείσει με Δημοτικά τραγούδια και χορούς.

Την Κυριακή, 14 Μαΐου, θα τελεστεί Αρχιερατική θεία λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κ. Ιεροθέου στον Μητροπολιτικό ναό της πόλης. Η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας κα Ολυμπία Βικάτου θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας.Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Νότη Μπότσαρη στη πλατεία λιμανιού, όπου και θα απευθύνουν σύντομους χαιρετισμούς ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας, Απόγονοι Σουλιωτών και άλλοι επίσημοι.

Με τα το πέρας των χαιρετισμών ο Δήμαρχος Ναυπακτίας θα απονείμει αναμνηστικά δώρα στους εκπροσώπους των Συλλόγων.

Καλούμε όλους να συμμετάσχουν και να αγκαλιάσουν την προβολή και Αναβίωση του μοναδικού αυτού γεγονότος !

Ναύπακτος 2 Μαΐου 2023

Η Πρόεδρος του Συλλόγου

Μαρία Σαγώνα

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ναύπακτος: Το Εργατικό Κέντρο γιόρτασε την  Εργατική πρωτομαγιά

Published

on

By

Με  προσυγκέντρωση στα γραφεία του Εργατοϋπαλληλικού κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας – ΕΚΝΔ  και πορεία προς την πλατεία Φαρμάκη μέλη του ΕΚΝΔ τίμησαν  την εργατική Πρωτομαγιά.

Στην εκδήλωση όπου απεύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος του ΕΚΝΔ  Αριστομένης Χάρος  συμμετείχαν ο Δήμος Δωρίδας, ο Δήμος Ναυπακτίας , φορείς της πόλης και εκπρόσωποι τοπικών οργανώσεων των κομμάτων, όπου και κατάθεσαν στεφάνι.

Παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας ,οι αντιδήμαρχοι Σωκράτης Παπαβασιλείου και Ντίνος Τσουκαλάς , οι πρ. δήμαρχοι Ναυπακτίας και επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων Τάκης  Λουκόπουλος και Γιάννης Μπουλές, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Ζαχαρίας  Χοχτούλας , οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Ασημακόπουλος και Γιώργος Σιαμαντάς,  η δημοτική σύμβουλος Δωρίδας Παναγιώτα Σπυροπούλου και ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπακτίας Ανδρέας Κωνσταντόπουλος.

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ